Jaký filtr
jo pak se chci ještě zeptat jaká je výbava toho eheim 2213? Jedná se mi o rozstřikovací rampu, kohouty...
0 28.09.2010 17:54 matlala [798] - Rostliny Tak se ještě vracím k tomu mému 200l akvu. Bohužel jsem včera zjistil, že budu mít méně financí. Tudíž nemám ty 3000, ale budu mít cca 1500, možná 2000,-
Z tohoto důvodu jsem hledal nějaký levnější, ale dostačující filtr. Akva bude mít cca 150-160lčistého objemu.
1. Variantu bych viděl eheim 2213
www.akvaristik.eu/…
Jen se chci zeptat jestli k němu jsou rychlospojky? a taky jsem uvažoval o náplních a použil bych nejspíše 2-3 hrubosti biomolitanu a nakonec jsem uvažoval buď o siporaxu nebo EHEIM SubstratPro (tak cca 1l).
2. Nebo pokud by vůbec nevyšli prachy tak jsem koukal po
www.akvaristik.eu/…
Jiné filtry mívají problémy, tetratekům třeba prosakují hlavy...
Tak co vy na to?
Ty menší mají v každém Hornbachu - menší za 50,- a větší za 60,-. Ten velký je ze Sklorexu asi za 180,- Hledal jsem variantu k těmto:
www.atisponge.com/… - k nám se nedováží. Vypadá to, že je to to samé, kdoví, jestli číňan neukradl lisovací formu
Jinak ty filtry dodává i Tatrapet:
www.tatrapet.cz/…
Všude na krevetkářský fórech si ty filtry chválí (tedy ty od AtiSponge), ale tyhle po půl roce vypadají OK a jsou k nim k sehnání i náhradní molitany.
0 27.09.2010 14:56 JuraS – Re: Haimdol
díky ale myslel jsem spíš jít, ohmatat a pak se rozhodnout...nekupovat něco jen podle obrázku...protože když už pak tenhle..
www.akvarista.cz/… Chce to vyzkoušet, ale když nebude silný proud tak by to mohlo být v pohodě
0 27.09.2010 14:51 JuraS – Re: Maza
krááása..to máš doma ? kdes to sehnal ?
Existuje mnoho variant a velikostí
Tyhle mám nejradši. Dají se skládet i dohromady (teda jen stejná velikost) a ten nejmenší používám jako předfiltry pro venkovní filtry.
0 27.09.2010 14:42 JuraS – Re: MoMo
pro takový malý akva nená cenu řešit nic jiného než bublifuk...ano jsou takové filtry, pro mini akva..kurewsky drahé
0 27.09.2010 14:38 JuraS – Re: Bob66
ta co mám je z aquafan1 či jak se to píše..malá zelená kostka, sama si hlavou nahoře přisává vzduch když se připojí hadička..plánuju, že když budu prodlužovat a měnit trubku do filtrace, že do trubky udělám hafo malých dírek jen tolik aby množství vody bylo na vstupu tlumeno, na výstupu je trubička sotva průměru tužky..plánuju dovnitř něco strčit a ještě proud stáhnout případně nasadit hadici a tu scvaknout do placky..proud vody by měl jít těsně pod hladinou a filtrační hmota být u dna, respektive cca 1 cm nade dnem aby se všechno vysRané nasávalo pod filtr
Ještě dřív, terči byly spíš jen v rohu kam nešel proud
Ale měl jsem čerpací hlavu co nešla moc regulovat
0 27.09.2010 14:31 JuraS – Re: Bob66
vadilo to kdy ? Když proud vody strhával prcky od starých ???
To chce vyzkoušet a uvidíš sám jestli to půjde
Já zkoušel i tu čerpací hlavu ale nakonec jsem dal bublifuk (menší proud)
0 27.09.2010 14:25 JuraS – Re: MoMo
0 27.09.2010 14:23 JuraS – Re: Bob66
Když tak uvažuju tak asi uříznu dno od nějakýho hrnku a přilepím na něj trubku co prostrčím tím filtrenem a bude něco podobného jako je na tom odkazu co jsem dával...a bude bublifuk na roky bez čištění..nicméně..myslíš si, že by ta čerpací hlava kdyby jela jen na nějakých 100 lt za hodinu udělal moc škody ? zvládne dokonaleji nasávat kal do sebe a taky přivzdušní líp nejž jen unikající bublinky z kamínku...
Do takhle malého akva bych dal buď bublifuk nebo kostku biomolitanu+ čerpací hlavu
Zdravím, mám 32litrové akvárium a mám v něm filtr Elite Jet Flo 50 vnitřní 300 l / h (101-100) je i se vzduchováním. Myslím si ale, že tento filtr moc "honí" vodu. Neměl bych koupit něco pomalejšího ? Díky za rady. Jsem začátečník, takže každá rado dobrá. Dík
Proč vyhodit, tak z něj udělej vetší bublifuk, není to nic složitého
Do uzavřené krabičky bych ho nedával, musí tam být přístup vzduchu
0 27.09.2010 14:10 JuraS – Re: Bob66
teoreticky můžu pro motorek slepit z polystyrenu krabičku..jen jestli se nebude přehřívat a neshoří mi pak celý byt...je mi ale líto vyhodit ten hranol filtrenu...něco takovýho
www.akvarista.cz/… by se mi líbilo..
