Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký filtr

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 13 Přejít na další stránku   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.04.2020 17:15 Muž vlka [3511] Re: Rostajs
A nechceš třeba vnitřní Eheim Aquball 180 ? Z vlastní zkušenosti můžu doporučit. Oproti externím super cena, nic neslyšíš, žádné riziko vytečení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.04.2020 16:13 Muž Shimi [689] Re: Rostajs
Eheim Ecco Pro 2034 vychází cenově nejhůř a má nejmenší filtrační kapacitu, já osobně bych ho vyřadil z výběru. Za 2100,- je k mání Tetra Tec EX 800 Plus s 3násobnou filtrační kapacitou a nebo za 2900,- JBL CP e902, který je na tom s filtrační kapacitou ještě o kousek lépe než Tetra. On by ale úplně v pohodě stačil i ten tvůj zmiňovaný JBL CP e702 za 2500,-
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.04.2020 15:42 Muž jab63 [1631] - BorneoRe: Rostajs
Používám JBL. Pokud si ho zvolíš, doporučuji vzít 902. Ty udávané výkony je třeba brát s rezervou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.04.2020 15:22 Rostajs – Výběr filtru
Dobrý den, vybírám externí filtr pro nádrž 112l, čistý objem do 100l. Nemohu se rozhodnout mezi Eheim ecco pro 200, Jbl cp e702 a Fluval 207. Prosím jestli máte nějaké postřehy k těmto filtrům, budu rád za info. Děkuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2020 20:20 Rostajs Re: RAP
Ono to dělalo už od novoty. Doufal jsem, že se za měsíc zaběhne (oslizne vrtulka) a ztiší, ale broukal si dál, jen méně hlasitě. Po 5 měsících se asi hodně zanesl a klesl průtok což jsem bral jako normální stav :-) , jenže začal rachotit bez přestávky. Při čištění jsem našel dvě šnečí ulity, ale jen na horním molitanu, ještě pod filtrační vatou. Každopádně jsem vyndal rotor, osku a vyčistil kartáčkem komoru. Gumové "špunty" zustaly v komoře a protilehlém plastu, nešly mi vyndat, tak nevím jestli sedí jak mají. Vyndal jsem jen osku a rotor s vrtulkou. Mám ty gumové nějak vyndat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2020 16:39 Muž RAP [1636] Re: Rostajs
Ještě zkus zkontrolovat zda není v prostoru rotoru malý šnek či kamínek, případně stav rotoru, osičky a její usazení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2020 15:37 Rostajs Re: RAP
Fotka k příspěvku Filtr je zatím uložen mimo skříňku, viz foto, páč zatím skříňku nemám :-) Stojí na podlaze bez podložky. Výstupní hadice mírně vibruje, ale to není ten problém. Hadice jsem držel v ruce aby se ničeho nedotýkaly a bylo to stejné. Zvuk se ozývá z hlavy filtru. Je to takové nepravidelné "chrastění" jakoby od vrtulky. Když jsem zkusmo mírně přiškrtil ventil na výstupu, tak už to rachotilo stále.
Po 5-ti měsících provozu (je starý půl roku) začal stále rachotit,nejspíš kvůli zanesení, tak jsem jen před týdnem vyčistil a už chrastí mnohem méně, ale přece sad

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2020 12:13 Muž RAP [1636] Re: Rostajs
Odkud se ozývá ten zvuk?
Jak je ten filtr uložený?
Někdy stačí vhodná podložka pod filtr nebo hadice a je klid. Mě začal po létech hučet eheim a nakonec stačilo podložit hadice v průchodce ze skříňky a je klid. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2020 09:18 Rostajs – Fluval 207
Dobrý den, má prosím někdo zkušenost s filtrem Fluval 207? V akváriu (80x40x35...112l hrubý objem) mám eheim 2213 (classic 250) a ten není zrovna tichý,asi jsem měl smůlu na kus. Přemýšlel jsem o TT ex 800 nebo JBL 702, ale nějak se mi zalíbil ten Fluval 207 :-) Také je momentálně levnější :) Osazenstvo 16x tetra neonová, 6x tetra měděná, 2x ancistrus sp gold, 2x otík. Děkuji všem.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.03.2020 09:58 Muž Shimi [689] Re: Michael281
Však Pat mini je čerpací hlava s kostkou molitanu, akorát ta kostka není kostka, ale kostička velikosti palce u nohy, tudíž k ničemu. Navíc je ještě dosti hrubá, tipnul bych to na PPI 10, takže ani pro mechanickou filtraci to není použitelný. Nicméně samotná hlava použitelná je, akorát by sis musel dokoupit větší a jemnější kostku molitanu, což není na dnešním trhu problém.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2020 08:46 Muž Michael281 [6] - TetryRe: afc1886
Dobře, děkuji. A co říkáte na Aquael Pat mini? Ten vypadá dobre a dost podobně jako čerpací hlava s kostkou biomolitanu :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.03.2020 07:29 R Muž afc1886 [15246] Re: Michael281
Co takhle čerpací hlava a kostka biomolitanu.
Edit- například m.heureka.cz/…
www.sklorex-akvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2020 23:22 Muž Michael281 [6] - Tetry – Filtr do 54l
Dobrý den, po 5ti letech mi odešel filtr Eheim Pickup 2008 a potřeboval jsem to rychle vyřešit, tak jsem narychlo koupil Diversa Claro 200. Na krabičce je napsané, že je do 40l, tak jsem myslel, že bude stačit, ale je příliš slabý. Uvažoval jsem nad jinou Diversou: Claro 300 nebo Claro 600 a nemohu se rozhodnout, který by stačil. Který by byl lepsi? Nebo byste mi poradili úplně jiný?
Děkuji :-).

