Jaký filtr
Nee nee chyba tam není, ale možná má ještě jiné označení, měl by to být starší filtr, už není moc v prodeji. Jedná se o starší a původní cenu jsem našel kolem 5000, teď bych ho měl za pár šupek, ale nemůžu o něm najít více info než je návod k použití a tento popisek:
Vnější filtr pro akvária 240-450 l, příkon 20W, max. průtok 1300L/H, objem nádoby 10,5l, objem filtračních náplní 6l Vnější filtr do akvárií (sladká i mořská voda), paludárií a bazénků pro želvy. Se sacím košem, děrovanou trubicí a veškerými potřebnými doplňky.
Chtěl jsem proto zjistit jestli němá někdo zkušenosti, abych do něj nekoupil 6 litrů nových filtračních hmot a pak nezjistil že teče
trochu lepší obrázek
no složení je takové tak že filt. hmoty tam moc nebude asik 1 litr siporaxu
odhaduju že tam máš chybu 130 tam má být nikoh jsem zatim neviděl řešit tady filtr od sery bohužel ale platí cca to co jsem psal krakenovi
akorád u tý 130tky bude ještě o dost menší objem a nikde se mi ho nepodařilo vyčíst ani na sera stránkách takže to je docela smutný
koukni na JBL Eheim pokud chceš něco dražšího. a nyni jede aquanova i kdyby ten filtr fungoval o něco málo hůř tak se vyplatí ho koupit
no já bych to s UV nebral. Pokud se člověk dobře o akvarium stará nepotřebuje UV zářič zbytečně pak ti umřou ryby když si přineseš nové. nemají žádnou imunitu.
Objemově vypadá že by byl dobrý, průtok 750L/h se mi zdá na 250L docela malý a spotřeba je taky úplně někde jinde
koukni na JBL Eheim pokud chceš něco dražšího. a nyni jede aquanova i kdyby ten filtr fungoval o něco málo hůř tak se vyplatí ho koupit
Ahoj s timto filtrem zkusenosti nemam ale ja si objednal filtr Aqua Nova NCF-1500 a je opravdu super a za super cenu jen ma vlastní zkusenost
Ahoj, nemáte někdo prosim Vás zkušenosti s filtrem Sera fil 1300? Nebo nějaké info o něm?
koukam na odkaz -nase zahrady
AT-202 funguje dobře i s tou největší (10x14x30). Kup tu, když budeš mít nízké akvárko, tak ji zakrátíš. Ale do nádrže vysoké 50cm se vejde.
Nevadí, seženeš jinde, kde budou mít vše, to byl jenom příklad.
o tom cerpadle uvazuji.v tvem odkazu nemaji ten molitan
no jednoduše a prostě by to mělo jít tak ve filtru přes hrubý molitan jako předfiltr tak zatím bývají ta kremika pak ty koule a pak na konci třeba nějakej jemnej molitan.
záleží na druhu filtru co máš za značku každej má filtr jinej. Někomu to tam teče spodem vytýká horem někomu opačně
Volný košík vybízí k použití třeba Siporaxu, nebo Substratu pro.
Nasyp do hadice štěrk či něco takového. zalej to vodou a hraj si stím tak dlouho dokuď to nebudeš mít hladký štěrk funguje krásně
nejlevnější řešení jinak se prodávají štětky na to
Však jo,žádný problém
.Filtr jsem kupoval dle údajů výrobce,ten udával do 250l,teď už vím taky že to je trošku jinak
Svářecí drát a kus molitanu. Funguje to taky.
Kus drátu a na konci namotenej kousek hadru a protahovat těma hadicema, který budou mokrý a za několikrát zopakování to bude čistý.
Tak samozřejmě je to hrubý odhad (dle oka),nikdy jsem to neměřil. Proto jsem taky druhým dechem dodal,že by se víc výkonu hodilo
Nechci vůbec znevažovat co jsi napsal, ale změř to skutečně, třeba budeš překvapen k jakýmu poklesu došlo.
