Jaký filtr
vaclav: a co? Celoskleněný filtr?
Page: takže fluval by mohl připadat v úvahu, ještě zkusím sehnat někoho co řekne o eheimu, díky moc
já mám od kámoše fluval 303 a tam musím vodu nalít. Ne jen mě zajímalo jestli k tomu odvzdušnění nebudu potřebovat hadici IN (tzn. do filtru) protože tu mám navždy spojenou s pozadím takže jí nevyndám.
0 04.10.2007 22:36 Page Tak tu vodu si natáhneš pumpičkou
. A teď už si myslim že to byla zbytečná otázka. Takzvaná otázka za 500 ,-
. Pokud do nich vodu napustíš nemusíš tolik pumpovat
Toto je ale pouze při první instalaci a při čištění hadic...
Sidonius: hmm já teďka dumám jakej filtr koupit no
takže nemusíš napouštět vodu do hadic nebo tak?
0 04.10.2007 22:29 Page Jednoduchý je tam pumpička a když se rozjede tak zavrklám celým filtrem ze strany na stranu a ten vzduch se dostane pryč. Občas při znovu zapojení musim odpojit ze sítě a opakovat než se rozjede, ale je to tím vzduchem, zapumpuju a připojím do sitě a rozjede se. Poté se již nezavzdušňuje.
mě zajímá jak to všechno je proto se furt tak blbě ptám
Jak je to s tím zavzdušňováním? Jak se toho zbavuješ?
Page: tak když je novější tak by měl být méně hlučnější, ale těžko říct
kde si ho kupoval? někde po netu nebo jak? Jo a jak to probíhá? Instalace a tak?
Page: jak je hlučnej ten tvůj fluval?
0 04.10.2007 22:10 Page Já mám Fluval 104 a jsem s ním spokojen
Tudíš si myslím že Fluval je dobrá volba...
Sidonius: jak víš psal jsem o problémech s filtrem, nakonec mi vrátí peníze
0 04.10.2007 21:59 Sidonius po dvou neúspěšných pokusech s filtrem TetraTec EX700 sháním do akvárka filtr
Co se stalo?
Zdravím,
po dvou neúspěšných pokusech s filtrem TetraTec EX700 sháním do akvárka filtr. Mám akva Malawi 250 l.
Našel jsem si tři filtry, které by připadaly v úvahu, tak co mi na ně řeknete?
www.akvarista.cz/…
- tenhle filtr je pro mě nejzajímavější, ale s eheimem nemám žádné zkušenosti
www.krmiva-prodej.cz/…
- tenhle filtr se mě taky líbí ale slyšel jsem, že je hlučný
www.krmiva-prodej.cz/…
- no a tenhle už jsem měl a nenadchl mě, tak nevím
prosím poraďte jak jsou na tom, nebo kdybyste věděli o lepším, který by se mi tam hodil, tak ho napište.
záleží mi také na tom ať není moc hlučný. díky moc
0 04.10.2007 17:27 Rybář – Eheim
Já měl na 240l vnitřní na vzd. motorek, ale jak se ucpává ten kamínek, tak to dělá kravál a je to běs. Pak jsem v hornbachu koupil levně Eheim 2217 bez náplně, nacpal tam rozstřiženou starou molitanovou matraci a plná spokojenost. Jen ten proud na výtoku to chce zmenšit vyústěním do širší trubky.
Máte velké akvárium a málo rybek, omlouvám se. Ale slovy "jako žert" jsem myslel cituji: "to delá takový proud že ryby sotva plavaj proti proudu"
silvia: Dík,za typ. Ten som už tiež pozeral,ale radšej by som kúpil od Eheimu vyžšiu radu Profesional. Inak ako je to s hlučnosťou? Budem ho mať v spálni.
0 03.10.2007 23:08 silvia chod na
www.akvaprodukt.sk, maju tam eheim 2213 s kompletnou bionaplnou a s kohutmi za 2539Sk, myslim, ze je to dobry filter, ja ho mam a je super
Věřím, že jste to myslel jako žert.
Zkuste pročíst odkaz na diskusi,kterou uvedl Václav.
0 03.10.2007 21:34 mysak.pep Neboj,už som toho prečítal až až,niesom žiadny nováčik,filter si viem vyrobiť. Je tak ťažké pochopiť,že nechcem kúpiť mačku vo vreci?
U filtrov ide HLAVNE o objem filtracneh naplne.. Podla toho ten filter aj filtruje (vo vacsine pripadov to tak je) Potom o to, ci je mozne ju zmenit za co ty sam konkretne potrebujes. Ked chces narves don vatu, molitan, kusky kamienkov, aktivne uhlie atd. Dalej je hlucnost potom ci je vidiet v akvarku a moznost regulacie.
Osobne pouzival Aquael FZN-1,2 a 3. ako vravim, FZN-2 ma objem pomaly 1.4 litra co je naozaj dost. FZN-3 ma pomaly 2 litre filtracnej naplne. Taky shark co ti radi ma kolko? ledva pol litra.
