Jaký filtr
Ja si to precet dobre. A nesouhlasim jen s tim vlivem velikosti akvaria. Proste kouknout na filtr a rict, ze kdyz je na max 95L, tak na 84L nadrzi je to na hrane neznamena vubec nic.
Velikost filtr klidne muze byt NEPRIMO umerna velikosti nadrze. Kdyz das 10 ryb to 10L budes potrebovat vetsi filtr nez kdyz ty same ryby das do 100L.
To je vse co jsem se tazateli snazil sdelit - "Pokud napises velikost akvaria a velikost filtru, nikdo ti neporadi protoze tyhle dve veci spolu proste nesouvisi".
Haimdlol má naprostou pravdu
Jinak, mylsíte, že by byl ten filtr použitelný ve skřínce, která je vyskoká 30cm? ty hadice přece nejsou vedeny nahoře, ale jakoby z boku, takže bych je stihl zahnout ne?
Přečti si pořádně co jsem napsal. Pro tebe zopakuji "Při koupi filtru je rozhodující jak velikost nádrže, tak i osádka a množství rostlin". Ty jsi tvrdil že velikost nádrže nemá s velikostí filtru nic společného, což je s prominutím blbost.
Moc děkji, máte s ním nějaké osobní zkušenosti? Mě by se moc líbil, když se sežene v dobré cenně, vyjde stejně jako tetra tec ex 400, ale mylsím, že eheim bude asi lepší...
Eheim classic 2211 má výšku 290mm a průměr 110mm.
84L akvarko bez ryb nepotrebuje stejny filtr jako 84L akvarko s 20 rostoucimi tercovci nebo s 10 zavojnatkami, nebo s 10 neonkami. Malawi narvane cichlidami to same co rostlinne akvarium, morske akvarium to same co krevetkarium? Porad se bavime o 84L.Ten objem je ta nejmene dulezite cast.
Ono si to uvedomuji i vyrobci a proto vetsinou udavaji na krabici rozsah i vic jak dvojnasobny. Neco tam napsat musi, ze ano. Protoze normalni lidi se v akvaristice neorientuji a ty udaje jsou asi vztazene na prumerne akvarium, pravdepodobne bez rostlin a spis prerybnene. Takze jim to vice mene sedi a nemusi o tom co koupit moc premyslet.
Tady jsme ale na akvaristickem webu, takze si myslim, ze tvrzeni ze filtrace nijak nesouvisi s objemem akvaria, ale s osadkou (jeste lepe s krmenim) by tady nemel nikoho moc prekvapit.
ok, děkji, takže se asi překlepli....
Já bych řekl, že 355mm má Eheim classic 2213, takže 2211 má těch 290mm.
Ale má. Tyhle věci jsou vzájemně propojené. Při koupi filtru je rozhodující jak velikost nádrže, tak i osádka a množství rostlin. Takže s Tvým tvrzením bych byl hodně opatrný.
Jaky filtr potrebujes zalezi na tom co v tom akvarku mas, nikoliv na tom jak je velike. To s tim nema nic spolecneho.
Ještě k tomu EHEIM Classic 150 2211. Na tomto webu:http://www.akva-tera.cz/akvaristika/eheim-classic-150-2211-vnejsi-filtr-6342.html píší výšku 355mm, kdežto tady:http://www.juwelakvarium.cz/Filtrace/Filtr-externi-EHEIM-Classic-150-2211-bez-filtracni-naplne.html a při tom by mělo jít o stejné modeli, má někdo tento filtr,aby mi mohl říct opravdovou velikost?
Do 84 litrů bych dal TT ex 600.
Filtr tohoto typu bych použil maximálně do 40ti litrové nádrže. Pro výrobcem doporučenou velikost je nedostatečný.
no jistě
já také myslel, dejme tomu, je tam 5 pater bio molitanu, tak 2 nahradit kuličkama, rozhodně jsem nemyslel kuličky/válečky jako mechnaickou filtraci, pouze jako lepší pocrch pro nitrifikační bakterie
Ty hadice nemáš moc šťastně vyřešené.
Proč chceš bio molitan nahrazovat válečkama? Molitan bych tam právě nechal už z důvodů lepší filtrace. Válečky bych řekl že jsou dobré tak na hrubé nečistoty kdež to molitan ti odstraní i menší částečky. Já ten můj filtr mám nacpaný skoro celý jen biomolitanem válečky mám jen ve 2 koších a zbýlé 2 koše molitan a voda je krásně čistá. Jinak na fluval jsem slyšel že dost často teče ale spíš myslím že je to o kusu na který natrefíš.
