Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký filtr

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 93 Přejít na další stránku   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 21:04 Harrytomas Re: Designer
Ahoj,
muzu se pls zeptat nekoho zkuseneho jaky by byl nejidealnejsi filtr do 60l akva?
Diky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 15:48 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: dome
Problemy filtru jsou vetsinou v tom, ze jsou naprosto nevhodne dimenzovany a nebo konstruovany. Snad kazdy druhy filtr (a mozna jsem optimista) protahuje silene mnozstvi vody podlouhlym mediem, kdy voda mediem proteka nad 30cm/min, casto mnohem rychleji, coz ale znamena filtraci prakticky bez nitrifikace.

To ze Ti interni filtr nefungoval dobre, neznamena, ze clovek ktery vi co dela, jej bude mit stejne nefunkcni. Idealnimi kandidaty na nefunkcni interni filtr jsou kapotovane radoby designove kusy, kde libivost/prodejnost zvitezila nad funkcnosti, protoze obsahuji hromady s funkci nesouvisejicich plastu na ukor filtracniho media, pripadne dochazi k pokusum to napravit vrstvenim medii a stohovatelnosti, ovsem za sebou, coz opet obnasi efekt trubky se silenym proudenim = bez nitrifikace, to zadny sebelepsi material nezachrani. Proto akvariste dospeli ke kostkam biomolitanu, ktere jsou v tomto ohledu dimenzovany rozumne a jsou funkcni v ramci jejich jednoduchosti velice slusne.

A mas pravdu, vodu jak kristal nemam, mam ji jako padparadscha safir, diky vyluhu raseliny ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2013 15:34 Muž sasula [274] Re: Johan
i bez světla... ale to jdeme už do krajností.

nejdůležitější jsou 3 veci.
VODA, AKVÁRKO, AKVARISTA

vše další je volitelné... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 15:23 Muž dome [6] - Rostliny
Johan: já veděl že nemám psát nejdůležitější :) a nemám v plánu se zde přít s jedním z nejzkušenějších ze zdejších a pro mne teda jste...

O.Tom:a proto bude toto řešení i nadále asi nejrozšířenější a doporučováno.....a proto bude česká akvaristika tam kde je :(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   04.10.2013 15:13 Muž Johan [4950] - RostlinyRe: dome
Nejdůležitější věc je světlo. Akvárium může dobře fungovat i bez filtru. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 14:49 Muž O.Tom [439] Re: dome
"Nutno si uvědomit že je rok 2013 a vnitřní filtry jsou pasé...pakliže nechceš napodobovat aq z dob NDR!"

Tak to je dobrá kravina :)

Molitanová kostka + čerpací hlava je asi nejuniverzálnější, nejjednoduší a velmi levné řešení filtrace. Poměr cena/univerzálnost/funkčnost je asi nepřekonatelný a proto bude toto řešení i nadále asi nejrozšířenější a doporučováno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 14:46 Muž dome [6] - RostlinyRe: Designer
Designer napsal: Prima, a mame tady 6x drazsi reseni, jen proto, ze si nekdo neumi schovat filtr v rostlinach ;-) .

A co to vidim ve Tve prezentaci, cerpadlo primo v akvariu!? Ale fuj, je rok 2013, to cerpadlo prece muze byt i mimo akvarium, kdo se tam ma na nej koukat!

Nebud tak kategoricky, slusny interni filtr svou praci odvede taky a ne kazdy je ochoten k externimu, at uz kvuli umisteni akvaria, bezpecnosti, cene...

Ano.Také jsem měl vnitřní filtr a již jsem přešel na externí.
I proto radím,dle mého, nejlepší variantu!To je prostě muj názor!

Vnitřní se samozřejmě za krýt dá a snad se mi to i podařilo,ale nefungoval dobře a bylo to i tak nevzhledné+zabírá to prostě místo,kor když máš čistý objem jen +-40L.Nevím co tady mluvíš o bezpečnosti....

Filtr je prostě nejdůležitější věc a nelze na něm šetřit když už chceš mít hezké Aq.
přirovnal bych to k tomu když lidi šetří na zimních pneu....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.10.2013 14:08 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: dome
Prima, a mame tady 6x drazsi reseni, jen proto, ze si nekdo neumi schovat filtr v rostlinach ;-) .

