Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký filtr

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 161 Přejít na další stránku   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 00:16 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: Sid
Pokud je filtr hlučný, nechápu, proč jej nereklamujete. Nastříhané kostky určitě fungují. Otázky, jak často je třeba je vyměňovat (SubstratPro vydrží desítky let) a jak často je třeba filtr čistit. Podle mě se filtr nemá otvírat 6-9 měsíců.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.07.2011 00:13 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: HaDaS
Nejezdím mercedesem. Bohužel ani se službami prodejce své značky nejsem spokojen, proto své auto servisuji zásadně mimo Českou republiku. Proč? Protože nepochopili, že jsem jejich zákazník a nehodlají mi vyjít vstříc. Mohou si to dovolit, protože většina Čechů nepožaduje servis jako já. A věřte mi, že dostávám dvojnásobný servis za poloviční cenu. (mohu dokázat). A věřte mi, že tak to platí i u mercedesa. Ale ne v Čechách. Tady to je tak, jak píšete Vy. Nikdo neví, že to jde jinak. Teď k EHEIMu. Ano, s EHEIMem si kupujete i 3 roky záruky. Dodávku náhradního dílu do 24 hodin po desítky let. Náhradní filtr v případě jakékoli poruchy (ne jen záruční). Slušné zacházení. Kulanci v případě, že se "něco stane". Profesionalitu prodejců. Je to málo? Řeknete, že to nikdo nenabízí? Nabízí. Nenabízí to ale každý. Akvarista je atypický zákazník, nekupuje si jenom živého tvora, ale taky jeho prostředí. Musí se tedy rozmyslet několikrát. Kočka je kočka. Já musím vědět jakou rybu, co k ní za rostlinu. Čím svítit, filtrovat, jak s prostorem, nosnost podlahy... Je toho moc. A proto bych se měl obrátit na odborníka. To je takový člověk, který tyto souvislosti chápe a dokáže kutilovi prodat trubičku a čerpadlo a poradit jak to rozjet, malému klukovi dát slevu na první bublifuk a profíkovi dodat filtrační náplně. Ti ostatní chtějí hezké akvárko za rozumné peníze bez dalších investic. Akvaristika je věda. A nejen na straně akvaristy, ale i na straně prodejce. KONEC
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2011 00:02 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: HaDaS
Vsuvka 2 mi není úplně jasná. Pravda je, že mi vadí, že některé rady nejsou dávány do souvislostí a na konci z toho vyplyne nesmysl. Ale to je na každém, na čí radu dá. Každopádně nemá smysl kupovat levný filtr a pak do něj dokupovat ostatní věci. To pak vyjde nastejno a mohu si pořídit kvalitní věc a mám klid. Opět platí: Prodejce MUSÍ vědět, co s filtrem dělat a měl by Vám poradit, jestli můžete prodloužit hadice, nebo dát na vstup molitan. Od toho jsou to profesionálové. A pokud nejsou, najděte si takové, kteří vědí, co prodávají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.07.2011 23:57 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: HaDaS
Budu se snažit být stručný. Myslím, že je to na článek, který dám dohromady a zveřejním. Nejsem osobně zainteresovaný na EHEIMu, prodáváme i ostatní značky, pokud ji zákazník požaduje.
Reklamace v našem obchodě nejsou nikdy v rámci poškození. To nesouvisí s šikovností akvaristy. Kutil to řeší jinak. Více než polovina kupuje následně jinou, kvalitnější techniku. O co mi jde: V Čechách se prodávají věci druhé a třetí jakosti a Češi je kupují, protože myslí, že je to normální. Neuvědomují si, že když po čtyřech letech koupí další levný filtr, už by měli dobrý kvalitní. Nehlídají si dostupnost servisu a náhradních dílů. My tady nejsme zvyklí za svoje peníze požadovat kvalitu. Srovnáváme jenom ceny a neuvědomujeme si, že záruční lhůta je "jenom" dva roky. Už jsem viděl vyhořelý byt kvůli polskému krytu. Minulý měsíc jsem viděl další polský kryt, kam se pomalu propalují tlumivky. To by se v Německu neprodalo. U nás ano. My Češi jdeme jenom po ceně. Když má někdo problém, hned tady napíše, jak strašně předražený filtr si koupil a jak nefunguje a přitom si ani nepřečetl návod, nebo se nezeptal prodejce. Pokud mi prodejce neumí poradit, NEKUPUJI U NĚJ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.07.2011 23:47 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: vlacek
Podle toho, co píšete, je něco u Vás špatně. Pokud se zanese molitan po několika dnech, není akvárium v pořádku. Že jste po šesti týdnech nezaznamenal zlepšení stavu NO2 je naprosto normální. Pokud každý týden filtr rozděláte, nemůže nikdy začít fungovat. Vnější filtr s náplněmi SubstratPro (jak jsem pochopil, máte je) se zajíždí minimálně 2 měsíce, a to do něj nesmíte v podstatě sáhnout. Budu se opakovat: Nechce to urychlené závěry bez argumentů. Poraďte se s odborníkem, kterému důvěřujete.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.07.2011 17:36 HaDaS
Deathbull napsal: Začátečník spíše poškodí jiný filtr než od Eheimu, ten je docela blbuvzdorný a zcela jistě mu nezůstane v ruce klipsna po druhém otevření..napsal jste holý nesmysl. Pokud už se tak stane, tak si sežene náhradní díl i ke svému starému filtru z druhé ruky, který pořídil jistě levněji než nový Atman či kýbl čínské výroby pochybných názvů, tvaru a příkonu X-)

