Jaký filtr
- ja to nakonec zkombinoval - nasavani zavesneho filtru je pridelano na 2-ramenny bublifuk
- takze objem filtrace 2x
- mam zkusenosti s Atman HF-0100/0300 - tiche, plynula regulace a cena
já potřenuiju neco aby to bylo bezpečné pro raky a tichéé
- ja ted zkousel svuj prvni bublifuk ve 20l, koupil jsem k tomu vcelku kvalitni Sera Air vzduch. motorek, bral jsem to jako akvaristickou povinnost vyzkouset i toto tak casto doporucovane reseni filtrace
- do tydne byl v AQ zavesny Atman HF-0300
v 600ce jsou na filtrační média 3 košíky a 700-1200ce jsou košíky 4. Takže mají víc filtrační hmoty. Dá se tam laborovat s filtračním materialem. Já jsem si nechal dělat ten biomolitan na zakázku. Ty originální jsou dost hrubé, ale používám je do spodního košíku. Ale počítám že místo nich tam jednou půjde zeolit Mam je ve fotkách.
mám tam CPO raky zatím tak je bublifuk ale dělá hrozný hluk
podle toho co tam chceš dávat
Chtel byých se zeptat jestli by rakarium cca 60 litru fungovalo bez filtrace??
Čerpadlo už máte tak na něj nasaďte jen ten biomolitan.
...má oproti TTE600 o jeden košík víc na filtr. media víc...
Co má o jeden košík víc? (Vaše myšlenkové pochody nějak nestíhám...
)
Něco takového jsem měla na mysli, díky moc
Čerpadlo Atman AT 200 a bioakvacitovou kostku o rozměrech alespoň 10x10x16cm a vejdeš se do cca 300.-.
má oproti TTE600 o jeden košík víc na filtr. media víc
Takže se pravděpodobně rozhodnu pro JBL e901 Greenline. Nízká spotřeba, dostačující výkon a 4 roky záruka. Pokud někoho napadá lepší řešení, ozvěte se...
Díky
Proč?
koukám koukám, no jak se říká za málo pěněz hodně muziky
Ale zatim vede Tetra Tec..
Na výběr máš celou řadu kvalitních vnějších filtrů. Kromě již zde zmíněných Tetra Tec a Atmanu ještě JBL, Fluval nebo Eheim. Jde jen o to kolik chceš investovat a co si od filtru slibuješ.
Mám ATMANA CF1200 a je v pohodě.
No potěš hodiny!
Proč ne TTE 600, když podle vás pro Vlada201 stačí?!
na tu AMAZONII bych dal raděj tu EX1200 ať je to na pohodu..
Díky, mrknu na to
já ti doporučuji Tetra Tec EX700 nebo 1200 ...jukni na to na netu. Tichý spolehlivý a cenově dostupný.
Aby si pomohl, potřebuje skutečně filtr s "papírovým" průtokem 900 i více l/hod. To proto, aby až zjistí, k čemu je dobré citelné proudění vody v akva, nemusel stejný problém řešit znovu.
Ahoj, mám dotaz jaký vnější né moc hlučný kvalitní, výkonný filtr do 240L pořídit?
Díky...
no ta jeho 104ka ja na 30-60 litrů tak je to asi jako Tetra Tec EX 400
-----------------------------------
Tetra Tec EX 400
Výkon: 400 l / h, kapacita filtru 3,2 l, příkon 6,4 W.Vhodný pro akvária o velikosti do 60 l.
Tetra Tec EX 600
Výkon: 600 l / h, kapacita filtru 5,7 l. Vhodný pro akvária o velikosti 60 - 120 l. Filtr
Tetra Tec EX 700
Výkon: 700 l / h, kapacita filtru 6,6 l. Vhodný pro akvária o velikosti 100 - 250 l.
....asi by si pomohl co?
dobrá technická...
moc asi ne
...Myslím si že přefiltrovat za hoďku víc než je obsah akvárka by mělo stačit...
A o kolik si myslíte, že by si Vlada201 tím TTE 600 polepšil oproti svému stávajícímu filtru Fluval 104?
čus Romane...hele ikdyby to s filtračníma vložkama jelo "jenom" na 1/2, tak je to stejně přes 300 litrů/hod. a to je víc než obsah jeho akvárka. A to tvrdím(a mam to i odměřený), že po 6ti měsících na plný kohouty(bez roztřikovací rampy, jenom z kolínka) dával podstatně víc než 250 litrů. A to tam mam o dost jemnější filtrační vložky než byly originály. Myslím si že přefiltrovat za hoďku víc než je obsah akvárka by mělo stačit
... ale ať si tam dá každy co je jeho libost
je to jen můj názor
pri vecsich akva jedina moznost ako by si to docielil s jednym (vykonnym!) filtrom je za pouzitia rozdvojiek (T casti) na vstupe aj vystupe, inak by bol prud v jednej casti silny a inej ziadny. Teraz ide uz len o financie, hluk a udrzbu v com je podla mna lepsie riesenie dvoch filtrov.
