Jaký filtr
Ráda bych si pořídila vnější filtr TETRA EX 700 nebo FLUVAL 205 do této nádrže
rybicky.net/nadrze/7209. Mohli byste mi poradit jaký? U fluvalu je prý míň místa pro filt. náplně.
lubosov napsal: tetra by som už nikdy nekúpil, mám ho viac ako dva roky a už tečie hlava. Nedajú sa kúpiť skoro žiadne náhradné tesnenia,hlavne tesnenia hlavy, len celú hlavu. Tichý je, ale spolahlivosť proti pretečeniu nulová - už ho musím mať vo vedre.
www.exo-eko.cz/… a tohle je co?
nestraš lidi
0 22.08.2009 21:38 kreek – Re: lubosov
Souhlasím. Už se tm tady mluvilo. Nejspolehlivější je Eheim. A řekl bych že i cenově dostupný. Navíc náhradní díly seženeš ipo 20 letech. To je unikát.
tetra by som už nikdy nekúpil, mám ho viac ako dva roky a už tečie hlava. Nedajú sa kúpiť skoro žiadne náhradné tesnenia,hlavne tesnenia hlavy, len celú hlavu. Tichý je, ale spolahlivosť proti pretečeniu nulová - už ho musím mať vo vedre.
díky
Potop ji.Je to bez problémů..Na fotce ji mám sice trochu nahoře,ale mám tam míň vody. Jinak ji má zcela potopenou..
Musí být ta výpustní rampa nad vodou_Nebo jí můžu zcela potopit?Hodně to čeří hladinu a v noci je to bublání taky docela nic moc děkuji
Starší reakce
0 19.08.2009 14:58 Usine – Re: Ratinho
Nesmíš všechny vnitřní filtry házet do stejného koše. Špatné jsou jen ty takzvané honiče vody. Příliš silné čerpadlo a malá filtrační náplň. Většinou jde zvětšit filtrační náplň (biomolitan) a zregulovat sílu čerpadla. Když odstraníš přisávání vzduchu a dobře upevníš čerpadlo, aby se nepřenášely vybrace, získáš tichý a výkonný filtr, kterému se řvoucí bublifuk nevyrovná.
0 19.08.2009 12:36 Ratinho To, že jsou vnitřní filtry s motorkem na nic jsem si taky přečetl. A tak před týdnem změnil Atman 301 za tady protěžovaný bublifuk-čistě ze zvědavosti-byl jsem 4 měsíce s Atmanem naprosto spokojený-akorát to chtělo lehce vyladit výtok. Bublifuk mám puštěný skoro na minimum, aby z toho vůbec lezly bublinky, ale i tak je to lehce větší vířivka než ten Atman-navíc vrčí v podstatě stejně (myslím samotný filtr, ne vzduchovací motorek). Ještě to 3 měsíce zkusím, třeba nějak překvapí, ale myslím si, že ta honba na čarodějnice (vnitřní filtry s motorkem) je přehnaná a nejspíš ty řeči mají lidé, kteří si do akva koupili filtr do bazénu.
Rozhodně jdi do toho většího s dostatečnou vykonnostní rezervou..
I když zrovna by to nemusel být TetraTec....
Sám ho mám,ale dneska bych si radši připlatil za něco lepšího..
Jsem včera nekouknul na tvé akva, do 300-ky si kup novou EX1200. EX700 si nech u té 160-ky, pokud si jí necháš, nebo je oboje prodej dohromady, když se 160-ky budeš zbavovat. Kdybych si měl kupovat novej filtr do 270-ky, koupil bych EX1200. Časté čištění filtru není mé hobby, stačí neustálé obskakování vnitřku akvárka.
Mám jej ve 270 l a už víc jak rok s ním nemám žádný větší problém vyjma potřeby častějšího čistění. Chtělo by to více čistit, ale EX 700 by to měla zvládnout. Nicméně 1200 by byla o moc lepší, i když bys jí musel dost škrtit, ale na obsluhu by to s ní bylo o dost jednodušší. Při nákladech, které na 300 l Malawi vynaložíš, bych pár stovek navíc nešetřil a za klid a uživatelský komfort EX 1200 bych si připlatil.
