Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký filtr

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 83 Přejít na další stránku   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 14:05 Muž zervan [1123] - RostlinyRe: Joshuax
Na Eheim Aquaball je možné nasadiť molitán - na hlavu sa na spodný nasávací otvor nasadí dodaný "košík" (taká dierová rúrka) a ten sa nastokne do pripravenej diery v molitáne. Mám to takto a som mimoriadne spokojný, je to úplne nehlučné (keď nie je zapnuté vzduchovanie).

Ale začínam uvažovať o externom filtri, lebo už mám plné akvárko a nemám kam dať dalšie rastliny :) Zatiaľ som nemal čas spraviť prieskum, ale potom sem napíšem nejaké otázky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2014 14:04 Muž Miso [470] Re: Designer
ono nevadi ak to je zakryte plastom pokial je to riesene tak ze voda prechadza celym molitanom
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 13:54 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: KarlosS
A jestli to z obrazku chapu spravne, ten nejvetsi, nejlepsi a nejdulezitejsi povrch, ma zakryty plastem. Tomu rikam schopnost neco totalne doj...., slovensky mluvici vedi, vymluvnejsi termin je v me materstine tezke najit :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 13:51 Muž Joshuax [17]
Hmm, takze ted jeste zjistit, jakou ze tu hlavici teda pouzit. Me vychazeji pouzitelne 3, kvalitu si netroufam hodnotit ani u jedne :) Co vy ?

Aquael - Circulator 500 - slo by - Polsko
AquaCup - SLIM 600 - moc silne - Cesko
Chuangxing Electrical Appliances (Atman) - AT-200 - slo by - Cina
Sicce - Shark PH 3 - coc silne - Italie
Eheim - Aquaball - nevim jestli by se dal nasadit klasicky molitan - Nemecko
Aqua Szut - T-Head 550 - moc velke - Polsko
Juwel - Bioflow 280 - divne a nekompatibilni - Nemecko
Aqua Nova - NPH-600 - moc silne - Polsko
Hailea - PT-200 - slo byt - Cina
Hydor - Pico evolution Mag 1200 - moc silne a divne - Italie ?

To je asi tak to, co jsem tak nejak narychlo nasel. Verim, ze ty Atmany jsou overene, hailea ma zajimavy udaj u spotreby, Aquael zase zajimavy technologicky popis (vetsinou jenom marketing).
Tak ted nevim :) Asi v Praze nenajdu prodejnu, kde by byly vsechny 3, abych se na ne sel podivat a osahat si je, takze mam zacit u Atmana a kdyz se mi nebude zdat, pokracovat v zkouseni jinych ? :)

A ten molitan tedy musi byt tech 10x10x16, abych to dostatecne uskrtil ten prutok ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 13:44 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Joshuax
ta hailea rp-400 je v podstatě taky kostka akvacitu, jen zakrytovaná.
Vůbec se neboj průtoku, ze začátku se stáhne páčkou a když se "zajede" je to i na nejvíc akorát. Já ji mám v 30l (Kostka) a do tvýho bych se nebál i tý RP-600, ta už má i celkem luxusní prostor pro media.
www.happyzoo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.02.2014 13:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Joshuax
Rekneme, ze mas 30l vody, potrebujes tedy precerpat 90l/h, to je 1.5l/min, takze potrebujes asi tak 3dm2 povrchu biomolitanu. Rychle ale objevis problem, ze kdyz udelas kostku dejme tomu 7x7x7cm, sice je vnejsi povrch kostky ony 3dm2, ale 2cm pod povrchem biomolitanu uz je to jen 3x3x3cm a tedy 0.5dm2 a uz by Ti tam voda proudila 30cm/min, coz je moc. Zjednodusuji to, jako by trubka sala uprostred te kostky atd., ale ono to i takhle pocitat staci. Kdyz si to cele uvedomis, rychle pochopis i problemy toho, kdybys primo na tenkou trubku namotal 2cm tloustky biomolitanu, nedosahnes zadne rozumne tloustky biomolitanu, v jejimz rozsahu je proudeni vody idealni k nitrifikaci. A take Ti to rychle rekne, o co je problematictejsi udelat takto dobry filtr pro male akvarium, nez pro vetsi.

