Jaký filtr
0 08.07.2007 12:04 magda – Co dělám špatně
mám 20 l akva - prezentace zde
www.akvarko.cz/…
akva s rostlinkama běží od 1.6.
13. 6. 07 jsem tam nasadila 20 krevet, k dnešnímu dni jich žije 5 (4 už jsou v jiném akva, 1 se mi zatím nedaří odlovit). před asi 3 dny jsem koupila malého ancistruse na řasu, do včerejšího večera byl úplně v pohodě, přisátý na skle, dnes ráno ležel na dně na zádech.
teplota je momentálně 25 stupňů. filtr mám molitanový, na 8 hodin ho vypínám (v noci). a akvu je trochu řasy, mírně na skle, tu seškrabávám. i z rostlin, jsou to takové koberečky. když mi nějaký kus spadne na dno, tak během hodiny je z kuličky zase kobereček. nevím, co je to za druh. vodu měním 1/3 1x týdně. nalívám odstátou. chemikálie nepoužívám. zajímalo by mě, v čem dělám chybu.
0 08.07.2007 11:29 Radek – filtr
Starší reakce
0 10.06.2007 16:54 Anonym A čo tento:http://www.spokojenypes.cz/aguael-vnitrni/filtr-aq-fan-micro-%5Bid-5-851-3067%5D.html
Má niekto s týmto filtrom skúsenost.
0 10.06.2007 12:44 Štěpán Tak motorek utáhle víc než jednu věc, filtr a vzduchovací kámen určitě.
0 10.06.2007 12:40 Štěpán Jenomže ten motorek potřebuješ pořád, vzduchování nemocné rybě, líhnutí artemií, urychlení odstátí vody, atd.! Takže motorek do toho nepočítám.
0 10.06.2007 12:29 Štěpán Ideální k úpravám je česká Silenta! Jsou na ní náhradní díly skoro zadarmo. Nechápu, proč si lidi kupují čínské šmejdy, místo aby si koupili osvědčený tradiční český výrobek!!!
Samozřejmě je OK tak jak je, ale úplně bezhlučná není.
0 10.06.2007 12:28 Štěpán Michale, můžeš si ten motorek přece upravit! Zesílit mu stěny epoxidem, třeba ještě s nějakým plnivem! Nebo ho můžeš dát dost daleko, odpor při foukání do vody je x-krát větší než odpor několika metrů hadičky.
0 10.06.2007 12:25 Štěpán 0 10.06.2007 12:15 Štěpán Michale, snažil jsem se říct, že použitím čerpadla v akváriu nevhodným způsobem - třeba v příliš malém akváriu - si lidi způsobují naprosto zbytečně problémy, i když by mohli použít velice jednoduchý, levný a osvědčený filtr na vzduch.
Už jsem to tady psal a Sidonius upřesnil, že existuje nějaká optimální rychlost průtoku vody filtračním médiem pro biologickou filtraci (bohužel si zase nepamatuju, jak je vysoká). Podle plochy, kterou teče voda se má spočítat, jaký má být průtok vody. Takže "objem akva přečerpat 1x za hodinu" bez znalosti toho, jak velkou plochou ta voda teče a jestli je filtr dostatečně velký vzhledem k biologické zátěži akvária, je výrok úplně na nic.
Koukám, že vy byste asi slyšel i jemné vzduchování ... tak potom už jedině špunty do uší
...
No já nevím, bubliny když na hladině praskají jdou slyšet vždy, poslouchal jsem je skoro celé dětství. Ikdyž je ve filtru kamínek, ikdyž je vývod na hladině. Čerpadlo v malém akvárku smysl má, dělá totiž co má, je nehlučné, takže mě manželka nevyhodí i s akváriem z ložnice.
0 10.06.2007 10:31 isamik [180] Stepane, mas jiste pravdu nejlepsi je klasicky bublifuk. Jen nevim co si chtel rict timto vyrokem?
>> zkušenost mám jak s molitanem tak s čerpadlem a akvárium mi fungovalo jenom s klasickým molitanem <<
Ono samotne cerpadlo toho moc nevytrhne
. A podle ceho se ma odvozovat prutok filtrem aby probihala dobre biologicka filtrace, ne jen ta mechanicka?