No, poškodit se dá cokoliv, ale já jsem psal o tom, kdo takový filtr poškodí a jak se potom zachová. A psal jsem o novém, ne o použitém výrobku, tudíž o výrobku, na který se vztahuje reklamační řád.

Deathbull napsal: Co se týče Mercedesu tak jste vedle oba, poslední skutečný Mercedes byl W124, po něm už to jsou jen šunty co polykají peníze, hnijou jak padavčata a elektriku do nich dělal nejspíš Ferda Mravenec, přičemž interiér navrhoval někdo tak v době před 30ti lety...a to jsem ještě mírný. Bmw šlo kvalitou méně dolů když už jsme u toho.

A i něco podobného jsem napsal přímo na zmiňovaném sousedním fóru ohledně hlučnosti.

Deathbull napsal: A ano, Akvaristik Eheimy prodává a věří jim, proč by nemohl vyjádřit svůj názor na tyto filtry veřejně? Že je prodává? Ale kdeže.)

S tím taktéž souhlasím a ani to není v rozporu s tím co píši. Já nikde neřekl, že Eheim je špatný ani že se akvaristik dopustil nějaké špatnosti tím, že chválí Eheim. Mně jenom udivuje, že je od něj všude řečeno, že jedině Eheim je ta správná volba. Rád tomuto tvrzení uvěřím, pokud mi budou předloženy relevantní data. To lze jednoduše prokázat lidmi, kteří vlastnili více výrobků a dlouhodobě je používali, ne však pouze na základě reklamací 5ti výrobků. Příčina mohla být kdekoliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.07.2011 17:04 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: HaDaS
Začátečník spíše poškodí jiný filtr než od Eheimu, ten je docela blbuvzdorný a zcela jistě mu nezůstane v ruce klipsna po druhém otevření..napsal jste holý nesmysl. Pokud už se tak stane, tak si sežene náhradní díl i ke svému starému filtru z druhé ruky, který pořídil jistě levněji než nový Atman či kýbl čínské výroby pochybných názvů, tvaru a příkonu X-)

Co se týče Mercedesu tak jste vedle oba, poslední skutečný Mercedes byl W124, po něm už to jsou jen šunty co polykají peníze, hnijou jak padavčata a elektriku do nich dělal nejspíš Ferda Mravenec, přičemž interiér navrhoval někdo tak v době před 30ti lety...a to jsem ještě mírný. Bmw šlo kvalitou méně dolů když už jsme u toho.