A co to vidim ve Tve prezentaci, cerpadlo primo v akvariu!? Ale fuj, je rok 2013, to cerpadlo prece muze byt i mimo akvarium, kdo se tam ma na nej koukat!

Nebud tak kategoricky, slusny interni filtr svou praci odvede taky a ne kazdy je ochoten k externimu, at uz kvuli umisteni akvaria, bezpecnosti, cene...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 13:49 Muž dome [6] - RostlinyRe: moskyt8
moskyt8 napsal: Mám 54 l akva. 60x30x30cm. A přemýšlím jaký filtr pořídit... hmm chtěl bych pořídit buď nějaký molitanový ale nevým jaký a jak veliký. :-( Nemohl by mi tu někdo pomoci vybrat z této nabídky ten nejvhodnější? www.levnaakvaristika.cz/…
A nebo bych si pořídil tento filtr: www.levnaakvaristika.cz/…
Prosím poraďte :-O DĚKUJI X-)

Ahoj.Jako filtr pro tvé Aq mohu doporučit pouze toto: www.juwelakvarium.cz/…
V setu je filrační medium a kohouty pro snadnou udržbu a hlavně v tvem případě i přiškrcení výkonu.Odměnou ti bude křištálově čistá voda po mnoho let a biologická rovnováha pro Aq důležitá.Dále ti Aq nebude narušovat molitanová kostka!Když budeš mít časem choutky přejít na větší aq,filtr i bude postačovat.Nutno si uvědomit že je rok 2013 a vnitřní filtry jsou pasé...pakliže nechceš napodobovat aq z dob NDR!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 13:08 Muž Dejmon [64] – Zlaté české ručičky
Strašně se mi tu líbí, jaké kraviny se někdy řeší, to jsme asi na to pozapomněli, jaký mají Češi šikovný ručičky, a nebo ta doba je už za horama, někde u Rumunů či dál. Řekl bych asi jo, možná ji mají už Číňani. To by byla ale přece věčná škoda, kdybychom si neuměli poradit a s kdejakým prdem se běželi se optat kamsi ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 12:32 Muž Dejmon [64] Re: Designer
Když si k AT200-202 přidá slabší hadice na výstupu (prostě si sešteluje výtlak) a požene to mimo nádobu a následně zpět do AQ (třeba tak jak to mám já) tak bude nadmíru spokojenej. Ale to závisí na každém z nás, čemu dává přednost. Já jsem to takhle provedl i kvůli úspoře peněz za elektřinu. Odstavil jsem hrnec a toto si vyrobil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 12:01 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: KarlosS
A proti te kostce biomolitanu s cerpadlem je tenhle "filtr" pro nitrifikaci naproste nic... Uz jen prvnim pohledem vidim, jak ma zakrytovany povrch, dalsi honidlo vody, ktere nenasava velkou plochou ale saje po delce media... Nebo se mylim a spatne se na ten obrazek divam?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 11:43 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Designer
Ale jo, papírově to odpovídá, i vím, že se na výpustní trubku dá dát ta záklopka k regulaci. Já mám v 54l Hailea RP-400,
akvarijni-filtry.heureka.cz/…
má oproti jiným vnitřním v dané velikosti, největší objem filtr. hmot.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 11:30 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: lhajek
Potrebuje to akvarko precerpat tak 2 az 3x za hodinu, ten biomolitan 10x10x16cm je k tomu akorat (voda mediem potece optimalni rychlosti pro nitrifikaci), stejne jako k objemu akvaria, takze 400l/h bude muset jeste na zacatku priskrtit, nez se to zanese. Sel by jiste i 10x10x20cm, ale kdyz vezmu vysku akvaria a cerpadlo nad tim, pricez i ten mensi tady dobre staci, je to zbytecne si delani problemu.

