Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký filtr

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 131 Přejít na další stránku   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 18:51 pavel – blby dotaz na cerpaci hlavu
Ahoj,
poridil jsem si cerpaci hlavu, ale v navodu stoji (resp. na obrazku je nakresleno), ze musi byt cela hlava pod vodou, jak pak ale bude cerit hladinu? opravdu je to spatne, pokud je napr 1/2 venku z vody? ikdyz je tryska pod vodou? Pokud nekde vite o instruktaznim videu pro blbce ocenil bych, dekuji.
Dekuji za odpoved Pavel
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2012 17:28 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Konstant
Konstant napsal: Ok diky za nazory. Jeden znamy sa totiz obava toho, ze cerpadlo bude vytvarat v tom mojom 54 L akvariu priliz silny prud, ktory bude rybkam vadit a moze aj vytrhat rastliny. On vraj ma vo dvoch svojich 100 L akvariach cerpadla (neviem ake) a musel ich nasmerovat smerom ku sklu, lebo mu tam robia priliz silny prud. Tak sa obavam aby som z toho rybkam neurobil virivku.

romant ti poradil to naprosto nejlepší řešení. Do 54 l akva se neboj dát TUTO čerpací hlavu a tu kostku, co ti romant doporučil. Když použiješ toto čerpadlo, tak se žádného víru bá nemusíš, proud si našteluješ, jak potřebuješ. Navíc je to naprosto spolehlivé a bezúdržbové řešení a krevetky tě za něj budou milovat. Mám to už přes rok v Džungli, ale o tom si můžeš přečíst několik příspěvků níže v tomto vláknu. Bublifuk používám také, ve tvém akva by stačil, ale musel bys zvolit trochu větší než ten, co jsi tu posílal. Ale počítej s vysokou hlučností.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 16:59 Muž Miso [470] Re: Konstant
ak vyvod nasmerujes z jedneho rohu diagonalne do protilahleho prud sa rozdeli a nebude vytvarat vir. Zakladam mini 36l hruby objem a filter tam bude eheim2211 s papierovym vykonom 300l/h a myslim ze to bude akorat ;).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.06.2012 16:52 R Muž romant [27982] Re: Konstant
Ta doporučovaná hlava je regulovatelná. Mrkni se do tohoto vlákna, to je dobré řešení na rozmělnění a sestejnění proudu vody po akváriu. rybicky.net/forum/13235
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 16:38 Muž Konstant [13]
Ok diky za nazory. Jeden znamy sa totiz obava toho, ze cerpadlo bude vytvarat v tom mojom 54 L akvariu priliz silny prud, ktory bude rybkam vadit a moze aj vytrhat rastliny. On vraj ma vo dvoch svojich 100 L akvariach cerpadla (neviem ake) a musel ich nasmerovat smerom ku sklu, lebo mu tam robia priliz silny prud. Tak sa obavam aby som z toho rybkam neurobil virivku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   26.06.2012 16:13 jamajcan Re: Haimdol
Abych řekl pravdu,tak co jsem používal od Aquaelu,tak vnitřní filtry Fan absolutně spolehlivé,taky mi v malých akva jedou už min pět let a bez jediného zásahu naprosto spolehlivě.Topítka co jsem měl,taky bezpoblémové.Ovšem venkovní filtr UNIMAX 150,byla moje největší chyba,co se koupě týče.Větší šmejd,jsem nikdy neměl.Stál mě tolik nervů,že jednoho dne jsem to nevydržel a filtr skončil na tisíc kusů,na smetišti dějin :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 16:01 R Muž Silent [5949] Re: jamajcan
Tak to máš štěstí na kus. Já instaloval do provozu čtyři tyhle motorky od Aquaelu a tři do roka odešli, ovšem ten čtvrtý šlape jako hodinky byť je na můj vkus poměrně hlučný, ale majiteli to nevadí nebo si zvykl ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 15:47 R Muž Silent [5949] Re: Konstant