A ano, Akvaristik Eheimy prodává a věří jim, proč by nemohl vyjádřit svůj názor na tyto filtry veřejně? Že je prodává? Ale kdeže.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.07.2011 15:20 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: akvaristik
Tak to abych dal na modlení, že jsem měl takové štísko v případě Tetra Tec Ex 700 nebo dvou ATMANů CF 600, že jsou o poznání tišší, než EHEIM 2217... :)
Chudáci ovšem ti, kdož z nějakého důvodu upřednostnili vnější filtry JBL, SERA, ATMAN, JUWEL ap., a neměli tolik štěstí, jako já. :)
...Většina našich zákazníků už tam má média od EHEIMu. Doporučení výměny médií od Tetry jsou také dosti zvláštní až úsměvná...
S náplněmi je to jiná kategorie; někdo potřebuje (nebo se nechá ukecat, že potřebuje) speciální média, aby mu nádrž jakžtakž fungovala, jinému stačí obyčejný akvacit.
Přiznám se, že nevím, jaká média patří do Eheimu, Tetry nebo Atmanu - všude mám akvacit nastříhaný na malé kostky a ono to docela funguje. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.07.2011 15:17 HaDaS Re: HaDaS
… Pokračování …
A nakonec mi dovolte takový postřeh k Vašemu srovnání na sousedním fóru ohledně srovnání Eheimu s Mercedesem. Mercedes nabízí například nadstandardní služby v podobě běžného servisu zdarma po dobu záruky či náběhu kilometrů. Nebo vyřízení daňových záležitostí a mnoho jiného. Toto je však výrobci kompenzováno jeho cenovou politikou při prodeji, takže vlastně vše zaplatí vlastně stejně, jako u o něco malinko levnějšího BMW. Kia zase nabízí sedmiletou záruku pro velmi levná auta, avšak pod podmínkou, že se budete po tuto dobu pravidelně účastnit předepsaných servisních zákroků. To je potom taková pálka, že si rovnou můžete koupit dražší a kvalitnější auto a po pěti letech jej vyměnit. A proč toto zmiňuji. Proto, protože by mne zajímalo, co si mimo, podle mého názoru, uměle deklarované nad-kvality kupuji. Prodlouženou záruku? 24 hodinový servis u mě doma? Nebo něco jiného? Až budu mít odpovědi na tyto otázky, nebudu váhat, půjdu, a tento výrobek si zakoupím.

Konec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.07.2011 15:17 HaDaS Re: HaDaS
… Pokračování …
Vsuvka 2.
Jako druhou, a ne zrovna zanedbatelnou, příčinu, vyzdvihnutí kvalit filtrů Eheim, bych viděl v síle internetu, a tato diskuse toho může býti důkazem. Proč? Jednoduše proto, protože se řekne, že Eheim je dokonalý, a proto si do něj nikdo, nebo alespoň valná většina lidí, nedovolí sáhnout. Rozdíl oproti jiným filtrům je zřejmý. Vyměňte náplně! Doplňte škrcení na vstupu!... ach jo. Klidně můžeš dát na filtr jiné (rozuměj neoriginální a třeba i delší) přívodní a výstupní hadice! Vyrob si svou vlastní rozstřikovací rampu! Dej na nasávací koš molitan! Ano, toto jsou relevantní informace, ale pouze pro technicky zdatného jedince, nebo pro jedince s primárně selským rozumem. Pokud si toto přečte nějaký amatér a řekne si: "Sakra, vždyť tohle mi radí lidé, kteří se tím zabývají již léta, tak to tak udělám", tak to tak udělá ... všechno. A ejhle, chybička se vloudila. Motorek řve jak zjednaný. Vše se zanáší. A mnoho dalšího. Proč asi? Kde se stala chyba? Někdo opět udělal chybu a věřil všemu co se píše a aplikoval to na svůj případ.
… A další pokračování dále …
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.07.2011 15:16 HaDaS Re: akvaristik
Čtu, čtu a nedá mi to, abych nezareagoval. Již na fóru viz. rybicky.net/forum/5847-hlucnost-filtru "haníte", lepší výraz mně nyní nenapadá, absolutně všechny filtry vyjma Eheimu. Chápu Vás, že máte s tímto výrobcem kladné zkušenosti, převážně díky zpětné vazbě svých zákazníků, ale ve spoustě Vašich komentářů se opakuje něco na způsob jedině Eheim. Proto se spousta z nás ostatních, i když připouštíme, že Eheim je kvalitní výrobek, nemůžeme zbavit dojmu vašeho osobního zainteresování na propagaci tohoto výrobce.

