Jaký filtr
Čau kámo jestli chceš externí filtr doporučuju si zajet do Hornbachu dneska jsem tam koupil ext. Filtr eheim 2213 za 1250,- včetně molitanové náplně
Zalezi jaky ryby, pokud klasiku jako tetry atd tak se muzes koukat po treba fluval 205/206 nebo tetra tec ex 700. Pokud treba africky cichlidy tak o kategorii vejs. Tedy fluval 305/306 nebo tetra tec ex 1200. Spostu lidi si na starsi stezovalo ale uz to neplati. Mam 3x tt1200 a 1x tt700 a zadny problem a to jsem jeden kupoval s tim ze puvodnimu majiteli tekl, stacilo namazat ocistit a jede jak hodinky a ani kapicka(5 let stary tt1200). Fluvaly jsou taky dobry, a to jak 304, 305 par kousku od obou mam doma a v pohode. Proti tetre ma ale mensi nadoby. V tom mam pocit tetra exceluje ze zazhuba 2,3t mas tt1200 s objemem 12litru a prujtokem 1200l a je vcetne naplni rampy atd. Nejsem prodejce, driv jsem mel jen fluval eihem, atd ale ted radeji koupim tetru. Pomer cena vykon super
taky mam fluval a jsem spokojenej.
FLUVAL
EHEIM
Zrovna u těchto značek je jedno který koupíš. Jsou to již v mnoha nádržích odzkoušené a podle mě kvalitní stroje. Každý ti, ale nejspíš bude cpát ten svůj... Kup si FLUVAL
0 08.05.2013 09:05 Rohlik – Jaký koupit vnější filtr do 250 lt. akvária
zakládám akvárium a chci se zeptat, jestli byste mě doporučili, jaký mám koupit vnější filtr do 250 lt. akvária, budou tam skaláři, paví očka ... investoval bych od 2000-3000 Kč, ale nevím jestli koupit ATMAN, nebo EHAIM, nebo FLUVAR, děkuji
Starší reakce
Hlava z FAN 2 ti to utáhne naprosto v pohodě, mám to tak už přes rok a mám ještě větší houbu (ATMAN). Akorát sem tam když se mi začne snižovat průtok tak musím molitan otočit, protože se to přicpe okolo těch vtokových dírek do vnitřní trubky.
njn u komercnych filtrov to nevadi, pretoze spina je vo vnutri, u molitanovej kocky je ale napovrchu a ked na to svieti svetlo o riasu si to koleduje ;)
Přesně proto jsem kolem filtru nasadil dva košíčky kytičky egeria densa.
mozno by pomohlo proti riase okolo filtra vysadit nejaku vyssiu rastlinu tak aby na neho nedopadalo priame svetlo, napadla ma napr Bacopa
no to já když měl to CO2 ještě zapnutý tak jsem měl 25,5lm na litr. Ale v tvym případě bych si z toho strach nedělal z tý řasy. Každopádně hodně zdaru v pokusech. Přinejhoršim za půl roku koupíš jinej molitan
drahý to není
S té řasy mám celkem strach,ale uvidíme. C02 nemám a ani neplánuji.Světlo 0,5W na litr.Ten molitan má označení hrubosti 20 a cosi je u toho ještě napsáno.A jsem celkem zvědavý jestli ho utáhne ta hlava s filtru,ale zatím to vypadá že to zvládne.uvidíme časem.
tak ono záleží taky na hrubosti
ale snad to bude fungovat dobře. není nad molitan nemůžu si ho vynychválit kdekoliv. Akorád co se mi stalo tak mi obrostl docela dost kvalitně řasou a nejde to dolu
takže půser vydrbat to z toho nejde moc. No jo CO2 kvasnice do toho světlo a problém je na světě ale hlavní je to že aspoň akvairum nevymřelo
Něco podobnýho jsem udělal do své nedávno založené dvanáctilitrovky ... foto viz. prezentace. Jen jsem vevnitř nepoužil keramiku, ale originál "molitan" a navrch nacpal další ....
