Jaký filtr
1 26.12.2009 20:49 schusto Existuje nejaky detailny navod na vyrobu vratane vsetkeho prislusenstva k urcite objemu akvaria? Spat k FLUVAL FX5. V technickom liste vyrobca uvadza ze je to vhodne do akvarii s objemom 1500 L tak dva filtre by to mohli teoreticky vykryt.
...ee riesit sa to neda "FLUVAL FX5"
Obsah košů na filtrační náplně je až 5,9L...
...kolko vody chces prehnat za hodinu cez 6litrov filtracnej naplne???
da sa to riesit 4x ext.filtramy z objemom min.15l filtr.hmoty co je cca 1200euro...
...tak ze cerpadlo + poriadny kanister
1 26.12.2009 18:57 julessk U akvarii tvojich rozmerov sa pouzivaju externe filtre, samozrejme vacsieho obsahu. Robene vacsinou na mieru aspon objemu 100 l a viac. Ked trochu popozeras ako to maju ostatny chalani u maxi akvariach tak najdes urcite nieco co ti bude fungovat.napr. toto je filter u 3100 litrov akva
www.akva.sk/… , tu je blizsie foto objem filtra upravujes podla objemu akvarka
www.akva.sk/… Da sa to riesit aj 2 externymi filtramy znackovymi. napr. 2 x FLUVAL FX5, ale tato alternativa je drahsia. Ma vsak svoje vyhody, ze ked vycistis jeden z filtrov druhy bezi a zachovava v akvarku biologicku rovnovahu.
...mrkni toto vlakno
rybicky.net/forum/11489…
...vzhladom na 2250L - na to treba aj pekne mnozstvo filtracnej hmoty...
tu je to "na mieste" si daco vyrobit
1 26.12.2009 17:45 schusto – filter pre 2250 L akva
Poprosim Vas o tipy a rady na typ filtra do 2250 L akva. (250x90x100). Jedna sa o sladkovodne tropicke akvarium. Osadenie ryb je este stale v rieseni. Dakujem.
Uvidím, ještě mi ma přijít ten tetratec... tak ho zkusím a když ani to nebude vyhovovat, tak si losnu
Eheim Aquaball
www.zoohit.cz/…
Super tichý filtr..Mám ho doma..A taky určitě vice účinny než vnitřní rohový Dennerle ..Tichý je stejně..Měl jsem možnost mít i ten Dennerle doma..Takže jsem mohl srovnávat..Dennerle je tak na krevetky..
Poslal jsem vzkaz, ale doplním, že vnitřní rohový Dennerle je opravdu dobrá alternativa.
Doporučuji Dennerle, mám ten filtřík u hlavy postele, v noci je tak tichý, že o něm nevím
mam stejný problém se spánkem a tech 30 db je vazne zlo
... no slyším dobré ohlasy na dennerleho, tak se nejspíš přiklonim k tomuto řešení
0 25.12.2009 20:02 Lin a není něco s tou vrtulkou. do minulého měsíce jsem nevěděla, že je vyndavací a že se to má čistit i pod ní
(fluval i atman)
zkus ten tetratec a uvidíš.
mě by to taky štvalo, špatně usínám a s prckama mě budí téměř všechno.
kdyby hlučelo akvárko, tak by rybky šly asi do maštale
mam ho do včera a je to des...chrastí to v nem znamenitě....ted se rozhoduju, jesi mam vzít čerpací hlavu At200, nebo rohovej filtřík od dennerleho no :( ... nevím nevím... jete mi ma prijit malej filtr od tetratecu, tak pak uvidim
0 25.12.2009 18:03 Lin nee, před rokem jsem dostala komplet waterhome 80l, je tam fluval 1 plus. prodává se i fluval mini do těch menších. ten jsem původně chtěla tátovi do 30l (má starou, obrovskou a hlučnou příšeru), ale nebyl, tak dostal právě atmana. docela mě udivuje, že je hlučný. myslela jsem, že jsou tichounké. ještě jsem ho neviděla v "akci", tak nevím.
to ho máš tak hlučný už od prvního dne?
Lin a to používáš jaky filtr ? dennerle ?
