Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký filtr

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 255 Přejít na další stránku   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2007 18:47 Anonym
Já bych šel asi do Tetra Tec EX 700. Je výkonný, ale zároveň ho vůbec není slyšet. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2007 18:19 Usine
Zrovna ho spravuji popraskaly klipsny co ho drží pohromadě a teče těsnění, já bych ho nechtěl. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2007 18:18 Dussy
sám s ním zkušenosti nemám, ale myslím, že ho používal Dadman. Jinak pokud ti je cena ukradena tak bež do toho Ehneimu, protože se za kvalitu platí....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2007 18:07 pavel
Děkuji všem za odpovědi, díky nim jsem trochu v obraze, ještě bych se ale chtěl zeptat, zda má někdo zkušenosti s Atmanem 3335, jaká je hlučnost, jak náročné je čištění apod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.03.2007 09:07 Baset
Používám ve svých akva vnější filtry Fluval /203, 204, 105/ a nikdy netekly. Jednoduchá obsluha, bezporuchovost, běží několik měsíců bez čištění. 105ku mám nejhlučnější, ale to může být od kusu.
Průtok se nechá regulovat, mám jej nastaven tak na 1/3. Pokud se tedy rozhoduješ mezi vnitřním a vnějším, tak doporučuji vnější. Na Tvůj objem např. Fluval 205 nebo Tetra tec 600 příp.700. Jinak je pravda, že stejnou práci udělá molitanová kostka s čerpací hlavou, taky to tak v jednom akva mám, nicméně pokud chceš investovat do vnějšího filtru, tak je to správná volba, alespoň já osobně bych se tak rozhodnul. Eheim je dobrý filtr, ale podstatně dražší. Rozhodnutí je na Tobě, vše pečlivě rozvaž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2007 23:06 Usine
Všechny tyto filtry mají dost nevýhod . Mají poměrně malou filtrační náplň příliš velký průtok Jsou pod akváriem (občas tečou)obtížné čištění a velkou cenu. To už je lepší čerpací hlava a kus biomolitanu. Na tvé 140litrové akva to bohatě stačí. Nevýhoda je že zabírá místo v akváriu. Už zbývá jen to co jsem ti doporučoval já. Přepadový filtr jednoduchý na údržbu i obsluhu, velká filtrační hmota i účinnost, stačí 10 cm místa vedle akvária, příznivá cena. Nevýhody, musíš si ho udělat sám , nebo si ho nechat udělat, zabírá místo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2007 22:56 Page
Já mám ve 120 FLUVAL 104 a naprostá spokojenost, kupoval jsem ho za 1500,- tak že to ani zas tak nebolelo X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2007 22:28 Muž Horác [3942] – to Pavel
EHEIM je prostě EHEIM :-D ... V tom "spočívá jeho kouzlo" ... Nevím, jak moc hlučné jsou ty ostatní, ale já své EHEIMy neslyším. X-)
Btw, Tebou zmiňovaný Eheim 2222 patří do "exkluzívní" high-tech řady Professional. Proto ty penízky navíc. Normálnímu smrtelníkovi bohatě stačí mnohem levnější řada Classic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2007 22:19 pavel
Co takhle Atman AT 3335 1600,-Kč, nebo Eheim 2222 3600,-Kč, Tetratec 700 1990,-Kč. Nejdražší je Eheim, v čem spočívá jeho kouzlo, že ve stejné kubatůře tak výrazně cenově vede? Tyto filtry mě lákají. Údajně ten Eheim je nejhlučnější. Ceny z Akva Humble.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2007 20:32 Usine
Jednoznačně filtr venkovní nejlépe vedle akvária několik komor (ze skla) z biomolitanem + čerpalo :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2007 20:31 Dussy
nejlepsi by byl asi vnejsi prepadovy filtr, nebo nejakej vnejsi ehneim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2007 20:12 pavel – Jaký filtr
Jaký filtr by jste mi doporučili dko akva kolem 140l? 1. otazka - jestli vnitřní, nebo vnější, pak od jaké firmy a jaký typ, neposuzovat podle ceny, ale podle funkčnosti, hlučnosti, kvality, jednoduchosti obsluhy a čištění, apod. Předem děkuji za odpovědi zkušených akvaristů. Po delší odmlce opět začínám a akvaristika je dnes někde jinde, než před cca 14 lety. Když už jme u těch rad, jaké topítko, od jaké firmy, přípravky do vody, hnojivo na rostliny apod. palec palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2007 17:08 Muž wayn [79] – Pick-Up
Brácha ho má a nestěžuje si, akvárko mu celkem prospívá.
Jinak řada Pick-Up se údajně už zase vyrábí (ikdyž na webu Eheimu píšou že ne). Mají ho třeba na www.akvarista.cz/… za zajímavou cenu, je o dost levnější než Aquaball, má o trošku větší náplně, nižší spotřebu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2007 21:21 Muž j_j [18]
no je pravda, že moc lidí se do kritiky Eheimů nepouští... :-D ale Ty seš asi taková akvaristická kapacita, že si to můžeš dovolit, nebo ne? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2007 21:17 markyz
super díky za link - taky mne mohl napadnout :-O
Aquaball je zajímavej - jen ten výtok je nějak velkého průměru (šťoura :-D )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2007 19:52 Havel-st – filtr
Myslím, že je to jedno, jen je větší možnost, že se něco namotá na vrtulku.
... asi jako u závěsných filtrů, ty mívají taky čerpadlo před.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2007 19:33 Muž j_j [18] – Eheim
Ahoj,nemám s nim přímo zkušenost,ale jednu dobu jsem po něm pokukoval-stál 495,- v Hornbachu na Černym Mostě v Praze. Co jsem se koukal na net na tenhle filtr,tak bych neřekl, že to je novinka, protože se už nevyrábí a je nahrazován Eheim aquaball. K tomu čerpadlu-eheim to má určitě dobře vymyšlený,ale je fakt,že tohle řešení neni moc obyvyklý. to sem moc nepomohl vid... :-D
mrkni sem...http://www.eheim.cz/cz/
tady už klasickou 2010 nenajdeš-jenom 2010 Aquaball.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2007 18:41 markyz – Filtr Eheim Pick-Up -novinka, ale čepadlo ještě před filtrem ?!?
Nemáte někdo zkušenost s tímto vnitřním filtrem?
Nezdá se mi jako účelné, že čerpadílko je ještě před molitanovým filtrem - myslím, že se bude děsně zanášet bordelem! Rozhodně víc, než když je nasáváno přes filtr...

