Jaký filtr
Hm, jenže ty tam máš jen málo rybiček
0 20.08.2007 20:30 Nik [191] tady:
rybicky.net/nadrz.php… mám 2 elementkové bublifky na jednom slabém vzduchovacím motorku. Voda je čisťounká. A to akva má určitě víc, než tvoje.
Přesně na tyhle 2 externí filtry jsme se dívali. Ale jak říkám, trochu se toho bojím.
Tak tedy čerpadlo nebo ten vzduchovací motorek? Jaký je v tom rozdíl? Nebyl by vzduchovací motorek málo?
0 20.08.2007 19:15 Jirka Motorky jsou hlučné a odcházejí membrany,které se pak blbě shaní,lepší je čerpadlovou hlavu a na ní pak molitan
0 20.08.2007 18:54 ondra Jinak pro akvárka 60-120 l je od tetry Tetra tec EX 600. Jo a to co je na tom odkazu neni vzduchovaci motorek ale čerpadlo s hadičko, kterou máš přípojit na vzduch. motorek. vzduchovaci motorek pro molitanovej filtr sou na těchto odkazech, i podle velikosti tvýho akvárka:
akvahumble.cz/…
akvahumble.cz/…
Jaký filtr byste dali do akvárka 86l? Původně jsme plánovali molitan s nějakám čerpadlem (bylo mi doporučeno toto:
www.akarazoo.cz/… ). Nejsem si ale jistá, jestli by to stačilo.
Pak jsme tedy přemýšleli i o externím filtru. Hrozně nás láká to, že by filtr v akva nepřekážel a zbylo by více místa pro rybičky, bohužel u nás často přes týden není doma, my bydlíme v nejvyšším patře a nerada bych vyplavila sousedy :(
Tak raději vnitřní filtr?
Prosím poraďte
Starší reakce
0 15.08.2007 11:13 Štěpán NE! Když si chceš něco udělat, tak si to taky musíš sám vymyslet a navrhnout!
0 15.08.2007 11:11 kubis – filtr
neporadi nikdo???? jak to udělat?
0 15.08.2007 09:36 kubis – filtr
0 14.08.2007 22:01 kubis – filtr
jak je u toho diskusu!!!! ten posledni obrázek!!!! je tam takovy text tak něco takoveo
1- U trubka
2- plastová nádobka
3- vlepená přepadová trubka
Externí přepady jsou obdobou předešlých vnitřních přepadů. Na hranu akvária se zavěsí malá nádobka která se naplní vodou. Poté jeden konec U-trubky (která je také naplněná vodou) vsuneme do akvária a druhý do nádobky. Tím vzniknou spojené nádoby a hladiny se vyrovnají. Malá nádobka se vybaví některým z obvyklých přepadů a jeto. Celý přepad funguje stejně, ne však v akváriu, ale v nádobce. Když se zapne čerpadlo v biofiltru začne stoupat hladina v akváriu, a tím pádem také v nádobce a voda začne přetékat do přepadové trubky. Při výměně vody v akváriu stačí vypnout čerpadlo v biofiltru a ucpat otvor U-trubky v akváriu, aby z ní nevytekla voda, při poklesu hladiny pod spodní úroveň.
Kdyby vytekla nic hrozného by se nestalo, ale musela by se po napuštění akvária znovu naplnit vodou.
Toto bylo jen pár ukázek jak mohou být řešeny přepady pro biofiltry , ale i jiná zařízení. Doufám, že tato malá nápověda pomůže všem, kteří si nemohou představit jak takový přepad vůbec funguje.
0 14.08.2007 21:49 kubis – filtr
no ja bych byl pro ten před filtr!!!! ale pořad nechapu jak ten před filtr funguje
0 14.08.2007 20:49 kubis – filtr
CO BYSTE VAŘIL!!
0 14.08.2007 20:44 kubis – filtr
ALE MUSIM MIT VYVRTANY TEN OTVOR V TOM AKVA JA NECHCI NIC VRTAT!! NEŠLO BY TO NĚJAK OBEJIT?
0 14.08.2007 20:15 isamik [180] Chce to mit dobre vyreseny prepad a nic se nemuze stat, napriklad:
www.discus.cz/…
nebo dat filtr na uroven akvarka jako to ma napriklad Vaclav.
Starší reakce
Hehe, mně se stalo to samé co waynovi
Sem se přehlédl. Takže ano, lidičky - filtrujte
I když o tom si myslím taky svoje.
0 08.08.2007 08:59 Horác Sorry Side ... já tu Vaši narážku totálně nepochopil ... (nerozumím tomu ani teď
)
0 07.08.2007 22:17 Sidonius Netušil jsem, že bude třeba ještě tlumočníka - Horáce. Myslel jsem, že se Wayn "chytí" a opraví sám...
To Nik: Opravdu jsem chtěl jen naťuknout Wayna! A nikoli přijít s "objevným" názorem, že fungující rostliny mohou účinně suplovat denitrifikační filtry, (resp. denitrifikační absorbenty), a že tudíž netřeba filtrace. To vůbec ne!!! Naopak - pro širokou akvaristickou veřejnost doporučuji, seč mohu:
Lidičky! Filtrujte! A měňte pravidelně část vody - to je nejspolehlivější způsob "denitrifikace"!
(Pokud tedy nebudete do akva dolévat močůvku...
)
Tak to každopádně
. Ale někteří se bez něho prostě necítí...
0 07.08.2007 18:24 Sidonius ..."filtrační médium pro denitrifikační bakterie..."
Nejlepší "denitrifikační bakterie" jsou rostliny!
Ti co na to nedůvěřivě čučí, tak obvykle ani neví, proč filtrovat. Jen si někde přečetli, že se to musí.
0 06.08.2007 23:03 Kačka Ahojky,
faakt stačí do velkého zarostlého akvárka jen ta molitanová kostka???
Sím a co je bio molitan
???
Budu zakládat 200l akva a jsem začátečnik, chtěla bychj poradit s výběrem filtru, chtěla jsem vnější, aby v akvárku nepřekážel a teď jsem z toho jelen, koukala jsem na Mikyho akvárko, to fakt stačí????
díky K.
Starší reakce
0 17.07.2007 22:31 Štěpán Jak bude ten filtr veliký? Budou v něm napevno přilepené ty přepážky?
0 17.07.2007 22:29 Petr – jaky je vyhodnějši
0 17.07.2007 17:24 petr – Jaky je vyhodnější!
*Z kolika
0 17.07.2007 17:20 petr – Jaky je vyhodnější!
jaště sem se chtěl zeptat zz kolik milimetroveho skla to mam vyrobit
0 16.07.2007 21:44 petr – Jaky je vyhodnější!
když je to pruhledne
0 16.07.2007 21:43 petr – Jaky je vyhodnější!
takže se do toho po par dnech pustim ale nevytvoři se tam řasa??? kdy je to pruhledne!!! ale pořad mi neni jasny to přivaděni vody do toho fitru!
Pokud chceš dát filtr pod akva, tak perfektní článek o přepadech je tady:
www.akvarista.cz/… 0 16.07.2007 21:33 petr – Jaky je vyhodnější!
mebyly by ještě nějake?
Přidat reakci
1 ...... [248] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x