Mam ve stejne velkem akvariu cerpadlo ze setu Aquael, taky 400l/h, staci, ale doporucenihodne neni, ty Atmany mi prijdou v ramci nizke ceny lepsi, ten Aquael ma obcas problem se zavzdusnenim pri vymene vody a pak naslednym rozbehem. Mel jsem driv (v jinem akvariu) Atman a bylo to bez problemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 11:21 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: lhajek
no a zkoušel jsi to? Je to podle mě prostě velký.
pokud máš v exteráku jemnou vatu, apod., tak tam se po zanešení průtok snižuje znatelně, ale u bioakvacitu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 11:15 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: KarlosS
Vždyť má max výkon 400L/h papírově ... v 54L používám pravda exterák s 650L/h papírově a někdy si říkám chtělo by to krapet silnější ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 11:12 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Designer
no, v 54, která má reálně tak 40, to bude pěkná vířivka. A i vzhledově je to do tak malého akva velký. Já tu At200, kdysi používal do 150l.
Spíš něco takovýho:
www.aquario.cz/…
a k tomu At-A1500:
www.akva-exo.cz/…
je tichoučkej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2013 11:05 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: moskyt8
Soupni nad to neco takoveho:
www.akva-exo.cz/…
Neni to drahe a beha to dobre.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.10.2013 09:03 Muž Miso [470] Re: moskyt8
pravdepodobne ano, ale musel by si dorobit nejaku trubicu na vytok. Cerpacia hlava by bola lepsia
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 19:50 Muž moskyt8 [21] Re: Designer
Dobře a mohu takový molitan pohánět motorkem nebo musím mít to čerpací hlavu?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 19:19 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: moskyt8
Biomolitan 10x10x16cm bude akorat a pokud jim precerpas vodu v akvariu 2 az 3x za hodinu, bude to take akorat. Vetsi nepotrebujes. A pokud se Ti bude zdat, ze trci moc do prostoru, ten trcici roh klidne serizni ziletkovym nozem do hloubky asi 2cm (mereno od rohu ke stredu, proste sraz tu do akvaria trcici hranu), tim tady nic nepokazis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 19:02 R Muž romant [28001] Re: moskyt8
Ten druhej to je kaše, nicotnej objem filtračních hmot. Vzduchovací motorek samozřejmě napojit můžeš. Ta hlava bude mít větší výkon, ale jinak nic proto zmodernizovanýmu bublifuku. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 18:59 Muž moskyt8 [21] Re: romant
A proč nenapojit motůrek k filtru? musí ta hlavice být? a co si vlastně myslíš o tom druhým vnitřním filtru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 18:51 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: moskyt8
Pročti si jen poslední stránku tohoto vlákna a najdeš třeba toto:
romant napsal: www.akva-exo.cz/…
www.akva-exo.cz/…