Jo potěr to nasává ale stim čistěnim to neni zas tak slavný... zbytečný žebrování díry v zadu.. Mohly to udělat jednodužší... Ale filtr bratránek čistí jednou měsíčně u toho eheimu pick upu a to má do 60L. A ryb přiměřeně má tam čichavce asi 4 3 ancistrusy a jednoho krunýřovce kropenatýho toho sumečka.
Ten eheim má bratr. Funguje, dobře se čistí, ale je velkej jak kráva a bez úprav nasával krevety i potěr ryb...
Já prostě doporučím tu Haileu, má ten objem fakt velkej, beží mi cca rok a půl nonstop bez problému a to používám jen RP200 a RP400 a jak koukám na tu RP600, tak ta je bezkonkurenční.
0 02.05.2013 03:01 Louka [49] Louka napsal: Koketuji i s variantou sundat s filtru celej spodek a dát na tu čerpací hlavu jen velký molitan.
Přesně takhle jsem to jednou udělal s hlavou od vnitřního filtru a naprostá spokojenost.. Akorát ta estetika je na prd. Chce to tu kostku prostě schovat..
Jo, řekl bych že super nápad. Ale udělal bych do toho krytu ještě víc děr, aby to jakoby nasávalo z více míst. Ovšem esteticky to zase nebude nic moc.. A pokud budeš potom někdy chtít filtr použít "klasicky" bez přidaného molitanu, bude to s dírama na prd. Je to na tobě. Ale experimenty se vyplácí. Alespoň občas..
No když to tady znovu pročítám tak zas nevím,ale asi fakt zkusím koupit velkou kostku bio-akvacitu a nasadit ji na filtr místo spodního krytu s molitanem.
Honič vody?Nejde mi ani tak o cirkulaci vody,ale o to aby filtr v akváriu fungoval a abych ho nemusel furt vytahovat jen proto že jsou ucpané otvory pro nasávání vody.
Estetika?z tohoto důvodu jsem nešel do bublifuku a koupil filtr co alespoň trochu vypadá a to byla zřejmně chyba.A tak abych zase nemusel kupovat nový lepší filtr tak přemýšlím že využiji funkční hlavu s filtru co mám a na ní nasadím velký molitan.A budu doufat že ten filtr ten molitan utáhne a že to bude fungovat a když ne tak asi bude muset proběhnout investice do nějakého nového filtru
Filtr řeším do zatím mého jediného akvária co mám a mám ho v profilu.
8 01.05.2013 17:42 Danila [4490] - Amerika Čerpací hlava s molitanem má své pro a proti:
PRO: nízká investice,slušný objem filtračních hmot,dobrá do nádrží bez rostlin(odchovná a hygienická)
PROTI: estetika bídná, údržba jednou za rok(jak je zmíněno dole) je holý nesmysl,největší problém bývá ve velkém výkonu čerpadla - to pak ruducha jede, v případě, že je akva zarostlé či filtr zakrytý kořenem obtížná údržba(pytlík nepytlík
Čistě osobní názor,měla jsem jich v různých akváriích několik a postupem času jsem od nich ustoupila.
Je fakt, že je ale dobré mít alespoň jedno záložní doma, pokud se po... filtr, nebo je potřeba načas zvýšit filtraci v nádrži.
jo, "funkčnost je nedostižná", právě proto doporučuju tu Haileu, protože ta má na rozdíl od konkurence největší objem filtračních hmot.
přesně tak nebo kastrolem podebrat a vyndat... maximálně je problém s rybičkama malejma že se toho filtru držej
Možná nevypadá kostka bůhvíjak esteticky, ale stran funkčnosti ve srovnatelné kategorii je nedostižná. Na to čištění je finta s igelitovým pytlíkem, který se před vyndáním z akva na tu kostku navlíkne a vyndáváš z akva všechen bordýlek v tom pytlíku.
já nevím, ty kostky bioakvacitu vypadaj hrozně a když se vyndavaj na čištění tak se z nich uvolní všechen ten bordel. Do chovných a účelových nádrží možná ...
Ono o to jenom honění vody snad ani v tom dotazu nešlo, spíš je to rozvedení té diskuse i tímto směrem a poukázání na ten fakt, že by to i tak mohlo dobře fungovat. Kdo chce přečte si, rozmyslí co je pro něho vhodnější a zrealizuje.