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2020 18:21 Muž PetrO [763] Re: snajprik
Hamburák se mi taky líbí, ale nějak jsem skončil u kanystru.
Je fakt, že u Hamburského filtru elimuješ riziko vytečení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   09.02.2020 18:08 Muž snajprik [57] Re: PetrO
Ja zase by som už do iného filtra ako hamburger s čerpadlom nešiel. Za mňa je to najdokonalejší akváriový filter s akým som sa kedy stretol a to sa nejaký piatok akvaristike venujem :) 4W čerpadlo mi s prstom v nose potiahne 600L akva za špongiu sa vmestia keramické kupičky CO2 ohrievač teplomer CO2 tester PH tester, vodivosť tester proste všetka technika. pivo www.wikiwand.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   09.02.2020 17:20 Muž PetrO [763] Re: Zit_Congerson
Ten Sunsun mám a už bych do něj znovu nešel. Nemám sice problém s těsností, ale zase je na můj vkus dost hlučný.
UV lampu stejně až tak nevyužiješ.
A už kdysi se zde řešila o dost větší spotřeba oproti jiným filtrům.
Osobně se asi příště budu dívat po Eheimu nebo JBL.

Je zvláštní, že filtr od Sunsunu pro malé akvárium je absolutně skvělý, ale u velkého akvária mě docela štve :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.02.2020 15:46 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: Zit_Congerson
Se Sunsun 703 budeš mít problémy s těsněním. Tedy, problémy s těsněním budeš mít s většinou filtrů, ale konkrétně u toho modelu je budeš mít poměrně brzy. Jinak je to hodně na osobních preferencích každého, někdo ti řekne, že by si podstavil komorový filtr z malého akvária, někdo, že Fluval FX-5 nebo FX-6 vůbec není špatný, někdo by ti totéž řekl o Eheim Professionel 4+ 600 (2275) a všichni by měli svým způsobem pravdu. Ten komorový bude samozřejmě nejlepší (nejvíc filtrační hmoty, nejmíň rizika s vytečením, žádné problémy s těsněním, nejsnazší údržba), ale budeš zase muset řešit přepad a bude tě stát nejvíc času na začátku. Nicméně jak s těmi Fluvaly, tak s tím Eheimem nebuděláš žádnou zásadní chybu. A nebude od věci uvažovat ještě o předfiltru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2020 15:40 Muž JirkaŠčobák [3235] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: Zit_Congerson
Co takto žádný? Podle obrázku je množství ryb takové, že je fotosyntéza v pohodě utáhne. Rostlin přiměřeně, světlo dobré. Vsadím se o 100 euro a na základě svých zkušeností s měřením kyslíku, že v tomto akváriu při stávajícím světle, rostlinách a rybách bude i bez filtru kyslíku alespoň 5 mg/l. I s rybami, co tam jsou (pokud nejsou někde zastrčené super velké kusy). Filtr není třeba.