1 18.11.2011 23:54 Miso [470] Zneuzijem Holubarove riesenie aby som vysvetlil ako som to myslel
www.akva.sk/… .
Aby to nevyzeralo se tu nieco presadzujem, ak niekomu dobre funguje akva trebarz aj s bublifukom nic by som nemenil, bohuzial som nemal to stastie (hlavne kvoly umiestneniu akva) takze hladam riesenie a toto je sposob ako to mat co najviac pod konrolou.
Jasně, já to nezpochybňuji, jen jsem o tom neslyšel v té kombinace, jakou uvádí Miso. Taktéž vím o tom, že aby se udržel rovnoměrný proud, tak jak uvádí Miso, je asi trochu ekonomičtější a účinnější požít pouze čerpadlo, či mít takový "rostřik" proudu, abych toho docílil pouze s jedním čerpadlem. Ano, je to věc přístupu, jen mi to připadá nelogické. To jsem prostě já
.
Bez filtrace, proč ne.
Všechno má svý výhody a nevýhody, ale k tomu se člověk musí tak nějak proakvaristikovat.
EDIT: Spousty akvárií jsou provozovány jenom z honiči vody, povětšinou jejich majiteli necíleně, takže těch nádrží bez filtrací je vlastně docela dost.
Hlavně, ať se kolega podívá, o kterém akva tu je debatováno, a znovu se zamyslí, jestli by k jeho filtraci TTE 600 opravdu stačila...
EDIT: Dají se úspěšně provozovat i akvária bez filtrace, ale musí se to umět.
Ten výkon 600 l/hod je brán bez filtračních hmot a při čistém filtru. Takže když se ten filtr naplní filtračním materiálem a zašpiní, tak jeho výkon bude poloviční a klidně i menší, což je pro akvárium 240 litrů nedostačující. Proto ono konstatování o nesmyslu od Sida. Můžeš se podívat do mojí prezentace co jsem naměřil u Eheimu 2229, který mám ve svý nádrži, když jsem prováděl kontrolní měření jeho hodinovýho výkonu.
...Mám čtyři roky TETRA TEC EX600 a nemůžu si ho vynachválit. Pří průtoku 600 l/hod by klidně v pohodě stačil i na tu 240ku...
Nesmysl.
Dva filtry na akva nad 150 litru,ve svete zcela bezna vec!!!
0 18.11.2011 08:18 Ricardo963 Čaute. Pri 192 l akvarku som mal TetraTec EX700 .
Neskôr som menil akvárium a to má 480l. Mal som dilemu aký filter doň kúpiť. A rozhodol som sa tak, že som kúpil ešte jeden TetraTec EX700.
Takže dodnes používam 2x TetraTec EX700 na 480l
Som veľmi spokojný. Sú tiché, cenovo výhodné a plnia svoj účel.
Ja ich len doporučujem.
Mám čtyři roky TETRA TEC EX600 a nemůžu si ho vynachválit. Pří průtoku 600 l/hod by
klidně v pohodě stačil i na tu 240ku
Dva filtry na jedno akviško?
0 18.11.2011 00:10 Miso [470] no ale Atman CF - 1200 a JBL 900 su vykonovo trochu inde, ci?
ja som kupil eheim ecco pro 300 (co je na urovni JBL 900 a tiez nieje uplne tichy) na 240l a teraz rozmyslam ci neprikupim este jeden
, ale to je len vec pristupu.
Hmmm... Tak čištění kanystrového filtru je opravdu to poslední, co mě zajímá.
Lepší je v systému filtrace, kdy se při údržbě nemusí vyndavat všechny koše aby se člověk dostal k prvnímu médiu ve směru toku vody, ale stačí vyndat a vyčistit vrchní koš s předfiltrem. Ovšem u málo frekventovaných nebo rostlinných akvárií tato výhoda postrádá smysl. Tam kde se člověk ve filtru hrabe jednou, dvakrát do roka je to vcelku jedno. Na druhou stranu u velmi frekventovaných nádrží to člověk ocení.
Lepší v tichosti, kvalitě zpracování, jestli je vhodnější k mému akváriu atd.
Nevím, jestli by byl lepší.
Lepší v čem?
Nebo by snad byl lepší JBL Cristal Profi e-900?
Vidíš na tuto řadu jsem nedávno narazil, no pokud bude tato řada doladěna i po tech. stránce, tak se bude myslím tykat již o velmi kvalitní filtr. 405 mám dvě a s žádným ani po 4 letech nemám sebemenší problém, pokud 6kova řada doladí i hlučnost, tak to bude super.
U nové šestkové řady je údajně hlučnost u největšího modelu (406) vyřešena, takže by měla být tichá celá řada.
Přidat reakci
1 ...... [157] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x