Jaký filtr
Tak jak potřebuješ. Nevidím tam žádné velké omezení. Může být i nad vodou. Běžně se dává tak do 5 cm pod hladinu. Čím výše, tím lépe čeří a prokysličuje vodu.
0 23.12.2011 16:03 jogr Jestli to jsem nepatří tak se už předem omlouvám
Tak k dotazu:Jak hluboko od vrchu vodního sloupce má být výpust bublifuku?
Předem dík
....tak to nebyl O-kroužek u čerpací hlavy, ale těsnění u podtlakové pumpičky. Opraveno namazáno ...tak uvidim. Někdo už se tady zmiňoval že mu to tam taky teklo...
To ano, ale jak to zvednu, tak zas to tam vše plápolá jak ve vichřici
to neres - driv nebo pozdeji se tam to smitko dostane
To bys musel přidat průtok. Tím se znásobí i nasávání.
Jen jsem po pravdě čekal, že to bude mnohem víc nasávat. Kolikrát je vidět, jak jemná smítka jedou kolem koše a nenasaje to
Velmi rozumný přístup
Tak to nechám jak to je, kytky se lehce pohupují a ryby plavají normálně. Má proud z ramp nasměrován nahoru ke hladině a vodu to čeří. Zdá se to být vše funkční
U mně to stačí jednou za tři měsíce. Jiní čistí měsíčně, někdo do filtru nevleze jak je rok dlouhý. To si každý musí zjistit vlastní zkušeností. Ano tím těsněním myslím kroužek který těsní mezi hlavou a nádobou. Průtok ti nezjistím. JBL tu už nemám, sám používám Eheim professionel 3.
Ahoj, takže stačí čistit předfiltr každé 3 měsíce? Jinak tím O kroužkem myslíte těsnění, které je okolo celé čerpací hlavy a které těsní nádobu a čerpací hlavu od sebe?
PS: Dneska je v akvárku nádherně křišťálově čistá voda, která předtím s čerpací hlavou a biomolitanem určitě nebyla. Nevíš náhodou, kolik ta e901 má průtok při polovičním průtoku? Mám cca 90L vody, používám obě rampy a průtok nastaven asi na 50%. Rád bych to vyzkoušel, ale problém je, že hadice mám za stolem a nemám se tam jak dostat. Akvárko budu přemísťovat až za 2 měsíce. Díky
Jen předfiltr. Celý filtr jednou do roka.
no ja nemam strach z toho ze si neco zaneses do akvarka!! jde predevsim o ty Okrouzky - zalezi na jake bazi jsou - treba ty na bazi silikonu a nektere pryze velmi nerady jakakoliv rozpoustedla - bud ztraci pevnost a nebo naopak krehnou
kosmeticka vazelina bude nejspis neco na bazi glycerinu, ale tech prisad tam bude urcite vic - takze v nouzi klidne, ale jinak jedina jistota je ta silikonova vazelina
Haimdol napsal: Není třeba mít obavy z kosmetické vazelíny. Pokud je to čistá bez parfemace tak při tom množství spotřeby co je třeba na namazání těsnění a při frekvenci nutnosti použití bych to vůbec neřešil. To mám pocit, že rukama si člověk zanese do nádrže víc sajrajtu . 2-3x do roka ho čistíš celý alebo iba predfilter?
Když otvírám filtr, takže 2-3x do roka.
Ako často ošetrujete tesnenia?
taky jsme teď dle tvé rady použil tu z lékárny na 2ks O kroužků v rychlospojcem hlavní těsnění a pumpu (té to moc nepomohlo, asi se tam blbě dostane) u JBL e900 a taky na těsnění u CO2 reaktoru od sery.
Není třeba mít obavy z kosmetické vazelíny. Pokud je to čistá bez parfemace tak při tom množství spotřeby co je třeba na namazání těsnění a při frekvenci nutnosti použití bych to vůbec neřešil. To mám pocit, že rukama si člověk zanese do nádrže víc sajrajtu
.
Jsem ještě trošku brouzdal netem a radil se s googlem
O rybářské je tedy zmíňka v jednom zdejším vláknu
rybicky.net/forum/6635
Pak by mohly být vhodné vazelíny pro potápěče, které mají atest pro styk s pitnou vodou a potravinami. A i u některých dalších silikonových vazelín je psáno, že jsou fyziologicky inertni. Alternativ tedy nakonec bude mnoho
jo to je fakt....na šňůry...že mě to nenapadlo...a to jsem muškařil
ha, díky za info i čtení bez reakcí se často oplatí
Zaúkoluju tatu, až tam pude.
