Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký filtr

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 99 Přejít na další stránku   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 10:30 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Matematika mi muze predem rict, ze delam silenou kravinu. A u techto filtru to je videt uz i mene zkusenym okem, neni ani treba pocitat. Kdyz vezmu houbu na myti nadobi (no dobre, je to velke mozna jako dve) a protocim tim 700l/h, asi je kazdemu jasne, ze to neni k nicemu, to jsem zkouset ani nemusel, slo do dolu hned :) . Filtr je starsi, pouzity, takze nic nestal, ja sam bych si ho nekoupil, ale vyuzit hlavu z nej slo, tak proc ne.

A ano, dat poradny biomolitan na cerpadlo... vzdyt to radime stale a stale to spouste lidi funguje. Je to bezpecne a proverene, neni co resit, pokud se tedy nechce externi filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 10:26 Muž Miso [470] Re: Designer
njn, ale ma aj ten Fan 1 tu trubku na ktoru by isla nasadit kocka biomolitanu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 10:18 R Muž romant [27987] Re: Designer
Matematika je fajn, ona akvarijní praxe potom bývá trošku jiná, ale to chce osobně vyzkoušet, ovšem i zde bude platit ta nesmrtelná poučka o originalitě každého akvária, nicméně Tebou a kolegou protěžovanější metoda bude pro tazatele bezpečnější realizací(míněno pro obyvatele akva), tak jak o tom píšu já, to chce trošku mít i více trénovaný akvaristovo oko. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.07.2013 10:09 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Miso
Miso napsal: romant napsalnebo stávající molitan nahradit nějakým osidlovacím substrátem typu substrat pro, siporax apod.
tych par guliciek co by sa tam zmestilo by ani nestalo za namahu a este by filter prestal plnit mechanicku filtraciu.
skorej ta prva moznost, ale najlepsie kupit novy filter


Mas naprostou pravdu, ten kelimek nestoji za cokoli, ani Siporax to nevytrhne. Uz jen proto, ze prumer te nadoby je maly, takze rychlost proudeni vody tim mediem bude bud silena, uplne k nicemu pro nitrifikaci, nebo bude filtr zaskrceny tak, ze to prepumpuje akvarium jednou za uhersky rok. Z tohoto filtru je pouzitelna pouze hlava, na tom trvam, a kdyby byly namitky, klidne sve tvrzeni matematicky podlozim ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 10:03 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: denda96
A jeste jedna vec, nemusis mit kostku biomolitanu primo na hlave, ale muzes ji pripojit vhodnou hadici ci trubkou. Kdysi jsem mel vzadu v akvariu "zakop" v pisku, ten jsem oblozil plochymi kameny, at se nezasypava, a kostku biomolitanu jsem dal do zakopu. Fungovalo to a pak i nizsi rostliny pred tim "zakopem" dokazi kostku dobre zakryt. Jen se v tom zakopu rad hromadi svincik, takze to chce pod filtrem jednou za cas odsat, i kdyz jej zrovna necistis.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 10:02 R Muž romant [27987] Re: Miso
Funkci oněch zmíněných filtračních substrátů bych rozhodně nezatracoval. Osidlovací plocha těchto šutříků je opravdu zajímavá a budou akvária, kde tento způsob realizace filtrace bude naprosto vyhovujícím řešením. Stran té poznámky o mechanické filtraci bych jenom podotknul, že v dobře nitrifikačně fungující nádrži o níž je standartně pečováno, problém s mechanickou likvidací bordýlku nenastává. Ovšem je nutno připodotknout i ten fakt, že bude samozřejmě velmi záležet na poměru rybích znečišťovatelů a rostlin. Rozhodně nespochybňuji legitimitu Tvého doporučení, jenom vysvětluji tu navrženou možnost. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.07.2013 09:55 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: denda96
Tak jako filtr je tohle uplne k nicemu. Rozebral jsem od stejneho vyrobce vetsi FAN3 a nestacil jsem se divit, ta houbicka neni ani pro pidi akvarko a na filtru je psano 700l/h. Nicmene hlava je dobra. Takze sundas spodek, vyhodis houbu, zkusis jak trubka z hlavy pasuje na biomolitan a nejspis jako ja zjistis, ze to ma milimetrik vakl. Takze jsem to omotal instalaterskou teflonovou paskou (k dostani vsude mozne, stoji par kacek) a troskou hrubeho nasili to do sebe nacpal. Takze mam ted vrch z toho filtru a pod nim biomolitan 30x14x10cm. Dokonce to i celkem dobre vypada. Na te hlave je takovy zahyb plastu, ktery se Ti o biomolitan opre (to uvidis, az to udelas), proste ho trosku zmackne. Kdyz se Ti to nebude libit, nebo budes mit strach ze to vytlacuje biomolitan z trubky, tak muzes ostrihnout hranu toho biomolitanu, zadny velky zasah to do nej neni, jde o centimetrik na horni hrane.