Za sebe můžu říct, že hlučnost tohoto motorku je po relativně krátkém čase poměrně vysoká, ale jak už to bývá u těchto značek záleží kus od kusu. Jeden může vydržet být tichý dlouho a jiný po měsíci dělá hluk jak příklepová vrtačka. Už z principu je tento způsob pohonu oproti čerpadlu hlučný (vibrační kompresorek) a v tomto případě kvalita komponent odpovídá ceně. Pokud trváš na tomto systému filtrace tak bych se podíval spíše po kvalitních vzduchovacích motorcích například od firem jako jsou Eheim, Sera nebo Schego. Počítej ovšem s vyšší cenou. Být to moje nádrž tak bych šel opravdu raději do bioakvacitové kostky a čerpadla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.06.2012 15:46 jamajcan Re: Konstant
Mám motorek APR150,od stejného výrobce AQUAEL,a hlučnost je skoro nulová,jsem s ním maximálně spokojený.EDIT:Jede bez přestávky vice než rok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.06.2012 15:34 R Muž romant [27982] Re: Konstant
Ano, to je ještě větší klasika než čerpací hlava a do akvária jenom ke krevetkám bych si tento osvědčený způsob filtrace dovedl představit. Stran hlučnosti motorku nemohu sloužit, neb ho neznám. Pokud máš obavy z hlučnosti, tak tomu filtru se přezdívá bublifuk a s lehkou mírou hlučnosti je třeba počítat právě při probublávání vzduchu, ale každý bude hluk vnímat jinak, takže to co jednomu bude vadit, druhý ani neuslyší. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 15:32 Muž micz [132] Re: Konstant
Do 54 litrové nádrže je tento filtr poměrně malý,určitě by byla lepším řešením čerpací hlava a nějaká rozumná kostka biomolitanu.Pohon vzduchovacím motorkem je poměrně hlučný.A motorek v odkazu má docela velkou spotřebu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 15:24 Muž Konstant [13]
Inak co si myslite o tomto? Nie je to to iste, co sa tyka vysledneho efektu?
www.shopakva.sk/…
a ktomu napr. takyto najjednoduchsi motorcek:
www.shopakva.sk/…
Nmate s tym niekto skusenosti? Nehuci ten motorcek? Nie je ten molitan nekvalitny a maly?
Diky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.06.2012 10:55 R Muž romant [27982] Re: Konstant
Nechat společně oba filtry pracovat po dobu měsíce a potom ten stávající odstranit a jeho funkci již plně převezme ten novej, kterej je možno regulovat, takže ze začátku ten výkon lehce přiškrtit a tím jak se bude špinit, tak postupně možno přidávat na výkonu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 10:51 Muž Konstant [13]
Super, a ako vyradiť starý filter a rozbehnúť nový tak, aby sa v ňom zabývali potrebné baktérie atď.? Mám nejaký čas používať obidva filtre? Obávam sa prisilného prúdu vody.. Alebo len stačí do akvária hodiť ten nový biomolitan na 3 týždne, nech si pláva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   26.06.2012 10:17 R Muž romant [27982] Re: Konstant
Řešil bych to čerpací hlavou s kostkou biomolitanu. Získáš daleko větší filtrační objem, nic Ti to nebude nasávat a krevetky si ten biomolitan budou obírat. ;-)
Edit: www.akva-exo.cz/…
www.akva-exo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.06.2012 10:14 Muž Konstant [13] – Nový filter - výmena filtru
Ahoj, chcem vymenit filter v akváriu. Môžete mi prosím poradiť postup, ako vyradiť starý filter a rozbehnúť nový tak, aby sa v ňom zabývali potrebné baktérie atď.? Mám nejaký čas používať obidva filtre?
Info: Mám 54 L akva set s vnútorným filtrom Eheim 2008, ktorý chcem vymenit za klasický bublifuk jednak kvoli tomu, ze tento sucasny ma silny prietok a nasava do svojho krytu krevetky, ktore z neho nevedia vyliezt a jednak kvoli kvalitnejsej filtracii.
Myslite, ze zabezpeci kvalitnejsiu filtraciu? Docital som sa, ze bublifuk je najlepsi, aj vzhladom na cenu. Mohli by ste mi pripadne odporucit dobry a lacny bublifuk s dobrym, lacnym a nehlucnym vzduchovacim motorcekom?
Dakujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.06.2012 22:29 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: chcany
Haimdol ti dal tu nejlěpší radu. Já jej doplním - na 70 litrů stačí Atman 200, mám odzkoušeno na 80tilitrovce, ale rozdíl v ceně je minimální a když koupíš 201, tak jej můžeš o něco víc přiškrtit. Co je důležité je co největší objem filtrační hmoty (bioakvacit, biomolitan). V té hmotě se usadí nitrifikační a jiné bakterie, které to, co jde do hmoty promění na látky, které jsou schopny vstřebat rostliny. Pokud si tento filtr pořídíš, uvidíš, že spousta rybek jej bude neustále ozobávat, kdybys měl šneky a krevetky, budou na něm také stále. Je to přirozená filtrace. Podobně to funguje v přírodě.
Ten závěsný filtr neodsuzuji, když koukneš na fotky Džungle, tak zjistíš, že mám totéž od Fluvalu. Dokud v Džungli nebyly rybky, stíhal v pohodě. S nástupem rybek už tolik ne. Zato byla krásně zelená voda. Po nasazení kostky akvacitu s čerpací hlavou se voda vyčistila, ale závěsný filtr jsem tam nechal stále. Sice příliš nefiltruje, ale zato dělá krásný proud pro krevetky molucké, a pro některé rybky, které proud milují. Pokud si ale pořídíš tento filtr a budeš mít nějaké menší rybky nebo krevetky, je dobré na sání připevnit malou kostičku biomolitanu (velá tam nevleze), protože jinak co chvíli najdeš ve filtru ubitou rybku nebo krevetku. Někdy kupodivu i živou, nedávno jsem tam našel mřenku vietnamskou, ale ta tam musela proplout proti proudu, protože jsem na sání kostku měl.
Volba je na tobě. Buď dát skoro pětikilo za nepříliš funkční honič vody a brzy budeš měnit, nebo si koupíš rovnou funkční biofiltr... případně dáš i několik tisíc za hrncový filtr, který je stejně funkční. Například ten, který níže doporučuje Treeman odvede asi stejnou práci jako kostka a čerpací hlava a není tak moc drahý jak hrncové filtry bývají... nicméně stále je asi 3x dražší :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 20:38 Muž Treeman [249] Re: chcany
ahoj tebou vybraný filtr s předělanejma náplněma není zas tak špatná volba jde regulovat průtok což je také dobře nebude ti zabírat prostor v akváriu ale upozornuji předem že mám podobnou koncepci a je docela "hlučný rezonuje tím že je zavěšen na stěně akvária" příští volba bude toto:

www.spokojenypes.cz/…

už jeden mám v modelu 7mi-stovka a sem s ním velice spokojen.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 19:24 R Muž romant [27982] Re: chcany
Jenom lehoučký doplnění k tomu krmení. Krmit tak, aby to co do akvárka člověk nasype zmizelo(bylo pokud možno skonzumováno) do 20 vteřin a krmit takto klidně 2x denně, potom bych si starosti s nějakýma nadměrnýma zbytkama hlavu nedělal. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 19:12 R Muž Silent [5949] Re: chcany
Předně, je třeba krmit tak aby žádné zbytky krmiva neměli šanci se do filtru vůbec dostat ;-) no a dále, pokud se nějaké zbytky už na molitan "přicucnou" tak se o ně ryby případně nakonec bakterie postarají. Mimochodem ten princip filtrace je stejný. Voda protéká skrze hmotu, jen u vnějšího ty zbytky a nečistoty nevidíš.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 19:10 chcany Re: chcany
Děkuji za rady, ale ještě mi zajímá u toho vnějšího filtru píší například že zachycuje zbytky potravy. Cyklus vnějšího filtru chápu, ale vnitřního ne. Pokud to dobře studuji tak čerpadlo nasává přes tu bioakvacitovou kostku a vypouští trubičkou nad ní. To by znamenalo že třebas ty zbytky potravy zůstanou přicuclé na té kostce?