0 17.08.2009 20:41 kreek – Re: Proky
Tetra dělá výborné krmení. Ne však filtry. Doporučuji filtr Eheim, budeš určitě spokojený. Filtr Tetra není na dlouhou dobu, jsou problémy s těsností. S Eheimy mám velice dobré zkušenosti a výborný zdroj za bezva ceny.
Ja ho mam v mojej 240-tke (tiež Malawi) a som veľmi spokojný. A tych 50 litrov neje podľa mňa niečo hrozné.
Dobrý den.
Chci se zeptat zda je možno mít v 300 litrovém aqua Malawi tento filtr?
Díky
0 17.08.2009 13:40 Usine – Re: Erwen
Pokud budeš dávat molitan do filtru tak nech místo i na dně několik cm .
0 17.08.2009 08:06 kreek – Re: pros
Ahoj, stači napsat krátký dotaz - udělal jsem to, cena za 2075 je 5685,-/ks. Je to včetně náplně. Na strankach maji kontakty. Nemaji klasicky eshop, ale funguje to s nima dobře. Tento filtr je na 600 l. 2073 je do 350 litrů. Stojí 4383,- Kč.
my jsme vytáhli tu malou kostku molitanu a nahradili válečkem z bublifuku.. tento filtr se hodí tak do 12l maximálně nebo jako čerpadlo do paludárka
0 17.08.2009 01:12 Nikola Zdravím - nechci zakládat nové téma tak píšu sem - v 38l akváriu mám filtr Atman AT - F300. Až tady jsem se dočetl (jsem začátečník) že je málo účinný. Dala by se nějakým způsobem zvýšit jeho účinnost? Napadlo mě sundat spodní kryt a dát tam větší kus biomolitanu - pomohlo by to?
Já uvažuji o koupi Eheim Professionel III - typ 2075 na akvárko 360 l momentálně tam mám Fluval 305(zbyl mi po menší nádrži) a přijde mi že to ne ni ono
. Co si dal ten odkaz mají nějaký ceník a zasílají poštou nic jsem tam nenašel. Dík
tak, mě osobně hluk bublifuků opravdu vadí, zvlášť u AQ, které jsou umístěny v prostorách určených ke spaní, takže jsem přemýšlel jak takové AQ ztišit.
Vnitřní filtr AT řady 2xx (já mám v hlavním AQ typ 201) doporučuju, jak kvůli velké filtrační ploše dané plochou molitanu, tak i z hlediska tichosti.
Co se týče přivzdušňování - to je z výroby (moje zkušenost, možná někde dělám chybu) dosti hlučné a těžko regulovatelné tak, jak bych chtěl, takže jsem pořídil ještě jeden AT-F300 (pro nejmenší AQ do 30 l za směšnou cenu), které používám občas v 8 l karanténce, jenže ikdyž má nejmenší možný výkon z dodávaných, (2,5W což je úplně zanedbatelné
udělá v tomto objemu značný "vítr" a to i na "zavřené" sání. Po připojení přivzdušňovací části a zaškrcením hadičky škrtítkem se do vody uvolňují maličké bublinky a díky škrtítku jdou regulovat až k nule. Bez škrtítka (se mi zdá, že) chrlí vzduchu až moc. Doporučuju tedy AT-F300 na vzduchování.
Vzhledem k tomu, že se mi podařilo (ne zcela mou vinou) hlavní AQ lehce přerybit, tak musím přivzdušňovat. To hodlám provést tak, že z karanténky půjde F300ka do hlavního AQ, kde rozhodně nebude plnit funkci filtru, ale bude přivzdušňovat místo současného kompresoru Silenta.
A bude klid.
Diky za radu....