Stačí delší hadička a motorek položit na polystyren do skříňky
Měl jsem to takhle v ložnici a nebylo nic slyšet
0 27.09.2010 13:56 JuraS – Re: Bob66
jo jenže ten randál toho motorku...
Nejjednoduší a nejosvědčenější do vytíračky k terčovcům je klasický molitaňák + vzduchovací motůrek
0 27.09.2010 12:12 JuraS – Jaký filtr do vytíračky pro terčovce ?
Jaký filtr do vytíračky pro terčovce ?
Mám novou kostku 50*50*50 a řeším filtraci. Nesehnal jsem filtr který bych si představoval-do roku rohový filtren od vrchu až ke dnu s pomalým bubláním. Problém je, že akva bude v obýváku a hukot motorku na vzduchování mě při sledování např. avatara na bd přivádí k šílenství..nicméně bublání bude třeba kvůli krmícímu automatu na nauplie artemií. prozatím mám hranol filtrenu 10*10*24 pro nasazení na čerpací hlavu. nevím na jakou to plánovali protože co mám doma atmana i jiné obě mají spodní trubku 22 mm zatímco trubka uvnitř toho hranolu je 20 mm..k tomuto hranolu mám připravenu čerpací hlavu s průtokem max 300 lt. plánuju, že půjde skrz sotva polovina..i tak mi to ale připadá moc...někde jsem viděl video kde měli ve vytíračce půlku petky nacpanou filtrenem a vatou co stála na dně. z toho nahoru kousek trubky a z ní sem tam bublina...jenže k tomu měli ještě vzduchovací šutr..to nechci..moje řešení s hlavou má přivzdušňování...tak nevím...co mi poradíte z vlastních zkušeností ? Na záběh filtru mám v hlavním akva kousek filtrenu co dám "plavat" do kostky a taky odsaju pár litrů bordelu z akva...a nechám to 3 týdny cirkulovat....
Pokud je místo na vnější tak bych pořídil Eheim ecco pro 2032. Na těch 65 litrů je velmi dobrý a průtok lze regulovat. V případě vnitřního filtru je Eheim Biopower 160 také dobrá volba. Lze použít i regulovatelné čerpadlo a biomolitanovou kostku. Edit: akvaristik byl rychlejší
Pokud je kam dát, určitě EHEIM ECCO pro 2032. Průtok lze regulovat a díky objemu bude téměř bezúdržbový. Biopower, pokud není místo venku, je asi nejlepší z vnitřních filtrů, protože má stejné náplně, jako vnější filtry. Bohužel ubírá prostor v nádrži.
0 26.09.2010 22:30 pitrs06 zjistil jsem, že můj vnitřní filtr sice funguje, ale jeho obsluha je na h.... . Takže potřebuju poradit: vnější- eheim ecco 2032, tetra tec ex400, vnitřní- eheim biopower 160. Jo a vody mám 65l. Děkuji
Není zač, taky to zapíchnu, hodně štěstí a založte si profil.)
0 24.09.2010 22:48 danula – Re: Deathbull
Díky za informace. Už končím
.
Na to akvárium a počet ryb bude VELMI stačit a budete mít i méně starostí s údržbou. Kupte si rovnou variantu s bio náplní, dá se sehnat kolem 2 tisíc. Je to daleko lepší volba než verze co obsahuje filtrační vložky, které zatím každý koho znám stejně časem vyhodil.
0 24.09.2010 22:29 danula – Re: Deathbull
K vnějšímu filtru - stačil by Eheim Classik 2213?
Většina interních filtrů má výkon čerpadla značně předimenzovaný, což se nedá říci o filtračních hmotách. Bolestná pravda, buďte ráda že tento se dá regulovat pootočením kolečka a nemusíte alespoň nic vymýšlet
0 24.09.2010 22:15 Danula – Re: Deathbull
Díky. Uklidnil jste mě
. Bojím se příliš silných filtrů (s velkým průtokem) kvůli proudu vody. Přijde mi na nic koupit si filtr a pak snižovat výkon na minimum, protože filtr udělá z akva bystřinu.
No já to před tím nestihl, vy zase teď..to se stává tak je v tom binec.)
0 24.09.2010 22:10 Danula – Re: Deathbull
Návrh osazení je pod vaším příspěvkem. Tak nějak jsem to tušila.....nějakou dobu to snad bude fungovat a poohlédnu se po vnějším...
Není to moc, na to Vám ten filtr s rozšířením postačí.
Mám ho taky, průtok snížený na cca polovinu možná méně, další 2 komory se substrat pro na 54L cichlidčí akva a je to tak akorát, jen zabírá místo tak ho mám teď nakřivo.)