Jinak nitrifikovat bude ledacos, klidne i co je "vylozene spatne", jenze jde o to jak dobre, protoze v malem akvariu chces, aby co nejlepe a ne abys plytval mistem na obludu, ktere to moc nejde. U velkeho akvaria je Ti nejaky litr biomolitanu navic celkem fuk a v poradnem kusu si vzdycky bakterie najdou to svoje misto, kde jim to nejlepe vyhovuje, a i proto je u malych akvarii potreba vice premyslet. Zkratka i tady plati, cim mensi akvarium, tim je to vetsi problem, protoze priroda nefunguje tak, ze neco zmensi v nejakem pomeru a ono to funguje uplne stejne :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 12:47 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Joshuax
Kdyz koupis klasickou kostku (no rika se to tak, je to samo kvadr :) ) biomolitanu, je uprostred trubka, ktera ma v sobe diry, presne jak jsi to predpokladal. A na cerpadlo se to jen nasadi, ty trubky do sebe pasuji. A kdyz ne (ze ma nekdo treba cerpadelko ze setu), tak nastava hadicova improvizace :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 12:37 Muž Joshuax [17]
Tomu rozumim. jak je to s temi molitany ? uvnitr je nejaka dalsi trubka, ktera se nasazuje na ten kos na hlavici ? jde mi to o, jak je zajisteno co mozna nejlepsi a nejrovnomernejsi sani skrz molitan, jestli tam je nejaka trubka s dirami, nebo je to proste jenom kostka molitanu, kde se spoleha na to, ze se postupne od vrchu zasere, takze se to srovna samo, az dolu.

Mam asi 20cm vodni slopec, ve kterem muzu operovat s filtrem, takze ta efektivita musi byt co mozna nejlepsi na co mozna nejmensi rozmer.
Takze holt asi koupim hlavici s molitanem a kdyz se mi to nebude zdat, tak tomu vyrobim vlastni kontejner z nejake trubky, vytahnu dremela, vyfrezuju do toho potrebne drazky a udelam si holt filtr na miru ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 12:08 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Joshuax
Posud si to sam, navod je snadny. Mas nejaky povrch media, pres ktery tece voda. Mas nejaky povrch v hloubce 2cm ve smeru toku vody mediem. Kdyz si spocitas na zaklade toho povrchu a prutoku, jakou rychlosti voda mediem (jako by tam nebylo a voda jim tekla uplne volne) tece, zjistis jak dobry ten filtr muze byt - alespon orientacne, ale celkem bezpecne poznas, kdyz je uplne k nicemu, pouzitelny jen ke zpusobeni proudeni vody. O par prispevku nize jsem Ti to napsal, a neplati to jen pro kus biomolitanu na cerpadle, plati to i pro plastem obaleny biomolitan, pripadne dalsi media :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2014 12:02 Muž Joshuax [17]
Tak ja nevim, me neprijde o nic vetsi, nez adekvatni kostka molitanu + hlavice.
To ze je to hnusny, o tom zadna...
Nechci zachazet do nejakeho zbytecneho flejmu, ale on ten molitan taky neni idealni, kazde ma svoje pro a proti. Molitan jsem pozival kdysi,ale tenkrat se holt hlavne bublalo a stacilo to, jenze toho kravalu :)
Dneska bych rad dal prednost necemu modernejsimu, ale asi je ten aquaball moc velkej na to, na co to potrebuju, to je fakt.

Ten Atman sif-700 vypada dobre, aspon na prvni pohled, nejsou tam opet totiz rozmery, ale potreboval bych tak polovicni verzi :-D Na 30 litru vody je to parametrove moc.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2014 11:51 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Joshuax
Jako dobrou volbu bych to neoznacil ani nahodou. To se Ti opravdu to akvarium zda tak velke, abys mohl ozelet kus dalsiho mozneho media, misto ktereho mas zbytecny plast?

A obecne, kdyby se misto vymysleni kravin s ruznymi medii ve filtru lidi naucili nejdriv spravne pouzivat biomolitan, mohli bychom tady pod polovinu temat napsat: "Definitivne vyreseno" ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 11:21 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Joshuax
je strašně nápadnej. Když ho vidím u někoho v akvárku, hned si říkám, že bych ho nechtěl:-)
Když už vnitřní, tak se mi líbí nenápadnej Hailea RP-400. Má velký objem pro fitrační náplně, který si můžeš udělat podle sebe.
Mám i dvoustovku a jedou skoro dva roky bez poruchy.

