Jaký filtr
0 09.11.2007 15:44 Vorys Dá se ta čerpací hlava koupit,nebo je levnější spíš si koupit novej filtr,nechcete mi nějakej doporučit(vnitřní)
0 09.11.2007 15:44 oldkiwinka Ať si koupí nějaký nový filtr (např. bublifuk na vzduchovací motorek,vzduch. mot. o výkonu okolo 120 l/ h ) by to utáhl si myslím i solidně, než něco z roku 123 .. nebo jak je to starý
0 09.11.2007 15:40 Radka – .
Tak tomuhle filtru toho dost chybí.Hlavně tam není čerpací hlava ,která vhání vodu do filtru,bez ní to nejde.
0 09.11.2007 15:27 Vorys Čus kámoš mi nedávno přinesl filtr,který našel u babičky vubec neví jak ho použít a já taky ne.Potřeboval bych poradit co je to za filtr jak ho použít a jestli stačí na 60l akva na fotce je vyfoceno všechno co mi k tomu dal.Diky za odpovědi
0 09.11.2007 15:25 Vorys – Co je to za filtr?
0 09.11.2007 15:24 Vorys – Co je to za filtr?
Čus kámoš mi nedávno přinesl filtr,který našel u babičky vubec neví jak ho použít a já taky ne.Potřeboval bych poradit co je to za filtr jak ho použít a jestli stačí na 60l akva na fotce je vyfoceno všechno co mi k tomu dal.Diky za odpovědi
Starší reakce
A filtr fakt hlučnej neni, možná to první den udělá jednou za hodinu takový dvouvteřinový chrrrr, ale to je fakt nevýznamný, jinak ph sem změřil jednou a byl sem z toho pár dní špatnej(bylo myslim vyšší než sem si představoval), ale akvárko z toho špatný nebylo, takže to neřešim, pak je taky otázka, jak moc člověk sytí, když dam půlku kvasnic, tak je to fakt záhul a musim ještě vzduchovat, jinak se mi otráví ryby, jinak dávam jen trošku a vono to občas vypustí pár bublinek a ta petka mi vydrží mnohem dýl a kytky přitom nerostou o moc pomalejc.
0 05.11.2007 19:55 Sidonius Vaclav: ...Jak upravuješ vodu před výměnou když má vyšší PH než v akváriu a nebo až v nádrži zase cočkem. Potom by ve filtru byla voda drobet kyselejší než v akva, aspoň nějaký čas po výměně vody.
Je pravdou, že jsem dříve u vody určené k výměně (za odsátou při údržbě) pH přiměřeně upravoval. (Snižoval jsem jej pomocí Acidu.) Poslední dobou to ale nedělám - došel Acid...
Souhlasím, že v takovém případě, (kdy do akva dodáme čerstvou vodu s vyšším pH, než je v akva), může být
krátkodobě ve filtru, do něhož přivádíme CO2, pH nižší, než v akva. Ale jak už jsem napsal, u filtru, kterým
protéká voda, tento rozdíl bude podle mne
nevýrazný a krátkodobý. Rozhodujícím faktorem kromě intenzity sycení CO2 a rozdílu hodnot pH bude rychlost průtoku vody filtrem.
Ale to už jsme daleko od původního tématu...
0 05.11.2007 18:51 Usine Než si nějaký filtr koupíš, podívej se jestli jsou na něj k sehnání náhradní díly a za kolik.
To sid.
Všichni máte starost o bakterie, aby nepochcípaly když se vypne filtr. Nepřidusí se tím CO2 co se ve filtru rozpouští. Nebude filtr hlučný. Jak upravuješ vodu před výměnou když má vyšší PH než v akváriu a nebo až v nádrži zase cočkem. Potom by ve filtru byla voda drobet kyselejší než v akva, aspoň nějaký čas po výměně vody.
0 05.11.2007 10:50 Mik/a/ Díky moc za rady. Jelikož jsem žena /u přezdívky byl překlep/ tak nějaká domácí výroba filtru u mě nepřichází v úvahu - s manželem jako pomocníkem počítat nemohu. On se na rybyčky rád dívá, ale jinak do toho absolutně nezasahuje.Vnější filtr je dražší, ale je to podle vás lepší volba- do tak velkého akvárka- takže jdu do vnějšího a teď se budu hozhodovat jen mezi značkou.