www.braunstar.cz/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 23:50 Muž wladys [291] - Cichlidy – DUSSY
...proč by se mělo na Fluvaly nadávat..jsou to kvalitní a spolehlivé filtry...ten můj mi slouží perfektně mám i Tetra Tec a taky super filtřík.....taky mohu doporučit. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 20:45 Sidonius – Jaký filtr?
Odpověď najdete zde: :-)
www.akvarista.cz/…
Nebo si pořiďte TETRA TEC 1200 a dál si tím nelamte hlavu. ;-)
Proč zrovna tento? Protože časem zjistíte, že za rozumnou cenu má vše, co můžete potřebovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 19:33 Dussy
na fluvali se hodne nadava.........
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 19:20 MILAN
MŮŽEŠ ZKUSIT TŘEBA TROJKOVEJ FLUVAL. VENKOVNÍ FILTR OK NA ÚDRŽBU. MOŽNOSTÍ JE DOST
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 18:55 Dussy
Já bych být tebou bral nějákej tetra-tec, pokud si chces priplatit tak eheim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 18:52 Štěpán – .
No tak na výběr máš asi z dvaceti výrobků. Záleží na tom, jestli tě zajímá jen aby to nějak fungovalo, nebo si chceš připlatit za kvalitu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2007 18:24 radekstach – jaký filtr na 300l
ahoj chtěl bych si koupit nový filtr na moje akva.tak prosím o radu jaký.nejspíš asi venkovní.děkuji za rady.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2007 20:18 Muž wayn [79] – co s ním
Já bych se toho nebál a nechal to tak. Pokud by ti to ale nedalo spát, tak ho po vypnutí vyndej a ponoř ho do nádoby s akvarijní vodou. Po zapnutí proudu ho nech chviličku běžet a pak ho dej zpět do akvária.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2007 18:05 vašek – filtr
kolem 20cm je to takovy obdelni dolu a ma dvě komory!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2007 17:58 Dědouš
ahoj ahoj No ja ho mívam nevymity i4 měsíce jde oto jak je velikej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2007 17:54 vašek – filtr
nama ho třeba vymyt! jede už přes dva měsice ja nevim co mam snim dělat!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 15:05 Muž PaDa [6079] - mřenky a sumci
Na akvárko 438 litrů ho mám již rok, spokojenost... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 11:19 Muž [] – Tetra IN 600
Tento filtr mám. Kazety s filtračním materiálem se dají lehce vyndat bez nutnosti vyjmutí filtru z akvária. Stejně tak kazeta s vrtulkou jde jednoduše vycvaknout a vyndat.
Co se týče hlučnosti, není slyšet. Spíše v noci slyším tikot spínacích hodin :-)
Výhodou je, že jsou do něj dvě různé filtrační náplně - klasický "molitan" a potom molitan s uhlím.
Takže můžu Tetru jen doporučit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2007 10:49 Endli
Tak už jsem si objednal ten Shark.Už jsem ho měl,ale tu "400" a po nějakém čase začal dost vrčet,tak doufám,že se to nestane i s tímhle.Ten magnetický držák se mi zdá hodně lepší něž abych pořád vyndával celý filtr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2007 21:24 Muž LordP [7] – shark
Mam ten shark a je naprosto tichunky. nejde vubec slyset. cisteni je v podode.Vydelavas jenom nadzku
je tam prichicena pomoci magnetu.A daji se k nemu prikoupit nahradni mensi treba na jiny filtracni material.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2007 21:14 Endli – Který filtr je lepší???
Dobrý den,
uvažuji o koupi nového filtru a rozhoduji se mezi těmito dvěma:TetraTec IN 600 nebo Shark ADV 600.Pokud s některým z těchto dvou máte zkušenosti,tak by mě zajímala hlučnost a také číštění.Předem děkuji za odpovědi.Endli. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2007 19:42 SARR – Filtr
Díky za informace. Tak jsem na to tak koukal a asi vezmu ten TERA TEC 1200. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2007 19:28 Karl – tetratec ex 1200
tady je promo video

