Jaký filtr
Eheim 2075 moc velká výška, ale děkuji.
saint21 napsal: Mezi Eheim a JBL je rozdíl 1000,- v Hornbachu. Proto jsem i zvažoval JBL, ale zase netrvám na tom u 1000,- nějak extrémně šetřit.Potom je rozhodnuto.
Mezi Eheim a JBL je rozdíl 1000,- v Hornbachu. Proto jsem i zvažoval JBL, ale zase netrvám na tom tu 1000,- nějak extrémně šetřit.
Co je v základu za média?
Jbl e901 je už moc vysoká nad filtraci by zbylo jen 5 cm a musel bych lámat hadice atd.
EHEIM 2075-6.000Kč,e 901-2.700Kč.
EHEIM dodává dnes náhradní díly na filtry staré 25 let. Myslím, že to nikdo jiný nedělá.
Ale nějaký koupit musím a oba mít doma se mě nechce :o)
o tom jsem taky uvažoval a myslím, že s tím není problém ani u jednoho.
Už jsem v životě prodával kde co, ale eheimy ještě ne.
Tazatel se zeptal zcela konkrétně, zcela konkrétně jsem odpověděl, včetně argumentů, ale asi jsem někde udělal chybu.
Jo a eheim vůbec, tedy podle mě není 2x dražší.
Měl jsem JBL 900, mám EHEIM 2075.
Příkláním se k EHEIMu, jestli se nepletu, tak má širší hadice a při jejich zanesení neklesne tak dramaticky průtok jako u uvedených modelů JBL.
A nejsou uvedené ceny, ale zvážil bych i model EHEIM 2075
Aby Einheim nevítězil, když stojí 2x tolik. Einhei je možná dobrá značka, ale většinou ceny proti konkurenci neopodstatněně vyšší.
@saint21: Zvaž ještě e901.
Pozor na ty udaje o filtračním prostoru, ty jsou u obou srovnávaných srovnatelný, je třeba se zaměřit na množství filtračních médií.
U mě vítězí eheim, tedy v tomto případě rozhodně, argumenty jsem uvedl v první reakci, ono ten výkon o 250 l/h, tedy tem maximální v nezašpiněným stavu se může i do budoucna hodit použitím tohoto filtru i u většího akvária. No a když JBL tak e901 ať máš brouka v hlavě.
Já myslím,že ať koupíš ten,nebo ten,chybu neuděláš. Oba jsou super.
U mne bylo rozhodující-zkušenosti jiných,CENA,záruka. S tím vzhledem to byl vtip.
Tak bych uvažoval, zda seženu náhradní díly i za 10 let ...
Protože za rok je potřebovat určitě nebudu.
Vzhled v tomto případě mě moc nebere
Tak nějak jsem si to představoval
Protože JBL je hezčí a mám ho radši.
Nejde mi ani o tom kdo co hájí(je to jak s autama atd), ale spíš jsem myslel, že někdo napíše příklad: mám JBL a Eheim jsem měl a už bych si znovu nekoupil JBL z důvodu toho a toho. Jde mi objektivní zhodnocení těchto dvou filtrací. Na netu jsem prolezl co jsem mohl, ale nikdo to až tak neřešil a nebo jsem blbě hledal.
JBL se mi líbí více filtračního prostoru a lepší cena.
Eheim zase považuji v této cenové kategorii za to nejlepší co se dá pořídit.
Dodání n.d. u obou firem výborné. Jsem z Brna takže koupit filtrační hmoty a n.d. v Hornbachu i v neděli není problém ani u jedné této značky.
Prostě nejsem schopen se rozhodnout.
Proč doporučovat JBL, když tazatel dává na výběr? Chápu, že máš s JBL(e901) pozitivní zkušenosti, taky je mám a stejně tak i s Eheimem a když bych si měl vybrat, jak jsme byli dotázáni, volil bych prostě, jak jsem argumentačně vyjádřil ten eheim.
Já zas doporučuji JBL. Ale je to věc každého,každý si hájíme to své.
Ehaim je jednou tak drahý,práci dělají tu samou a stejně ,JBL má 4 roky záruku,a média si stejně skoro každý vymění. Ale je to jen můj názor.
Eheim, kvalitnější filtrační hmoty v základu, větší max. výkon, předfiltr.
