Jaký filtr
0 19.04.2007 21:17 Pet Ono je opravdu velmi těžké jednoznačně říct co je lepší. Vše má své výhody i nevýhody. Pro Tvoji velikost akvárka je bublifuk dostačující. Čerpací hlava s akvacitem by Ti akvárium vyčistila účinněji, ale vzniká zde možný problém s nadměrným vířením hladiny a s tím spojenými průvodními jevy.Chceš li jednoznačné rozhodnutí, já na Tvém místě bych si z těchto dvou možností vybral čerpací hlavu, ale najdou se jiní, kteří budou mít opačný názor.
0 19.04.2007 20:49 Fennanek no nejsnažší by bylo lepší je to nebo a proč..a bylo by..btw. nechci se vzdát akvacitu na úkor drahého externího filtru.. spíš měj zajímá co funguje lépe zda čerpací hlava nebo bublifuk..
0 19.04.2007 20:46 Usine – mch.sokolov
0 19.04.2007 20:36 Fennanek Děkuju za vaše rady ale bohužel jsem se nic konkrétního nedozvěděl...
Ahoj všem - jsem tu nový a chtěl bych leccos pochytit a taky využít tohoto fóra.
Chtěl bych se pokusit založit nové aquo - 390l Malawi (skutečný objem bude tak 320 - 340 litrů) - co myslíte - bude mi stačit ATMAN AT-3337 (1000l/hod) ???
Děkuji za vaše názory!
0 19.04.2007 17:17 spider007 Tak me asi zviklate na ten vnejsi, o penize mi zase az tak nejde, ty 2000 klidne dam, jen mam strach z toho, ze by mohlo dojit napr. pri vypnuti elektrickeho proudu k uniku vody na zem a vzhledem k tomu, ze to budu mit v panelaku, tak by mohla byt velka skoda.... Ktery z techto filtru byste mi tedy doporucili jako nejvhodnejsi?
Filtr Fluval 205 vnější,680l/h,10W
Eheim CLASSIC 2213050, S KOMPL.BIO NÁPLNÍ,DVOJKOHOUTY
Filtr Tetra Tec EX 700 vnější
Nebo jeste jiny? Jak je to s hlucnosti vnejsich filtru? Jinak by me zajimalo, jak je to s pojistenim akvaria? Jake jsou moznosti na trhu? Ktera pojistovna to treba dela a za kolik?
0 19.04.2007 16:20 LordP [7] 0 19.04.2007 11:33 FerdaXL Dobrý den,
ještě je tu možnost vlepení filtru do vnitř nádrže. Má to své výhody i nevýhody, ale podle mě ty výhody předčí nevýhody.
viz. Tvůj příspěvek 16.04.2007 21:45:52 "... Asi bych vam doporucil tento ale pohledejte si lepsi cenu
www.akvapet.cz/… ..."
Tady se jedná právě o Tetru IN1000. Jen jsem chtěl upozornit na "klady" onoho filtru.
0 19.04.2007 07:17 LordP [7] kdyz jsem si vybiral ja filtr, veskere tetry jsem zavrhl(je nova a nema s filtrama takove zkusenosti)Doporucoval jsem ji jenom proto, ze vetsinou co jsem o ni cetl, tak to byl slusny pomer cena/kvalita.
Rozhodoval jsem se mezi fluvalem a eheimem. Nakonec to uplne vyhral eheim.Vubec svojich financi vlozenych do tohoto filtru nelituju.Sam jsem si chtel postavit vlastni biofiltr ale pro 100l akva to nemelo moc cenu.
Doporoci ti tyto filtry
Eheim-je to opravdu mercedes ale zaplatis za nej(nejsirsi nabidka komponentu): Eheim 2213(pozor ale prodava se v nekolika variaci jestli ji budes brat tak jedine 2213 plus bio,obsahuje dvojkohouty ktere potrebujes a filtracni hmoty/nekdo si bere jenom plus NE BIO a doplni si filtr molitanem/)
www.eheim.cz""
shop.miga.cz/…""
Fluval-Taky velmi dobre a povedene filtry: Fluval 205
www.miga.cz/…
Tetra- jak jsem jiz psal cena/kvalita.nic extra ale za ty prachy jaks taks(nemaji moc na vyber zatim nahradnich dilu)-Filtr Tetra Tec EX 700
shop.miga.cz/…""
(tetra ma z uvedenych¨nejvetsi filtracni objem)
ROZHODNUTI NECHAM NA TOBE POKUD BUDES CHTIT NECO VEDET O TEM EHEIMU POPRIPADE JEHO FOTKY MRKNI KE ME DO KARTY A NEBO ME NAPIS.
