Jaký filtr
No nevím, mám externí filtr a jako předfiltr kostku biomolitanu na nasávací trubici. Mám to řešení skvěle schované za valisneriemi a používám ho, protože se mi osvědčilo, ale z vyndavání kostky, když ji chci vyprat, moc nadšený nejsem. Je takřka nemožné to udělat bez zvíření detritu, natož pak, když je dobře obrostlá právě těmi valisnerkami. V tomto je externí filtr jistě mnohem chytřejší a estetičtější řešení.
Proto se ptam samozrejme,ja vim,ze papirove hodnoty jsou uplne neco jineho,nez potom vykon zajeteho filtru(mam jeste v provozu 2075 a Fluval 406),jen jsem si nebyl u tech mensich jisty,mozna bude lepsi jit do 2073,ja tam mam jeste Cerges reaktor na vystupu,takze vykon pujde dolu,vsak ubrat muzu vzdycky nez pridat,kdyz neni kde!
Dik.
U typu 2236 jde hlavně o kompromis mezi cenou výrobku, ekonomikou provozu a kvalitní filtrací. Rozhodně bych počítal s tím, že sice je uvedeno že je do maximálně 300 litrů, ale já bych ho doporučil tak do 200-250 l. U Eheimu professionel 3 (2071) je to už jiné. Tam je znát, že se jedná o filtr o level vyšší a to jak čerpadlem tak objemem. Tam už je uveden doporučený objem nádrže kterého bych se držel. Ono obecně je třeba brát výrobci doporučené poměry velikost filtru/objem nádrže s rezervou, protože tam kde je daný filtr dostatečný tak u jiného typu nádrže se stejným obsahem nemusí filtr stačit. Většinou je lepší dát na rady zkušených kolegů. Sám to tak dělám také.
Zdravim Dr.Sheldon(a) Cooper(a)
Mala otazecka,zbavuji se,ve sve 160L nadrzi,filtru Fluval 304(nebot,uz me ten by-pass v nem nebavi)bezi 8 let bez poruchy(asi tim ,ze dobre nefiltruje) a chci na tuto nadrz nasadit Eheim a ted se rozhoduji mezi Ecco 2236(jenz je papirove urcen na nejakych 300L a prutok je papirove 700L/H)nebo Eheim 2071(papirove pro 245L a prutok je dle papiru 945L/H)Fluval 304 mel dle papiru 980L prutok a byl pro nadrze do 265L.Jen je mi divne,ze 2236 je urcena do vetsiho objemu a ma nejnizsi prutok!
Můj názor je, že za pěknou rostlinou není houbu ani čerpadlo vůbec vidět. A za 2.400,-Kč si takových pěkných rostlin mohu koupit do pěti akvárií... nehledě na další klady kostky s čerpadlem
Ale to je zase můj názor člověka, který tyto filtry má a preferuje.
Atman + kostka 362,-Kč u Rataje, Eheim classic 2215 2.722,-Kč v Profi ZOO. Rozhodnout se musí každý sám.
Výsledek bude s čerpací hlavou + biomolitanem cca stejný jako s vnějším filtrem, ale předpokládám, že si dotyčný kupuje akvárium jako doplněk bytu a mít v akváriu hnusnou kostku molitanu mi nepříjde moc estetické (sám jsem ji ve svých začátcích měl a není moc snadné ji zamaskovat). Houba+čerpadlo patří tak do nějakého chovného akvária nebo do zverimexu, ale ve společenském, okrasném akváriu nemá podle mě co dělat a vypadá to příšerně. Můj názor.