Je třeba tomu rozumět tak, že to bio je proces a ne materiál. Lepší filtrační materiál ten proces pouze zdokonaluje, zefektivňuje, zlepšuje.
v 2213 jsou bio kuličky je psáno, jako boi filtr, kdežto 2211 obsahuje "pouze" biomolitan, vatu a uhlík, mylsím, ale myslím, že by pár pater molitanu ško klidně nahradit kuličkama či válečkama. tetra tec 400 jsme také myslel, alečetl jsme na něj špatné recenze. Jinak co ten hagen? např:
akvarijni-filtry.heureka.cz/… Mezi tím rozdíl není. Bio a bio je jedno a to samé
eříkáj, že to jdu kupovat .), ale nejlepší by byl asi některý od eheimu z řady classic, nebo JBL ten z menších
Moc děkuji za spolupráci. Problém je s tou velikostí, to hagen je malý, ale nejsem si s ním jist ohledně funkčnosti
Myslíš, že je mezi těmi bio nějaký rozdíl?
Řekl bych, že ten 2211 ti v pohodě poslouží.
Myslíš 2211 a 2213? 2211 má nižší průtok, menší kapacitu náplní. A je určen pro akvária od 50 do 150L Jinak být tebou bych dal asi ten tetra tec 400.
našel jsem ještě eheim classic 250, vypadá stejně, jak 2011, ale enní tam napsáno nic podrobného. Jinak ta 2013 má i bio filtraci, kdežto ta 2011 má "pouze" bio molitan .)
pěkný, zajímal by mě rozdíl mezi tou Vaší 2013 a 2011? Jinak je tu menší problém, má 35cm :(, holt musel by stát nehezky vedle akvária, nebo bych musel udělat díru do skříňky
, která je na nožičkách, pakby se tam vešel .)
a také by se to mělo vejít do skříňky o rozměrech:60x30x35(šíř.výš.hloubka) ale to je už jen detajl, mylsím, že většina filtrů snad tu 30 nepřekročí...?
Jo tak
. Já už jsem myslel že tam chce tajfun. Já mám v 250tce JBL901 a v pohodě to stačí.
o tom luvim
Jinak 10x je doporučené pro rostlinná akvária, pro kvalitní proudění vody.
Jinak neptal sjme se na průtok, ale filtry. Jo, napdal mě hagen ..něco... a eheim classic, ale zajímají mě ještě jinéé návrhy pokud možno v této cennové relaci, takže nee ADA
Nevím na co 10x za hodinu
? Bohatě stačí 2x-3x za hodinu
Tak od oko bych střelil, že pokud má psaný průtok 700, po zajetí bude mít tak 350 - 400. Odhad. Pokud to chceš 10x přefiltrovat, pohoda..
výrobci většinou píší výkon bez médií, nebo s úplně čistými médii ne špinavími, plus výtlak+rozstřikvací rampa, tak -100l/h akvárium by mělo být přečerpáno tak 10x za hodiny 540l/h nepsal sjem, že chci 700l/h, ale v rozmezí, protže muže být filtr s 610l/h a už mi ho nikdo nepředloží, prtože jsme napsal 500-600?
700l/h ti v 54l udělá pěkný průvan..
Dobrý den, jaký vnější filr by jste doporučili pro 54l akvárium (mimo tetry ex 400)? Nejlépe cena do 1500Kč průtok kolem 500-700l/h do objemu akvária 100-200l, ale je to na 54l, ale zatím jsme měl filtr na 200l akva, takže enchci klesnout
Vůbec tě nemusí trápit že zavazí jelikož já to myslím tak že odděláš tu spodní záklopku a strčíš ho do toho molitanu a je. A vývod máš volný.
šlo by to,ale je tu problém s vývodem z filtru,dost zavazí, nebo ho prostrčit skrz molitan. vzhledem k těmto komplikacím bych doporučil externí filtr přepadový, kde se dá v poslední komoře právě malý atman použít.(mám to vyzkoušeno).
Tak to vyřeš tak jak jsem ti poslal ten odkaz na ten filtr a ten strč do houby. A nebo akva bez filtru a měnit vodu každý den.
Tak bublifuk máš v podstatě filtr poháněný vzduchovacím motorkem a ten je hlučný pro mě celkem dost. Já bych si možná pořídil tento filtr
pet-food.cz/… ten bych kuchnul a vsadil bych jej do nějaké kostky molitanu.
urcite molitanova kostka a vzduchovaci motorek. Ale pokud si šikovný můžeš si zakoupit toho atmana a upravit kostku a do ni zasunout tento filtr a mas daleko lepsi filtraci s vetsi filtracni plochou. A navíc tichý oprotí bubláku
0 21.02.2012 16:19 koblizek – filtr do 10l akvária
Který filtr bude více účinný ale méně hlučný do akvária 10l? Atman At-F300, nebo spíše vzduchovací motorek a molitanový filtr?
0 21.02.2012 14:36 Rounce [30] zdravím jaké filtr mám dát do tohoto akva
rybicky.net/nadrze/13306 kdesi sem viděl "mini filtr" nebo tak neco tak se ptám
A kde se taková rampa nechá sehnat? Předpokládám, že je to taková ta trubicka s dirkami po straně. Trochu je možná problém v tom, že jsem poměrně limitován prostorem kvůli plastickému pozadí, které zabíra poměrně velkou část prostoru tam kde je výtok filtru. Potřeboval bych tedy rampu co má cca 15 - 20cm
...
Přidat reakci
1 ...... [143] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x