Nyní mi dovolte dvě vsuvky.
Vsuvka 1.
Kdo investuje větší částky do akvaristiky? Dle mého názoru, a to mi můžete klidně vyvrátit, hlavně letití a zapálení akvaristi, kteří ve valné většině vědí, jak se k takové dražší technice chovat a co od ní očekávat. Nejednou výjimkou jsou samozřejmě i ti zručnější, kteří si toho spoustu vyrobí sami, či si zakoupený výrobek upraví k obrazu svému, a to díky svým zkušenostem, a poté takto sdělaný výrobek slouží léta obdobně, ne-li lepe, nežli originální výrobek. Drtivá většina začátečníků či amatérů, mezi obě tyto skupiny patřím dozajista i já, dá přednost technice levnější. Důvod je nasnadě a nebudu ho rozebírat. Z toho také vyplývá, že méně zkušení, a nebojím se říci, i méně zruční rybičkáři, udělají spoustu chyb i při údržbě a tuningu takovéto levnější techniky. A z toho mi dále vyplývá, že mohou tuto techniku také pravděpodobněji poškodit. Vy se pak jen stěží dozvíte, co se s touto technikou dělo a zákazník vědom si záručních podmínek toto samozřejmě ani nepřizná. Takže tady bych viděl jednu z příčin četnějšího reklamování ve vašem obchodu.
… Pokračování v následujícím příspěvku, trochu jsem se rozepsal …
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2011 13:22 Muž vlacek [402] Re: akvaristik
...co se tyka naplni, zajimalo by mne, zda nekdo nekdy meril ucinnost jednotlivych druhu, nebo jestli se slepe veri, ze ta a ta napln ma takovou a takovou plochu povrchu pro osazeni bakterii a je tudiz nejlepsi. Muj osobni velmi laicky nazor totiz je, ze jedna vec je plocha, ktere dane medium poskytuje a naprosto rozdilna je pak skutecne vyuzita plocha nitrifikacnimi bakteriemi a tedy celkovy vysledek biologicke filtrace. Moje zkusenost je ta, ze jsem vymenil v malem akva vnitrni filtr s Aquael cerpaci hlavou a kostkou biomolitanu za vnejsi Eheim classik 2211 s neprekonatelnymi eheim substraty a i po mesici a pul mam problemy s NO2, coz jsem predtim nemel. Zadna zmena osadky, rostliny +-to same. O naproste nutnosti vyhodit filtracni vatu jako prvni veci ani nemluve, protoze ta se zanese po par dnech a ucpe filtr, i kdyz mam na sacim kosi malou kostku bioakvacitu. Jinak vnitrni reseni bylo urcite take tissi. Ne ze by byl eheim nejak hlucny, ale slyset je, plastovy kryt hlavy je lepsi necim zatizit. Tot moje osobni zkusenost. Porovnavat tetru, jbl a eheim nemuzu, ale cislum m2/l u náplní urcite velky duraz klast nebudu, pokud mi nekdo nedokaze jejich opodstatneni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2011 12:49 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: Sid
Já nemám žádnou "informaci" o hlučnosti těchto filtrů. Opět zdůrazňuji, že tvrdím jen to, co mám osobně ověřeno. Tedy: Reklamace zákazníků a jejich řešení u nás v prodejně. Jen tento rok jsme řešili 5 reklamací TetraTec a z toho 3 byly ohledně hlučnosti, 2 netěsné. A to skoro žádné neprodáváme. Jedna reklamace je stále nevyřešená, ten filtr řve neskonale a nedá se s tím nic dělat. Bohužel, zatím to nebylo uznáno, filtr nebyl od nás. Takže prosím, nikoho neshazuji, jen popisuji fakta. Pokud Vy nemáte problém, gratuluji. Jejich filtrační náplně jsou samozřejmě jiné téma. Většina našich zákazníků už tam má média od EHEIMu. Doporučení výměny médií od Tetry jsou také dosti zvláštní až úsměvná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   21.07.2011 09:36 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: akvaristik
...Pokud někdo vlastní jeden filtr, asi těžko může posoudit, jestli je nejlepší...
Ono přeci nejde o zpochybňování faktu, zda je nebo není (v globále!) EHEIM No.1 mezi výrobci akvarijních filtrů, ale o zpochybnění vašeho shazování všeho ostatního, co v tomto oboru značku EHEIM nenese.