Dobrý den
Chci koupit jeden z výše uvedených filtrů a nejsem schopen se rozhodnout, který je lepší pro moje akvarium. Jedna se o Juwel Rio 180. Vnitřní filtr tam nechci a po delším uvažovaní ohledně místa pro filtr jsem se rozhodl pro vnější. Převážné v akváriu budou rostliny. Počítám s menším množstvím neonek a asi dva páry skalár. Mohl by mi někdo, kdo má nejlépe zkušenosti s oběma filtry objektivně posoudit, která variant je lepší. Předem děkuji za pomoc a vstřícnost.
Na tolik parmiček máš celkem malé akva a vnitřní filtr ti to neutáhne (poměrně dost kálej).
Ahoj, ja som za Aquaball 130 od eheimu, je tichy, kvalitny a ma volitelne filtracne hmoty a su uz v cene tusim. Tych rybiek tam nemas vela?
0 23.11.2015 14:41 Espectra Dovolte mi přidat se k diskusi. Kvalita stojí peníze, zváště pak,když funguje.Všude pracují lidé a ti si chtějí vydělat. Kdo dělá kvalitní zboží, chce víc. Zdá se mi nefér říkat všeobecně o všem, že je to příliš drahé, průměrný značkový filtr od EHEIMu včetně náplní stojí kolem 3-6 tisíc. Udělá dobrou práci a vydrží 20 let. Naproti tomu většina z nás a našich dětí nosí v kapse mobil s mnohdy vyšší cenou a myslí si o nás někdo, že jsme milionáři? Vydrží ten mobil 20 let? A udělá vůbec nějakou práci za ty peníze? Pokud si někdo dovede vyrobit funkční filtr, je to super, náklady na svůj čas by si měl ale také spočítat. Pokud někdo chce dobrou techniku a koupí si jí, proč ho máme považovat za hlupáka, nebo nešiku? Auto si také již dávno skoro nikdo neopravuje sám, ale svěřuje ho do rukou odborníka.
jenomze one nejde o objem filtru, ale o objem a funkci bakterii v nem. takze tvuj obrovsky filtr muze klidne filtrovat stejne jako maly s dobrou filtracni naplni a lepsim prutokem. ono urob si sam neni vzdycky lepsi a ani levnejsi.
Ono je otázkou, co je drahé. Já jsem s akvaristikou začal v r. 1983 jako malý kluk. A pamatuju si, že tehdy obyčejné paví očko stálo 5 Kčs, což by odpovídalo přibližně dnešním 50 Kč. Vzduchovací motorek, to byla slušná položka. Atd. A pokud tehdy někdo chtěl akvárko, tak ho to stálo v přepočtu k výdělkům daleko víc než dnes.
To určitě ne,molionáři.
Škoda. Ale třeba já nejsem tak zručný,nemám ani materiál,ani dům,nebo velký byt. Jsem v bytovce. A ty peníze zas nejsou tolik. Když vidím kolem sebe,co všechno stojí,....
A utratit je za něco,co je hodně důležité,není -vyhození peněz. Myslím.
Mít doma podínky na výrobu a ten filtr kde schovat tak do toho jdu taky. Jenže dělat experimenty v 6. patře v paneláku s tolik vody není sranda....
Jinak speciálně pro vás, objem fitrační nádoby je cca 7l
Těsnění jsem zrovna na mysli neměl, spíš vrtulku, ventily....
RBeil napsal: Pokud vím tak tak se NHKG ptal na objem filtrčních náplní ne objem filtru.
Dobře já to upřesním.
Jaký je objem filtračních náplní?
V příslušném tématu najdeš, jak mi tam někdo vyvracel, že by bylo potřeba k JBL náplně dokupovat. Ale stejně jako ten tvůj příspěvek to hledat nebudu.
Takže jich tam je asi dost. A JBL dává 4 roky záruku a nějaké těsnění tě finančně nezabije. Případně pokud si široký, nemusíš používat originální těsnění. (EDIT: Jindráš toto víceméně potvrdil.)
@JD1609: Neznám a ani jsem neviděl, že by ho někdo měl. Navíc opět uvádějí jen část údajů a má velkou spotřebu. Nevidím jedinou výhodu proti JBL (ta Aqua Nova je aspoň levná na pořízení).