Nenápadnej je i Dennerle Nano Eckfilter XL, mám tu menší verzi a taky spokojenost.

Pokud trváš na košíčkách, je ještě varianta od atmana:
www.akvapotreby.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 11:17 Muž Joshuax [17]
Tak se to asi vyresilo samo. jelikoz ten biopower delaji az od 160tky, coz je pro 30 litru vody fakt dost, tak jsem zrejme vybral ten Eheim Aquaball 60.
Podle vseho do nej pak muzu napcat jak molitan, tak ten biosajrajt :)

Je to dobra volba, nebo spatna volba, nebo jaka volba ?
Neresim rozdil penez za hlavu + molitan, ale spis celkove prinos akvarku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 10:54 Muž Joshuax [17]
A ten biofiltr se prosim cisti jak ? Vypada to, jako by tam byly nejake kulicky, ktere se snad meni cele, nebo se to nemeni a meni se jenom nejaka cast ?

Vsude ukazuji prima obrazky, ale to jak to vlastne cele funguje popsane nikde moc neni. natoz aby napsali, tohle na vstupu se cisti kazdy tyden pri vymene vody, tohle v druhem kontejneru se meni jednou za rok a tohle v tom tretim se nemeni nikdy, aby se nezlikvidovaly pri cisteni filtru vsechny bakterie...

Nemecky bohuzel nesprechtim, takze mi ta prezentacni videa prijdou trosku, jako ze mi nekdo nadava...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 10:47 Muž Joshuax [17] Re: kofejn
Vypada to zajimave, ale asi mi trochu vadi to uchyceni na magnety. Samozrejme to nedokazu posoudit takhle z patra, ale ty prisavky maji neco do sebe. Sice se to neda krasne z venku posouvat jak potrebujes, ale prisavky krasne tlumi vibrace, u tech mangetu bych se vice bal prenosu vibraci na sklo, potazmo plastovy kryt akvaria,ktery funjguje jako slusny reprak :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2014 10:46 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Joshuax
V jednom akvariu jsem vzadu za rostlinami udelal z placatych sutru prikop (at se nezasypava piskem) a v nem lezel biomolitan. Zaroven v tom prikopu koncilo dost svinciku, takze jsem tam vzdycky pri odkalovani sahl hadici a pulka svinciku z akvaria byla pryc jednim vrzem. Pohanelo to cerpadlo, ktere ale muzes take dat niz, takze k hladine jde jen hadice, zbytek rostliny pred tim spolehlive schovaji.

S temi medii u vnitrniho filtru:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Jakasi spulka slepena z narezanych plexiskel, na tom silonem sesite keramicke valecky, a cele je to obtazeno biomolitanem.

Lze ledacos, ale mysli na to, ze kdyz si predstavis medium jako volnou vodu, nemela by se v miste pro nitrifikaci voda tim mediem pohybovat rychleji nez 15cm/min, idealne 5 az 10cm/min. U biomolitanu pocitej tu vrstvu kterou prochazi voda k nitrifikaci 2 az 3cm, vetsi tloutka neni nutna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 10:45 Muž Legioix [574] Re: Joshuax
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 10:40 Muž Joshuax [17]
Co teda neco takovehoto ?

www.aqua-design.de/…

Ten aquaball jsem tu uz zminoval, akorat tohle neni na molitan, ale na kontejnery.
sice se mi to uplne nelibi, vypada to mozna hure nez ten molitan, na ktery jsem zvykly, ale za kytky se to asi schova lip, nez ta kostka.

Mimochodem opustme pozdejsi pouziti ve vetsim akvu, takove reseni totiz asi neni, aby to bylo dost male pro tohle akva a zaroven dost vykonne pro pripadne akvo vetsi, tzn tuhle podminku uplne ignorujte. Prosim tedy o pomoc a zkusenosti hlavne s filtrem pro tohle male akvarko, externi reseni bych zrusil, interni reseni molitan versus kontejnery.