Mám též akva 150 litrů,filtr tetra tec 700,nemám s ním jakýkoliv problém. Teď jsem instaloval rampu přes celou délku akva a nějaký ten výkon navíc by se hodil,takže bych asi podruhé volil silnější. Proud vody po plném zaběhnutí klesl více než o 1/3,tak je třeba s tím počítat,takže 1200 nic nezkazíš
Ale ta 700 taky maká
0 21.02.2014 16:08 romanticek – filtříček
Ahoj, mám založené klasické akvárium, které má 170l. Po odečtení substrátu,kořenů, dekorace atd, tak má 150l. V nádrži mám filtr shark ADV 800. Který by jste mi doporučili. Tetra tec ex 1200 nebo 700.
Dobře, uvidím, co se dá dělat. Děkuju
Vyměnit a taky pořešit ty čichavce zlatý, je to na ně malý a do budoucna, zde může nastat problém. Po výměně měnit denně po dobu týdne 1/3 vod a další týden obden, a neodkalovat po tu dobu dno, krmit jenom minimálně.
jak si asi vyděl ten co tam mám, myslíš, že ho mám vyměnit, nebo to stačí?
Ne. I v exponovaných nádržích nečistím častěji než 3x do roka.
nebude se rychle zanášet a často čistit?
co takhle eheim pick up 60? TETRA IN 400 Plus?
Zdravím. Mám 54 a v tom filtr, který jsem vyměnil za "rejnoka"=elite stingary 15, ale tenhle filtr zase nemá moc velký filtrační oběm. Víte o nějákém lepším, ale ne moc drahém?
Starší reakce
Pardon. Asi jsem se uklepl při kopírování odkazu. Můžete mi doporučit vnitřní filtr s motorkem pro nádrž 112 l a pro nádrž 160 l? Já se přikláním k nádrži větší, přítelkyně menší. Proto ty 2 velikosti. Děkuji.
Tam vidím jen vzduchovací kámen, ne filtr, ale pokud k tomu koupíš filtr tak asi tak do 20 litrů, nebo do nějaké odchovničky nebo ke krevetkám.
0 16.02.2014 12:13 Milan Louda – Vnitřní filtr
Dobrý den. Chtěl bych vás požádat o radu. Kdysi jsem měl akvárium, po kterém mi doma zbylo několik věcí. Nyní chceme zřizovat novou nádrž, ale z akvaristiky si za ty roky moc nepamatuji, tak začínám od nuly. Mám motorek Atman At-A 7500, který má příkon 3,6 w a má přefiltrovat 6 l vody/min. Kdybych k němu dokoupil třeba takovýto filtr,
www.akva-tera.cz/…, pro jak velké akvárium by to bylo vyhovující? Děkuji za radu.
to je jako u vseho ale nemam ho slouho snad bude fungovat jak funguje uvidim necham se prekvapi a doufam ze mile
spíš bych napsal,že i u značkových jsou vadný kousky
to mas pravdu ale par lidi ho ma a jsou taky spokojeny asi zalezi na kusu ale i u znackovych muze byt kus spatny
je pravdou,že vytopit sousedy můžeš můžeš každým vnějším filtrem a je jedno jaký je to výrobce,žádný není dokonalý,ale ty více ověřené značky nám dávají větši jistotu než neznačkové,to je asi tak vše
Zdravim ja jsem si koupil celkem neznamy vnejsi filtr Aqua Nova NCF-1500 a jsem nadmiru spokojeny co se filtrace ale i chodu a objemu tyce akorát ze je dvakrát levnejsi nez Eheim nebo Juvel a vzhledove mi to prijde uplne to same
1200 jé vyhodnejsi koupe. Prakticky 2x þakovy objem filt.hmot...
Ešte mi povedz, že máš rád rastliny v akváriu a to už veselo môžeš ísť do 1200
Je to rohová nádrž, která má 170l
To už podľa veľkosti akvária, prepáč, koľko má litrov?
Přidat reakci
1 ...... [80] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x