Jaký filtr
a este jedna rada,te hadice sa zachvilu zanesu si to nevsimaj ta spina sa tam nebude dalej nabalovat ja som to este nikdy necistil lebo staci ked trochu vody vypustis do kybla ce te hadice a po nich trochu pobuchas ta spina sa uvolni,ono si to vytvory neco aby sa tam nechytala ta spina,bude to videt ze to je spinave ale sa to nezanasie
te molitany z toho setu vyzmykaj do tych novych a by sa tam preniesli te bakterie sa rychlejsie zabehne,aj ked to bude spinave riadne to tam vyzmykaj
ano presne tak
Já jsem pro variantu nechat nějakou dobu (pár dní, týden?) běžet oba filtry současně.
Při zajíždění nového filtru nemusíte nic ve vodě z akva máchat, ale jak doporučuje výrobce - náplně properte pod tekoucí (vodovodní) vodou.
Kdyz uz jsme se tu sesli jako majitele AquaEl Pearl, jak bych mel nejlepe prejit na novy filtr? Mam nechat pracovat oba dva najednou treba jeden tyden? Ten setovy ale stejne neni moc uspesny? Mam pri zajizdeni noveho vymachat naplne v akvarijni vode? Pomuze to necemu? Jak jste to delali vy?
Dekuji.
to poznam aj ja som mal ten setovy filter to bolo onicom tak som to hned vydrbal prec,haraburda vy......
je to vonkajsi filter ma vela filtracnych medii,ja mam 600 a som s tym velmi spokojny
Tetra TEC EX 700 by som doporucil,je to solidny filter za dobru cenu
Taky doporucuju vnejsi.Vyplati se to.
Zalezi dost na financnich moznostech...na 160litru bude urcite stacit vnitrni filtr, dobre di poslouzi a budes s nim spokojena...Ale pokud pro tebe neni problem sahnout hloubeji do kapsy tak proc neporidit vnejsi. Uz kvuli tomu ze zbytecne nezabira misto v nadrzi a jeho obsluha je mnohem pohodlnejsi.... Na tohle tema uz je toho napsano spoustu, zkus prohledat forum
Kazdopadne pokud se rozhodnes pro vnitrni filtr - myslim ze ti bohate postaci filtracni hlava (napr. od Atman) s kostkou biomolitanu. Pokud vnejsi muzu doporucit Tetra Tec 700 - za rozumne penize super vykon. Mam ho ve 200ce a je priskrcenej asi na polovinu....
Preju hodne zdaru
0 19.06.2008 16:14 Ivca – filtr
Dobrý den, může mi někdo poradit, jaký je vhodný filtr do 160l akva? Zda koupit vnitřní, nebo vněší, s jakými parametry, popřípadě jaký výrobce...
Předem děkuji za odpověď
Starší reakce
0 24.05.2008 17:54 Sandpiper – Re: vaclav
Ano, to jsem hledala!!!! Dekuji mockrat, ted si to musim prelozit a pak jim to nacpu do huby.
0 24.05.2008 17:52 Sandpiper – Re: Sid
Ne, ja to sama asi nezvladnu
, ale chtela jsem to ukazat jednomu hysterickemu blbovi
ktery tady na svycarskem forum dela jako by existovala jenom jedna metoda aby akvarko dobre fungovalo. Kdyby ten videl jake tady u vas jsou (podle mne krasna) akvarka, asi by se zblaznil a volal na vas Ochranu Zvirat. Vzdyt se tady naprikrat vidi stolitrovky ze skalarami!!! To je u nekterych tech extremistu uplny hrich!!!!
0 24.05.2008 17:10 Usine – Re: Sandpiper
A vy byste se o něco takového, jako je akvárium bez filtrace, chtěla pokusit?
Víte, ono není jednoduché provozovat akviško ani s kvalitní filtrací, natož bez ní...
0 24.05.2008 15:06 Sandpiper – Re: isamik
Diky, to ale neni to na co jsem myslila. Bylo to o nejakym starsim clovekem ktery asi ani Internet nema a na toto forum nechodi!
