Jaký filtr
0 22.01.2012 04:30 j0hny [86] Tak bud to vyjde vyhodne casovo, alebo vyhodne financne
Skuste google pod slovami filtrace zelva...
Dobre je mat znameho sklenara, filter s par prepazkami pre neho urcite nebude problem. Inak k spomenutym, myslim ze uplne postaci tetratec. Jeho cena je prijemna a pretecenie ani po dlhsom case nehrozi. Mozno bude zo zaciatku problem s odvzdusnenim...
Porozmyslal by som aj nad kusom molitanu napresovaneho v akva/terariu v rohu a v nom natesno zapichnute vhodne cerpadlo.
Mno nevím, zaprvé nevím jak, a hlavně jak by to vycházelo cenově+časově...
a co takhle si filtra vyrobit sám ? není to nic těžkýho, zvlášť když je vedle akvárka a mohl bys tam dát víc filtrační hmoty
Děkuji za odpověď...
tak ještě poslední věc-který z filtrů (objem 80-90L):
1)http://www.exo-eko.cz/Akvarijni-filtry-vnejsi/Filtr-Tetra-Tec-EX-600-vnejsi
2)http://www.exo-eko.cz/Akvarijni-filtry-vnejsi/Filtr-Elite-Crystal-Flo-40
3)http://www.zoohit.cz/shop/akvaristika/filtry_cerpadla/vnejsi/eheim/120730
*3)- typ 2213
Hodně se mi líbí ten první, jenže mám strach že bude téct-jak se všude píše, ale zase jsem četl, že už je nová-opravená serie...
vnejsí filtr je uzavřenej okruh s čerpadlem, takže pojede v postatě asi kdekoliv. asi bych trochu řešil vodní sloupec vyšší než 10m (1000hPa a vakuum pro meteorology) ale jináč v klidu.
0 21.01.2012 20:32 vasedl – Instalace vnějsšího filtru vedle akvárka
Dobrý den, mám želvu, kterou mám přes léto venku v jezírku, ale na zimu doma v akvárku...používám vnitřní filtr atman, ale mám dva problémy-želva ho vždy urve ze skla a tak se válí po akvárku a taky filtr nestíhá...
Chci si proto koupit vnější filtr, ale mám problém-akvárko mám na 10cm podstavci na zemi a vedle něj bych chtěl dát ten filtr-je to možné, nebo bude mít filtr problém (čerpání vody apod)?
Nákres jak by to bylo:
imageshack.us/…
Děkuji za odpověď...
Ja som mal presne taký istý odkaz pri takom istom filtry
Nevím no lísteček tam byl
Podezírám výrobce, že ty lístečky o provedené tlakové zkoušce dává do všech balení. Instaloval jsem už hezkou řádku filtrů od JBL a zmíněný letáček byl ve všech balení
.
Čauky stane se že narazíš na zmetka to je ale se vším. Jinak já jsem koupil jbl 901e má menší spotřebu energie. A jsem spokojený. Jinak u filtru jsem měl ještě lísteček. Cituji: Tento filtr byl vybrán ze série filtrů a byl testován tlakovou zkouškou na těsnost tudíž může obsahovat stopy vlhkosti. A navíc zvolil jsem jej proto že je k němu 4 roky záruka.
Mno podle toho že vybírá Tetratec EX 700 a podobné filtry od jiných výrobců, by se dalo soudit že myslí vnější filtr, a to slůvko "vnůtorný" je jen překlep
Možná jde jen o překlep, ale měl by jsi si ujasnit, jestli chceš "vnútorný" nebo "vonkajší"
to co napsal skorpion je naprosta pravda - každá značka zplodí zmetka, i Mercedesy se občas pokazí a musí do servisu
Na TetraTecy EX jsem taky četl několik stížností že po nějaké době začnou téct, ale četl jsem daleko více pochvalných komentářů. Také jsem někde vyčetl že nověji vyrobené by měly mít oproti těm starším lépe vyřešené těsnění či co...
výsledek - dnes mi jeden TetraTec EX 700 přišel domů
TetraTecu bych se nebál. Sám ho používám, i když 1200tovku, již pár let a úplná spokojenost. Velký obsah filtračních hmot, tichý chod, neteče a je za pěkné peníze
a zmetka dokáže splodit asi každá značka.
0 20.01.2012 10:23 templar – VNEJSI FILTR
PORADTE MI PROSIM:chcem kupiť vnutorny (vnejši)filter na 200litrove akvarium,no a neviem si vybrať.Najprv som pozeral po tetratec ex 700 ale čital som vraj zaleži od samotneho vyrobku -bud ide bez poruchy niekolko rokov, abo zly(tečie,huči,netlači vodu)http://rybicky.net/obr/s/13.gif.Takže som pozrel na FLUVAL ale tam to tiež dosť kritizovalihttp://rybicky.net/obr/s/09.gif,pozrel som na EHEIM(skoro každy ho chvali) ale ten je dosť drahy.JEDNODUCO NEVIM CO TED--PORADTE PROSIM
Starší reakce
Z tebou uvedených filtrů bych si pořídil TetraTec ex 400. Oproti Edenu je výrazně větší filtrační objem, lépe řešený systém filtrace a jednoduší údržba a regulace díky přiloženým kohoutům. Jiné řešení by byl například vnitřní systém regulovatelného čerpadla a kostky bioakvacitu vhodné velikosti. To je prakticky bezúdržbové vzhledem k osádce jakou tam máš a vstupní investice je do 400.-.