Puvodni filtr jak je, je vhodny tak maximalne pro vytvoreni proudeni vody, jako biofiltr je zcela k nicemu, po prepoctu proudeni v nem nemaji nitrifikacni bakterie vubec sanci se tam udrzet, proste ohledne biofiltrace k nicemu...

A jeste dodam, ruzne velke biomolitany maji v sobe trubku ruzneho prumeru. Takze az si pujdes pro kostku Bioakvacitu, vem si hlavu s sebou, jak to pasuje. Vetsi biomolitan snadno zmensis, staci jej seriznout na strane hlavy a zkratit trubku uvnitr (da se vytahnout, nijak lepena tam neni) - pozor, trubku pro zmenu zkratit na strane zastrcene do biomolitanu, pac jinak by ses s bocnimi dirami mohl dostat mimo biomolitan (platek pilky na zelezo a kus ziletkoveho noze na zacisteni k teto operaci bohate staci).

EDIT: Pri trose cviku se da biomolitan dobre rezat ziletkovym nozem, takze se da seriznout i strana, pokud by se neveslo jednou stranou ke sklu kvuli spatnemu umisteni saci trubky. Chce to ale novy (ostry). Vytahnes ho co to jde, rozmeris si to kde, a pak uz jen jemnymi pohyby jako pilkou jedes. Da se to udelat slusne rovne, staci jen nemit volsovy ruce ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.07.2013 09:38 Muž Miso [470] Re: romant
romant napsalnebo stávající molitan nahradit nějakým osidlovacím substrátem typu substrat pro, siporax apod.
tych par guliciek co by sa tam zmestilo by ani nestalo za namahu a este by filter prestal plnit mechanicku filtraciu.
skorej ta prva moznost, ale najlepsie kupit novy filter
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 09:19 R Muž romant [27987] Re: denda96
Zvětšení filtračních náplní lze realizovat dvěma způsoby a to buď instalovat k té samotné čerpací hlavě kostku biomolitanu a nebo stávající molitan nahradit nějakým osidlovacím substrátem typu substrat pro, siporax apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.07.2013 09:19 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: denda96
Netuším jaké má rozměry (nechce se mě to hledat), ale já jsem si pomohl třeba takto u jednoho filtru-honiče vody: rybicky.net/fotogalerie.php…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.07.2013 09:09 denda96 – Dostatečný filtr?
Ahoj, chci se zeptat, jestli je filtrace vnitřním filtrem Aquael Fan 1 plus, v 54 l společ. akváriu dostatečná. Filtr má průtok 320 l/h. Nemáte nějaký nápad, jak u tohoto filtru zvětšit objem filtr. náplně? Moc děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2013 20:54 Muž sasula [274] Re: jmalyska
TetraTec Ex 1200
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2013 17:35 Muž Miso [470] Re: jmalyska
eheim classic 2217, jbl e1501, fluval 405
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.07.2013 15:06 Muž jmalyska [167] – Filtr k 300 litrovce
Kluci, potřebuji poradit, jaký filtr dokoupit k 300 litrovce. Momentálně mám kopii EheimVitakraft Vitatech 620l/hod a jelikož mám filtr pod úrovní hladiny, pod akvárkem, má to slabý výtlak a průtok je slabý, umím si představit klidně i 1200 l/hod i více, neb po záběhu to stejně klesne. Potřebuji výtlak minimálně 120cm,tichý by vůbec nebyl špatný. Jelikož nesleduji tohle téma, nevím co je dobré a co ne, uvítámnějaké nakopnutí z čeho +- vybrat a čemu se rozhodně vyhnout. Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2013 12:01 Muž lhajek [1870] - Rostliny
Tak tuhle větu bych dal někam do záhlaví zarámovat:
DrChila napsal: Dobrý akvarista se o akvaria nemusí moc starat pokud to má dobře všechno udělané a v biologické rovnováze

A dosáhnout toho lze podle další věty o stejném významu:
romant napsal: Pozoruj akvárium a uč se z toho co vidíš, z chování ryb a dávej si věci do souvislostí, protože o nich a o trpělivosti je akvaristika především. ano

A doplnil bych to, že ty souvislosti je nutno nastudovat čtením, čtením a čtením. A když něčemu nerozumím tak se zeptat.