Nejlevnejší řešení a přitom dobře fungující. Na tvé akva asi bude stačit i menší než je v tom odkazu. Asi tak AT201 bych já použil ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 18:47 R Muž romant [28001] Re: moskyt8
Když si pořídíš jako pohonnou jednotku k tou modrýmu biomolitanu ještě čerpací hlavu, tak to bude zn. ideál. www.akva-exo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 18:43 Muž moskyt8 [21] – Filtr
Mám 54 l akva. 60x30x30cm. A přemýšlím jaký filtr pořídit... hmm chtěl bych pořídit buď nějaký molitanový ale nevým jaký a jak veliký. :-( Nemohl by mi tu někdo pomoci vybrat z této nabídky ten nejvhodnější? www.levnaakvaristika.cz/…
A nebo bych si pořídil tento filtr: www.levnaakvaristika.cz/…
Prosím poraďte :-O DĚKUJI X-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 20:31 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: gringo
máme to skoro stejný, akorát já tam mám filtr se skimmerem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 20:18 gringo Re: Losky
Mám podobné řešení, jen vpravo mám udělaný skimmer z čerpadla(pomáhá s prouděním vody za kameny) rybicky.net/nadrz/9213/476.jpg
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 15:57 Muž Vstrom [82] - Malawi
vlevo dole je sací koš a rozstřikovací rampa, která žene vodu pod hladinou na šířku akvária, tedy z leva do prava. Na druhé straně je to skoro to samé, jen tam už není rampa, jen koleno, které tu vodu žene směrem zase z práva do leva:-) Snad se to dá pochopit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 15:15 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Losky
jak jsem koukam na videa tak s tim proudenim v akvarku mas evidentne problem.... nevim jak mas reseny vytoky, ale nataceci trysky nejsou spatna vec
potrebujes cirkulaci v celem akvariu a ne jen lokalne s "hluchymi" misty
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 13:25 Muž Vstrom [82] - Malawi
tak co se týče vytvoření většího proudu, tak tohle jsou prý dobrá čerpadla:
www.akva-tera.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 13:18 R Muž romant [28001] Re: Losky
Ano myslím tím, aby se vytvořilo takový prostředí, kde se bude bordýlek za pomocí té cirkulace bude buď shromažďovat v několika místech a nebo jak píšeš, bude efektivně nasáván stávající filtrací.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 13:15 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: romant
myslíš tím, aby se detrit neusazoval u dna a celkově rozvířil více bordýlek a aby to filtry odsávaly?
Jinak teda 240L za hodinu jsem nečekal...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 12:42 R Muž romant [28001] Re: Losky
Ono možná nejde o tu kostku, jako spíš o podporu cirkulace vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 12:41 Muž Vstrom [82] - Malawi
tak mi to nedalo, napojij jsem na výpusť hadici a přesně za 15s to napustilo 1L vody, což pokud se nepletu odpovídá 240L/hod...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 12:38 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: Losky
- ja to resil u tlamovcu 1200litru, ani ne drobne castecky, zkratka "bordel" v AQ :-)
- na jedne strane jsem schoval Atmana s velkym molitanem do sutru
- na druhe strane jsem pouzil obyc. vnitrni filtr Aquael, co mi zbyl po experimentech, navic to jeste za par Wattu vzduchuje
- a je klid...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 12:32 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: seic
JBL používám jedno patro válečků, dvě patra kuliček a jedno patro dvou molitanů o dvou různých hrubostí. S tím snížením průtoku máš pravdu, ale jinak fakt nevím, čím se těch částeček zbavit a tu kostku tam opravdu nechci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 12:30 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: Moucha
dnes už na to nemám čas to změřit, ale četl jsem to u více lidí, že ten průtok se pohybuje do 300L/hod. Zítra ozkouším:) Ale oproti Eheimu, který není zas o tolik silnější (1250L/hod), tak to vůbec srovnat nejde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 12:30 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: Losky
- jak pise romant, cerpadlo napr. Atman + kostka, reseni dobre filtrace za par penez
- u vnejsiho filtru jeste zalezi, cim ho "nacpes"
- cokoliv jemneho - napr. ta vata, jemny molitan - urcite snizi prutok, zvlaste pak v pripade zaneseni/ucpani
- a dale bude urcite rozdil mezi napr. vzdusnym Siporaxem a substratem ve forme kulicek, granulatu apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 12:21 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Losky
podle manualu by po zabehnuti mel mit vykon 380-450l/hod
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 12:17 R Muž romant [28001] Re: Losky
Pokud by jsi skousnul kostku s hlavou uvnitř akvária, tak by to možná bylo řešení za pár peněz. Podpořila by se cirkulace a i nitrifikace, ale jak píšu, jenom chvilkovej nápad. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 12:14 Muž Vstrom [82] - Malawi
Jinak co jsem koukal, tak u toho JBL lidi píšou, že po zaběhnutí jede tak 200-300L za hodinu, což to tu nádrž maximálně otočí za hodinu jednou a to spíš ani ne:( Někdy musím změřit, kolik to přečerpá, protože jsem čekal, že to jede cca 400-500L/hod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 11:26 Muž Vstrom [82] - Malawi
Kdepak, vzduchové bublinky to nejsou. Voda je opravdu krásně čistá, ale plave tam mrtě drobných částeček bordelu, takže evidentně to asi propouští ten JBL, protože je pravda, že tam na konci jsou pouze molitany.
Tak teď právě zvažuju, jestli není lepší koupit tu tenkou od JBL Symec Micro, protože silnou vatu tam bohužel nemám kam dát (není tam ta mřížka).
Jinak tohle je problém asi posledních dvou měsíců, tak nevím, proč tam ten bordel začal plavat:( A co se týče dna, tak hodně detritu dělají tři ancistrusy, bohužel...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 11:18 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Losky
no ja vatu menim kazdej mesic..... a ten filc jsem ti daval kvuli tomu ze JBL na ni nejni uzpusobenej (neni tam mrizka jako u eheimu, mam ecco comfort 2232), zatim jsem vatu nacpal mezi ty dva molitany (mam JBL e701),
ale v Rychnove jsem sehnal ten filc tak si ho nastrinam a dam ho misto toho jednoho molitanu