Jasně už vím kolegovi jde prakticky jen o honění vody po akvu, a jako hlavní filtr bude mít dno a rostliny. Otázka teď je zda by nebylo lepší řešení jen čerpadlo.
Stále si nerozumíme, v akváriu jak jsem ho velmi zjednodušeně popsal nebudeš ani ten honič vody co 14 dní muset čistit, to by nebavilo ani mě.
Ano samozžejmě souhlasím s tvrzením že dno bude tvořit filtr dno a nebyli by tam čuňata ryby a dost rostlin tak by tento filtr mohl stačit. Ale mě by se filtr nechtěl vytahoat co 14 dní a čistit jej. Radši jej nechám plnit svou práci
Tak ono to bude hlavně o míře znečištění akvária, množství rostlin a dobrým dně. Prostě v popisovaným akváriu si i ten honič vody dovedu představit, neb tam bude tak trochu jenom na tu cirkulaci vody a roli hlavního filtru bude plnit dno, ale to je klasická nekonečná diskuse. Samozřejmě že začínajícímu akvaristovi na první dobrou doporučím tu hlavu s kostkou. Jenom jsem chtěl poukázat na souvislosti, který když se zváží, tak to bude fungovat.
Já ti nevím s tím honičem. Radši být kolegou tak tam vrazím molitanovou kostku a čerpací hlavu. A má to bezproblémů a rok na to nemusí sáhnout
lidi co furt máte s tím EHEIM AQUABALL BIOPOWER ??? nemám sním sice žádnou zkušenost ale za ty peníze ??? Jinak si myslím že nejlepší řešení je ten větší biomolitan na čerpací hlavě
Pro tvůj objem bych doporučil Hailea RP 400.
akvarijni-filtry.heureka.cz/…
Mám jich několik i v menším provedení (RP 200) a absolutní spokojenost. Má větší objem pro fitrační hmoty než konkurence. Má nasávání ale jen zespodu, nicméně můžeš si udělat další otvory kam chceš
cerpacia hlava + biomolitan, alebo s Fluval U2-U3 mam dobru skusenost
Idealní řešení za pár kaček
Zdravým.
Chtěl bych jiný filtr do mého AQ.
Zdá se mi že můj současný je nedostačující(malý obsah filtračního média a málo otvorů pro nasávání vody).Kvůli prostoru doma musím opět zvolit vnitřní
,ale když to tady tak pročítám a i jinde sleduji kdo má jaké zkušenosti
tak si jaksi nemohu vybrat.Mohli byste mi poradit jaký filtr bych měl zvolit?
Očekávám že by filtr provzdušňoval vodu a zároveň se furt neucpával drobnými částečkami rostlin.Můj filtr musím každých 14 dní čistit.Sice molitan ok,ale nasávání vody je furt ucpané a tím pádem i filtr nejede jak má.Koketuji i s variantou sundat s filtru celej spodek a dát na tu čerpací hlavu jen velký molitan.
Děkuji za rady a nápady jaký filtr vybrat.
Za ty peníze na ten objem nádrže naprosto dostatečný,pokud se dodrží údržba aq.,s pravidelnou výměnou vody je dle mě dostačující.
no jo :( ale výte chtel sem neco levnejší jak se koukám tak 100 € víde ten jbl a pro mne jak studenta je to hodne
urcite neber biopower, uz teraz tam mas lepsiu variantu. Ja som bol rad ked sa mi ho podarilo predat za skoro kupnu cenu a vymenit za spominany jbl e901 a je to neporovnatelny rozdiel... biopower som cistil tak 2x do tyzdna a aj tak na dalsi den hned nemal vobec prietok
Z vlastní zkušenosti mohu doporučit JBL na tvé akva bude stačit e901
eheim classic 2213 alebo 2215, eheim ecco pro 2036. samozrejme aj ine znacky no nemam s nimi skusenost
Ten Biopower lze za vnější filtr považovat, jenom je umístěn v akváriu.
Nebyl by za ty peníze lepší externí filtr??
dekuju moc tento sem chcel ale nevedel sem jak sa volá.
Přidat reakci
1 ...... [103] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x