Jaký filtr
Použitý aniž bych ho viděl za 4000 je drahé. Nový je kolem 5500,- navíc je teď na trhu EHEIM Professionel III, který je včetně náplní taky pod 6000,-. Když použitý, tak bych se na něj aspoň podíval, jinak bych šel od toho.
Na JBL jsem taky koukal i na to jejich video.. ja jsem strasne nerozhodny clovek
a nakonec vzdy koupim nejakou blbost :( JBL 1500 by byl super, ale cena :( jsem v krizi..
A nerez jsem tusim nekde videl na netu a byly silene drahe, ale tak me napadlo nejaka samovyroba..
A akvatyp, sladkovodni vsehochut
TomasOxx napsal:
Nadrz bude jen 300 litru, ale chci hodne predimenzovany filtracni objem.
Jeste dalsi dotaz bokem, co byste rekli na kyblovy filtr vyrobeny z nerez oceli ?
Co to bude za akvatyp?
Nerez - tak aby to tesnilo by byl silene drahy. To nekdo dela?? Jinak teoreticky proc ne.
A co něco takového?
levnaakvaristika.cz/… mám ho ve třístovce a spokojenost veliká.
pokud chceš předimenzovaný tak e1500. Záruka 4 roky a kvalita na velmi slušné úrovni.
Prave jsem se byl podivat do prodejny na toho Atmana, v kyblu na me cekal cinan
kybl je rozdeleny na 3 kose, kose nejsou moc kvalitne vylisovane a maji v kublu vekou vuli, tak nevim kudy vsude bude voda proudit. Co se tyce dodavanych naplni v kazdem kosi, tak se sprehledem vejdou vsechny najednou do jednoho kose
Je to spis takovy vzorek naplni
Jop 2217 jsem si vsiml.. dalsi brouk v hlave
Dale mam nabidku na fungl novy nerozbaleny Fluval 304 za 1800,- , ale jelikoz moje 204 tekla, nemam ktomu moc dobry vztah. Navic uz bych byl s filtracnim objemem hodne nizko.
A nebo jsem narazil jeste na tohleto
www.aukro.cz/…
Nadrz bude jen 300 litru, ale chci hodne predimenzovany filtracni objem.
Jeste dalsi dotaz bokem, co byste rekli na kyblovy filtr vyrobeny z nerez oceli ?
Mno, ten Eheim si prohlednout predem asi nemuzu, jsem z Ostravy a prodavajici je z Prahy, nasel jsem ten inzerat tady na strankach, prodava ho s dalsim prislusenstvim k akva za 4000,-. Prevzala by mi to znama z prahy, se kterou se cca za 14 dni setkam, ale stav nijak neposoudi, sam bych nevedel na co koukat. Prave jak jsem psal, me laka ta povest znacky jako absolutni jednicky. Ktomu Atmanu zas.. stranky vyrobce jakoby zanikly a veskere e-shopy dnes hlasi zbozi momentalne nedostupne.. tak babo rad
Samozrejme v nasich kamenych prodejnach jeste par kousku je naskladneno. A stou zarukou, nekteri davaji na Atmany az 5 let, nekteri jen 2 lete minimum dane zakonem...
Samozřejmě dodávám, že je důležité, v jakém je filtr stavu. Pokud se včas nevymění vrtulka a nechá se běžet s vůlí, může být třeba poškozená hlava. Je třeba si ho prohlédnout. Ale jinak problém nevidím. U 2028 se ještě stává, že drhne nasávací vložka, ale to se dá jednoduše rozhýbat.
Taky bych šel do Atmana...
Záruka (nemýlím-li se) 3 roky, náhradní díly k mání a za "legrační" ceny v porovnání s EHEIMem, (který je beze sporu solidní značkou!)...
Nechcete týden používaný EHEIM 2217? (V záruce, nevhodný nákup...)
Se zárukou je to pravda, ale ta je jen 2 roky. Kompletní generálka Eheimu je ale možná i po 5 a více letech bez problémů a je jako nový. To se s Atmanem udělat nedá. Je to tedy o tom, na jak dlouho si filtr kupujete.
0 02.09.2009 09:25 tupolanek – filtr
Ahoj,bral bych nový Atman,máš záruku,toho staršího se chce někdo zbavit.Mám atmany tři a jsem spokojený.Miloš
Určitě doporučuji Eheim, vím o nich opravdu hodně, kvalita i životnost jsou na nejvyšší úrovni. Navíc kdykoli k dostání náhradní díly, což si při koupi málokdo ověří a uvědomuje.
