Jaký filtr
Rozhodně ten druhý odkaz.
Čerpací hlava a kostka biomolitanu je vynikající kombinace. Vnitřní filtr má strašně malou filtrační plochu a jsou nevyhovující
0 23.10.2012 17:53 MíšaV [30] Tohle
www.akva-tera.cz/… s tímto co už mám doma
www.akva-tera.cz/…
A nebo něco takovýho
www.akva-tera.cz/… s
www.akva-tera.cz/…
Ten co mám, byl setový, potřebovala by v něm vyměnit náplň, ale začal mi poslední dobou hodně sklouzávat ať přísavky a sklo čistím jak chcu, ale to by nebyl takovej problém, jakože začíná nějak hučet. Chtěla bych prostě starý známý bublifuk, ale nevím jakou možnost zvolit,ten růžovej kompresor docela hučí a zabírá místo, ale tak poraďte prosím něco vy.
Starší reakce
Tak sem nakonec pořídil Atman CF-800 za 1886 Kč v kamenném obchodě, tak snad bude sloužit
díky za rady
... u mna feeling dobry
, ber to ako informaciu, kazdy nech si z toho zoberie co chce ;)
..to víš - asi su v přechodu
- se.e mne občas už všechno...
..nechci zpochybňovat diskuze nadšenců ohledně doladění akva po technické sttránce apod....ale opravdu důležitější vidím takový ten ,,feeling,, pro věc - navíc znám lidi, co prostě po pár neúspěších věc zabalí - a není jich málo...
Ámen
Prostě zjistit co nejvíc informací a přizpůsobit to svojí nádrži... Ale to už je mimo tenhle topic
..já myslím, že důležitější než mít absolutně nezařasené akvárium je, aby ,,zapálení,, pro akvaristiku vydrželo - spousta lidí se nadchne - pořídí si drahé vybavení-za každou cenu se snaží ,,zkopírovat,, nádherně vypadající rostlinné nádrže - po čase zjistí, že výsledek není takový jaký si vysnili-navíc euforie přejde - a akvárium ,,jde do kopru,,...toť můj názor -
--- veškeré znalosti a technka se vyvýjejí - ještě před cca 20 lety se v odborných knížkách nic o CO2 nepsalo atd...takže je jasné, že za dalších dvacet let budou poznatky i vybavení opět někde jinde.....DŮLEŽITÉ JE VYTVOŘIT PRO ROSTLINY A RYBY CO MOŽNÁ NEJPŘIJATELNĚJŠÍ ZÁZEMÍ v rámci finančních aj možností - A MÍT Z AQUA TRVALOU RADOST...
0 19.10.2012 12:00 Čapíno [32] Díky to mi jako vysvětlení stačí
.
Je zde plno jiných kolegů, kteří našli zálibu v rostlinkách, a ti mohou mít jiný názor. Platí, že k jednomu cíli (hezké, fungující akvárium) může vést několik cest...
Jestli může filtr s rychlým průtokem citelně ubírat rostlinám živiny? Toť otázka...
Já bych to viděl spíš naopak.
Přeci jen při (přiměřeně) pomalejším průtoku mají bakterie více "klidu" na svou práci. Ale při rychlém průtoku je zase možné předpokládat, že se zintenzívní bakteriální činnost mimo filtr díky lepší distribuci živin a kyslíku(?).
Ať už je to jakkoli, důležité je - jak píše Grunda - aby poměry v akva byly vyvážené.
Jsme rád, že se k tomu vyjádřil odborník přes rostlinné nádrže. Průtok mi byl jasný. Mně zajímalo spíše to, jestli "nadměrné" obsahy filtračních hmot nebudou příliš ubírat rostlinám živiny (amonium, N-látky), které tam pak je nutné zase dodatečně dodávat. Průtok lze řešit dodatečným čerpadlem.