Takze do druhe dam nejake to pletivo nebo keramiku(valecky)? 3, 4 a 5 dam tedy TM nebo PPI 20. To je druha nejrubsi. Takze bych mohl do 2 a 3 dat neco hodne propustneho ... a do zbylich zatim ty 3 molitany o hrubosti 20... a posledni filtracni komora tedy prazdna(zaloha pro uhli ci raselinu ...)...
0 16.08.2009 22:17 Usine – Re: Erwen
6 komor je příliš moc, použil bych z molitanem jen do tří. a první a poslední nechal prázdnou. druhou komoru bych vyplnil jen nějakou hodně propustnou věcí na zachycení největších nečistot. Já používám něco jako plastové pletivo. Vyplněním všech přepážek molitanem by ti příliš brzdilo vodu a v každé komoře by byla hladina o něco nižší. Používám všude hrubší biomolitan myslím že je to TM 20
0 16.08.2009 20:18 kreek – Re: Laduschka
Já bych šel do té mršky s vytápěním, vytopí to určitě. Teda jesli už rozhodnutí nepadlo... Tetry docela často netěsní a špatně se to řeší.
0 16.08.2009 20:15 kreek – Eheimy
Přímý dovozce Eheimu, slušný ceny, bez těch vysokohorských přirážek, záruka a náhradní díly. Poradí a i posílají. Jinak s Eheimem mám velmi dobré zkušenosti, tichý, nízká spotřeba, a hlavně: keramická uložení a náhradní díly i po mnoha letech, což se u Fluvalu, nebo Atmanu říci nedá.
www.akvaristik.cz Mám ve vnějším filtru molitany, které by měly odpovídat TM10 a TM20 a poměrně široké komory. A i tyto když dlouho nečistím, dokážou nepříjmně zpomalit průtok vody.
Doporučuju do první komory TM10, do druhé TM20 a do zbytku TM20 nebo TM30. To záleží, jak velký plánujete průtok filtrem, jak často budete čistit a jak široké jsou ty komory. Nevím kolik stojí ten filtren, ale nešlo by do komor 3÷6 koupit TM20 i TM30 a zkoušet?
0 16.08.2009 08:18 RAP – Re: Erwen
0 16.08.2009 01:49 Erwen [17] Zdravim..
Snazil jsem se najit co jsem hledal, ale nenasel. Nechci zakladat nove vlakno, tak to pisnu sem..
Mam 8komorovy externi prepadovy filtr..
Prvni komora je uzka na hadici, kde budou zustavat hrube hrube necistoty. Posledni komora je na techniku.
Tudiz mi zustava 6 komor.
Chtel bych tam dat bioakvacit(biomolitan). Mam ale dilema jakou hrubost.
Vim ze jsou hrubosti 10, 20, 30, 45.... Nekde uvadene v TM a nekde v PPI (
www.eurofoam-tp.cz/…) Pro ty co by nevedeli.
Jde mi o to jak ty komory naplnit. Je jasne ze nenaplnim tim nejjemnejsim 45tkou a voda by sotva protekala..
Takze nekdo kdo se vyzna nebo ma nejake zkusenosti..
Muj napada byl 10, 20, 20, 20, 30, 45.(komory)..... nebo 10, 20, 20, 20, 20, 30. S tim ze vzdy jednu komoru mohu vyndat a aplikovat uhli nebo raselinu...Dle potreby...
A nebo misto 45tky tam dat filtracni vatu.
Za prakticke rady dekuji...
Starší reakce
AT-200 100 procentni spokojenost, velky obem filtracni hmoty, tichy.
Problem s filtraci mas vyreseny.
Co te jeste trapi???
Pěkně mě štve ten můj aquael!
Napřed krytka,tu zalepím a opravím a teď zase ten průtok,je to vůbec možný aby takhle sám od sebe měl větší průtok?
0 10.08.2009 22:28 zeck – Re: Bob66
Je na akvária od 50 do 200 litrů, jen snížíš průtok
Když to jen čeří hladinu a není moc silný proud tak bych se řasy nebál
A není ten Atman 200 moc silný?O tom jsem taky přemýšlel..Takže když se čeří hladiny nemá to žádný extrémní vliv na řasu?