0 05.11.2007 07:21 Štěpán Půdní filtr ještě úplně do propadliště dějin nepatří. Dá se udělat jen v části dna oddělený skleněnou přepážkou, dají se tam udělat čistící šachty... Takže jestli opravdu omezuje růst rostlin, nemusí být pod celým dnem ale jenom tam, kde je rostlin málo. Myšlenka využít k filtraci části dna vůbec není špatná.
0 04.11.2007 22:49 Sidonius MiHl: Když koncentrace CO2 přidané jen do malého množství vody ve filtračním okruhu způsobí mnohem větší koncentraci než je v akva
To si u filtru, kterým
protéká voda, neumím dost dobře představit...
(Že by mohlo dojít
k mnohem větší koncentraci CO2 ve filtru než je v akva.)
Znamenalo by to podle vás, že by byl nějaký výrazný rozdíl mezi pH v kanystrovém filtru a v akva, odpovídající "mnohem větší koncentraci CO2 ve filtru než v akva"?...
Ono totiž nejde ani tak o koncentraci CO2, ale o pH!
0 04.11.2007 22:35 Sidonius Vaclav: S klesajícím pH rapidně klesá i rychlost nitrifikace.
V zásadě nic proti.
Ale jestliže dodáváme do akva CO2 za účelem zvýšení jeho obsahu na jakousi požadovanou koncentraci, (řekněme 25mg/l), nebo za účelem snížení pH, (řekněme na 6,5), je pro nitrifikaci naprosto lhostejné, jestli CO2 vháníme do sání filtru nebo např. přímo do vody vzduchovacím kamínkem. Ať zvolíme jakýkoli způsob rozpouštění, dosáhneme-li požadovanou koncentraci CO2, (v našem případě 25mg/l), nebo požadovaného pH, (6,5),
pH bude v daném akváriu vždy stejné, stejně jako jeho dopad na rychlost nitrifikace!
Jediný rozdíl bude podle mne v potřebě CO2. Při rozpouštění vháněním do sání filtru bude k dosažení požadované koncentrace nebo pH výrazně nižší potřeba CO2, než při použití vzduchovacího kamínku jako difuzéru.
0 04.11.2007 22:26 MiHl [55] - Cichlidy Když už to téma přešlo na CO2 a nitrifikaci,chci se zeptat,jestli není pro ty bakterie lepší kyslík než CO2?
Právě řeším,kam v novém akvárku umístit difuzér CO2,aby nebyl moc vidět a kdybych ty bublinky pouštěl přímo do filtru.... co mi řeknou bakterie?
ty bakterie určitě kyslík potřebují, proto se prodávají třeba ty intervalové filtry
přidáním CO2 do vody se nesníží množství kyslíku, ale nevím jak na to ty bakterie budou reagovat - jestli je lze také otrávit jako ryby, to nevím (koncentrace CO2 přidané jen do malého množství vody ve filtračním okruhu způsobí mnohem větší koncentraci než je v akva), k tomu taky směřovala ta moje poznámka. Já osobně bych dal co2 až leda do výstupu filtru, ale to jen pro můj pocit, fakta nevím.
Jak je to s ohledem na václavův komentář - CO2 sníží pH, což sníží rychlost nitrifikace, tak takové informace nemám, ale rád bych se dozvěděl něco nového
0 04.11.2007 21:39 vencisimo Když to snáší i čtverzubec, tak to zas tak hrozný nebude
0 04.11.2007 21:26 Usine S klesajícím pH rapidně klesá i rychlost nitrifikace.
řek bych že ne, protože sem kromě růstu rostlin nezaznamenal rozdíl mezi tim, když přidávám CO2 nebo ne
a Václave, nevidim jinou možnost, než to udělat na zadní stěně(aby to k něčemu vypadalo), to si radši pořídim jak říkáš hrncovej, ušetřim místo a snadnější údržba(vodnesu si ho do vany a nenadělam bordel), a kdyby to akva bylo už větší(nad 300l, protože sem s Fluvalem 204 v 200l uplně spokojenej), tak si vyrobim ze soudku nebo z akvarka svuj vlastní.