0 19.10.2012 10:54 Beda81 Myslim, ze hledi na filtracni objem a prutok. Pocitaji z nejakeho vzorce.
Od pasu voda v akva se ma "otocit" za hodinu 10x. Filtacni objem cca 5% objemu akvaria. To asi prepocitaji s nejakym koeficientem a vznikne posledni sloupec obrazku.
Jinak podobnou napovedu najdete i tady
www.rostlinna-akvaria.cz/…
i na tomto shopu u nekterych filtru maji doporuceni pro mensi akva, nez udava vyrobce
www.aquascape.cz/…
Posledni sloupec se shoduje s moji predstavou o novem filtru do cca 120L akva
rozhoduji se mezi
2x2213 nebo 1x2030 a nebo 1x2071
ted koukam, ze ve zkratce to se hodil sid
...jestli jsem pochopil ten poslední sloupec dobře tak by to měly být doporučené litráže "holandských" akvárií pro daný filtr? Pokud ano tak to stojí za zamyšlení...
Už jsme se tu párkrát nad prouděním vody v nádrži zamýšleli...
Řekl bych, že ty údaje korespondují s tím, na čem se převážná část místních rostlinkářů shodla - voda v rostlinném akváriu má být přečerpána (+-) 5x-10x/hod.
Chtělo by to vyjádření nějakého rostlinkáře, ale já si myslím, že se lze podle toho řídit.
prave ten posledny stlpec je zaujmavy, su to hodnoty pre rastlinne akvaria ;)
Jsou tam prakticky tabulkový hodnoty který jsou k dispozici i na stránkách výrobce, ovšem zabalené v úhledné tabulce. Maďarsky opravdu nerozumím ani ň, ale jestli jsem pochopil ten poslední sloupec dobře tak by to měly být doporučené litráže "holandských" akvárií pro daný filtr? Pokud ano tak to stojí za zamyšlení.
Ten poslední sloupek je ovšem velice zajímavej....
jen je ted naprd docela cena, u nas je momentalne nejlevneji za 2,9k (teda aspon co jsem nasel), ale před mesicem jsem na nej koukal a stal 2200,- skoda ze sem tehdy na to nemel penize
Všechny návrhy filtrů které tu padly jsou dobré, takže stačí si vybrat. Pokud by ses rozhodl pro Fluval tak bych se spíše podíval už po nové generaci 306.
3 18.10.2012 22:30 Čapíno [32] Díky za reakce, ještě jsem objevil fluval 305, co jsem četl docela chválí zpracování, máte sním někdo zkušenost?
ATMAN CF 600 je na 180l akva malý, ale jinak typově dobrá volba.
Já bych doporučil alespoň CF 800, možná i CF 1000...
Ahoj jaký byste mi doporučili vnější filtr pro akvárium o objemu 180L? maximální cena je 2500 kč. Jde mi hlavně o spolehlivost a o to aby fungoval jak má, díky
Čerpadlo zatím vypadá dobře. Zpracování je standardní a hlučné zatím není.
Ok tak já se za měsíc ozvu a zeptám se jak to vypadá. A jinak čerpadlo je na tom jak myslím hlučnost a zpracování? Díky
Tak aktuálně ten Aquael Multikani filtr testuji v běžné společenské 80 litrové nádrži. Testuji tedy základní balení bez dodatečných kartuší. No uvidíme nejdříve tak po měsíci, protože dříve nemá smysl se k funkčnosti a kvalitě filtrace vyjadřovat.
Jako nápad je to super ale když to shrnu a poskládal bych všechny cartridge tak se dostanu na cenu nového ext. filtru s náplňema. Ale nápad velice zajímavý.
Jako nápad to nevypadá špatně, otázka je jak to bude zpracované. Tady je jediný obchod co jsem našel kde mají i další cartridge.
Ale asi takhle: po poskládání takové náplně, která by se rovnala mému Eheimu 250 Bio+ plus kohouty, už ta cena není tak zajímavá a kvalita bude taky jinde
Toť můj názor.