Viz např.:
"Pozor vnější Tetra jsou velmi hlučné. Pokud má být tichý, doporučuji jedině EHEIM."
Jak jsem napsal - asi mě potkalo neskonalé štěstí, že jsem si pořídil vnější filtr od TETRY, který po více než třech letech nepřetržitého provozu ještě stále plní svou funkci, a přitom jej není ani v noci slyšet ze vzdálenosti větší, než cca 1 m. (Přičemž slyšet je jen "ševelení" protékající vody!)
BTW: Odkud máte vy informaci, že vnější filtry TETRA jsou velmi hlučné? A ostatní značky?! (Když píšete: "...Pokud má být tichý, doporučuji jedině EHEIM...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.07.2011 08:49 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: prisavnik
To je úplně jinak. Dělám akvaristiku už skoro 30 let. Za tu dobu jsem přišel do styku skoro se vším, co se akvaristické techniky týká. Taky jsem udělal spoustu chyb a koupil spoustu zmetků. Snažím se z chyb poučit a hlavně netvrdím o něčem, že vím, pokud to nemám vyzkoušené. Pokud někdo vlastní jeden filtr, asi těžko může posoudit, jestli je nejlepší. Pro něho je to ten jeho nejlepší, protože jiný nepoznal. Samozřejmě to platí všeobecně pro všechny druhy zboží. Dnes využívám možností které mám a to je zdarma a bez omezení vyzkoušet vše, co chci, v podstatě od každého výrobce. To mi dává docela dobrý přehled a možnosti nabrat zkušenosti. Nemám rád zavedené mýty a tvrzení, kde chybí argumenty. Snažím se je trochu rozbít a lidem prostě otevřít oči. EHEIM je v akvaristice jednička, ne proto, že je to drahá značka, ale proto, že lidé, kteří tam pracují, u práce přemýšlejí. Spolupráce s nimi naznačuje, že ne všechno dělají pro peníze. Několik zdarma provedených oprav by tady asi pár lidí potvrdilo... Takže takový je asi můj vztah ke značce EHEIM. Pokud budeme probírat něco jiného než filtry, asi se dostaneme i k jiným značkám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2011 01:12 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: akvaristik
Ty ma normalne fascinujes s tym eheimom :) Vsade iba eheim.ty si zato plateny, ci co? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 23:22 Rakvista Re: Deathbull
Aha...Díky moc za pomoc.Viděl jsem tu výbavu a proto mne to zaujalo,tak jsem se chtěl optat jak funguje atd...no určitě zítra si jej koupit nepoběžím,mám na AQ ještě dost jiný práce a pak čekat až "nevhodná osádka" dožije v klidu a míru,ale zatím jí poskytnout dobrou péči v rámci možností.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 23:15 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: rakvisti
Filtr je naprosto tichoučký, regulace je až na výstupu, to co vidíš nahoře je nalívací víčko. Co se týče vstupu a výstupu filtru, možností je fakt hodně moc, postavíš si to jako stavebnici, má to ohebná kolena..atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 22:32 Rakvista Re: Deathbull
Mě šlo spíš o foto jak to vypadá z venku,určitě jsem nechtěl abys to zbytečně rozebíral to ne-e.A jen ten filtr tichý?Rozložené už jsem to viděl v nějakém e-schopu.Ale jak jak to vypadá shora už tam není jen kvůli představě té regulce výkonu zda je tam nějaký ventil či co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 22:22 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: rakvisti
No rozebírat to fakt teď nechci, je to úplně jednoduché, jsou tam nad sebou dva koše, spodní s biohoubou, a vrchní s kroužky. Spodní vyjmeš, otevřeš horní kryt a nacpeš tam vrstvu těch koužků, zbytek si dáš někam do pytlíku a hornín vyplníš Eheim substrat pro. Jen se podívej na ten vrchní jakmile ho vyndáš zespoda, na jedné straně má zaslepené kolečko a to musí být na té straně kde bylo když jsi to prvně vyndal. Jinak nemusí být cirkulace správná.