Podle toho co stu by byla neindealnejsi, aby se filtracni hmota skladala z nekolika casti a cistil ze jenom ten hruby vstupni filtr, zatimco ta druha (pripadne dalsi) aktivni hmota s bakteriemi by zustavala bez zasahu, aby nedochazelo ke zbytecne likvidaci uzitecnych bakterii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 10:40 Muž kofejn [963] Re: Joshuax
Než jsem vybral čerpadlo s kostkou, uvažoval jsem o JBL: www.akva-exo.cz/…
Jak to funguje musí říct někdo jiný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 10:30 Muž Joshuax [17]
No cim vice to studuju, tim vice zacinam narazet na ruzne konstrukcni problemy.
Musi se to vejit to tohodle.

akvaria.heureka.cz/…

Jsou tam pruchodky na elektroinstalaci, ale na zadne hadice tam prostupy nejsou. Samozrejme si je tam muzu udelat, ale rad bych zachoval relativne cisty vzhled, bez bastleni.

nejaky externi zavesny jsem mel spise namysli, nejake ty volne stojici, to uz je na tohle akva fakt trochu moc, navic to tam ani nemam kde dat. Akvo nema pod sebou dedikovanou skrinku na techniku, skrink ama hloubku jenom 30, vysku cca 40 a sirku asi 53 cm. Tam mam schovane veskere elektro s hodinami atd. Asi bych tam do stejneho prostoru vodu necpal uplne rad :)

Nejake rozumny vnitrni kontejnerak, kde by se daly kombinovat naplne se pouzit neda ? Chapu vyhody i nevohody biomolitanu, mozna by to bylo lepsi resit kontejnerovym filtrem.

Akvo planuju pozdeji vetsi, ale sotva jsem zalozil to male, na velke si budu muset pockat pocitam tak do leta, nez budu mit moznost si udelat skrinku na miru i adekvatni akvo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 10:23 Muž Miso [470] Re: Joshuax
Joshuax napsal:Aktualne bych ale rad poridil neco, co by na jednu stranu nebylo jako delo na mouchu a zaroven aby to zvladlo pripadne i akva treba 100L.
o akom akva sa teda bavime?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 10:16 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: Joshuax
kostka biomolitanu s čerpadlem do tak malého akva by jen ubírala prostor a nevypadá to dobře. Myslím, že dobrý kompromis k vnějšímu filtru je závěsný filtr. Co například některé atmany?
www.akva-exo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 09:55 Muž iggy [31] - MiniakváriaRe: Joshuax
Pokud je to k nádrži v prezentaci 28 l tak já mám podobnou a měl jsem postupně dvě řešení, obě tiché a funkční, oba mají malou rampu, takže proud je pod kontrolou.

Na začátku jsem měl Dennerle eckfilter XL, vše OK ale vadil mi v tom malém akva. Taky se při čištění vždy hodně špíny dostane do akva. Do více zarostlého miníčka pod něj misku na bordýlek nedostanu. Já bych v akva esteticky kostku molitanu a čerpací hlavu nesnesl, navíc v 25l zabere dost místa a hůř se maskuje.