EDIT:
www.beatinaqua.cz/… Asi nebylo o čem diskutovat, podstatná odpověď je od Haimdola.
Sem psal že jsem to četl tu diskuzi ale velice prd jsem se dozvěděl.
Ano čerpadlo tam je. Já to zase myslel tak že když si to poskládáš s více těch dílů tak že ten průtok můžeš nahnat jiným výkonějším čerpadlem
Což se mi zda jako dobré řešení. Jinak ano psalo se o tom ale celkem krátce co jsem našel
Jakékoliv čerpadlo? Já pochopil, že k tomu čerpadlo je. Kluci zřejmě mysleli, a i já mám ten dojem, že se o tom psalo někde nepříliš dlouho zpět v tomto vlákně.
jako systém filtrace to nevypadá vůbec špatně už z toho že můžeš mít jakékoliv čerpadlo vedle filtru nebo v akváriu. Mě se systém zamlouvá. Ale chtěl jsem se informovat zda to někdo má
Zkusím pohledat
Taky si myslím že už se tu o tom psalo a není to dávno ... nebo to bylo něco podobného. Podle názvu si to nepamatuju, ale ta variabilita je mě povědomá.
někde v diskuzi se otom píše
0 15.10.2012 18:08 fido16 [631] Dneska jsem na aukru našel tohle:
aukro.cz/…
Má s tím někdo zkušenosti vypadá to hodně zajímavě
1 13.10.2012 21:34 Steve mým tajným favoritem byl JBL e1501
Za mně buď Eheim professionel 3 600 (2075) nebo JBL CristalProfi e 1501 greenline.
0 12.10.2012 21:19 Steve Zdravím všechny
Zakládám nové akvárium asi 350l a řeším filtraci Malawi. Jsem rozhodnutý pro vnější filtr i když mám strach mít filtr pod akvárkem (mám plovoucí). Měsíc čtu fóra a babo raď
Tetra Tek1200 (21W)+Cena (od 2400,-)
-Tečení - častá stížnost
Atman CF 1200 (18W)+Cena (od 2400,-)
-Na fóru 7dub uvádí, že na štítku je spotřeba 38 W (docela dost)
Fluval 405 (20W)+ Cena (od 2800,-)-Stěžují si na hlučnost-Někomu teče
Fluval 406 (20W)- Cena (od 4100,-)
JBL e1501 (20W) - Cena (od 3700,-)
Eheim 2075 (16W - Cena (od 4700,-)
U stávajícího akvária (10 let) mám čerpadlo atman a bez jediného problému tak jsem si myslel na CF 1200. Ale na fórech recenze nic moc. V obchodech většinou nabízejí tetru nebo fluval a nikdo je nereklamuje. Tak prosím poraďte.
Sid napsal: ...Co trochu ubrat CO2?...ubrat na intenzitě osvětlení.
pravda
...Co trochu ubrat CO2?...
To bych moc nedoporučoval.
Když už, tak ubrat na intenzitě osvětlení.
Barakainus napsal: jak mi kytky bublaj ja vztekly, behem dne se vzdycky zavzdusni
Co trochu ubrat CO2? Jen lehce, aby tolik nekyslíkovaly. Jen nápad...
tardbas napsal:...ale věřím, že eheim je tišší
Dám k němu ucho a slyším jen spínací hodiny co jsou asi 30cm od filtru. Čestně
Je to fakt pecka. A to jsem myslel, že když ho trochu udusím na ventilu na odtoku, že bude hlučnější. Není
To je presne co mam ja. tichy sice je (ani neni ve skrince), ale jak mi kytky bublaj ja vztekly, behem dne se vzdycky zavzdusni a chropla. Coz pochopitelne neni tak uplne vina toho filtru ale kyslikem presycene vody.
Přidat reakci
1 ...... [119] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x