A nenechat se odradit když někdo nemáme dobrou náladu a za hloupou otázku občas někoho sprdneme. I to se stává stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2013 22:24 Žena vendy [27] - CichlidyRe: DrChila
Ok zítra zkusím čistě hlavu prošťouchnout jinak budu hlídat no2 a no3. děkuji všem MOC za rady. Budu muset říct i mamce. Ta si ale nenechá poradit je zapřísáhlá že to dělá dobře a nikdy takové problémy neměla a přitom vše čistí najednou a pořádně! Že jí to naučil táta atd... tak snad si nechá taky poradit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.07.2013 22:10 R Muž romant [27987] Re: vendy
Nemusíš si nikoho zvát, pozoruj akvárium a uč se z toho co vidíš, z chování ryb a dávej si věci do souvislostí, protože o nich a o trpělivosti je akvaristika především. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.07.2013 22:07 Muž DrChila [243] Re: vendy
na 60L 15 parmiček je podle mě dost. 150L mám 25 teter famtomových (jsou relativně malý)a i tak se mi to zdá moc. problém bude v tom přehnaném čištění v pondělí jak tady píše romant.. určitě děláš přesně to co on řikal vše najednou.
A pokud se ti zdá že rybičky lapaj po dechu tak kamínek tam nechat a to že nebublinkuje filtr tak je možné že má přicpaný vývod tak ho zkus pročistit štětičkou na uši.. hadice přelomená nebo tak něco.
Dobrý akvarista se o akvaria nemusí moc starat pokud to má dobře všechno udělané a v biologické rovnováze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2013 22:05 Žena vendy [27] - CichlidyRe: romant
Děkuju budu muset něco takového udělat. Ve velkém akva jsem teď dala filtr naplno připadá mi už "zaplněný" protože se zvýšilo bublinkování jen nepatrně, a ani proud není o moc větší. Budu si muset sem nějakého chovatel pozvat :) aby mi to celkově zhodnotil a podíval se na to jak to funguje. A abych si to hned psala co mi říká.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2013 21:59 R Muž romant [27987] Re: vendy
Řekl bych, že problém bude tak trochu v ženské touze po naprosté čistotě a to v akvaristice neplatí, tam platí, zdravá špína na správným místě, pro akvárium požehnání. No, nic, to se poddá, měň teď vodu několik dní a dej akvu tzv. klidový režim a omez zásahy do něj v podobě odkalování a čištění filtru. Udělej si třeba takovej měsíční harmonogram lehkýho propláchnutí filtru v kombinaci s odkalením dna, ale po 14 denní pauze od čištění filtru.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2013 21:52 Žena vendy [27] - CichlidyRe: romant
No v malém akva sem vyměnila trochu vody a opravdu byl problém v no2 byly špatné a nevím vůbec proč!! mám v 60L akva jen 15 parmiček čtyřpr. a mech. a nepřekrmuju. tak jak může být voda špatná když měním každý týden. Filtr teda tak čistit nebudu. Mě to tak naučila mamka tak jsem to tak dělala od mala no... přece to není moc ryb. Asi jdu na to špatně, jsem hrozná když nedokažu ryby udržet tone :-O rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2013 21:41 R Muž romant [27987] Re: vendy
Nesedí mě to, proč je nutný na něj sahat po 14 dnech, to by se ještě nic s filtrem dělat nemuselo. To je jeho výkon nicotnej, že se musí čistit? No a pokud ano, tak je do té nádrže nevyhovující. Je taky možný že na vině je vyšší teplota vody, protože jak známo, čím vyšší teplota, tím méně kyslíku v ní a dočasně by Tvůj problém třeba řešilo to externí vzduchování z kamínku, to bych tam nechal. Ještě jedna poznámka, když se čistí filtr, tak neodkaluj dno a čiň to až po týdnu, aby se rovnováha v akváriu načínala co nejméně, ono čím menší akvo, tím větší problém i při menší chybě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2013 21:25 Žena vendy [27] - CichlidyRe: romant
Ve velkém akva má filtr rozstřik bublinek tak na 10 cm ale voda se tam točí protože rostlinky na druhým konci akva se jemně pohybují do proudu a ryby jsou ok. V malém akva filtr jede, proud je taky dostatečný ale bublinky nešly vůbec a ryby byly přidušené u hladiny budu tam muset změřit hodnoty a na filtr tam šahám jen tak za dva týdny akva jede už leta... Obě akva jsou čištěné v Po
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2013 21:15 R Muž romant [27987] Re: vendy
Bubliny být opravdu nemusí, když je filtr funkční, není zanesen a je v akváriu dostatek rostlin a funkční dno, tak je přivzdušňování zbytečné, takže něco tam ne zcela funguje. Jakpak probíhá to čištění, není to dočista, dočista, už se to tuším tento týden u tvého velkého akva řešilo. Jinak teď jako první pomoc samozřejmě vodoléčbu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2013 21:09 Žena vendy [27] - Cichlidy – špatný filtr?
No teď jsem přijela domů a mám přidušené ryby v malém akva! hrůza filtr honí vodu ale nemají bublinky-kyslík když sním hejbnu zase dělá bublinky. ryby to rozdýchavají. vodu čistím každé pondělí nemyslím že by byla špatná voda. Já myslela, že když filtr jede nemusejí být bublinky? nebo ano??? poraďte dala jsem tam vzduchovací kaminek a filtr chvilku dělá bubliny pak zas ne... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2013 19:17 Žena LinaDee [167] - AquascapingRe: tony626
Vím že to byla stará otázka ale odpověď je po třičtvrtě roce používání jasná a někomu se určitě bude hodit. Nebrat. Filtr má pár zásadních vad.
1) čerpadlo se nedá nijak rozebrat a čistit, ani vyměnit vrtuli. Po zmíněné době používání píská jako blázen.
2)Plasty jsou křehké a praskají. První rupla kotvící matice na hadici u čerpadla, pak plast spodní části nádoby.
3) nyní začal prosakovat na zatím nezjištěném místě. Zatím je to maličko, tak malý frťan denně, ovšem i to je dosti alarmující.
4) Při každém čištění a že je časté, protože v původní verzi se filtr zanáší jak blázen (to ustalo až po optimalizování náplní)se musí filtr patro po patru rozebírat, čímž celé zařízení trpí. Spodní nádrž se špatně čistí, protože rošt není vyndavací a bordely se tam drží.
Mám tři patra, tudíž třikrát víc spojů, kde to může protékat. Nechala jsem se nalákat cenou a kvůli akutní potřebě filtru do něj, já blbá šla.

