Jaký filtr
Já mám o zarostlém akva takovou představu, že by toho pak mechanicky ten filtr moc stejně nevyčistil.
pak je filtr pro mechanickou filtraci (huste zarostle rostlinne akva se spatne odkaluje), a cirkulaci (kvuli distribuci zivin)
To by také byla možnost, já zase přes filtr rozpouštím CO2 takže úplně opak a také to jde
Je pak otázka jestli je ten filtr vůbec nutný, kdyby bylo vhodné dno s velkou plochou pro osídlení bakteriemi tak by filtr nemusel být vůbec. Zejména když je hodně rostlin (tzn. většina akva zarostlá že skoro ryby nemají kde plavat
)
No, mám tam celkem dost rostlin a ryby jezdí vesele po celém akvárku. Hladina stojí. CO2 přidávat nemusím, ale přidávám, zlehka. Jinak předtím jsem měl vyústění rozstřikovací rampy asi 5cm pod hladinou, která se lehce hýbala, ale vadil mi silnější proud, který hnal vodu a ryby se schovávaly. Teď je to paráda. No jinak si klidně nechám poradit co více udělat pro pěkné a fungující akvárko?
no napadlo me ze by mohl pridat do sani filtru trosku vzduchu, tim by se zlepsilo okysliceni ve filtru
ale je to jen takovej brainstorm
Spotřeba uhlíku rostlinami je dána množstvím světla.
To že jsi ty musel přidávat více CO2 neznamená že by změnou vyústění filtru měly rostliny menší potřebu po uhlíku, ale přestala se nejspíše čeřit hladina což nějaký ten únik CO2 z vody zajistilo. Zároveň to ale ubralo na prokysličení vody v akváriu, což může mít negativní vliv třeba na biologickou filtraci, která kyslík prostě potřebuje. Takže je otáka jestli to zlepšení bude trvalé.
Ale hlavně že se daří
Po té, co jsem dal pryč rozstřikovací rampu na vyústění nasadil molitanovou kostku, která proud rozbije, že se voda skoro nehne a to filtr jede na plno, jsem zjistil, že ryby v akvárku jsou najednou čilejší, neschovávají se, jezdí v hejnu a nebojí se tolik. Teď je konečně radost se na akvárium dívat. A řasy...? Ani památky, spíše naopak, malé štětinky na hranách listu mizí pryč. Rostlinám se daří, klesla spotřeba CO2 (nemusím dávkovat 3x denně ale stačí 1-2x denně FLUVAL) a bohatě mi stačí i 15W zářivka (na 60l vody). Základem byo také měsíční zajetí vody bez výměny a bez rybek
A hlavně, bez CHEMIE
Z chyb se člověk učí a mám pocit, že teď je to to pravé ořechové.
a kolik stojí ? ale to asi ne klasika je klasika
oukej
dekuju moc
Ano, ten. Ze začátku výkon přiškrtíš a postupně, jak se bude špinit, budeš přidávat.
takze mam kupit ten 200-400 L ?
prietok sa da regulovat, casom vsak klesne. Tiez zalezi na tom ako husto je akvarko zarastene
kofejn napsal: Měsíc se mi zdá málo, ale časem snad přírodní barvu mít bude. A když se před ním vysází vhodné kytky, brzy ho schovají. Správně, po měsíci začne svojí barvu měnit na hnědou, může být.
já vím ale ty si mi dal ten model 201 a ten je na kavarko 200-400
Já používám tu sestavu, jak jsem ti jí uvedl v odpovědi na tvůj prvotní dotaz.
Měsíc se mi zdá málo, ale časem snad přírodní barvu mít bude. A když se před ním vysází vhodné kytky, brzy ho schovají.
EDIT:Asi bych volil AT-201 a molitan co se vejde.
a který to čepladlo radeji silnejší ? ja mam akva 115l
lepsi je ten externy ale hlava+molitam ta vide 10eur a externy zacina niekde od 60eur co je znacny rozdiel
tak dekuji a rady
hned objednávam
Na barvu kašli, stejně bude za měsíc hnědej, jak se zašpiní a osídlí ho nitrifikační bakterie.
okej
škoda že ten molitan je jenom takej farby,nedá se koupit i nejakej treba černej ?