0 10.08.2009 22:13 V – Re: Sanka
Čerpací hlava + molitan. Nebo bublifuk. Nebo externí.
Akvárko nemáš nijak extra přerybněný (až na ty SAE), takže by měl snadno stačit i bublifuk. Čerpací hlava s kostkou biakvacitu by byla tišší a výkonnější. Externí je asi nejúčinnější, ale platíš za to penězi i prostorem někde pod akvárkem.
Jestli je to na to 54 litrové, tak tam by tě stačil bublifuk, nebo čerpací hlava + bioakvacit
Na to tvé by byla vhodná hlava Atman AT 200. Je lepší když čeří hladinu, okysličuje vodu a zabraňuje slepé hladině
Ahoj,prosím o radu,kdyby jsem se chystal pořídit si nový filtr,protože ten můj nějak stagnuje..
Dřív šel krásně nastavit průtok a teď to je jako v mixéru..Ani nevím,jak je to s tím,jestli se může čeřit hladina?Někde píšou,že je to dobře,jinde špatně,jak je to tedy?
A myslel jsem pořídit si jen nějaký vzduchovací motorek,třeba atman A3500,nebo je lepší nějakou čerpací hlavu?Děkuji..
Starší reakce
V napsal: Rozhodně Atman At-200 + biakvacit č.1. Nebo něco obdobného od jiného výrobce. Pro bezproblémový začátek těžko najdeš něco lepšího. Samozřejmě pokud nechceš sáhnout po externím: Eheim Eco Comfort 2232 (případně novější Eco Pro 130) nebo Tetratec EX400.
...tiez sa pripajam - je to dobre - lacne - osvedcene - a tiche riesenie...
0 01.08.2009 18:02 V – Re: Jarda K.
65×40×40 je zajímavější rozměr než 70×30×40. Čím větší plocha dna, tím líp. Výška nebývá moc důležitá (pokud se nechystáš na Skaláry nebo Terčovce). Ale je jasný, že hlavní slovo mají prostorové možnosti.
0 30.07.2009 23:11 Jarda K. Ty jo, tady toho přibylo
...tak k tomu akvárku - zašel jsem za dědou a nějaký jsme na půdě našli, rozměry jsou 65x40x40...nezkoušel jsem teda jestli teče, ale bylo by k mání. Přemýšlím ale, že si nechám slepit o něco užší, aby to bylo třeba 70x30x40, nemám tu až tolik místa. Kryt na světlo bych viděl na výrobu made in doma, trochu bych si s tím pohrál, stejně nemám celý dny co dělat. Tu barvu molitanu jsem usoudil podle toho, co jsem našel na webu, ale je pravděpodobné, že v krámech to bude jinak. K tomu topení - nám se tu v zimě teplota celkem hýbe právě, ikdyž nevím jak to bude v té nadcházející (nová okna), ale pro jistotu bych to topení zapojil. Jen doufám že mi to udrží stolek, kde jsem si na to vytyčil místo, přeci jen to bude mít dobrej metrák. No já budu i nadále sledovat místní fórum a sbírat postřehy. Počítám, že tak do mšsíce se tu moje nádrž objeví mezi ostatními. Tímto děkuji všem zůčastněným v tématu za tipy, rady, postřehy a přeji hodně zdaru v chovu
Pro některé rostliny ne. Pro jiné naprostá.
0 30.07.2009 21:50 V – Re: Sid
Nepopírám, že 3×18 W by bylo lepší. Ale není to nutnost.
Také si myslím, že 2x 18W je na hraně, ovšem některé kytky takovou intenzitu světla zvládnou. Kvalitní reflektory bych viděl jako nutnost. A jako další nutnost - brát zřetel na to, že při 60cm trubicích budou kraje akva dlouhého 80cm citelně nedosvětleny.
3x 18W s reflektory dávají mnohem větší prostor pro volbu kytek.
jj ale přeci jen bych tam dat tak 45-55W trubic, klidně i víc. Rostliny za to poděkují.
Přidat reakci
1 ...... [208] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x