Druhou verzi mám takovou že jsem houbu trošku seřízl, cca na polovinu a zbytek koše i vrchní koš vysypal substratem pro..kroužky jsem vynechal úplně. Ale jak se to bude čistit ti řeknu až to budu čistit.)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 21:58 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: Deathbull
To je právě ono. Když někdo přijde do krámu, nabídnu možnosti a hned to probereme. Takhle na dálku to je jenom teorie. Jsem rád, že u Vás vše funguje a zdravím!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 21:58 Rakvista Re: Deathbull
Díky je vážně lepší jednou vidět než stokrát slyšet palec Ta keramika je prý nejlepší od fluwalu.Ten substrát pro je na co dobrý?Jen jestli bych tě mohl poprosit o vícero podrobnějších fotek.Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.07.2011 21:48 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
akvaristik napsal: Zkusil bych víc pátrat. Filtr by měl obsahovat biologická filtrační média. Ta nemá ani jeden z uvedených.
Vždyť mám od Vás dva:)

Ten Dennerle je naprosto funkční, mám skimmer, slušnou rampu, ale je pravda že u mě prošel lehkou výměnou náplní X-) Tenhle jede zatím u krevetek. Ve spodním koši houba ztlačena o cca 40%, nad ní jsem dal cca polovinu těch kroužků. Vrchní koš narván substratem pro. Sice se mi ty kroužky také nezdají, ale nejsem si jistý jestli se pórovitost a vhodnost pro bakterie dá posoudit podle oka jak se to často dělá, spíše bych řekl že bez vyzkoušení vímě všichni exkrement :)

rybicky.net/nadrz/12899/11.jpg

Druhý už se zabíhá pro mé 54 akva Jungle a bude stejně upraven.

Sice to vyšlo ne úplně levně, ale tak já mám zkoušení techniky rád a věřím že takhle utáhně padesátku levou zední.

Ještě jsem zapomněl, že jsem samozřejmě vyhodil ten vatový předěl s uhlím nebo co to bylo za kravinu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 21:36 Rakvista Re: akvaristik
Tak tohle bych musel hodně škrtit neb je specifikován od 60L a né alespoň od 50L což tam opravdu nemám ač je to 54L objemu +- obsahu 48L s velkou tolerancí.Ale díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 21:31 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: rakvisti
Absolutně tichý. Má dva kohouty, dá se přiškrtit. Podrobnosti: www.akvaristik.eu/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 20:39 Rakvista Re: akvaristik
A jak se dá přiškrtit?Má na tam kohoutek či jinak?A rozměry na šířku?Tichost chodu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 20:34 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: rakvisti
V tom případě určitě EHEIM. Zapneš a jede. Navíc má předfiltr. EccoPro se dá taky trochu přiškrtit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.07.2011 20:08 Rakvista Re: prisavnik
A jak to máš přiškrcené?A pak otázka k čemu až tak výkoný filtr?Potom je tu další jaké má rozměry?Ale děkuji moc za další námět k přemýšlení.Apropo u toho Dernnele též píší že je naprosto nehlučný+regulace výkonu.S Dennerle Nano External Skimfilter tu nikdo zkušenost nemá?Abychom se lépe pochopili rád bych takový filtr co sestavím,zapnu,nastavím si optimální výkon a basta...prostě externí filtr pro hlupce bo to si rovnou nemusim lámat hlavu a pořídit opět aquael 350 co už mám a už vím co je to za šmejd.Ale to bych se nikam nepohnul,krom toho všeho je ve hře také kvalita úměrná ceně neb nejsem potomek šlechty,ale nevadí mi za opravdu kvalitní výrobek pustit chlup aneb nechci slevu zadarmo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 19:27 Muž prisavnik [51] - RostlinyRe: rakvisti
Na 50L akvarium by postacoval TertaTec EX 400. Ja ho mam narvaty asi dvakrat vascim mnozstvom filtracnych mediii a musim ho mat priskrteny na minimum. Ked ho pustim naplno tak mam tornado v AQ a to cez to, ze som ho skoro rok necistil.
Ako hovorim, narvat sa tam da omnhoho viac filtracnych medii ako ma original. Ako som nizsie pisal, je uplne tichucky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 19:17 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: karelchess
Tak v tom případě máme odlišný názor na biologická filtrační média. Hrstka keramických válečků a molitan pro mě není biologické filtrační médium. Nic jiného oba filtry neobsahují. Do 50 litrového akvária doporučuji jako vnější buď EHEIM ecco 130, nebo EHEIM Aquacompact 60. Oba obsahují jeden z nejlepších filtračních materiálu EHEIM SubstratPro.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 16:28 Muž karelchess [45] Re: akvaristik
Jakto že ne? U toho Tetratecu se dodávají, u druhého nejspíš taky. Jiná otázka je jejich účinnost, kdy jsem nějaké ty kuličky a válečky nahradil biomolitanem. Tetratec (700) jsem měl, výhoda je velký objem filtr. médií. U Dennerle je koukám slušný výběr příslušenství.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 15:32 Muž akvaristik [274] - RostlinyRe: rakvisti
Zkusil bych víc pátrat. Filtr by měl obsahovat biologická filtrační média. Ta nemá ani jeden z uvedených.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2011 14:19 Rakvista – rozhodování
Zdavím.Rozhoduji se pro externí filtr do 50-ky mezi Dennerle Nano External Skimfilter vs.Tetra Tec EX 600.Má někdo zkušenosti s jedním z těchto filtrů???Za reakce díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2011 19:12 R Muž Silent [5949] Re: PepaV
I ta menší je pořád větší než běžné filtry. A nepotřebuje tak častou údržbu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2011 19:10 Muž PepaV [30] Re: Haimdol
Do 54l, pokud není vysoké 40cm, se kostka 10x10x20cm i s AT-200 nevejde,
10x10x16 snad ano.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2011 13:28 R Muž Silent [5949] Re: Halančík21
Osobně bych doporučil nejraději čerpadlo Atman AT-200 nebo 201 a kostku bioakvacitu (10x10x20cm). Tato kombinace nabídne výrazně větší filtrační prostor než jakýkoli běžný komerční vnitřní filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.07.2011 13:22 Halančík21
Dobrý den. Mám 54 litrové rastlinné akvárium bez filtra. Ktorý z týchto vnútorných filtrov by ste mi odporúčili? Dakujem.