snazim sa ponuknut moznost vyberu, nebudem protestovat voci Atmanovy a biokocke je to velmi funkcne a lacne riesenie zaroven. Ale ak znie otazka aky najlepsi... ;)
sorry, este som ten prispevok upravoval ;), ale ano viedli
Jistě, dal by se dát i kbelíkový filtr za 4-5.000,-Kč a určitě by byl taky dobrej. Už jsme o tom spolu vedli několik dlouhých debat
to najlepsie to nieje, ale pomer cena/vykon najlepsi je ;) urcite taky Eheim classic 2215 je lepsi, ale s naplnami sa dostanes niekde k 100eur pricom Atman+kocka ta vyde 20eur. Rozhodnut sa musi kazdy sam ;)
0 11.09.2012 17:30 MaxyPower joo omlouvam se to prvni se mi nezobrazilo
Podle mne je nejlepší kostka bioakvacitu a čerpací hlava. Konkrétně čerpací hlava Atman 201 a Biofiltr 4
shop.rataj-spk.cz/…
Edit: Haimdol byl rychlejší
To ti nestačí se zeptat jednou? Jaký je nejlepší filtr na 160 litrů nejde jednoznačně říct. Záleží kolik chceš investovat případně jestli je možné k akváriu dát vnější filtr. Myslím, že pokud použiješ regulovatelné čerpadlo (Atman AT 200 nebo 201) a kostku bioakvacitu velikosti 10x10x24cm tak neuděláš chybu.
www.akva-exo.cz/… www.akva-exo.cz/… 0 11.09.2012 16:25 MaxyPower dobry den jaky je podle vas nejlepší filtr na akvarko 160l??
0 11.09.2012 15:59 MaxyPower dobry den ma tu nekdo akvarium jen z čichavcema zajima mě jaky filtr je nejlepší na 160l akvarium?
Eheim ecco pro je také kompletní včetně hmot a regulačních ventilů.
u Ecco Pro mas vsetko co potrebujes v baleni, honice vody su filtre z minimalnou filtracnou hmotou a vysokym prietokom co nieje tento pripad. Pravdepodobne 2034 bude stacit ja som za to ze radsej rezervu a zozaciatku mozes priskrtit. Mam dve 2036 v 240l a chelo by to viac ;) (pozri moje video ci sa ti to zda moc). Ide aj o to ako vyriesis vypust (nasmerovanie) toho filtra.
0 10.09.2012 15:15 apahi Bude to klasické společnské akvárium. U JBL se mi líbí že je v balení komplet vše vč. klipů. Nevíte jak je tomu u Eheimu? Nerad by tam dal honič vody. Tak se snažím vybrat filtr úměrně objemu akvárka.
Přesně tak. Já provozuji několik těchto Eheimů. Od začátku provozu je třeba udržovat těsnění "promaštěné" a potom je tento filtr naprosto v pohodě a nic se při běžné údržbě neulomí.
mam dva Eheim Ecco Pro 2036, je to dobry filter ale teraz by som isiel asi do rady Classic. Ten system otvarania pri EccoPro nieje uplne stastny, uz sa mi to podarilo ulomit, nahradni diel stal par eur ale aj tak. Treba pravidelne mazat tesnenie hlavy potom je to vpohode.
Pokial planujes rastlinne akva tak sa kludne uzivi na 125l aj 2036 alebo e901
0 09.09.2012 20:59 apahi – Vnější filtr Eheim Ecco Pro 2034 či JBL e701
Řeším jaký zvolit vnější filtr pro 125 akvarium. Je úpolně nově zakládané. Zajímali byl mě vaše zkušenosti a doporučení. Pročtením fora jsem došel k výše uvedeným 2 vnějším filtrům Eheim Ecco Pro 2034 či JBL cristalprofi e701.
Předem díky.
No vždyť vím, že Ty s tím problém nemáš, ale tady jak se zhasne a je ticho, tak je to mazec.
V Džungli (80l) mám kostku a Atman 200, ve třístovce mám Atman 203 a ani v jednom akvárku mi nedělá žádný hluk ani vibrace. Tak tedy nevím.
Moc díky, takže ušetřim a nemusim nic kupovat
kahua napsala: A tak bych chtěla poradit, zda je lepší EHEIM Vnitřní filtr Eheim Pick-Up 2008 60 L nebo EHEIM Vnitřní filtr Eheim Aquaball 60 L. Akvárko bude jen pro krevetky. Díky
Aquaball.Pick up je hlučnější.