Když vyloučíme hamburské filtry,tak v zásadě souhlasím s Mišem.Já,ze svých zkušeností,bych Ti určitě doporučil Romanovu variantu.
tak ktery je teda lepší ? :( nech ho tu už mam v patek
bud tu cerpaciu hlavu s biomolitanom alepo potom klasicky externy filter, vsetko medzi tym sa moc neoplati
Varianta,kterou radil Roman má daleko větší objem filt.média a múžeš si s ní libovolně upravit směr a sílu proudu vody v akva.Nevýhoda je ta ,že zabírá místo v akva. a při čištění jej musíš vytáhnout z akva.S Tvou variantou neuděláš proud žádný.Takže záleží na Tobě,co od filtru očekáváš.
ahojte prosím vás jaký by ste mi radil filtr do akvarka 115l čisteho tak 100L díky neco cenove dostupné
To čerpadlo z odkazu taky není Atman, o kterém je tu celou dobu řeč, ale Hagen. U nás nejsou prakticky sehnání.
proc nekopirujes spravne adresy???
www.adverts.ie/…
tohle cerpadlo neznam... vypada ponekud exoticky
Pro AT-201 platí to samé.
teda sorry
toto: adverts.ie/pet-accessories/aqua-power-head-201/484023
Je to presne toto: akva.sk/gallery/akvaria-a1/filter-atman-at-200-p18587.html
je to cely rozebiraci... jeste na te fotce chybi smerova tryska... vic jak rok jsem mel tohle cerpadlo (AT200) v akvarku, tak vim co obsahuje baleni a jak se rozebira.. je to jen nasazeny
rovnou ten nastavec (do kteryho vede hadicka) sundej
3 19.01.2013 12:32 Steve – filter
Takže stačí zapojiť do zásuvky, vytiahnuť hadičku a čerpacia hlava bude iba prečerpávať vodu ?
ten biomolitan funguje i jako mechanicky filtr, je to molitan ktery ma specialni upravu ultrazvukem, takze neobsahuje uzavrene bubliny (tak jako bezny molitan)
Takový filtr nasává vodu přes tu modrou "věc" bioakvacit, ve kterém se usídlí užitečné bakterie, které zpracovávají různý odpad z akva na neškodné látky.
Ta hadička je na provzdušnění vody. Nikdy jsem to u žádného filtru nepoužil, takže to může fungovat i bez ní. Ale asi jsou případy kdy se to hodí ...
0 19.01.2013 00:51 Steve – filter
Na akom princípe vlastne funguje takýto filter
: akva.sk/gallery/akvaria-a1/filter-atman-at-200-p18587.html ?
Môžem vytiahnuť tú vzduchovaciu hadičku z čerpacej hlavy alebo potom už vlastne prestane pracovať ?
Tak to se omlouvám.Přehlídl jsem to.
Tak jsem nakonec dal pryč rozstřikovací rampu a nechal jen vyústění z filtru a na to nasadil molitanovou kostku. Světe div se, filtr můžu dát na plno a voda skoro nehne
Molitan dovnitř taky řešení, ale je tam málo místa a razantně by se snížil průtok vody, neb by ten molitan dělal vodě překážku.
Dánio mu radila, jak zpomalit průtok filtrem, aby tolik nehonil vodu.
Na vůstění rozhoně ne!Na vstup!!!
Ne na něj, ale do něj
Nebude to vidět. Ustříhni kousek molitanu nebo akvacitu, protáhni jím kousek vlasce, abys ho mohl kdykoliv vyndat a nacpi ho na začátek rostřikovací rampy - tedy myšleno dovnitř trubičky. Bude tam vidět maximálně ten kousek vlasce, kterým si pojistíš, že ten kousek kdykoliv vyšťouráš ven. Jinak filtr se čistí až ve chvíli, kdy už přes něj skoro neteče voda, takže je dost možné, že ho čistíš zbytečně často.
Přidat reakci
1 ...... [112] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x