Ahoj, do ceho by jste sli radeji.. pokud mozno piste osobni zkusenosti a ne co jste kde slyseli
Pouzity Eheim Proffesional II 2028 z druhe ruky, nebo novy Atman CF-1200 ? U Atmanu me laka filtracni objem 12 litru, u Eheimu jeho povest kvality, ale je to jen povest, osobni zkusenost zadna. Jakou tak maji Eheimy zivotnost ?
Odpovídal jsem, ale nobjevilo se to tu, takže znova. Můj názor je, že pokud je filtr konstruován na nějaký průtok, má při něm také nejlepší filtrační schopnosti. Ze zkušeností vím, že se mohou zanášet komory s vrtulkou a uložením. Při přiškrcení také, hlavně u filtů Classic skutečně dochází k tomu, že je filtr hlučný. Pokud ale někdo plánuje si k Vánocům koupit větší nádrž, nepovažoval bych za chybu, když si koupí větší filtr a nechá ho běžet na nižší výkon. Je to určitě lepší, než obráceně. Na životnost nebo těsnění to nemá vliv. Eheimy mají keramickě uložení, takže není problém.
Dík za malé objasnenie. Takže ja nemusím mať obavy-v mojom prípade uplne min.hlučnosť škrtením ešte zmenším,čo je ok.
Ja take myslim, ze skrceni na hlucnost vliv mit muze (a jak je videt nejen ze sidovych, ale i Tvych zkusenosti, ma). A to jak pozitivni (mene hlucny), tak negativni. Podle toho, jakou ma filtr (cerpadlo) konstrukci, vule ....
Na zivotnost vliv take, prave diky vibracim, ktere se mohou dostavat do rezonancnich frekvenci.
Kdyz se hlucnost skrcenim zvysi, je neco spatne, kdyz se naopak pri priskrceni snizi, cele soustave priskrceni prospelo.
Kavitace a podobne veci jako u velkych odstredivych a turbinovych cerpadel asi v uvahu neprichazi, ze by se vlivem skrceni vrtulka rozpadla, atp.
Zaujíma ma tvoj názor-nepriškrcovat,môžeš mi to nejako rozpísať? Keď priškrcuješ vývod,aký to má vplyv na životnosť tesnení,prípadne vrtulky a iných častí filtru? Prečo by mal byť s tým problém? A prečo práve filtre Classic? Mám Eheim Ecco pro 300,pri priškrtení má tichší chod ako pri max.prietoku.
0 01.09.2009 15:17 Nicol Na vnitřní filtry jsem se dívala, ale vadí mi, že mají málo filtrační hmoty. Proto chci vnější filtr.
Já bych to nedoporučoval. Eheim vyrábí výborné filtry pro takto malá akvária, sice jsou vnitřní, ale pro 54 l optimální. Bezhlučné as minimální spotřebou. Aquaball, nebo PickUp. Vnější filtry Eheim classic bych v žádném případě nepřiškrcoval. Děláme mimo jiné i jeich servis, takže vím o čm mluvím.
...výrobce uvádí všude jen maximální velikost nádrže pro kterou je filtr určen...
A to právě může být problém... Předimenzovaný filtr, který po přiškrcení průtoku začne "protestovat"... Uvidíme, jak je to s "2222" do 54 lt...
0 01.09.2009 11:14 Nicol – Re: Sid
Ta 2222 je doporučovaná do max 150L akv.
Aktuálně jsem zkoušel "2217" na 250 lt akva a - bohužel... Příliš výkonný a při přiškrcení průtoku "nepřeslechnutelně vrčí"...
To se samozřejmě nemusí "2222" v 54 lt akva týkat, ale přesto - uvádí se někde minimální objem akva, pro které je určený?
0 01.09.2009 10:28 R Silent [5949] Použít ho samozřejmě lze. Pro regulaci výkonu se dá koupit jednoduchý kohout na hadici:
www.akvarista.cz/… a s ním lze v pohodě nastavit vhodný průtok.
0 01.09.2009 10:22 Nicol – EHEIM Professionel 2222 do akv. 54L?
Zdravím, chtěla bych do 54L akvaria externí filtr EHEIM Professionel 2222. Chci se zeptat vlastníků toho filtru, jestli průtok nebude příliš silný. Děkuji
2 31.08.2009 19:56 Usine – Re: l3nka
Jsou to tak zvané bublifuky. Stačí na hadičku napojit vzduchovací motorek a a proud bublin procházející trubkou unáší i vodu.