vata ti staci i od HOBBY ci Amtra balik od cca 40,- (100g)

taky by stalo za to pohrat s proudenim v nadrzi, aby hezky cirkulovala
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 11:17 Muž DrChila [243] Re: Losky
A technická otázka nemůže to bejt z rampy kyslík? :-D oni se dělaj někdy bublinky přesně takhle to vypadá a plave to po celý nádrži. Protože tu vodu máš fantasticky čistou.Jinak jsou filtry mimo místnost kde je akvarium ale to jsou extrémy:) A co se týče bordelu na dně tomu pokud nemáš koš sběrací úplně na dně tak se nevyhneš. Když se podíváš u mě tak já mám vyřešený u tý filtrace nasávání zespoda rybicky.net/nadrze/16933
a nic takového u mě nenajdeš. 100% bych zkusil tu vatu co ti posílali odkaz. Já měl i od eheimu vatu nebo od sery nevim a funguje parádně:)
Ale u tebe to nevypadá na problém s filtrací ale spíš že stím že tam lítá ten vzduch:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 11:02 Muž Vstrom [82] - Malawi
Díky za odkaz. Aspoň vím, jak to vypadá. Tu Eheim jsem kupoval a měním každé 3 měsíce, když filtr rozebírám, protože po té době už jede tak na 1/10 výkonu:) Ryby jsou čuňata.
Jinak ta JBL to jsou nějaké pláty a nebo jako nějaké chuchvalce? Koukal jsem, že je ještě JBL Symec Micro a to je takové plátno na stříhání
Jinak tady píšou, kolik je v balení kusů, tak moc nechápu, jak je to velké, hlavně se to liší gramáží balíku i počtem kusů, tak jsem z toho jelen:
www.jbl.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 11:00 Muž Miso [470] Re: Losky
www.akvariumonline.sk/…
JBL asi original vatu nema, ale ma univerzalnu www.akvariumonline.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 10:20 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: Miso
ok, použiju tam tu filtrační vatu a snad to bude lepší. Kolik ta vata vůbec stojí? Tady je ukázka akvária jak vypadá po ranním rozsvícení a to ještě neproběhlo krmení:(
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 10:04 Muž Miso [470] Re: Losky
napriek tomu ze to nieje nic moc, tie filtre by to mali zvladnut, na zachytavanie najmensich ciastociek sluzi prave ta filtracne vata. Dalej by som skontroloval ci nieje niekde netesnost a voda vo filtry neobteka filtracne kose ako tu bolo spomenute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.09.2013 09:47 Muž Vstrom [82] - Malawi
filtry jsem čistil jeden před měsícem a druhý asi před týdnem. Tu vatu tam pak dám, jsou tam opravdu jen dva druhy molitanů na konci filtrace. Ale spíš jsem doufal, že díky filtraci pod akváriem bych docílil většího průtoku nebo tak. Prostě jak vidím, že částečky kolem filtru plují a ani z 1 cm to nenasaje, tak pomalu ani nechápu, že to vůbec něco přefiltruje.
Jinak akvárium určitě nehodlám vyprázdňovat, to ne. Škoda, tohle jsem měl udělat na začátku a komplet akvárku připravit na tuhle filtraci místo kupování ext. filtrů. Ale kdo ví, třeba to zas o tolik lepší nebude.
Kamarád má akvárium 3m dlouhé o objemu asi 2000L a má tam pískovou filtraci a má to dokonale čisté. Má tam asi 10 vrubozubců a vůbec jsem nechápal, jak je to čisté, ale on má akvárium ve stěně a z druhé strany má na techniku přímo místnost, tak tam nemá problém, ale já to mám dost omezené.
Jedině bych mohl ještě JBL prodat a koupit druhý eheim 2075, který je opravdu dobrý

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [93] ...... 256 257

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5930?od=4601