0 24.05.2008 14:52 Sandpiper – Akvarium bez filtrace
Dobry den ze Svycarska
Videla jsem tady jednou clanek o panovi ktery ma hodne zarostle akvarium bez filtrace, a uz pry to tak ma aspon 20 let a jde mu to dobre..Zajimalo by me to si to znovu precist, ale uz to nemohu najit. Muze mi nekdo pomoct? Lituji ze ta spatne pisu ale mam tu jenom francouzky klavir a ten nema ceska pismena.
0 22.05.2008 19:36 Kyklop – Re: Sid
Moc děkuji za rady.
Ještě o tom popřemýšlím.
Ta čerpací hlava s kostkou zní hodně zajímavě, ale nevypadá to v akvárku ošklivě? Nezabírá ten molitan moc místa?
0 22.05.2008 12:55 tue Jaky by mel byt vykon filtru, kolikrat za hodinu by mel precerpat objem akvaria?
Eheim je značka kvality, přesto bych si podle vámi stanovených kritérií zvolil čerpací hlavu + molitanovou kostku. Ten Eheim má poměrně malý objem filtrační hmoty - jen 0,32 l. Čerpadlo s kostkou má při srovnatelném vnějším objemu zhruba 5x větší objem filtrační hmoty. Výhodou Eheimu je, že v případě potřeby můžete dát do koše i jiné médium, předností čerpadla s kostkou je kromě výrazně větší provozní plochy zhruba třetinová cena.
Pokud byste byl ochoten do filtrace zainvestovat ještě nějakou korunu navíc, zkuste popřemýšlet nad tímto řešením:
akvatech.cz/… 0 21.05.2008 15:47 Kyklop A co třeba tenhle. Myslíte, že je dobrej? Dal bych ho do 112 litrového akvárka.
akvatech.cz/… Jestli budeš mít přerybníno a málo kytek,tak ten silnější,jestli to bude obráceně,tak ten slabší...to je tak nějak všeobecná rada...větší objem filtrační hmoty je ale vždycky lepší,ale bacha na průtok... .-)
prosím o názor mám akvárium 265 litru čistý objem vody a chci pořídit vnější filtr stačil by filtr na 250 litrů nebo bych musel vzít už pro 300 litrů díky za rady.
0 20.05.2008 17:00 Kyklop Měl bych dotaz. Mám 112 litrové akvárko. Koupil jsem ho v setu. Samozřejmě je u toho šílený filtr, který se nedá regulovat a tak strašně proudí a je i dost hlučný.
Jaký by jste mi doporučili dobrý vnitřní filtr s regulací? Cena tak kolem 1000,-
0 20.05.2008 02:15 Lorsson jiboy napsal:
Ale ta tetra, která se mi líbí i víc a cenově o něco níže má napouštěcí viděno na videu - hadice a trubka nad hladinou a pak stříkání do akva, to by ale v takhle malém akva všechno hodně lítalo a točilo ...
Muzu te uklidnit, nic mi v akva nelita. Ta "trubka" (rozstrikovaci rampa) je tam prave za ucelem, aby se rovnomerne rozvedl privod vody na vice mist a nebyl v akvariu kolotoc. Samozrejme ji nemusis mit nad hladinou ale pod hladinou jako ja - konstrukce to dovoluje. A vystupnim regulacnim ventilem muzes filtr regulovat tak, ze se ti hladine sotva hybe. Takze tohoto se bat nemusis. To ostatni - znacku, jak se ti ktery filtr libi - si uz musis vybrat sam
.
0 19.05.2008 21:30 jiboy Díky vodu mám zatím super čistou i s tím resunem, ted jedu zase služebně okruh po čr tak mrknu v obchodech na ten atman a kostku a uvidím, nebo koupím ten externí filtr, díky všem za rady
0 19.05.2008 17:48 mili512 – Re: jiboy
0 19.05.2008 15:09 dingoZA – Re: kubula
nad inym ani nerozmýšlaj...bio molitan a cerpadlo je na malé objemy najlepsia volba
no tolko kolko si urezes. molitany su v roznej vyske a takisto nasavacia trubica je pomerne variabilna. inak povedane zbytocne to komplikujes.