Suma sumárum, vyhozených cca 1800 (základ + dvě patra) a v pondělí jdu pro Atman CF-1200. Možná je problém, že mně i trpaslík vyroste, ale nevím....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2013 15:27 curlykatie Re: romant
tak tohle jsem vůbec ani v patě neměla. děkuji velice pěkně za vysvětlení. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 20:32 Muž sasula [274] Re: fanysek
Pokud chces opravdu davat 2500t za exterak, muzu doporucit TetraTec1200, mam 3 kousky a super, pokud nenasaje par KG pisku tak ho cistit nemusim. prutok stejny jako Fluval 305(mozna o trochu vetsi) pokud by si chtel usetrit tak TT700 zvlada 250L akva celkem v pohode. Ke vsem TT mas rovnou rozstrikovaci rampu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 19:36 Žena vendy [27] - CichlidyRe: romant
ok, je to zase u té mojí přehnané péče :-) Tak to tedy nechám. Něco na tom bude, protože jak se snažím velké akva udržovat, "zanedbávám" menší a u toho žádný problém není a pořád u něj fňukám, proč tak nevypadá velké :-D děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   04.07.2013 18:44 R Muž romant [27987] Re: curlykatie
Oni ty bakterie musí z něčeho žít,a tím něčím, je právě ona špína, kterou se živý. Ono je filtr vlastně taková pomocná berlička, protože když má akvo dobře funkční dno, tak to je další filtr, ale to je všechno závislý na osádce, množství rostlin a výměnách vody, tak aby se dalo říci, že filtr není třeba, ale jde to i bez něho. Samozřejmě u akvárií bez dna je to jasný, tam se bez funkčního filru neobejdeme.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 18:38 curlykatie Re: Designer
tak to proto, že jsem to proháněla z čistotou mě ty rybičky v malém akvarku kapali... aha tak to jedu trochu zašpinit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 18:25 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vendy
Tak problem se nasel rychle, to stale cisteni filtru. Ja mam ted cerstve zalozene akvarko a dal jsem do nej spareny salat, at se tam hezky rozpadne a nakrmi mi filtr. A ty to delas presne opacne... Prehnana cistotnost nemusi vzdy vest k cistote ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   04.07.2013 18:13 R Muž romant [27987] Re: vendy
Přestaň tu kostku čistit a uvidíš jak budou i ty částečky mizet, to co děláš je špatně, neustále otravuješ nitrifikační bakterie tím píglováním filtru. Ta hnědá barva je žádoucí a i ten proud se Ti jak se zašpiní upraví. Půl roku na tu kostku nesáhni.
Edit: Tím jak se bude špinit bude klesat jeho výkon a Ty mu postupně přidáš až budeš na maximu a až posléze ten výkon bude opět klesat, tak promáchneš tu kostku v akva vodě, pak můžeš i brutálněji přitlačit a houbu tzv. vymlátit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 17:56 Žena vendy [27] - CichlidyRe: Designer
Ahoj tak kostku jakou má velikost netuším, na balení není napsána velikost dírek. Vím, že mám ten největší co jsem v akvaristikách našla a je na doraz. Průtok mam ani ne na pulce hodně to honí vodu a skalárám se to moc nelíbilo. Filtr čistím každý týden protože ze zelené barvy filtru je za týden hnědá až do červena určitě podle druhu krmiva. Myslíš tím, že kdybych filtr nečistila každý týden, tak filtr zachytí i drobné částečky? Na dajana jsem četla, že to může být i překrmováním, ale nemyslím si, že by to byl můj problém dávám 3 druhy krmiva a jen tak, aby toho moc nezbylo. Max po spirul. tabletách se to trochu zakalí než to stihnout pancíci sníst... děkuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.07.2013 17:43 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vendy
Je to otazka filtracnich hmot a prutoku jimi. Idealne by pro nitrifikaci mela voda protekat filtracnim mediem rychlosti 5 az 10cm za minutu.