Na 240L akvarko je nepouzitelny, ibaze ak tam mas supernu rovnovahu, velmi vela rastlin a optimum ryb.. Potom by aj mohol postacovat. howgh
Najprv chce "jednoducho a strucne" a potom zas dopodrobna..
Nič v zlom,ale pýtam sa na konkrétny výrobok:napr.Eheim prof.2224,na jeho cenu a skúsenosti s ním,nemyslíš,že ludia môžu mať s každým ďaľším dňom nové a nové skúsenosti? A že niektorý ľudia sem zavítajú napr raz za dva týždne?
0 03.10.2007 20:37 Usine Já zatím akvárko mám v garáži a má obsah 240 litrů. Postupně sháním informace jak neudělat chybu.Nechci se vydávat moc z peněz a na 99 procent zvolím VNITŘNÍ FILTR SHARK ADV 800.Tady je popis:
S revolučním magnetickým spojovacím systémem, který zajišťuje snadnější způsob údržby a čištění. Pro vylepšení filtrační kapacity mohou být přidány i jiné náplně (př. mechanické, biologické nebo chemické). Jednoduché spojení pomocí magnetu umožní snadnější oddělení těla filtru s hlavou filtru. Mechanická filtrace je zvětšena o 30% oproti normálním vnitřním akvarijním filtrům. Má vylepšený systém sání vzduchu pro zlepšení okysličování, otáčející se hlavu pro správné nastavení proudění vody. Navíc: 210 cm3 standardní zásobník pro extra filtraci; až do 170g keramické náplně, transparentní tělo filtru pro snadnější kontrolu stupně znečištění (320cm3), sání s nastavitelným sítkem k předcházení uvíznutí rybek a také pro lepší kontrolu vodního toku.
Shark ADV 600, ADV 800
Jeho cena je okolo 700,- na eshopech.
Já mám vnější Tetra EX 700 a jsem spokojená. Je to dost konkrétní?
To je síce pravda,ale zaberá miesto. A biomolitam sice pekne vyčistí vodu,ale jeho objem pre 240 l akvárium by asi pri pohľade na akvárium byl do očí.(ano,ano,dá sa skryť za rastliny) A navyše jeho údržba sa nezaobíde bez toho,aby Ti nejaký ten bordel neušiel späť do vody. Inak mám biomolitan v 112 l akva a som s ním spokojný,ale predsa len do nového akvária chcem niečo poriadne,i keď so začiatku tam asi ten biomolitam mať budem,lebo mám doma zvyšne čerpadlo cca na 200 l. ale do budúcna by som chcel buď výkonný vnútorný filter,alebo vonkajší. čo takto Eheim Ecco 2236 cena 3369 sk? Je to rozumná cena? Alebo Profesional 2224 za 3999sk vrátane náplní.
ja mam na jednej 300vke Aquael FZN-3.
Prietok ma maximalne 1200l/h co uz robi poriadny vychor v akvariu.. Ma dostatocny objem filtracnej naplne, su v nom akoby kontajnery, cize neni problem tam dat rozne filtracne naplne. Je moznost regulvoat vykon ktora naozaj aj funguje a ked je na minime, ledva z neho tecie voda.
Napr ten isty model, ale mensi, FZN-2 ma objem filtracnej cca 1323 cm3. A FZN-3 je od neho o polku vacsi, cize objem bude este vacsi.
Samozrejme, zalezi jak mas riesene akvarium, ci sa ti da nan zavesit filter.
EDIT: Slzit ani tiect ti nanom nema co. Vsetko to je jeden odliatok z plastu a kym ho neprasknes tak sa nic nestane. (mne padol z vysky 2m na beton a nic sa nestalo)
Nehádajte sa o tom aký,či vnútorný alebo vonkajší. O to tu nejde!!!! Jasne a stručne a keď niekto nemá skúsenosti s filtrami pre takéto objemy akvárii tak nech tu ani nepíše!!!!!! Chcem konkrétne skúsenosti s konkrétnymi filtrami. Nepotrebujem kúpiť niečo,čo mi začne po čase tiecť,slziť.....atď. Konkrétne napr: Tetratec 1200,Sera serafil 1100,Hailea HF-150,Fluval 305,Aquael Uni Max 250 Kanister 650l/h,EHEIM 2213 plus,
Eheim Professionel 2226 plus....atď skúsenosti s nimi. Alebo budete písať o ničom ako skoro na každom fóre a nič konkrétne nenapíšete? (česť výnimkám) ďakujem.
0 02.10.2007 20:46 Frigo112 a co stym
0 02.10.2007 20:42 Usine 0 02.10.2007 20:36 Frigo112 vysvetli preco vnutorny
0 02.10.2007 20:24 Frigo112 samozrejme ze vonkajsi
Přidat reakci
1 ...... [246] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x