0 25.12.2009 16:43 Lin ahoj
u mě je to tak, že vnitřní filtr prakticky neslyším (jen, když se víc zanese a musí se vyčistit)), zato vduchovací motůrek jsem slyšela celou dobu, co byl zapnutý (hlavně v noci to je protivné)
toť jen laický popis hlučnosti, třeba to pomůže
jn, ae po 3,5 hodinach stravenych na tomhle foru sem našel jen same pro akva nad 100l, což je mi na nic...
hele o tichosti ruznejch filtru se tu huz vedlo nekolik debat i o hlucnosti vzduchovacich moturku....
o to zamaskování mi ani tak nejde, spíš ten hluk no :( co je podle tebe to nejtišší řešení ? bez ohledu na cenu ?
ja mam bublifuky... to vish mam mini akvarka (10L, 20L a 30L ) a ver filtr se da docela slusne zamaskovat i v tom nejmensim akvarku
No to by nebylo špatne..ae zase mi bude akva hýzdit kostka molitanu :( ty by si doporučoval tu hlavu jo ?
cerpaci hlava AT 200 jde prej stahnout na 50 l/min...
no ale ten atman je fakt des...takový divný zvuk...tak 25-30db ... dennerle je ve vsech nano akvarkach, mají max prutok 150l/h, tka by ot mohlo být fajn
jednoduse jukni na nadrze ostatnich co tam maj za filtraci....
hele na bublani si zvyknesh... jsou horsi veci.. treba tramvaje ci pristavajici letadla....
napadl me vnitřní filtr od dennerleho ? nemate s tím nekdo zkušenost? hlavn eto chci co nejtišší , kvůli spanku...
bio koska a cerpaci hlava, pripadne zavesnej filtr...
ale vzucivaci motorky dokazou bejt tichy....
JO to je možný, ae ja potřebuju tichý chod a to mi vzduchovací motorek asi neumožní
znes nejaky jiny filtr nez bublifuk
Zdravím všechny...
Prosím o radu, dostal jsem akvarijní set 27 l atman s filtrem AT-F300, je to takove male zelene prdítko s 250l/h a filtrační hmotou asi 5*4cm...no des...strašně hlučí atd. ... tak Vás prosím o radu, jak ho modifikovat,ztišit, popřípadě, jestli ztišit nelze, tak jaký pořídit filtr na 27l?treba klidne vnější, peníze nejsou problem... beru všechny navrhy, prosím o pomoc...nedá se při tom randalu spat
...díky a pěkné svátky
přikladam obr. filtru
0 23.12.2009 09:21 Lin tak včera ho dovezli, je až na 50 litrů, krásně maličký a moc se mi na něm líbí ta regulace a přivzdušňování.
myslím, že se bude líbit i otci (má starý a obrovský filtr z doby xxx)
ještě jednou dík za radu
Taktéž Zoohit.cz
Sleva pro nového zákazníka 10% -769,00 Kč
Clever-rabat -153,75 Kč (nevim co znamená, prý při rychlé platbě převodem)
Externí filtr Eheim Professionel 3 vč. Media-Set- 2080 vč. Media-Set 7 690,00 Kč
Celková částka včetně DPH CZK: 6 767,25 Kč
Tak jsem si nakonec objednal : Eheim Profeesionel 3 2080 + Media-Set 2080
Celková částka za 6 767,- Kč.
Jsem zvědav, jak dorazí. Hned ho porovnám se svým TetraTex EX 1200
2 21.12.2009 20:59 sokar – Re: sollik
Máš pravdu.Ze začátku sem byl s fx5 naprosto spokojen,ale teď bych váhal.Při čištění se mě vždycky něco stane s motorkem a začne chrčet a hlučet.Není to vzduch.Když na něj zatlačím, tak přestane dělat kravál.Když přestanu tlačit tak zas začne.Když ho komplet rozeberu a zase vyčistím tak někdy na po 3 možná přestane chrčet.Takže ze záležitosti na 10 minut je hned půl hodina a těch nervů...
Dělají mě to oba filtry a poslední dobou to řeším ruským stylem a sice do něho několikrát bouchnu a pak přestane.