pokud shanite silikonovou vazelinu tak v rybarskych potrebach - rybari muskari ji pouzivaji naprosto bezne na snury a musky - z te kozymeticke bych mel trochu obavy
Tak jsem koupil tu xco máš ty v naší lékarně. Takže super
...to asi bude taky fungovat....oliv.olej se rozkládá jenom na světle. Hele byly nalezeny amfory se zbytky oliv.oleje ve vraku antické lodě a byl prý to ještě olej i po těch pár stoletích .. tak proč ne...
zatím ani kapka...tak snad pohoda
jo a jak říká Haimdol nesmíš to moc napatlat...citovka. Taky se to dá namazat na kousek hadříku a protáhnout to párkrát dokola
jo to je pravda...v lékárenské vazelíně je něco jako "lůj" a voda to vyplavuje(ne hned ale časem jistě)
hele já jí dostal od udržbářů v minulém zaměstnání. Mám jí malou krabičku od TK plátků a na pár let to stačí
. Jinak bych asi zkusil tu silikonovou pastu nebo Eheim silikonový sprej. Ale taky jsem jí na krámech neviděl ale ten borec v ZOOMAGIC mi řekl že jí klidně objedná. Tak se zkusit zeptat na nějakým krámu jestli ti vyjdou vstříc.
Tak to je dobré. A je mi jasné že tam toho nedávat moc stačí vyloženě aby to vypadalo že je to těsnění vlhké. Díky za radu
Tou by to mělo jít taky. V popisu je vysloveně že je chemicky indiferentní takže by neměla dělat žádné problémy. Jak jsem už ale psal. Těsnění stačí ošetřit jen tolik aby vypadalo vlhké a bez nějakých přebytků vazelíny.
Já používám tu z prvního odkazu. Používám ji i když dělám údržbu filtrů u klientů a nikdo si nikdy na nějakou mastnotu nestěžoval. Je třeba s ní opatrně. Ostatně i tato vazelína je na silikonové bázi jako originální od výrobců filtrů.
teďka jsem se díval zda nemáme něco podobného doma a našel jsem bílou toaletní vazelínu s obsahem vitamínu E. to asi nebude ono. Když jsem kupoval čerpací hlavu tak oni ty gumové části mažou taky nějakou vazelínou.
Nesmíš jí tam matlat moc. Já si dám jen trochu vazelíny mezi prsty a těsnění, které jsem před tím vyndal, jen projedu mezi namazanými prsty aby vypadalo vlhké. Jako údržba těsnění to stačí a do vody se mi nikdy nic nedostalo.
Jestli ta z lekarny je takova ta obyc cista jako zaklad pro ruzne masti a td, tak se mi zda ze se trosku uvolnuje a vytvari mastne skvrny na vode. Von totiz asi bude dost rozdil mezi silikonovou vazelinou a tou cistou bilou lekarskou.
Já běžně používám neparfemovanou kosmetickou vazelínu z lékárny. I když abych se přiznal mám doma i Eheim vazelínu i Eheim silikonový sprej.
Kdyz uz jsi tu zminil vazelinu na tesneni. Jake vazeliny z bezne dostupnych lze pouzit ? Kdyz ty od fluvalu a jinych firem jsem videl akorat tak na e-shopech a s postovnym by to vyslo dost draho.
Dneska jsem se zhrozil
. Tekl filtr a to čtyřma čůrkama kolem upínacích přesek kde nechává za sebou bílou cestičku jak usychával. Koukal jsem a asi našel cestičku. "Voda si cestu vždycky najde...ikdyž tam dáš hov**no" říkávál můj děda. A taky že jo. Po(téměř na den) čtyřech letech začal propouštět vodu hlavní Ó-kroužek pod čerpací hlavou. Ještě že jsem měl"do forotu" náhradní. Kroužek jsem vyměnil a ošetřil potravinářskou vazelínou a budu doufat že to bylo ono a vydrží alespoň stejnou dobu jako před tím. Zítra až se potvrdí příčina prosakování jdu objednat nový Ó-kroužek pod hlavu..."do forotu"
Asi to tak bude, jinak si to nedovedu vysvětlit. Jsem zvedavej, jak to bude za pár dní.
Ano, rozumím, mám stejnou zkušenost. Při záchraně jednoho akva se měnila voda denně, po několika dnech zastaven úhyn, situace se stabilizovala, ale za pár dní i když se pokračovalo v těch výměnách, nastal další úhyn a jednalo se taktéž o větší rybu. Podle mě je to tak, že některý ryby jsou schopny déle odolávat tomu zhoršenýmu prostředí, ale i tak se prostě stane, že to nezvládnou.
VOdu měníme každý den a už se to tak nějak uklidnilo a dnes zas sekavec
Nepolevuj v těch výměnách vody, to je to nejjednodušší a nejúčinnější opatření. Ten zabíhající se filtr to stále ještě nezvládá tak jak by měl.
bacha na teplotu vody při té výměně...taky jsem tam dal studenejší a okamžitě se rozjel nálevník..
Přidat reakci
1 ...... [151] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x