Jinak určitě budu študovat :-) Zatím mám jen to akvárko takže na všechno je času dost :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.06.2012 18:52 R Muž romant [27982] Re: chcany
Jenom bych doplnil kolegu, že při výběru filtru(jedno jestli vnějšího, či vnitřního), je dobré vždy přihlédnout k objemu filtračních materiálů, čím větší tím lepší. Jako dalším společným kritériem výběru je výkon, který je dobré po zaběhnutí filtru(klesne na polovinu) provozovat na 2x a vícenásobném přečerpání nádrže za hodinu, čímž je zabezpečena cirkulace vody z níž posléze profitují rostliny, jimž se tímto lépe dostává živin. Ten dvojnásobek nebrat jako dogma, ale já ho vnímám jako takovou rozumnou hodnotu provozovanou v normálním společenským akváriu, pro akvária spec. rostlinná je vhodné ten hodinovej výkon ještě vyšší. Takže je dobré pořizovat zařízení s dobrým poměrem výkon x objem filtrační hmoty. Informací je zde na toto téma nejenom v tomto vlákně dost a dost, takže to chce dost číst. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 18:45 Muž micz [132] Re: chcany
Navíc ten aquaclear je použitelný pouze u otevřených nádrží nebo se musí udělat otvor do krytu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   25.06.2012 18:36 R Muž Silent [5949] Re: chcany
Vzhledem k tomu, že plánuješ větší nádrž mi přijde investovat do vnějšího filtru zbytečné. Na 70 litrů je velmi dobrou volbou regulovatelné čerpadlo (Atman AT-201) a bioakvacitová kostka 10x10x20cm. V každém případě tím získáš větší filtrační prostor než při použití závěsného Aqua Clearu z tvého odkazu. K druhé části dotazu bych dodal jen, že čerpadlo se používá k pohonu filtru, případně rozpohybování vody a kompresor je vzduchovací motorek, takže se používá k pohonu pomaluprůtočných filtrů nebo k dodatečnému vzduchování v akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 18:26 chcany – Vnější filtr
Ahoj, jsem začínající akvarista a chtěl bych se touto cestou zeptat na pár otázek, které jsem nikde nevyčetl. Mám akva 70l a hledám do něj vhodný levný vnější filtr.(Levný proto že v blízké budoucnosti plánuji větší a toto využívám jen jako zkušební). Vnější proto, protože se mi zdá a co jsem vyčetl má větší účinnost než vnitřní (i čištění atd.).Co jsem tak koukal optimální pro mě by byl asi tento: www.spokojenypes.cz/… . Co vy na to? Na začátek? Dále mám pár nejasností. Na co se třebas používá čerpadlo a kompresor? Když budu mít tento filtr tak jsem mi tyto věci zdají jako zbytečnost.
Předem děkuji za odpovědi a doufám že u vás najdu pochopení jako začínající akvarista.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 13:36 Žena kahua [223] - Miniakvária
Ok :-)Díky moc za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 13:25 R Muž romant [27982] Re: kahua
Do toho 120 litrovýho akvária klidně i silnější AT 201 a tu kostku 10x10x20.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 13:22 Žena kahua [223] - Miniakvária
Jj, koukala jsem na internetové obchody a myslím, že když pohledám, tak najdu i nějaký s osobním pževzetí v Praze poblíž, kam jezdívám. Stejně asi koupíme rovnou dva, do 120l akvárka se bude hodit taky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 13:12 R Muž romant [27982] Re: malyLibor
Měl jsem na mysli ty internetový obchody, leč jsem to nenapsal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 13:09 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: kahua
Přesně jak říká romant. Já mám v Džungli, která má 80 litrů, taky jen 10x10x16 z důvodu nízké výšky, mám tam Atman200 a krásně stíhá, i když někdy je tam celkem dost rybek včetně špindír jako paví očka. Mám ho tam od 1.3.2011 (ještě že jsou ty deníky u nádrží) a nikdy jsem ho ještě nečistil, jen v květnu, když jsem zakládal Třístovku, jsem vymačkal molitan do Třístovky, abych naočkoval tamní hamburský filtr. Je fakt, že v tom bylo docela dost bordýlku, ale filtruje stále skvěle, v Džungli je naprosto čistá voda. Jo, a tu čerpací hlavu mám seškrcenou tak, aby čerpala jen 80 litrů za hodinu a opravdu to stačí.