Norton-ja pisi o externich filtrech a ty odkazy ukazuji na vnitrni filtry
S filtrem, který tady linkem doporučoval LordP (tedy ne s "1000", ale jen "600") nemám zrovna dobrou zkušenost. Viz .
rybicky.net/forum/2019 nebo
rybicky.net/forum/2446
Pro Spider007: Co se intrních filtrů Fluvat týká, tak mám i Fluval 2+, ale ten jsem byl nucen také upravit. Takže teď je z něj vlastně jen čerpadlo s kvádrem akvacitu... Pokud trváš na vnitřním filtru, tak má Václav pravdu (a ten ji má skoro vždy
), kvádr akcacitu a čerpadlo... Pro 160 litrovou nádrž bych skutečně raději volil externí filtr.
0 18.04.2007 20:04 Usine – LordP
Nechceš aby cokoliv dával do akvária a potom doporučíš takové vnitřní monstrum?
0 18.04.2007 18:20 spider007 – lordP
Dik za radu. Na tenhle filtr jsem uz taky koukal a docela se mi zamlouval. Je tu nekdo, kdo by doporucil jinej vnitrni? nebo souhlasite s tihmhle?
0 18.04.2007 16:56 Fennanek – to Václav
Dobrý den,
ono nejde o to kde to sehnat ale co použít.. co je vhodnější pro filtraci která technologie.. bohužel se mi to nedaří dočíst nikde a ani tady se mi nedaří získat adekvátní odpověď..
0 17.04.2007 22:22 Usine Koukni se k Ratajovi
www.rataj-spk.cz má kostky biomolitanu podle velikosti nádrže. Něco podobného prodává p. Sýkora
www.firmy.cz/… který prodává občas v Plzni když jsou výstavy. Oba používají čerpadla Atman
0 17.04.2007 21:55 Fennanek – to Katunka
Jakou čerpací hlavu používáš? taky mě malinko rozčiluje ten hluk
Pro mě byl limitujícím faktorem hluk...čerpací hlava s molitanem je oproti bublifuku značně tišší...vlastně kolikrát chodím kontrolovat, jestli filtr vůbec funguje, vůbec o něm nevím
0 17.04.2007 21:48 Fennanek – to j_j
nehledam tady nějaké potvrzení nějakého drahého externího filtru či něčeho takového..chci prostě něco dobrého a pokud možno samozřejmě za co nejmíň peněz.. proto jsem se ptal na variantu bublifuk versus čerpací hlava, náklady jsou skoro stejné.. jde jenom o optimální jak chemickou tak mechanickou filtraci
0 17.04.2007 21:42 Fennanek – to Sid
děkuji, zatím nemíním akvarium rozšiřovat o další obyvatele, vyjma těch co se chtě nechtě množí sami, ale rád bych stávajícím obyvatelům zajistil co nejlepší podmínky
0 17.04.2007 21:14 Fennanek – to Sid
zkus vycházet z prezentace mojeho akva..
0 17.04.2007 21:11 Sidonius Dobrý večer, Mraku!
Zcela jistě budou mít na způsob filtrace rozdílný názor provozovatel pěstírny, majitel "holanďana" a chovatel afrických tlamovců... Podobně jako vlastník 60 l a 700 l nádrže.
(Jistou roli může sehrát i solventnost pořizovatele...
)
Skutečně si myslím, že je třeba nadefinovat, co od filtrace očekávám...
Např. co nejmenší "honič vody" by mohl být dost dobrou alternativou pro velká rostlinná akvária. Při uškrcení na minimální výkon by zbytečně nekradl rostlinám amoniak a zajistil by mírné proudění v akva.
Tentýž "filtr" v odpadními látkami přetížené nádrži nemá žádný význam.
Zdravim Side,
to je vyborna odpoved, je v ni vse a zaroven nic
0 17.04.2007 20:54 Dussy bud kostka s cerpaci hlavou nebo vnejsi prepadove
kdyz uz je tu takovy tema me by zajimalo jaka filtrace je nejucinejsi
tak nejak vseobecne vzato.