Takže následně jsem přešel na Dennerle Nano external, v akva jesou dvě trubky - sací a rampička. Po dvou měsících filtr není třeba čistit (byl jsem zvědav a kouknul do něj). Mám ale krevetky a hodně mladých a tak na sací trubce musím mít jako "předfiltr" ten jejich molitan (asi 1cm tloušťky), aby mi to ty mladé nenasálo. Tento molitan se mi ale zanese po cca 14 dnech tak, že z rampy už pak není proud co bych já chtěl. Takže ho musím čistit častěji než dřív ten vnitřní - to jsem si pomohl potlesk . Ale jde to čistění rychleji. Taky je super, že saje tak mocně, že když ostříhám mechy, tak stačí hodinku dvě počkat a pak všechny kousky posbírám na tom sání. hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 09:54 petben Re: Joshuax
mám 10l NanoCube, měl jsem vnitřní Dennerle(klidně věnuji, bez filtrační vložky) a bylo to celkem fajn, jen to zabíralo celkem dost místa uvnitř. Chtěl jsem koupit Eheim2213, ale celkem velký průtok mě odradil. Tak jsem koupil 2211, k tomu jejich substrát, redukci 9/12-12/16 a jeden 9/12 kohout. Přívod jsem zredukoval na 9/12, na vývod nasadil kohout a celé to průhlednou hadicí napojil na Lily Pipes. Bál jsem se, jak to budu muset škrtit a jak bude filtr trpět, ale první nastavení tak na půlku průtoku a po pár dnech jsem to otevřel na 3/4 průtoku a je to úplně v pohodě.
Toť moje zkušenost, na tvého Prcka bych se té 2213 nebál...
jo a filtr je hodně tichý, vedle běžící počítač ho spolehlivě přehluší
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 09:54 Muž Miso [470] Re: Joshuax
externy filter je pre akva urcite najlepsie riesenie, samozrejme aby ti nespatil niekde pri akva treba ho schovat do skrinky. urcite lepsie dve hadice ako nejaka vec v akva. Ak externy urcite mas viac na vyber a mozeme sa tu dotahovat do nekonecna ktora je najlepsia. Ale napr. eheim classic 2215, eheim ecco pro 200-300, JBL e701-e901, fluval 206.
no akvarko ti bude vpohode fungovat aj s tou molitanovou kockou a hlavou, ide o to ci ti ten benefit externeho filtra stoji za to.
ak by si chcel este ine interne riesenie, mal som dobru skusenost s Hagen U3
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 09:51 Muž kofejn [963] Re: Joshuax
Myslím, že vnitřní filtr (čerpací hlava s kostkou molitanu) je dobrá volba. její nevýhoda je, že nejdou kombinovat filtrační náplně. Někdo namítne, že uvnitř akvárka straší, ale jde dobře zamaskovat a to mám kostku 10x14x30cm. Jediné co jsem ke kostce doplnil, je filtrační vata na jemný bordýlek.
Akvaristikou se neživím, ale začal jsem s ní taky po RC modelech. I u akvárek prý platí, že s větším objemem je jednoduší práce, tak jako první nádrž jsem zvolil 250l a samodomo LED světlo.
P.S.: Zatím se mi zdá, že akvarko není tak náročné na čas jako modelařina. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 09:40 Muž DrChila [243] Re: Joshuax
Ono né u každého filtru se může zaručit že nebude vibrovat hučet nic. Někdy hold je možné že se objeví vadný kus. Já osobně opravdu beru jako Eheim the best. Mám od nich eheim compact 1000 jen si vrní nevybruje nehučí nic. Dál 2211 filtr opět to samí. Kdybych nezlomil osičku tak sem taky spokojenej a nedělal by bordel asi ani na začátku po vyčištění. Eheim má delší záruku dávaj na některý 3 roky na některý 5 let jako filtry externí. Dál sem mám eheim pick up 2008. krom toho že to je strašně malý tak není filtr slyšet ani nehučí nic.

Ale nedávno sem nebyl při penězích filtrace nefungovala jak měla. A koupil sem Atman 201 k tomu molitan pořádnej a pokud ho složím pod vodou tak o něm taky nevím. A někdo zase na atman nadává že hučí a tak. Ale většinou stejně za to může špatná údržba a znovu složení.
Takže sám nevím co bych si v budoucnu pořídil:-D Ale táhne mě to k tý lepší značce za kterou si připlatíme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 09:24 Muž Joshuax [17]
Mozna jsem se predtim uplne nevyjadril jasne, ja nemam problem s tim, dat treba 5000 za filtr, ale musel bych v tom videt smysl. Starsi urcite nechci, nemam to s cim porovnat, takze bych radeji neco, u ceho nebudu muset zjistovat, jestli to vibrovani a vrceni je v poradku, nebo to je ohla osa a podobne... rad bych nove, idealne overene zbozi. Myslim, ze jsem docela technicky typ, rukama taky neco svedu, vodou chladim i pocitac, takze nemam problem ani s hadickami, pruchodkami, redukcemi, vsemoznymtypem potrebneho leseni atd atd atd :) Spis se k akvaristice vracim po dlouhe dobe a trh je dneska plny veci, ktere tenkrat nebyly, vyrobci jsou jini, standardy taky, tak mi bude preci jenom chvili trvat se v tom zorientovat.
Dost by mi pomohlo treba rozebrat ty vyhody a nevyhody i zkusenosti s jednotlivymi vyrobci. Vim ze to trosku zavani flamem, protoze stejne jako v kazdem odvetvi je to co clovek, to nazor, ale procist treba 200 stran fora za 5 let, kdyz ted je na trhu preci jenom trosku neco jineho, nez pred peti lety mi neprijde jako dobra volba.