0 19.05.2008 14:56 jiboy a myslel jsem že by to také mohlo stačit ten eheim, oproti kostce sice menší ale ne o tolik, alespoň podle fotek.
0 19.05.2008 14:55 jiboy Keyurimku - Jinak s těch vnitřních filtrů jsem zvažoval pouze tento
www.eheim.cz/… 2210, která má už molitan větší a je úhledně schován ve filtru
0 19.05.2008 14:53 jiboy a kolik má to čerpadlo i s tou kostkou na výšku, mám akvárko vysoké 40 cm - čistá výška bez písku a víka tak 31 cm, mám písek do kopce.
0 19.05.2008 14:52 jiboy Chlapy díky za reakce a rady, půjdu tedy do buď do čerpací hlavy nebo do vnějšího filtru.
Nyní dva dotazy -
Mobbydicku - jakou máš čerpací hlavu??? atman 200?? nebo kterou - aby měla případně přivzdušňovací hlavu.
Lorssone prosím z vněšjích filtrů jsem viděl včera u švagra fluval 305 - předpkládám 205 podobná a 2 videa TETRA EX 600, které se nechá koupit za 1500,-- fluval jsem viděl za 1800,--. Nyní otázka, fluval má klasické odsávání jako tetra, a napouštění v rohu takový pěkný vyústění do akva. Ale ta tetra, která se mi líbí i víc a cenově o něco níže má napouštěcí viděno na videu - hadice a trubka nad hladinou a pak stříkání do akva, to by ale v takhle malém akva všechno hodně lítalo a točilo se dá se tam dát i klasická koncovka jen ohlá trubka jako je u FLUVAL, jak jsem psal 305 to má moc pěkně vyřešeno.
0 19.05.2008 14:26 mreichel – Re: kubula
Ahoj.
Mám zatím také 60 l akvárium a vyzkoušel jsem všechny možné filtry. Nakonec jsem zůstal u kostky molitanu (bioakvacit) a čerpací hlavy Atman. Je to jednoduché zařízení, ale biologicky velmi účinné po patřičném zajetí (osídlení bakteriemi).
Ukazuje se, že v tomto případě v jednoduchosti je síla.
Na 60 litrů lze použít obojí. Pokud tam chceš mít dobře rostoucí rostliny přiklonil bych se k bioakvacitu a čerpadlu s regulovatelným průtokem.
0 19.05.2008 09:48 kubula – Jaký použít filtr ?
rozhoduji se jaky filtr použí jestli vzduchový filtr poháněný membránovým čerpadlem a nebo normální vnitřní s elektromotorem,filr by mel být pro oběm 60l,prosim poradte díky
Pokud ti tolik zalezi na financich, urcite bez do biofiltru (velky molitan a atman) - je to urcite z hlediska fitlrace mnohem lepsi alternativa nez jakykoliv "prutokovy" interni filtr s pidi filtracni naplni.
Prosím tě, podívej se ke mě na profil, řešil jsem úplně stjnej problém jako ty, ptal jsem se tady, poradil mi fantasta čerpací hlavu a kostku a dneska jsem co se filtrace týká nejspokojenější skoroakvarista. Mám to v 54 litrech ( atman 200 a kostka), kostku jsem trochu ořízl, strčil před ni rostlinu a ani nevím že tam je. A hlavně - objem filtračního media je minimálně 5 x vetší než u klasickýho vnitřního filtru. A zas tolik místa navíc nezabere. Další výhoda je že u vnitřního filtru jsem občas našel rbku mrtvou ve vtoku do filtru, tady to prostě nehrozí, a dá se to nastatvit tak, že voda prakticky stojí, a kdybys po tom moc toužil má to přivzdušňováví. A celý tě to vyjde cca na 300 kč hlava cca 200,- a kostka 80,-. Jo a jeden velkej a hlavní argument - podívej se do všech nádrží v akvaristikách co tam všude mají - vnitřní filtry rozhodně ne!
Přidat reakci
1 ...... [232] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x