Isamik: a myslíš, že je to účiněší než kdybys tam měl vnější, už jen proto, že tim molitanem toho hodně projde, já ze zkušenosti vim, že vracíš zpátky půlku bordelu, když nemáš vatu(navíc si tam můžu strkat i rašelinu aktivní uhlí, keramický kapsle atd.), do nasávání pouštim CO2 a toho se rozpustí ve vodě skoro 100%, ušetřim místo a navíc netvoří se ti tam na tom levým řasa? A vůbec už tu nemluvim o snadnější údržbě vnějších filtrů.
0 04.11.2007 18:24 isamik [180] Treba..
Filtr ma rozmery 300x100x80 mm, mam 2kousky v 300l akvarku, ktere prave zabiham.
tak to mi pověz, kdy a jaký vnitřní filtr je daleko účinější v 240l nádrži, beru vnitřní filtry v malinkatejch akvárkách(ale tam sou spíš pro klidný spaní než pro efektivní filtraci)
Vnější všema deseti, větší objem filtrační hmoty, nezabírá místo a nehyzdí akvárium, snadnější údržba, strašně možností jak umístit nasávání a výpust tak, aby to bylo ideální, navíc je můžeš snadno upravit, líp filtruje, takže volba je asi jasná ne?
0 04.11.2007 11:37 Šámes kup si vnější nezabere tolik místa v akva..no to newim jaká je mezi tím rozdíl..asi jen to že je venku a vevnitř..
0 04.11.2007 11:35 Mik – Vnější nebo vnitřní filtr do 240 l akvárka?
Budu zakládat větší 240 litrové akvárko a nevím jestli zvolit vnitřní nebo vnější filtr. Akvárko bude společenské-nějaké živorodky,neonky,skalary....Výbírám mezi Tetra Tec/In 1000 nebo EX 700/ a Fluval /4Plus nebo 205/.
Jaký je vůbec rozdíl mezi vnitřním a vnějším filtrem /kromě toho, že jeden je v akva a druhý venku/?
Díky za rady
Starší reakce
0 26.10.2007 17:39 oldkiwinka já mám vibrační motorek a filtr v pokoji, asi 2 metry od akvárka mám postel, kde spím, (motorek má 2 stupně -regulace), a mám to na tom nižším tak si krásně rychle usnu)
0 26.10.2007 17:27 magda motorek se dá dát do jiné místnosti, stačí kapku delší hadička, já ji mám 7 metrů a pohoda
tak teď teda nevim
no sám použivám motorek ZHONG
a nemohu si stěžovat
tichej,regulace,dobrá cena
jede mi cca rok v kuse
přesně tenhle
www.akva-exo.cz/… 0 26.10.2007 13:50 Štěpán Tu VĚC za stovku nekupovat!
0 26.10.2007 13:31 VlastaK Pokud budete mít akva v místnoti, kde budete spát, tak se obávám, že ten vzduchovací motorek nebude moc tichý. Že u něho prostě nepůjde spát. Také jsem nejprve koupila ten nejlacinější a pak jsem musela koupita jiný a v jiné cenové kategorii a stejně není úplně bezhlučný. Tak to promyslete.
lepši by bylo biomolitan,jinak může
0 25.10.2007 16:01 SEKAC MRKNI NA TENHLE
www.exo-eko.cz/… MÁM HO V AKVA A SEM SPOKOJENEJ TICHÝ CHOD A CENA DOBRÁ
0 25.10.2007 15:30 Luck 0 25.10.2007 15:23 Luck Dobrý den,
rád bych se přidal k vaší diskusi.Zařizuji 112 litrové AQ a hledám filtr, našel jsem filtry:
www.akvarista.cz/…, tak jestli by se tam hodily, a aby se cenově vlezly do 900Kč.
Děkuji
Přidat reakci
1 ...... [244] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x