Celé to je samozřejmě pod vodou, jen zahnutý konec trubky je u hladiny.
0 31.08.2009 19:49 l3nka [13] - Rostliny je to asi dost hlooupy dotaz ale nikdy jsem nekupovala a ani nepouzivala filtry typu -
www.akvamak-hobby.cz/…
www.akvamak-hobby.cz/…
tak by me zajimalo jak to funguje? To musim snad koupit k tomu čerpadlo ne? Tet se citim trapne ze to nevím.. budu rada za jedinou vetu
Starší reakce
Nejsem žádný odborník, ale jde u toho fluvalu dobře nastavit průtok vody a máš tam velký objem filtrační hmoty.
Tak mi prosím fotky pošli. A může být i vw 112? Není to silný?
Těžko říct a nechceš fakt toho fluvala u tebe by se ani nezapotil. Můžu ti poslat nějaké foto.
Díky moc. Tak jsem zase na vážkách. U Tetra jsou to u 700 4 košíky. Ach jo. Kdyby se vyráběl jen jeden a kvalitní filtr bylo by po problému s výběrem.
Mam akvárium 360 l a filtr je Eheim Professional 3 2075 (do 600) jsou tam 4 náplně (dvakrát keramika pak dvakrát plastové trubičky). U dalších modelů se to snižuje o jeden košík 2073 (do 350) tři, 2071 (do 250) dva. Pak je řada Classic, ale o tu jsem se nezajímal.
Ještě se tě zeptám na ty filtrační náplně. Kolik jich tam je? Já mám ale AQ menší než ty. Mám 112l.
Neva, ten fluval je sice dobrej, ale při koupi nového filtru jsem šel také raději do Eheimu 2075. Zkus se podívat na ty stránky
www.akvaristik.cz , jsou přímí dovozci do ČR a na ceně se s ni my dá dohodnout. Po e-mailu ti se vším poradí. Ne že bych jim chtěl dělat reklamu, ale zodpověděli my každou otázku i poradily co by bylo lepší a co jak udělat.
Díky za nabídku. Zatím vyhrává EHEIM, i když vůbec nebyl v soutěži
Docela si mi u EHEIMU líbí spotřeba energie. Je to 5W, kdežto u Tetry je to asi 13W. Jak je to tam s filtračníma náplněma? U Tetry se mi líbilo, že je jí tam hodně. U EHEIMU to nemůžu nikde najít.
Souhlasím Eheim je nejlepší...osvědčená německá značka....která je na trhu hodně dlouho. Nahradní díly jdou sehnat velmi rychle atd...
zkus si koupit už použitý na aukru a ušetříš spoustu peněz... proč kupovat nový, když je zítra ojetý
Ahoj, a nechceš Fluvala 305 mám ho tak 2 roky na 300 l akváriu teď jsem pořídil větší akvárium tak jsem koupil Eheima 2075. Na ceně bychom se určitě domluvily. Jinak musím doporučit
www.akvaristik.cz vynikající obchod perfektní jednání i ceny, sice nejsou internetový obchod pouze kamenný, ale jednání s nimi bylo daleko lepší jak s nějakým internetovým a Eheima jsem měl do 3 dnů doma.
0 24.08.2009 21:32 kreek – Re: Kalupinka
Určitě bych nedoporučoval Tetru! Eheim je nejlepší. Pro každou velikost nádrže. Za pár let si na to vzpomenete...
0 24.08.2009 19:45 zeck – Re: Kalupinka
Eheim 2232
.
Díky moc. Taky jsem si ho vybrala. Ale rada odborníků je rada odborníků.
Já mám 112litrů, tak nevím, jestli raději 600 nebo 700.
Mám v akváriu oba dva..Fluval mám min náplně i se více zanáší než Tetra Tec..
Spolehlivost zatím posoudit nemohu... Oba dva jdou zatím bez problémů.....Fluval má zase lépe vyřešený připojení hadic a ovladání průtoku..Po čištení se také lépe rozběhne..U Tery je to někdy více pumpování...
Takže co mohu posoudit ..
Fluval je na tom lépe s ovládáním...Lépe technicky vyřešeno. ,ale více se zanáší a má menší nápln...
Tetra je tišší,má větší nápln a je i levnější..Ovládání a spouštení po čištění je na tom hůře..
Přidat reakci
1 ...... [207] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x