Já mám na akvárku o obsahu 45l napojenej TetraTech EX 600 a je jen lehce přiškrcen. Nemohu si stěžovat a fakt doporučuji.
Martin Honzejk
0 16.01.2012 16:48 ski – ???
zdravím
Plánujem kúpu nového filtra a chcel by som vás poprosiť o radu. Mám 54 litrové akva. Mám v ňom 4 pancierníky, 2 prisavniky a 7 živorodiek Endleriek. Teraz v akva pracuje filter eheim Pickup 2008. Nevýhodou tohto filtra je, že má malý filtračný objem (náplň je molitan o rozmeroch 8 x 6 x 6) a filter skôr iba víri vodu ako by ju filtroval. Rozmýšľam nad nejakým lacnejším filtrom, externým aby mi v akva nezaberal miesto. Uvažujem medi EDEN 501 a TetraTec EX 400. Mohol by stačiť pre takúto osádku a objem EDEN 501? čítal som už o ňom popis aj niečo na fóre a hlavne ma prilákala jeho cena.
Starší reakce
Kdepak. Rampa už je asi 6cm pod hladinou vody, lehce nasměrovaná k protější straně a nahoru a ryby plavou okolo v klidu. Nijak se nemusí naklápět atd
Tak jestli tam ryby nejsou jak v pračce tak ho tak nechej.
Filtr běží už asi měsíc, navíc ve spodním koši je půlka biomolitanu z původního filtru a půlka keramických válečků, takže to asi trošku ten proud vody brzdí, ale co jsem tak koukal, tak ten proud vody mi přijde super
Ten filtr je nově spuštěný nebo už je zajetý? Pokud je to nový filtr tak ten výkon stáhni tak na půlku ten filtr o máš je na 300 L akva takže nemusí frčet naplno. Stačí půlka. Až se filtr trochu přicpe tak mu povolíš.
To nechci, když to jde jen nastavit a 12 Euro se dá objetovat. Jen se musím poptat, zda to může někdo sehnat či jestli mi někdo neprodá tu rampu od svého filtru, pokud ji nepoužívá
koukal jsem na nějaký članky, tak lidi je dělají z vodařských trobek
Dík, našel jsem tam tu rampu, ale nikde v cz eshopech jsem ji v nabídce nenašel. Stačila by mi jen ta trubička, ne kupovat celý set
Tak ten výkon filtru lehce stáhni a až se ještě více zašpiní a jeho výkon bude dále klesat, tak to můžeš zase vrátit.
Když tampu naklopím směrem ke hladině a protější straně, tak se tam začnou tvořit dost silné proudy a ryby plavou šejdrem
Ještě se chci podívat, jestli JBL neprodává navíc jeden díl rampy, aby byla přes celé akvárko
ale je pravda, že pokud voda proudí málo tak v rohu co mě voda skoro stála mi odcházela hydrofila
jak pisu - ona v mistech proudeni vody rada roste a skoro vzdy tam zacina, ale to neni tim duvodem (jen se tam proste ma nejlepe)
Mne naopak silnejšie prúdenie pomohlo z roduchov
s tim tvrzenim, ze proudeni zpusobuje bujeni ras a hlavne ruduchy, bych dost silne nesouhlasil
ruducha bude bujet v proudeni vody jen kdyz ma k rustu podminky, pokud je nema muzes vodou proudit jak chces
proudění je dobrá věc ale když voda proudí moc začnou bujet řasy a hlavně ruducha... chce to vychytat. Každá nádrž chce něco jiného
no ja bych radeji tu vodu v akvarku nechal poradne tocit - zjistis ze tam kde se voda nehejbe zacina vetsina problemu s kytkama a rasama
0 08.01.2012 11:19 jukubik – aky filter
ahoj. potreboval by som poradit ktory filter pouzit na 480 l akvarko. eheim professional 3 2075 alebo bude stacit 2073? dakujem
v určitých intervaloch je potrebné prečistiť rúrku na rampe od toho usadeného " bordelu"
Filtr se špiní a roztřikovací rampa ten výkon taky tlumí.
Bude hodně záležet na tom jaký povahy jsou ty usazeniny. Pokud jsou pevně přirostlý, tak to budou řasy, ale pokud to je takovej ten mazlavej bordýlek, který se velmi často i uvolní do akva, tak to jsou kolonie nitrifikačních bakterií.
Hmm, na tom něco bude. Spíš nepatrně zvětším ty dirky. Jinak mě trošku zarazilo, že po měsíci používání už jsou v hadicích vidět usazeniny
Přidat reakci
1 ...... [149] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x