P.S. Bordel se nebude hromadit někde v rohu :). Když na to přijde, dekompozice by ho mohla rozebrat i bez odkalování. Jako v mých akváriích.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2020 14:41 Muž Zit_Congerson [67] - Rostliny – Jak vyřešit cirkulaci?
Fotka k příspěvku Čaute, mám dotaz ohledně volby filtru do akvárka z fotky. Aktuální filtr vypovídá službu (externí - protýká a nedostatečně cirkuluje vodu). Jak voda nedostatečně cirkuluje, usazuje se veškerý bordel v pravém předním roku akvárka, kde akorát kazí vodu. Mohli byste mi doporučit, jaký filtr zvolit a jakým způsobem ideálně zajistit správnou cirkulaci vody v takovém akvárku? Rozměry 120x50x60, aktuálně více zarostlé, jsou v něm nové kytky, které ještě více komplikují cirkulaci vody. Koukal jsem po SUN SUN HW-703B. www.rostlinna-akvaria.cz/…

Díky za každý názor. PS prezentaci AQ budete hledat marně, ale rád doplním případné informace ano

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2020 13:45 Muž WW2collector [0] – vnejsi filtr do 420 litroveho akva
zdravim, pomalu uz se porozhlizim po externim filtru do budouciho 420 l akva , jen ty dnesni nazvy a typy mi nic nerikaji.
poradili by jste mi prosim s vyberem kompletni sady vcetne rampy , pomer cena / kvalita 8 vykon ?
diky.
P.
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2020 19:58 Muž snajprik [57]
Hamburger je naj ;-) www.akvarijum.org/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2020 19:42 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: Ef
Dobrá volba. Oba tyhle filtry jsou taková stavebnice, lze je libovolně rozšiřovat, dávat naprosto libovolné náplně apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2020 19:22 Ef Re: vlka
Moc děkuji za tip, přes něj jsem se dostala k Eheim Biopower 200, tak to ještě promyslím, ale zatím mě zaujal nejvíc :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.01.2020 21:03 Muž vlka [3511] Re: Ef
Mohu z vlastní zkušenosti doporučit podle výšky AQ: akvarijni-filtry.heureka.cz/… naprosto tichý filtr, jednoduchá údržba - čištění, má i rozstřikovací rampu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2020 20:26 Ef – AQ 98l
Ahoj, prosím o radu s výběrem filtru do AQ 98l, kdy vzhledem k umístění akvária není možný vnější filtr. Přemýšlela jsem o závěsném filtru, ale nemám s ním žádnou zkušenost. Mám v plánu akvárium mít tak nějak "středně" osázené rostlinami a co se rybiček týče, tak tam budou rybičky jako neonky a jim podobné tetry a pancéřníčci. Předem děkuji za rady a názory. :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2020 13:33 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Romanesku
Jo, taky dobrý. Akorát bych to uhlí a molitan nahradil něčím jiným. Třeba těmi válečky nebo Siporaxem nebo něčím takovým. To uhlí tam jen zabírá místo a molitan je v tak malém objemu málo efektivní.

Ale nakonec, na těchhle detailech by nemělo záležet. Tu nádrž si udělej tak, aby se ten filtr nezanášel a aby ses při každém pohledu na něj sám sebe ptal, jestli jej vůbec potřebuješ ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2020 11:56 Romanesku Re: michalt
Vybral jsem Aqua Clear 20 , co ty na to ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.01.2020 11:42 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Romanesku
Romanesku napsal: V akváriu budu mýt Betu a neonky nebo tetry

Na neonky i tetry je to malé, to nebude dlouhodobě fungovat bez ohledu na filtr. Těch 25 litrů je leda tak pro tu Bettu, co by ale bylo s dostatkem rostlin moc hezké akvárium (k tomu několik malých šnečků okružáků a piskořek).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2020 11:38 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Romanesku
Co v tom budeš chovat? Jestli to nepřerybníš a necháš zarůst,bude to dobré tak jak píše Oldass.

Jestli opravdu chceš nebo potřebuješ filtr, třeba kvůli pohybu vody nebo tak, můžeš použít tenhle:
www.akva-exo.cz/…