Co se týče dostupnosti, tak bohužel to nevidím tak moc růžově jako romant, protože některé obchody, především v různých řetězcích, Atman nevedou. Raději prodávají drahá čerpadla německých firem, která jsou ale také vyrobena v Číně. Proto doporučuji, pokud nemáš v blízkosti dobrý akvaristický obchod, objednat si to přes internetový obchod. Kvalitních internetových obchodů kde mají jak tu kostku, tak tak hlavu Aman 200 je několik. S výběrem ti může pomoci i Heureka.cz, kde zjistíš, jak jsou na tom jednotliví prodejci s cenama a taky jak je hodnotí uživatelé. Já osobně nevybírám jen podle ceny, ale taky podle spolehlivosti toho kterého obchodu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 09:28 R Muž romant [27982] Re: kahua
Určitě se v brzké době zadaří, vše co budeš schánět je běžně dostupný sortiment, tak ať to funguje a slouží jak má. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.06.2012 07:09 Žena kahua [223] - MiniakváriaRe: romant
Děkuji :-) Snad se mi to povede vše během prázdnin dokoupit, na podzim zřídit a do Vánoc už bude vše fungovat tak jak má :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.06.2012 06:57 R Muž romant [27982] Re: kahua
Ano, AT 200 a bude Ti stačit ten 10x10x16, to bude luxusní filtrace o kterou se nebudeš muset téměř vůbec starat, max. 1-2x do roka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 06:53 Žena kahua [223] - Miniakvária – romant
A platí stejný parametry pokud budu mít jen krevetky? Hlava mi byla doporučena Atman 200.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.06.2012 06:37 R Muž romant [27982] Re: kahua
10x10x16 při menším zarybnění, při větším a většíma špindírama 10x10x20. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 06:33 Žena kahua [223] - Miniakvária – malyLibor
Musím říct, že mě byl tento filtr doporučen též ke krevetkám, takže na tom něco bude :-) Která kostka by byla dobrá do 60l aqua?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.06.2012 17:15 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Lola
Nevím, jestli už sis ten filtr koupila, ale pokud ne, doporučím ti jiné řešení, podle mého názoru lepší i levnější. Podle mne by byl nejlepší hamburský filtr, ale akvárko máš krásně zařízené a byla by hloupost ho celé předělávat znovu jen kvůli filtru, takže bych ti doporučil biofiltr. Je to velmi jednoduché, přitom ale hodně účinné řešení. Kostka biomolitanu osazená čerpací hlavicí. Sám mám takový v Džungli a přestože tam občas bylo opravdu hodně ryb, funguje mi přes rok zcela bezúdržbově. Jedinkrát jsem ho vymačkal, když jsem zařizoval Třístovku a chtěl naočkovat HMF v ní. Více informací najdeš zde: www.rataj-spk.cz/…
Trošku jsem to spočítal a do tvého akvárka bych zvolil kostku číslo 5 a čerpací hlavu Atman 201. Tento filtr není žádný honič vody, akva ti přečerpe 2x za hodinu, vytvoří jen mírný proud naprosto vhodný pro tvé rybky. Nemusíš mít strach, že ti nasaje rybky nebo krevetky, krevetky a šneci ho budou milovat. Mně na kostce neustále sedí spousta krevetek a obírá ji a věčně na ní je i některá Tilomelánia. A ani ta barva není tak šílená, po pár týdnech díky mikroorganismům ztmavne a stane se naprosto nenápadnou.
Máš-li k tomu nějaké dotazy, klidně se ptej, poradím rád, stejně tak komukoliv jinému. Se zastánci hrncových filtrů nehodlám diskutovat o jejich účinnosti, podle mě je to zcela jiná kategorie a s tímto filtrem se nedá srovnávat. Funguje to na zcela jiném proncipu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   24.06.2012 14:07 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Trošku preložím tú slovenčinu: "ja by som to videl" znamená "spravil by som si z toho CO2 reaktor", lebo ešte je tam aj prípojka na hadičku cez ktorú by som privádzal CO2-jku ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.06.2012 09:51 R Muž Silent [5949] Re: milan666
Tak CO2 reaktor to opravdu není. Cosmogagy má naprostou pravdu. Jedná se o výrobek firmy Resun a je to prakticky vnější biologický filtr bez čerpadla který se dá buď pověsit na okraj nádrže, nebo postavit vedle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.06.2012 09:32 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: milan666
proč?? Vždyť je to prakticky obyčejný kanistrový filtr, jen nemá čerpadlo integrované, ale musí se dát externí :-) pro menší akvária bych to viděl jako docela slušné řešení :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2012 20:58 Muž cezarmilan [591] - Rostliny
Ja by som to videl skôr ako reaktor CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2012 10:13 Muž fido16 [631] Re: Roby
Na auktu je něco podobné aukro.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2012 15:31 Žena Lola [28] Re: TomasOxx
TomasOxx napsal: Ja bych se nebal jit rovnou do 2075.