Hadice jsou vroubkovaný a docela rychle se zanesou.
Kdybych řešil akva znova, tak bych zkusil EHEIM.
Aby nedošlo k mýlce. Fluval Fx5 má obsah biologické filtrace 5,9 litru celkem a ne 3x 5,9 l.
Takže co do obsahu hmot vyjde nejlépe Eheim. Ostatně jeho hodnoty jsou podle mně přesvědčivé. Osobně bych šel do Eheimu.
Třeba to pro tebe není důležité, ale já bych šel do Eheimu už jen kvůli tomu příkonu. Je to jen na té elektrice 500,- ročně.
Já doteď používal Tetratec ex 1200 a byl jsem trochu zklamán. Špatně se mi do něj dávaj po vyčištění koše a když pumpuju, abych nasál vodu do oběhu, tak to kolem toho pumpovacího tlačítka cáká. Možná vám vadnej kus, možná je to moje chyba, možná vada celé sady. Kdo ví. Každopádně TetraTec už asi ne.
Jen jsem si teď dělal porovnání, tak ho sem pro další bilancující při koupi dám.
Fluval FX5
- do akvaria 1500l
- objem filtrační nádrže 20 l
- objem filtračních hmot : 3x košíky po 5,9 l = 17,7 l
- příkon 48W
- rozměry : výška 54cm
- Výkon filtru : 3500 l/hod
- objem filtrace : 2300 l/hod
Eheim prof. 3 2080
- do akvaria 1200l
- objem filtrační nádrže 20 l
- objem filtračních hmot : 3xkošíky po 4 l = 12 l + 1,5l předfiltr
- příkon 30W
- rozměry : 56x33x33cm
- Výkon filtru : 1700 l/hod
- 2 nasávací koše !
TetraTec EX 2400
- do akvaria 1000l
- objem filtrační nádrže 22 l
- objem filtračních hmot : ?
- příkon 60W
- rozměry : 59x33x32cm
- Výkon filtru : 2400 l/hod
0 21.12.2009 07:56 Papas Mám Tetru EX600 a moc spokojený nejsem,hlučný,postupně odchází díly,včera mě vytopilo.Když kouknu na náhradní díly co už mám špatný - kohout,těsnění,zlomená hřídel, tak mě to vyjde asi na 600Kč.Jdu do Eheimu,snad bude lepší.
Pro EHEIM hovoří jedna zásadní věc: životnost. Náhradní díly budete potřebovat až po mnoha letech, ale: i potom je seženete. U Fluvalu to v žádném případě nečekejte.
1 20.12.2009 21:59 kchrz [24] Zatím tady pročítám tuto diskusi :
www.monsterfishkeepers.com/…
Jsem na začátku, ale co tu lidi píší, tak Fluval FX je nepřekonatelný na mechanickou filtraci.
A pro Eheim zase hovoří 2 nasávací koše.
Cenový rozdíl je asi 1500,-
Stále si nejsem jist.
Mám ve stejném akváriu Eheim 2080 a žádný negativní postřech nemám
Do jiného fitru už bych nikdy nešel, je naprosto dokonalý
Také jsem řešil tyhle dva a jsem rád že jsem si vybral Eheim
1 20.12.2009 21:53 sollik – Re: kchrz
Sice ani jeden z těchto filtrů nemám, ale něco jsem o nich četl - Eheim je klasika která nezklame, zkrátka kvalita. Majitelé FX5 si po čase provozu na tento filtr ztěžují, ze začátku prý super, ale časem se objevují problémy. Já bych neriskoval a šel do Eheimu ...
Oživil bych tuto diskusi. Sice jak tady poslední příspěvek uvádí, že se to tu řešilo mockrát, tak jsem prohledal témař celou kategorii filtry a nic rozumného jsem se nedozvěděl.
Mám objednané 720l akvarium a řeším filtr Eheim prof 3 2080 a mebo Fluval FX5.
Stále si nejsem jist.
Napište mi prosím někdo z majitelů své postřehy, hlavně ty negativní.
Díky moc.
Přidat reakci
1 ...... [198] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x