www.akvariumonline.sk/…
www.akvariumonline.sk/….

ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 18:51 esox Re: romant
To asi jo, ale třeba mi řekne který z těch dvou ano a který ne. Teda pokud má na obou stejnou marži :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 18:50 Muž Oskar. [23] - AmerikaRe: romant
Fluval, jak jinak :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 18:18 R Muž romant [27982] Re: esox
To máš jako kdyby jsi se zeptal Macenauera na Eheim. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 18:11 esox
Teď jsem četl diskuzi na www.wds.cz/… a tam zas Atman spíše kritizují. Jak se dívám Plaček dováží jak Fluval tak Tetra Tec asi se zkusím zeptat rovnou jeho co ano a co ne. Jinak fakt už nevím :-( tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 17:41 R Muž romant [27982]
Atman
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 17:25 esox Re: Yirka
JBL je už cenou zas někde jinde :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 17:18 Muž Yirka [9118]
Atman nebo JBL
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 16:56 R Muž Silent [5949] Re: Sid
Já taky. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 16:46 Muž Sid [6629] - Rostliny
...A člověk je zas na rozpacích co zvolit...(
Udělejte si zde malou anketu. ;-) Já jsem pro Atman CF 1200. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.06.2011 16:12 esox Re: Haimdol
Díky za info asi nebude ono. Ale něco vybrat je fakt hrůza, čím víc toho člověk načte tím víc si neví vybrat coze četl jsem diskuzi kde se probíral Fluval 405 a Atman CF 1200. Do toho někdo napíše toto:
Jak vypadá Fluval 405 je vidět na fotce, kterou jsem dával do atlasu techniky. www.aquapage.cz/…
Řešený není špatně, ale jinak ti můžu s klidem říct, že koupě Fluvalu 405 byl v poslední době asi největší akva úlet, co jsem udělal. Použitýma materiálama, kvalitou zpracování, tichostí atd. si nemůže k TetraTecu ani čuchnout.

A člověk je zas na rozpacích co zvolit :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.06.2011 16:11 R Muž Silent [5949]
Fluvalu bych vytkl jednu věc. Hadice. Sice jsou flexibilní, ale na druhou stranu se na ně, díky vroubkování, prakticky nedá bezpečně doinstalovat jakékoli dodatečné zařízení jako je externí CO2 nebo UV lampa. Jinak jsou to dobré filtry. Problém je trochu s podporou ze strany výrobce. Jakmile přejde na výrobu nového typu tak po krátké době je problém sehnat náhradní díly. Tohle je ovšem problém všech výrobců snad kromě Eheimu který je schopen dodat díly i na filtry 30 let staré.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 15:50 Muž ČichavecTom [92] - RostlinyRe: esox
Teď vám ty Fluvaly budu závidět :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2011 15:47 R Muž Silent [5949] Re: esox
Resun je další z řady levných čínských filtrů jako je i např. JEBO nebo Aqua Nova. Nemůžeš čekat zázrak, ale povětšinou jsou relativně bezproblémové pokud se smíříš s ne zrovna nejjednoduší údržbou, trochu humpoláckým zpracováním, vyšší spotřebou a horšími plasty. Nízká cena se musí někde projevit.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [161] ...... 256 257

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232450x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5930?od=8001