Mám e901. Koše jsou čtyři,v jednom keramika-válečky-,v ostatních modrý molitan. Já je časem vyměnil a mám v jednom drcenou pemzu a v ostatních keramiku,různou. Obsah filtr.náplní je 7.8l. Je neuvěřitelně tichý. Spotřeba 11w. A další věc-4 roky záruka. Mám ho rok. Nekupoval bych podezřele levné a bez pověsti značky. A JBL je hodně dobrá zn. Stál 2.600Kč,menší e701,se dá koupit už za 2.100. Není o čem přemýšlet-si myslím. Člověk chce ušetřit 5-6 stovek,ale pak zjistí,že to je z Polska,náhr.díly nebudou,nebo čekat půl roku,než je přivezou,atd. Ehaim,JBL,nic jimého. Ověřené značky. Tetra taky nic moc-dle zkušeností jiných.
Filtr není investice na měsíc.
Pokud vím tak tak se NHKG ptal na objem filtrčních náplní ne objem filtru. Co z toho že objem filtru je dejme tomu 6,5l ale filtračního materiálu tam je celkem 4,5l ? Ja do toho filtru přikoupil další kilo keramiky a dal jsem ho úplně do dolní části filtru kde byl velký nevyužitý prostor cca 1,5l
Já tu stránku četl celou a objem filtru jsem také nenašel, tak nebuď tajnůstkář a prozraď kolik to je
.
0 22.11.2015 09:46 JD1609 – Jaký filtr
Ono když si přečtěš celou tu stránku co jsem poslal tak tam najdeš že tam je 500g keramiky a 500g aktivního uhlí. To kolik tam je vaty a molitanu jde dobře vidět z obrázku co je dole jak jsou seřazeny filtrační materiály. Zato u JBL e701/901 jsem nikde nenašel kolik ěch materiálu tam je, maximálně co tam je, ale kolik ani zmínka. Jinak ano spotřeba je o 400kč/rok menší, ale když se něco pokazí nebo rozbije tak cena náhradních dílu je trochu někde jinde.
Tak,tak.
AQUA NOVA NCF-1000 má podle mě 2 velké nevýhody: spotřeba a to, že nikde neuvádí nejdůležitější údaj (objem filtračních náplní). Nechápu, jak to může někdo neuvádět. Nic od nich bych si nekoupil.
Pokud není limit na peníze, JBL sice stojí o skoro tisíc Kč více, ale sežere na elektřině o 400Kč ročně méně (při ceně 5Kč za kWh), takže za 2 roky už se vrátí. Větší varianta je jen o trošku dražší, ale stačí ta levnější.
akvarijni-filtry.heureka.cz/…
akvarijni-filtry.heureka.cz/…
Pokud je potřeba šetřit, tak čerpací hlavu Atman AT-202 a molitan.
Chce to nastavit finanční mantinely,ale určitě bych šel do vnějšího
0 22.11.2015 01:11 JD1609 – Jaký filtr
Zdravím, chtěl bych upgradovat filtr a nevím jaký jestly vnitřní nebo vnější... Doporučily by jste mi něco? Nyní mám aqo 112 l, a filtr Claro 600.
Lepší je venkovní. Nic v akva nepřekáží, variabilnější nastavení a koše se dají plnit různým materiálem,třeba na úpravu vody. O mnoho větší filtrační objem,lépe se čistí,atd,atd.
A tisíce -jsou jen dva. Třeba JBL e 701,e 901,jsou skvělé. A 4 roky záruka. Nic proti vnitřním filtrům,ale je to opravdu někde jinde. Já mám JBL e901 a naprostá spokojenost,vůbec o něm nevím,neslyším ho. Ale proti gustu.....
Díky, já ale zkopíroval co mi psal kolega výše. Myslel jsem si, že to je ten molitan.
1 20.11.2015 07:30 EiFFeL [39] www.akva-exo.cz/… ta se nasadí na tu čerpací hlavu přes kterou se voda nasává a tím pádem vodu čistí. Slouží jako celkem dobrý materiál pro osídlení nitrifikačních bakterií které nám pomáhají s udržením rovnováhy v akva. Mám to u své nádrže v práci.
Přidat reakci
1 ...... [50] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x