Ten už je bohužel nad moje limity, hlavně prostorové - mám pod akvárkem prostor něco málo přes 40 cm na výšku.
Jinak díky moc všem za rady ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2012 22:48 Muž O.Tom [439] Re: Lola
Ja bych se nebal jit rovnou do 2075. Mám ho ted v 275 litrech a je to tak na hranici. Sice mam aktualne prerybneno... Prutok mam na maximum a mohl by byt i silnejsi. Dokoupil jsem do filtru naplne, tak se trosku snizil. Ony ty filtry maji na obrazku v manualu krasne plne kose, ale kdyz to clovek rozbali, tak zjisti ze se tam v 1,5 litrovem kosi vali sacek s naplni 1 litr, coz je v kazdem kosi 1/3 kapacity nevyuzita. Dokoupil jsem tedy substrat pro a do vsech kosu jej doplnil na maximum. Naplne Mech Pro (coz je sprsoty husi krk narezany na male kousky) jsem nahradil taky naplni Substrat Pro. Ke spotrebe, tech 16W je maximum, se snizujicim prutokem se snizuje i spotreba, pri uplnem uzavreni mi to pri mereni ukazovalo 9W.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 21:44 R Muž romant [27982] Re: Lola
Já k tomu přistupuju tak, že se ten filtr dá klidně použít i u většího akvária a co člověk ví, co ho ještě potká. ;-) Ten výkon je velmi slibnej a po zaběhnutí o Tvoje akvárko za hoďku přečerpe cca 2x a to se bude líbit i rostlinám. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 21:39 Žena Lola [28] Re: romant
romant napsal: Edit: Můj hlas patří tomu Eheimu 2073. X-)
Já se původně nejvíc přikláněla k tomu Eheimu 2224: nízká spotřeba + minimální hlučnost = rodinná pohoda :) .... účet z obchodu budu muset tak jako tak schovat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 21:38 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Lola
Ono to s tím zanášením nasávacího košíku nebude tak žhavé...koukám máte Aquaball, ten čistíte stejně, jako budete čistit nasávací košík. Já bych se toho nebál, na této výměně vidím jen samá pozitiva.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 21:34 Žena Lola [28] Re: savan
savan napsal: na ten nasávací košík môžeš da pančuchu alebo molitan,len musíš počítať že sa bude zanášať nečistotami a budeš ho musieť čistiť.
Punčocha mně také napadla. Jeden z důvodů, proč měním vnitřní za vnější filtr je, že se nechci v akva stále štrachat a plašit ryby - a to že by se zanášel ten košík s punčochou mně právě dost odrazuje. Ale děkuji za reakci ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.06.2012 21:17 R Muž romant [27982] Re: Lola
Osobně bych se onoho předimenzování vůbec nebál. Větší objem filtračních hmot u filtru který se dá výkonově regulovat, to je dobrá kombinace. X-) Toho společnýho záběhu bych se taktéž nestranil. Jestli je obava o nějakej efekt pračky, tak v případě regulace toho nového filtru to bude pohodová záležitost. Po měsíčním společným fungování se bude moci na výkonu toho nového přidat a ten stávající odebrat. :-)
Edit: Můj hlas patří tomu Eheimu 2073. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2012 21:14 Muž savan [622] - ŽivorodkyRe: Lola
Trocha predimenzovaný filter neni nikdy na škodu.časom sa ten filter zanesie a jeho prietok klesá.na ten nasávací košík môžeš da pančuchu alebo molitan,len musíš počítať že sa bude zanášať nečistotami a budeš ho musieť čistiť.filter zabehni spolu zo starým filtrom aspoň mesiac.keby spolu robili velký prúd v akva,možeš ich trocha prišktiť

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [131] ...... 256 257

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232450x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5930?od=6501