Tak ten aquaball mám doma, koupila jsem ho s nějakým setem. Ale představa dvou hučících Atmanů mě děsí
Tak ono když to bude jenom pro krevetky, tak bych tam dal bublifuk a bylo by. Zdravě by si to pobublávalo a podporovalo dobrou náladu, tedy alespoň na mě to tak funguje.
A když jsem se podívala na Tvou prezentaci, tak máš vodu krásně čistou, nám v ní plave pořád nějaký sajrajt
Je tam asi tak měsíc a mám pocit, že je to horší a horší. Stačí položit roku na akvárko a je to cítit.
Mě se po 10ti dnech zaběhl a už takový kravál nedělá.
Výsledek je možná tak o procento lepší....
Ten problém bude více než pravděpodobně v přichycení a rezonanci filtru s nádrží. Věřím, že když jej vezmeš na volno do ruky, že bude tichý. Chce si to pohrát s uchycením a s vyvedením káblíku tak, aby nerezonovaly se stěnou. Další výrazné ztišení přijde po zaběhnutí filtru.
A co to čerpadlo uvolnit z přísavek a nechat ho volně stát jen na bioakvacitové kostce. Toto se mi osvědčilo a nikde nic už nevibrovalo. Pokud se to přenáší i kabelem tak se dá vypodložit kouskem molitanu.
Co máš za rybky že chceš topit? Já netopím vůbec a rybky žijou. Jinak do tak malého akva jedině nejslabší topítko.
www.tommiland.cz/…
Ale topit vůbec nemusíš pokud máš v místnosti stálou teplotu. Mírné kolísání je v normě v přírodě taky není voda konstantně teplá.
nechám si tedy poradit a zkombinuji eheimy, proti JBL nic nemám, ale uz jsem se spálil s Tetratecem a vsichni mi nakonec rekli, ze bud fluval nebo uplne nejlepsi Eheim. takze poku 2075 bude dostacujici, jdu do toho. díky za rady
Já bych přidal Eheim 2075. Tím získáš spolu s Eheimem 2128 celkem cca 13 litrů biologických filtračních hmot což je IMO do nádrže tvé velikosti i pro tlamky dostatečné. U FX5 je sice výkonné čerpadlo ale je to energetický bumbrlíček a co se hmot týče tak biohmot získáš cca 6 litrů zbylé hmoty jsou více méně pro zajištění mechanické filtrace. Není to rozhodně špatný filtr, ale já bych raději zkombinoval Eheimy.
zdravím, zakládám akvárium 660 litrů, mám už filtr eheim 2128 ale kvůli dostatečné fitraci v akváriu (tanganjika) chci porídit jeste jeden. poradte, bude stacit jeste jeden eheim napr 2075 nebo kvuli výkonu i objemu fitru radeji fluval fx5? díky za rady
Já bych šel jednoznačně do Eheim professionel 3 typ 1200XL (2080).
A co třeba Aquael Uni max 700.
Stojí 4000Kč,je tichý a výkonný.
Kvalita je taky parádní.
Vím, že je to prospěšné, ale voda moc hezky nevypadá, ale myslím, že to pomalu trošku ustoupí.
Ta žlutá voda je naopak dobrá. Ryby to mají rády. Obsahuje to různé pro rybky a akvárko obecně prospěšné látky. V přírodě, kde tvé cichlidy žijí, je hnědá voda běžná.
díky, trošku to snížím, protože pod košem je snad toho bordelu nejvíce, hlavně z olupujících se kořenů. Kořeny jsem nechal namočené jen jeden den a hned je tam frknul. Ancistrusy je teď hoblují a tek je tam nečistot dost. Voda je hned po 2 dnech vždy hodně žlutá, tak doufám, že brzo se odmočí
Přidat reakci
1 ...... [123] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x