0 10.06.2007 08:57 Štěpán "objem akva přečerpat 1x za hodinu"
za jakých podmínek tenhle výrok platí? Má smysl říkat takovýhle věci, který samy o sobě nic neznamenají?
"To Horác: ikdyž vyřešíš nehlučně kompresor, tak stále uslyšíš bubliny vycházející z filtru."
Momentálně provozuju 5 ks bublifuků (MINI BIO FILTR od JK ANIMALS) a bublat neslyším ani jeden ... Asi sem hluchej jak to poleno. :o)
(Jestli jste četl můj příspěvek do konce, tak kromě motorku jsem řešil i to bublání ...)
0 10.06.2007 08:24 Janinka – Atman
Já mám v 12 l akva filtr Atman At-f300 a nemůžu si stěžovat-mám ho v ložnici vedle postele a vůbec ho neslyším.Má regulovatelný výkon a akvárko je čistý,rybičkám(2 paví oka) se daří,takže můžu jen doporučit.
0 10.06.2007 08:17 Štěpán Mimochodem, zkušenost mám jak s molitanem tak s čerpadlem a akvárium mi fungovalo jenom s klasickým molitanem! Mám dojem, že to nebyla náhoda...
0 10.06.2007 08:08 Štěpán "tak stále uslyšíš bubliny vycházející z filtru"
No a co? Na tenhle zvuk se dá velice snadlo zvyknout. Když se filtr umístí jak má (horní hrana trubky na úrovni hladiny), tak to navíc moc nebublá. Vzduchovací motorek se dá vždycky dát do nějaký skříňky nebo umístit do jiný místnosti.
Mít v malém akvárku čerpadlo a všemožně se ho snažit utlumit je -odpusťe mi to- hloupost. Je to jako zaměstnat kulturistu opravama hodinek. Nebo jezdit s Ferrari na nákupy. Nebo sekat zahrádku před domem kombajnem. Atd atd.
Můžete si vymýšlet další příklady. Prostě BLBOST!!!
0 10.06.2007 00:09 wayn [79] Ten vnitřní filtr na fotce bude asi Shark. I ten mám. Ta regulace nahoře je jen na přisávání vzduchu, ne výkonu. Taky jsem oddělal spodek a nasadil molitan, mám ho teď v akváriu 32 litrů. Jeho výkon jsem snížil tak, že do místa kde nasává vlastní čerpadlo jsem dal kousek molitanu. Už jsem tu jednou fotku dával:
rybicky.net/k/forum/37083.jpg
To Horác: ikdyž vyřešíš nehlučně kompresor, tak stále uslyšíš bubliny vycházející z filtru.
Mám 12 a 25 litrové akvárka, obe bez filtra a darí sa im úplne bez problémov. Pravda v oboch je plno rastliniek a nie sú prerybnené. Odporúčam pozrieť
www.sweb.cz/…, a tretie číslo časopisu akvárium zo stránky
www.klub.akva.sk 0 09.06.2007 19:05 isamik [180] Horaci uletem bych to nenazval, mozna nerozvaznost
. Je pravda, ze vsechny cerpadylka maji obrovsky vykon, a je to jako uragan. To moje bylo taky, ale kdyz ho chvili (mesic, dva) necistil, molitan sem obalil javskym mechem a nepropiram ho (nemam proc v akvarku mam 1ho sneka), prijde mi ze ten filtr sotva jede, je to tak desetina vykonu jako kdyz byl novej a naprosto mi postacuje. A k tomu vzduchovacimu motorku, predevcirem jsem si koupil elite801, a oproti motorku od aquaelu oxyboost ap 100 je to jako nebe a dudy, k tichosti taky pomohli "t-cka" od sery, kdyz sem tam dal ty "zeleny" tak taky vrcel, ikdyz min.
0 09.06.2007 10:47 Athaya teda ja mam BluWave 03- t. j. velky filter ale mali a set aqvaria 40x20x20 (nejak tak) a v nom bolk ten "filtrik". da sa kupit aj samotne. ten moj staci dat do zasuvky a ide. je podla mna tichy, nepocut ziadne zvuky iba trosku- prudiacu vodu
Přidat reakci
1 ...... [250] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x