Bohuzel jsou casto k videni honitka vody, ktera prepumpuji houbickou malou i k myti nadobi x set litru za hodinu. To je dobre tak k odstraneni necistot ve vode, kdyz se to casto vyplachne (coz je zase presne proti nitrifikacnim bakteriim), jinak k nicemu.

Atman 203 podle popisu na webu prepumpuje 2000l/h. To je na 600l akvarko akorat, protoze se to uvadi ve stavu, ze cerpadlo nic neskrti a voda z akvaria by mela projit filtrem tak 2x za hodinu. Zanesenim filtru pochopitelne klesne prutok, treba na pulku. Takze jde o to na to nacpat spravne velky biomolitan. Nejvetsi bezne prodavany biomolitan, pasujici rovnou k tomuhle cerpadlu, je 30x14x10cm, ma povrch 17.2dm2. 1000/60/17.2=9.7cm/min, coz je dost na doraz, protoze smerem ke stredu je povrch mensi a rychlost proudeni se zvysuje.

Takze ja bych nevahal, na cerpadlo At-203 biomolitan 30x14x10cm a musi to uz takhle fungovat, jen to bude chtit si pohrat s nastavenim prutoku, nez a az se zanese.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2013 17:19 Žena vendy [27] - Cichlidy – atman 203
Ahoj, mám na nákých 600 L atman 203 a potom ještě jeden 4dílný ve kterým je jemnější hmota a je určen pro 300L akva. Nevím, zda je ta filtrace dostatečná? Mám stále trochu problém s kalností vody. Nevím jestli to není nálevník, či něco podobného. Jsou to částečky ve vodě. Tak bych ji ráda vyřešila. A při přidání nových ryb bych nerada něco pokazila. Děkuji za názory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 17:31 Muž fanysek [0]
Diky za info, s fluvalem jsem byl spokojenej, za těch 10 let ani jedna závada ale uz přijde že ztrácí výkon. Tak bych chtel zkusit neco jiného, rozhoduju se mezi tím eheimem nebo jbl tone


