Jaký filtr
1 30.12.2009 01:11 peter304 – Re: kortezhugo
sorry ale tych 6 litrov je cisto na biologicku filtraciu celkovo je to 20 litrov
VENKOVNÍ FILTR FLUVAL FX5
Pro akvária do 1.500 litrů
Objem filtru 20 litrů
Mechanická filtrace molitan - 6 bloků
210000 mm2
Biologická filtrace 3 koše - celkem 5,9 litru
Výkon čerpadla 2.300 litrů / hod
Výkon čerpadla bez zátěže 3.500 litrů / hod
Dopravní výška čerpadla max. 3,3 metru
Příkon 48 Watt
Výška filtru 54 cm
1 29.12.2009 14:11 kreten – Re: Haimdol
To je právě to, co si na něm cením
ok,už nič,už som si to našiel
neviete niekto aké sú rozmery FLUVAL U4 ?
aha,dik,to som sa nikde nedočítal
Dá se. Právě tím přepínačem typu výtoku. Ten funguje od určité polohy jako regulátor průtoku u všech tří typů výtoku.
a dá sa na FLUVALE regulovať výtok? lebo mam pocit že nie,že sa da len určiť vytok z možnosti A,B,C a to je hore,v strede a na spodnej časti filtra. mne sa osvečilo to že mam vytok na terajšom filtry uškrteny skoro na minimum,nebude to nejak vadiť rastlinám?
Já zkusil a věřím
. Osobně bych se v tomhle případě přimlouval za Fluval řady U protože mám pocit, že je trochu komplexnější než Eheim. Tedy v tomhle případě. Lépe řešená mechanická filtrace, biologická část je také dobře řešená a výtok z filtru je též řešený skvěle a velmi variabilně.
1 29.12.2009 09:38 kreten – Re: adamec32
Kdo nezkusil nevěří
Měli jsme U řadu na testování - viz Aquaristik číslo 2 a musím říci, že jsem byl z této řady filtrů překvapen velmi příjemně. Neznám cenové relace na Slovensku, takže v tom nepomohu. Ale dovolím si prafrázovat:
"není všechno Eheim, co se třpytí"
protein007 - Ďakujem moc za radu
Podla porovnania, co maju na strankach, ber ten Eheim. Je lacnejsi, ma regulovatelny prietok, a o 20% nizsiu spotrebu (uspora sice iba 3 eura rocne, ale potesi). Vseobecne je Eheim najkvalitnejsia znacka na trhu (ja mam tiez jeden doma
), takze ak nechces ten filter do akvaria s cichlidami (co nepredpokladam - mas tam vela rastlin), tak nie je ani o com rozmyslat - Eheim
1 28.12.2009 16:11 schusto ako som uz pisal osadenie je este stale v plane. v plane ale nemam zatial chovat discusy. skor mam zaujem aby akvarium bolo co najpestrejsie v ramci znasatelnych druhov ryb. nieco okolo noeniek, skalarov, mreniek a pod. urcite tam bude nieco cez 100 ryb.samozrejme treba zvazit podmienky a naroky ryb. asi pojdem do toho eheim classic 2260 plus este nejaky filter asi jeden Elite crystal flo 80 ako pisal kortezhugo. a co sa tyka osvetlenie asi na 100% to pojde cez HQI vybojky. ale to uz zas bude tema na dalsiu diskusiu spolocne s krytom pre akva.
Čistím ho ze země, jen pokud je něco třeba dělat u zadního skla u dna tak je třeba židle
S podložkou a se vším je dno akvárka v 75cm
...tak velke akva - je "trochu" ine ako daaka 200Litrova nadrz...-ak sa mu "nechce nic vyrabat" -teda prepadovy filter - tak ako som pisal aspon Elite Crystal Flo 80 - 2ks "daco" potiahne...
...alebo ten Eheim classic 2260...
no ono je to velka nadrz...ak to stacit nebude - dokupit dalsie filtre.... to zalezi na "osadenstve"...
...zalezi na co si clovek "trufa" - rastliny,osvetlenie,filtre,popripade ohrievace... za rok je to par tisic...
...napr. presvietit cca 80cm vody?
- na to su "vecsinou" HQI...
Ale ako som poledal -"co vsetko tam bude???".....
Ahojte.Vedel by mi niekto poradiť aky vnutorny filter si mam vybrať do 200L akva dosť osadene s rastlinymi EHEIM BIOPOWER 240 L
www.shopakva.sk/… alebo
Fluval U4
www.akvariumonline.sk/… dakujem za radu
65cm skříňka + 60cm akva ... jak se to akvárko čistí? Ze židle? Špatně?
Mám skříňku 64cm a nic se neláme a vše jde rozdělat a vyndat bez problémů
Bez filtrace by to mohlo fungovat při rozumném zarybnění také, ale podmínkou by bylo alespoň nějaké proudění vody, husté osázení rostlinami a konstantní přítok a odtok vody nastavený tak, aby se měnila dostatečná část vody a nezhoršovala se kvalita vody...Stejně by ale byl problém se zvířeným detritem...
1 28.12.2009 02:16 marsz Nebo by to taky mohlo fungovat bez filtrace, ne? Když se to neprežene s rybkama a pěkně osází?
1 28.12.2009 01:17 schusto preto som to trosku zredukoval, do dlzky uz ist viac nemozem kvoli priestoru. 250 maximalne
na to netreba zabudat - dotiahnut rukou na "spodok" a "dozadu"
...toto treba riadne premyslet...-o to je "zlozitejsia" udrzba...
...ked ti ide "fakt" o objem tak "chod" radsej do dlzky...