Ty dvě co jmenuješ jsou stejně účinné, pracují totiž na stejném principu. Jde jen o výkon jaký potřebuješ.
0 17.04.2007 20:04 Fennanek – to Dussy
vis prezentace akva tady na stránkách
0 17.04.2007 20:03 Dussy no podle toho co mas v akva za ryby, jestli je akva rostline a kolik tam tech ryb je, a taky záleží na velikosti akva.....
0 17.04.2007 19:05 Fennanek – Filtrace
Jaká technika filtrace je kvalitnější a učinnější? Bublifuk se vzduchovacím komresorem či biomolitam s čerpací hlavou? nebo uplně jiná technologie?
0 16.04.2007 23:48 Sidonius – To Štěpán
Právě na tomto pracuji!
A musím konstatovat, že:
1. Mně to tedy vůbec nepřipadá jednoduché!
2. Je to zajímavá disciplína
3. U každé rostliny je tomu více nebo méně - ale přesto - jinak...
(Už jenom myšlenka, že čím vyšší ozářenost, tím nižší účinnost fotosyntézy... Není to nádherné?!
)
0 16.04.2007 23:26 Štěpán Sidonie, cesta k odpovědi na Vaši otázku je jednoduchá - poznat přesné mechanismy fotosyntézy, dovést je z chemické úrovně až na fyzikální podstatu, zjistit tak, jaké elektrony na jaké energetické hladiny je třeba excitovat a odvodit potřebné frekvence elektromagnetického záření.
Bylo by opravdu zajímavé vědět, zdali rostlina potřebuje jednu nebo několik málo přesných frekvencí, nebo jestli je to nějaké pásmo velkého množství využitelných frekvencí...
0 16.04.2007 21:59 blek – to Sid
S tím ti dneska neporadím, právě jsem se vrátil z kolovýletu a na základě dechové zkoušky provedené manželkou jsem jen tak tak nepřišel o řidičák. Mentální retardaci budu rozhánět ráno kolem deváté silným kafetem. Pak možná…….
0 16.04.2007 21:45 LordP [7] u prepadoveho filtru nemusi dojit vubec k vycerpani nadrze na zem ani v pripade bypnuti proudu.Staci si tam dat vyrovnavaci nadrzku.Jinak do tohoto akva nervete zadnou kostu a ani zadny jiny vnitrni filtr.Je to mozna ucinne ale na krase akvaria to vubec nepridava.Bud si postavte vlastni externi filtr(dobre informace najdete na akvarista.cz staci pohledat a nebo se zeptat) a nebo pokud nejste kutil kupte si nejaky externi filtr.tady staci taky pohledat probiralo se to tady 1000x doporucuji vybirat ze znacek EHEIM FLUVAL TERTA nic jineho nema cenu.hodne uspechu
edit jo a nedoporucuji ani zadne zavesne filtry maji maly objem.bezte do nejakeho externiho
Asi bych vam doporucil tento ale pohledejte si lepsi cenu
www.akvapet.cz/… 0 16.04.2007 21:42 blek – to Sid.
Variopeint, vodofuk, honič vody,
Kromě předsedy hnědovzhledníků můžeš kandidovat na Palackého cenu za přínos v oblasti akvaristického názvosloví. Máš můj hlas.
0 15.04.2007 23:00 Sidonius – To Spider007
Jako začátečník potřebujete spíš právě TOP filtr. Přičemž TOP filtr nemusí nutně znamenat nic drahého, složitého a s přehnaným výkonem!
Zkuste popřemýšlet nad kostkou akvacitu s pohonem na vzduch (tzv. "bublifuk") nebo čerpací hlavou (tzv. "vodofuk"). Vyjde vás výrazně levněji než kdejaký honič vody (i značkový) a práce zastane taky víc.
(Takže souhlas s Dussym!
)
0 15.04.2007 22:29 spider007 – Spider007
Jenze ja nevim, jestli chci vnejsi prepadovej. Je o dost drazsi a je tu hlavne to riziko precerpani akvaria na zem. Co byste rekli na filtr Tetra Tec In 1000?? Ten by mel vykonove stacit? Ma i dobrej objem filtracni hmoty? Je jasny, ze jako vnejsi to nema, ale jsem zacatecnik, nepotrebuju top filtry.
Přidat reakci
1 ...... [253] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x