Interni jsem chtel zejmena z toho duvodu, ze mi prijde lepsi to mit vsechno tak nejak uvnitr, aby to bypadalo rekneme zacistene a okolo tak maleho akva netrcely nejake 12tky hadice a podobne. Zaroven u vnitrniho filtru mam tak nejak predstavu, jak to bude s hlukem. Musi se u toho dat bez problemu spat. Sice je to v obyvaku, ale semtam tam nejaka ta navsteva prespi a vsichni vime, ze vypinat to na celou noc neni mozne.
Pokud je externi filtr vyrazne lepsi, mysleno pro me aktualni potreby, pak si necham poradit a zvolim klidne drazsi externi filtr.

Jde mi hlavne o to, aby mi nekdo zkuseny, kdo s tim treba pracuje v ramci zamestnani, nebo mu toho proslo hodne rukama, stara se o vice nadrzi svych znamych a podobne, ze treba Aquael si kupovat nemam, protoze to je polsky shit, zatimto eheim je proste nemecka kvalita atd...
Naopak mi nejde o nazory tech, kteri maji akva 14 dni a budou se do smrti hadat, ze treba eheim je best, protoze si musi obhajit vlastni nakup, se kterym nakonec ani nejsou spokojeni ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 08:03 Muž sasula [274] Re: petben
to ja vim... ale 2213 z vlastni zkusenosti bych pouzil max na tak 70 - 80L akva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 07:37 petben Re: sasula
V Hornbachu maji externi filtry Eheim, model Clasic 2213 je tusim za 1290Kc a to vcetne dvojkohoutu a filtracniho media...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2014 07:31 Muž sasula [274] Re: Joshuax
pokud chces do toho dat litr tak jsou dve moznosti..

Hlava s molitanem strasi v akva

nebo

starsi exterak ty v pohode koupis pod litr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 21:30 R Muž romant [27987] Re: Joshuax
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 21:28 Muž Joshuax [17] Re: patamatix
Nooo, k tomu jsem tak nejak dosel, me by ted pomohlo vedet, ktery idealne zvolit :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 21:17 Muž patamatix [408] Re: Joshuax
Tak bych volil to čerpadlo s kostkou molitanu. ano Vnější filtr bude v jiné cenové relaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.02.2014 21:11 Muž Joshuax [17]
Tak neni mi 15, abych pocital kazdou korunu, ale zase nejsem z tech, co si musi koupit to nejlepsi, jenom aby ukazali ze na to maji, takze s rozumem, to dobre, za adekvatni penize ;)
RC modely me stoji mnohem vice, takze na rybkach nebudu setrit ;) Presto si myslim, ze pro tohle akva bych mel byt schopny koupit filtr do 1000 Kc a to je taky spektrum, ve kterem bych se rad udrzel. Preci jenom jedna vec je me nadseni a druha pak nadseni manzelky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 18:00 Muž patamatix [408] Re: sasula
Otázka je jestli se to vyplatí cenově,záleží na majiteli kolik hodlá investovat,je pravda,že v těchto filtrech ji více filtračních médií :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 17:53 Muž sasula [274] Re: Joshuax
A co takhle pouzit externi filtry???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 17:06 Muž patamatix [408] Re: Joshuax
Určitě bych šel do čerpadla s s kostkou molitanu,budeš mít mnohem větší objem filtrační hmoty ;-)
EDIT :Ty filtry (viz ten první,tebou udaný),bych už nekoupil vypadá to sice elegantně,ale vevnitř je opravdu málo hmoty pro bakterie :-) ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2014 15:58 Muž Joshuax [17]
Zdravim odborniky. Neprichazim s zadnym prevratnym dotazem, takze jednoduse: "jaky filtr ? :)"

Aktualne tam mam dpohle vseho tohle (bylo to v setu).

www.spokojenypes.cz/…

Vyhazovat to nechci, ono to jednou bude treba karantenni akvarko, nebo porodnicka, takze urcite se tam ten aktualni filtr zase vrati, az nebudou naroky na akva tak vysoke, myslim, ze to bude pripadne stacit, nebo to vymenim takrikajic za cokoliv lepsiho.