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 16:45 Muž O.Tom [439] Re: fanysek
No, jestli jsi byl spokojený s fluvalem, můžeš jít zas do něj.
Já z něj mám rozporuplné pocity, hodně se mi líbí rozložení a poměr molitanu ke košům pro další média. Ale zase, kdysi jsem sním měl problém s netěsností a i později když jsem si četl o novějších modelech, tak si lidi nepřímo stěžovali na praskající osičky nebo magnety.
Tady bys kolem 2500 mohl pořídit modely 205/6, 305/6.

Pak je tu JBL (e901), který má taky své mouchy a navíc teď trošku zmatky, že nevíš co přesně dostaneš :)

Eheim, považován za nejlepší, ale taky má své drobné nedostatky, jeho filtrační média jsou považovány za jedny z nejlepších. Tady by tě mohl zajímat ecco pro 300 za něco málo přes 2000.
Z výkonnějších modelů, ale dražších pak professionel 3 2073/2075 (jsou v podstatě identické, 2075ka je větší o jeden koš).

Tetratec.. moc neznám a nezkoumal jsem, v poslední době se taky objevily externí filtry značek Hydor a Sicce. A tak by se dalo pokračovat, polským Aquaelem, čínkými kopiemi (od známého a povedeného atmanu, po naprostý noname), atd atd :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 16:41 Muž fanysek [0]
A to se mi právě nechce, chtel bych to mít už v základu právě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 16:37 Muž Miso [470] Re: fanysek
ten eheim ecco 300 nieje zla volba, mam dva. len by si musel dokupit tu rozstrekovaciu rampu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 16:08 Muž fanysek [0]
Aha tak ted už zase nevím :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 15:48 Muž O.Tom [439] Re: fanysek
JBL je teď trošku loterie, podle toho z jakých skladových zásob by filtr pocházel.
Tzv za chodu se u nich změnily filtrační média a způsob vnitřního uložení mezi hlavou filtru a horním combi košem.
Z počátku měl JBL jako médium "skleněné" kuličky, které byly později nahrazeny obyč biomolitanem. Změnili také jeden vnitřní díl filtru, který by měl být pro změnu zlepšením a opravovat chybu s vnitřním těsněním, které se roztahovalo a při údržbě se špatně nasazovalo.
První verze tedy měly "lepší" dražší filtrační média a problém/nedostatek s těsnící gumičkou. Nové verze mají vyřešený problém s gumičkou a místo drahých náplní mají molitan.
Záleží tedy, co tě na něm zaujalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 15:40 Muž DrChila [243] Re: fanysek
Pet86v uživatel který tady taky je často:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 15:32 Muž fanysek [0]
Tak zatim se přikláním k tomu jbl e901 greenline, má s ním někdo zkušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 14:26 Muž DrChila [243] Re: ondralomnice
Toto taky považuju za hodně dobrý filtr sice je vyšší spotřeba ale media dobrá a především velká objemově:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 14:23 Muž ondralomnice [81]
A co JBL e901 greenline a média taky nejsou špatná ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 12:57 Muž DrChila [243] Re: fanysek
Koukni se na eheim sice je dražší než nějaký polský ale nejsou hlučné mají dobré média. A záleží na tobě jak ho chceš mít velký a kam ho umístíš.
Eheim má například i modely ECOpro s nízkou spotřebou ten starý asi bude mít spotřebu jinde
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.07.2013 12:35 Muž fanysek [0]
Chtěl bych poradit jaký vnější filtr pro 200L akva, doposud jsem měl fluval 205 ale mám ho už asi 10let a zda se mi že už ten výkon nemá takový. Chtěl bych náký s roztřikovací rampou, a za rozumnou cenu, budu rád za každý dobrý tip, děkuju

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2013 21:49 Necrom Re: romant
Ten vnitrni filtr pro 50-200l akva by tedy nemel mit problem s tou delkou akvaria na takovem objemu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2013 19:45 mhron Re: mustanggt
Nejlepší filtry dneska dělá EHEIM, takže moje volba by byla jasná.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [99] ...... 256 257

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232495x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5930?od=4901