www.akarazoo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2007 19:20 Karl
Já můžu doporučit vnější TetraTecEx 1200,nedělá hluk,je s ním dobrá manipulace,cenově od 2700kč,pro akva 200-500l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2007 17:38 Roman – filtr
Vnější filtr je určitě dobrá volba.Dnes se dá sehnat spusta kvalitních výrobků od firem Sera,Tetra,Fluval,Atman,Eheim,Saccem,Unistar,Unimax...a spousta dalších.Dobrý výrobek obsahuje veškeré základní vybavení veškerou filtrační hmotou-molitany,keramika,vata atd.Co se týče objemu,tak se počítá z celkového objemu nádrže.Pro nádrž silně zarostlou raostlinami, není nutné extémě silné čerpadlo a stačí když bude přečerpán objem nádrže jednou do hodiny.Většina výrobků má čerpadla silnější a počítá se s určitým odporem filtračních hmot a výškou,kterou dopravujeme vodu z filtru do akvária.Jako praktické výrobky se mě osobně jeví nové modely značky Fluval-406 a tetra tec 1200.U fluvalu je nevýhoda, že není vybaven v jedné komože náplní a ponechávají tak prostor pro individuální požadavek zákazníka(někdo chce filtrovat přes rašelinu,jiný např. přes korálovou drť).Eheim je špička ve filtrech,ale za jméno se dost připlácí.Ve Vašem případě bych se nejdříve informoval u prodejců, u kterých běžně nakupujete a potom bych to případně zde řešil nějakým konkrétním dotazem.Navíc není problém si objednat zboží přes internet, kde cena je daleko zajímavější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2007 17:26 SARR – Jaký filtr mi doporučujete do nového 450l akvária?
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaký filtr mi doporučíte do akvária 180x50x50 (450l)? Toto avárium chci mít hodně zarosté rostlinama a také tam chci mít nějaké kořeny. Jsem začátečník, tak nevím, jestli se má koupit filtr (chci vnější) přímo na 450l, nebo jestli se musí odečíst objem písku, kořenů atd. Prosím o radu, jaký filtr si mám koupit, myslím tím od jaké firmy a jaký tip.
Předem děkuji za odlověď. SARR

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2007 21:03 blek – proč?
abys jim za to zaplatila :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2007 20:57 peťka
joo??to je divný tak proč to nabízejí v obchodech? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2007 14:39 Muž wayn [79] – uhlíkovej
Uhlíkovej to jako s aktivním uhlím? Ten se používá pouze na jednorázové odstranění nežádoucích látek, třeba po léčbě, dlouhodobě je nepoužitelný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2007 13:30 Peťka
dík dík.nemusíli tam být žádnej bylo by to fajn,ale přece jen... :-O díky za odkaz na článek.už sem vytiskla později přečtu..a levnějc právě vyjde ten uhlíkovej..tak nevím.spíš co je účinější.?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2007 12:16 Muž wayn [79] – filtr
Nejlevněji a zároveň nejúčinější bude obyčejný molitanový filtr a vzduchovací motorek.
www.akva-exo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2007 12:07 shedlo – Vybaveni miniakvarii
00lab.blogspot.com/…
Tady ma jeden typek článek o vybavení miniakvárek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2007 11:31 gekon
osaď to rostlinkami, přidej tak 5 až 10 neonek, nebo jiné tetry a žádný filtr nepotřebuješ coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.01.2007 11:19 peťka – jakej filtr do tak malýho akva?
Ahoj.mám 23l akvárko..jo pidi pro vás nestjí ani za řeč :-)) a právě proto,že je tak malý netuším jakej filtr.jestli molitan,nebo filtr s uhlím..
www.zoosmid.com/…

www.zoosmid.com/…

kterej by ste tam dali..díkyyyyy!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2007 15:49 el_Barto – !!
netrapit se s tim, ony nejakje ty bakterie poumiraji, ale svet se nezbori, nebo pokud ams vnitrni filtr s molitanovou naplni, tak aspon ten molitan z nej vytahni at je v vode, at maji bakterie aspon trochu vzduchu

nebo si kup zalozni zdroj co se prodava k PC a tim to v poho muzes napajet i nekolik dni ;), ale pocitej tak +- 3000,-
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.01.2007 14:44 vašek – Filtr
mam dotaz co dělat s filttrem když vypnou od 6:00 do 17:00 ? poraďte co stim :-(

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2007 00:00 Muž wladys [291] - Cichlidy – dzin
...a jak dlouho ti to takhle funguje??Jaké jsou hodnoty vody?? :-O

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [255] 256 257

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5930?od=12701