S Vaším objemem bych přidal tolik komor, kolik zvládne výška akvária při tenké vrstvě dna těsně pod filtrem...ale i tak bych to s rybama nepřeháněl. Sice je to na vnitřní filtr super stroj, ale při objemu 160L bych se asi ohlížel po externím řešení. Přeci jen objem filtračních hmot nebude zázračný ani při značném rozšíření filtru.
Ale jak píše Haimdol, pokud plánujete skutečně málo ryb tak bude stačit.
0 24.09.2010 21:57 Danula – Re: Haimdol
Vím, že to nepatří do tématu, ale uvažuji osazení akva 5x krunýřovec jednopruhý, 6x pancéřníček panda, 6x tetra královská, 10 x neonka a 3 cichlidky kakadu. Není to moc? Díky
Pokud nebude nádrž přerybněná je tento vnitřní filtr velmi dobrá volba.
0 24.09.2010 21:25 Danula – Filtrace pro 160 l
Mám nově založené akvarium o objemu 160 l a vody je v něm 135 l. Filtr jsem zvolila Eheim biopower 160 (udávaný průtok 180-550 l/hod, objem filtr. náplní 380 cm3). Bude to stačit? Ještě uvažuji o přidání jedné komory se substrátem pro biologickou filtraci navíc. Rybky plánuji spíš menší.
Díky.
0 24.09.2010 19:08 PavelR – Re: Haimdol
Díky za odpověď, tak teď už mám klid
Takže půjdu jednoznačně do 2073 a stáhnu výkon o nějakých 30% na cca 400L za hodinu. Nebo jaký je ideální poměr? Četl jsem, že filtr by měl přečerpat ideálně 3x akvárium do hodiny
Výkon čerpadla je uváděn bez odporu filtračních hmot. Se zaběhlými hmotami se dostaneš na nějakých 600 l/h maximálního průtoku. Navíc tyto filtry lze nastavit až na nulový průtok (nedoporučuji), ale klidně si nastavíš cca 100-150 l/h. A větší objem hmot je vždy výhodou.
Maza napsal: Mám 2036 a 2071. I ta 2071 je výkonnější než 2036.
Z řady EccoPro mám 2034 a 2036 a maximální spokojenost - jenže je mám pro akva 60 a 80l.
2071 jede ve 140l a bez problémů. Je zde poznat vyšší třída proti EccoPro - hlavně regulace a rychlospojky, i 16/22 hadice jsou výhoda.
Jestli plánuješ v budoucnu 350l, tak bych asi uvažoval o 2075, 2073 bude na hraně.
To už jsem napsal, ale obávám se, že na 300l budou oba málo. Haimdol ti radil na 300l 2073, já bych se nebál ani 2075.
0 24.09.2010 16:13 PavelR Nikdo neporadí? Počítal jsem reálný objem vody a jsem cca na 150L vody. Bojím se, že ta 2073 bude dělat neplechu. Reálně u toho dalšího budu cca na 300L vody. 2073 má výkon 1050L/hod. Máte ho někdo ve 150L vody? Tak nějak mám z toho vítr. Jo a co ta 2071 vs 2036? Kterej je lepší? Později přejdu cca na těch 300L vody a chci, abych nemusel kupovat novej filtr. Jinak ty objemy uvedené na filtrech jsou objemy vody či akvárií? Je to dost podstatnej rozdíl. Dík
Aha. Tak to pak jasně nechej Aquaball.
Kdybych kupoval filtr asi bych taky vybíral rovnou jinej. moje situace je taková, že mám doma dvě stejně velká akvária včetně světel a krytů a k tomu tyto dva filtry. Jedno akvárium si nechám a jedno budu muset vzhledem k místu doma vyměnit za nějaký vybavený malý. proto zvažuji který z těchto dvou filtrů si nechám a který přidám do té sady kterou vyměním.
Pokud máš finance, doporučuji EHEIM Biopower. Mám je sice asi týden, ale potřeboval jsem vyměnit nedostačující FLUVAL2 v krabáriu. Teď je tam Biopower200 a nádhera. Taky Tylomelanie dostali do 80l Biopower240, ještě navíc s jedním košem, kam jsem dal Siporax. Přece jen tam nemám rostliny, tak ať si užijou
On je to vlastně takový malý venkovní filtr umístěný uvnitř akvária - s výhodami možnosti výběru biofiltračních materiálů a absencí přívodních hadic
Doporučil bych spíše novější typ Eheim Aquaball. Je tam větší variabilita filtračních hmot a lze velmi jednoduše směrovat výtok vody. A co takhle zkusit relativně nejnovější vnitřní Eheim Biopower ?
Ahoj,
mám na výběr ze dvou filtrů do 140L akva. jeden je Eheim aquaball 130 a druhí Eheim pick- up 2010. Poradí, který je podel Vás lepší a proč?
Díky -Pepa
uz to je OK odpajil som ho znovu som ho odvzdusnil este raz a je to o 75%lepsie uz mi to nevadi ved neako ho jemne predsa len pocut musi ved je to motorcek
Přidat reakci
1 ...... [182] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x