Aktualne bych ale rad poridil neco, co by na jednu stranu nebylo jako delo na mouchu a zaroven aby to zvladlo pripadne i akva treba 100L.

Samozrejme jsem hledal a udelal jsem si nejake zavery, ale rad bych znal i nejake dalsi nazory.

Zamlouva se mi docela tohle:

www.akva-tera.cz/…

Prijde mi slusne, s dostatecne dlouhym kosikem a zajimavym prikonem pri tom vykonu.
Akorat nevim, jestli to neni na to malinke akva moc. Urcite tam chci dat rampu, protoze nemam vzduchovani, takze bych rad vyuzivaldestoveho efektu a rostlinek.

Koukal jsem i na AT-200 od Atmanu i na Aquaball od Eheimu.

Nebo je to vsechno moc a mam poridit radeji neco maleho ?
shopakva.cz/…

Bohuzel je asi nebudu mit moznost porovnat v realu nekde v obchode, treba co se rozmeru ci zpracovani tyce, tak se prosikem obracim na vas ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 19:49 Muž sasula [274] Re: jmalyska
pod 500 mám 120L a stále uvazuju ze to predelam na kanysrtovy... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2014 19:09 Muž grunda [1781] - CichlidyRe: jmalyska
šup šup, stavěj. Mám v plánu něco podobného, tak ať můžu přijet nabrat zkušenosti :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 13:52 Muž sasula [274] Re: jmalyska
bude... ale pocitej s tim ze efektivne vyuzijes tak 250l toho obsahu.. je tam hodne hmoty ale hrozne moc zalezi na konstrukci. U kanystraku je vyhoda toho prutoku vody pod tlakem. kdezto u tohoto filtru ta voda potece nejmensim odporem(u kanystrovych taky ale vetsinou po celem povrchu) takze pokud bude moci nekudy protect bez media, tak potece... poradne si rozmysli prepazky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 11:55 Muž jmalyska [167] – Velký filtr
Odborníci, bude vhodný filtr o objemu vody 360l pro akvárko o objemu 3000 litrů? Tj 10%. Předpoklad Amazonie, diskus, možná motoráci...
Filtr samozřejmě jako druhá nádrž pod/vedle akvárka + čerpadla o vhodném výkonu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 11:49 Muž Kyd [43] Re: rastrot
Nebál bych se toho sám jedu na 240l : EHEIM Professionel 3 2075 a je to akorát.
Zkutečný a udavaný výkon je něco úplně jiného a po zajetí se také dost ztratí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 11:11 Muž riso [129] - CichlidyRe: rastrot
romant ma pravdu, ty informace o vhodnosti filtru vzhledem k velikosti akva je potreba brat trosku s rezervou. Treba Eheim Professionel 3 2075 urceny pro akvaria do 600L bych asi do akvaria vetsiho nez 500L nedal. Mam ho doma v 480 litrech a je to tak na hrane X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 11:07 rastrot Re: romant
děkuji za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 10:20 R Muž romant [27987] Re: rastrot
Rozhodně ten silnější, tyto filtry jsou gerulovatelný, takže kdyby to mělo dělat problém, jako že nebude, se to přiškrtí, což je možný třeba při rozjezdu a jak se bude špinit na výkonu přidávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2014 10:10 rastrot – dotaz
Dobrý den prosím ještě jednu radu ohledne filtru je lepsi koupi do 350litroveho akvária filtr s průtokem 1500L za hodinu který je urcen pro akvária od 400 do 600litru a nebo 1200Litru za hodinu který je urcen pro akvária od 300 do 400litru nevim když koupim ten silnejsi aby to nebylo špatně poradte který.Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2014 03:25 Muž Kamilstrom [539] - RostlinyRe: ondralomnice
Ja mam dva(2075) ve 400 litrech a je to tak tak. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2014 19:43 Muž patamatix [408] Re: ondralomnice
A hlavně po čase se filtr zanese(zajede) a výkon klesne. :-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [83] ...... 256 257

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232495x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5930?od=4101