Prostor filtru výplň například filtračními válečky nebo Siporaxem. Na sací koš nasaď malý váleček biomolitanu a priškrť průtok. Já takhle provozoval 25 litrů 3 roky bez problemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2020 11:38 Romanesku Re: afc1886
V akváriu budu mít Betu a neonky nebo tetry
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2020 11:22 strejc Re: _ucx_
Filtr jede půl roku a v akvariu je voda z jineho akva..a dopusteno čerstvou vodou půl na pul.Napoustel jsem ho před týdnem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.01.2020 06:58 Muž Oldass [806] Re: Romanesku
Nejlepší filtr je žádný filtr, ale pořádné dno + zeleň.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.01.2020 00:03 Romanesku – závěsný filtr
Poradí mi někdo jaký nejvhodnější závěsný filtr do 25 l akvárka ? Díky .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2020 22:58 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: strejc
Jestli jede filtr tři měsíce a do nádrže přišla voda z jiné (zajeté) nádrže, tak ok. Ale stejně ty testy na NO2 i NO3 bude vhodné mít, takže není důvod si tu vodu neproměřit už teď :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2020 21:51 Muž strejc [1] Re: MatyMaty
oki,dám prezetaci a díky..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2020 21:09 MatyMaty Re: strejc
Nezapomeň potom ukázat krasavce ;-) držim palec ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2020 21:00 Muž strejc [1] Re: MatyMaty
jasně,no mýslím si že by to mohlo být v pohodě,filtr už jede půl roku,do akva přidávám bakterie...Seachem Stability,tak těch 14 dní by mohlo stačit,ted mám akva týden napuštěné,testy jsem dělal včera a byli na nule... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2020 20:46 MatyMaty Re: strejc
Pokud můžeš udělej test na Dusitany ať jsi po jistotě. Já tedy musím říct, že jsem AKVA pro parmičky ráno založil, použil vymačkaný bordýlek z jinýho filtru a odpoledne v něm plavaly ryby. Dusitany jsem hlídal a byly na nule ano Podle mě jseš redy ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2020 19:04 Muž strejc [1] Re: _ucx_
ok,dám na vás a purigen použiju,díky všem a ještě jedna otázka...14dní zajetí akva stačí,né....pro malawi...filtr je zajetý
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2020 08:55 MatyMaty Re: strejc
Já ten Purigen prostě používám, mám ho ve všech nádržích, jak píše ucx dává to smysl. Snažím se konkrétně u Tlamovců o co největší filtrační možnosti ....Purigen vyčístí vodu úplně neuvěřitelně. Do diskuse jestli zbavuje vodu všech škodlivých látek se absolutně nepouštím ;-) zákaly a zbarvení vody ale zmiznou, to mám ozkoušené ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.01.2020 08:11 Muž _ucx_ [1409] - Symphysodon + CorydorasRe: strejc
Purigenem ani clear waterem v tomhle případě nic nezkazíš. Rostliny nemáš, čili jediné odbourávání dusičnanů děláš výměnami vody, tady to smysl dává.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2020 23:43 Muž strejc [1] Re: MatyMaty
Myslíš že ten purigen má taky přidat do filtru,zatím zajíždím akva...ale filtr je už zajetý,ten už je v provozu cca. půl roku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.01.2020 08:51 MatyMaty Re: strejc
V pohodě, bylo mi to jasný ;-) já mám Tlamovce v podobně velkém akva. Objem filtrační hmoty mám cca. 11l (Juwel), do filtru jsem proti originál sestavě přidal Purigen....vše funguje a ryby se třou jako blázen ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2020 20:48 Muž strejc [1] Re: MatyMaty
aha,špatně jsem tě pochopil,no filtrační náplně mám poskládaný...hrubý biomolitan,středněhrubý a jemný,pak už mám jen hmm siporax
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2020 19:36 MatyMaty Re: strejc
Hezký domov pro Tlamovce ano , tím poskládáním jsem myslel filtrační vložky ;-).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.01.2020 18:14 Muž strejc [1] Re: MatyMaty
Fotka k příspěvku poskládaný to mám tak...posílám foto,dřív jsem měl taky malawi a filtroval jsem jen přivzdušnovací hlavou a biomolitanem a nebyl problém,tak by to i ted mohlo být OK...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2020 16:21 MatyMaty Re: strejc
Ahoj, bude záležet také jak poskládáš vnitřek, ale podle mě je filtr dostatečný. Úplně nezáleží na průtoku, u Malawi spíše objem filtrační hmoty. Tak stejně budeš každý týden měnit vodu a odsávat šurvajz ;-) ...oni strašně nadělají stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2020 16:01 strejc Re: snajprik
Díky všem za odpovědi,snad ta filtrace bude dostacujici..bude tam cca.30 alunocar
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2020 08:02 Muž snajprik [57] Re: strejc
Ak ti čerpacia hlava bude nasavať napriklad cez takyto biomolitan, tak v pohode palec abc-zoo.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2020 05:34 Muž nekdo [355] Re: strejc
no a já k tomu dodám, že to bude fungovat.
Jel jsem přes 8let malawi jen na cerpaci hlavu a molitan a fungovalo to v pohodě.
Jen je potřeba měnit vodu a odkalovat (a to za Vás žádný filtr, lhostejno jaká značka, neudělá)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [13] ...... 256 257

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 233063x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5930?od=601