1 27.12.2009 23:07 schusto mozno to upravim a dam spravit akvarko o rozmetoch 250 x 80 x 80 co cini 1600 L. tak by som siel do eheim classic 2260 + este nieco (???)
aaa...taraz ma napadlo - to si ty dalo to video
-tiez som mal 2 ks pred "par" rokmi...
...raz sa mi stalo ze bolo otvorene okno a vletela osa a rovno do akva - skocil po nej este ho aj sekla len ho tak trhlo...uz som myslel ze je po nom - trochu mu to opuchlo a za 3 dni bol v pohode...
PS:kym su malicke su nadherne...
Mám ještě jeden dotaz a nechci zakládat nové téma.
Našel jsem, že velikost Eheimu 2080 je 567x33x330mm. Nicméně nevím, jestli s hadicemi, nebo bez.
Poprosil bych, kdo máte tento filtr, jak vysokou si musím udělat skříňku pod akva, abych si nelámal hadice a filtr se bezpečně vešel.
Díky
jasne je to fantasticka vec hmm akurat aj ja chcem kupit vetsie akva neake 550l lebo 375 litrove je na tie moje mysozruty dost mala
a dam tam prepadovy filter tak ze planujem s dierou v rohu akvaria
...ved ja som pisal ze som "ZA"...
...kazdopadne na tak velke akva bi som si urcite vyrobil filter sam ci uz prepadovy alebo kanistorvy...
...prepadovy ma jednu "obrovsku" vyhodu mas tam viac filtracnych komor a hociktoru mozes hocikedy cistit a to za behu filtra...proste nic nevypinas,nerozoberas,....a pri dostatocnych rozmeroch to cistis ako pises...
no ja si mzyslim ze prepadovy filter je najucinnejsi a ma ovela vetsi filtracny objem ja som ho mal a udrzbu som robil 1 krat po 3 rokoch a nadherne to odstranovalo nitrit paradna vec proste kto ho mal vie a mozes si aj sam stanovit ake chces mat filtracne media
Nejdriv by bylo dobre vyjasnit si otazku co tam vlastne chces mit...
...teoreticky je to pouzitelne - su to normalne kanistrove filtre - predpokladam bez cerpadla...
...to mozes kupit aj
www.skloporcelan.sk/…
Balloon 50L - 23,65 € + cerpadlo + filtr.material
no, nevím jestli zvolit vnější filtr, nebo ten dennerle :(
1 27.12.2009 11:32 schusto Utahraptor napsala: Doporučuji Dennerle, mám ten filtřík u hlavy postele, v noci je tak tichý, že o něm nevím
Můj filtr od Dennerle je tichý i přes den. Můžu doporučit.
Mám ten samej a není vůbec slyšet. Jen když jede pod vodou na prázdno(než se nasákne houbička, tak vydává strašný praskavý zvuky a může to trvat i do nekonečna, dokud se nezahybe s filtrem a nepomůže nasáknout vodu) Jinak ho slyšet není. Tak mě napadá, jestli nemáš nějakej vadnej kus.
Jinak přemýšlim taky o venkovním, a to kvůli čištění. Ona ta houbička 5*4 nemá moc kapacitu na bordel. Respektive místa pro průchod vody mají malý povrch a ten se po dvou třech dnech natolik zmenší, že filtr jede na poloviční výkon. Po týdnu kdy dělám udržbu už sotva filtruje. Proto ten venkovní, abych ho mohl klidně čistit co 3 dny, ale nemusel šátrat do akva. Jinak myslim, že externí bude slyšet víc, než vnitřní.
0 27.12.2009 10:45 gupka [2] - Chovám tři thorakáty, jednoho peřovce a dva Trnovce Egemanovy ...no ja som "ZA"...
...no cenovo a objemovo je dobry Elite Crystal Flo 80 - objem filtrace 9,4L a cena cca 1800 Kč
a dokupit podla podmienok v akva 2,3,4.....
o proti tomu FLUVAL FX5 co ma 6L napln - mas za tu cenu 3xCF 80 - s objemom skoro 30Litrov...
1 26.12.2009 22:49 schusto osadenie je este stale v plane. v plane ale nemam zatial chovat discusy. skor mam zaujem aby akvarium bolo co najpestrejsie v ramci znasatelnych druhov ryb. nieco okolo noeniek, skalarov, mreniek a pod. urcite by som rad privital aj tipy na podobne druhy ryb. co sa tyka financii nie je problem hlavne aby filtracia bola dostacujuca a vyhovovujucu objemu akvaria.
...no zalezi co v tom akva vlastne bude...
mozno dobre na mechanicku filtraciu... A je při takovémto objemu vůbec jiná potřeba? (pokud to samozřejmě nebude jen vana s třeba ostrojazyčnatcem)
ani "teoreticky" ti 2x6Litrov filtracneho objemu nebude stacit...
to nie je filtrovanie to je nahananie vody - mozno dobre na mechanicku filtraciu...
...doporuca sa aspon 1-2percenta objemu akva...tak si to zrataj...
...z filtracnim objemom sa "zazraky" robit nedaju a ked si zoberes ake filtre sa davaju na 200-250Litrove akva - tak ti treba 10x taky
2X Eheim classic 2260 alebo "aspon" 2x Eheim classic 2250
...ovela lacnejsie je kupit cerpadlo a 50L plastovy kanister...+trochu roboty...
darmo 2250L je 2250L a carovat sa "neda"
Pokud tam nejsou ryby, které by dělali moc velký bordel, co takhle jen čerpadlo na oběd vody?
1 26.12.2009 21:06 RAP Přidat reakci
1 ...... [197] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x