Jaký filtr
Myslíš jako vnější filtr?
Jo aha.Zatím plánuju naházet tam aspoň egerii.Kolik ryb tam bude to zatím netuším.Prckové ještě nejsou rozplavaní,ale těch 20 by jich mohlo být
Chceš to snad na rozplavávačku. Ta bývá holá s velkým množstvím ryb. Beru to z tohoto hlediska. Já mám ve všech rozplavávačkách po dvou menších filtrech které propírám střídavě abych pro prcky zachoval kontinuální biofiltraci.
To se ti zdá jako malej?Já tuhle kostku mám u pestřenců a je teda pěkně mega
Například dva bublifuky o rozměrech kostky 10x10x20cm a dát je proti sobě na delší straně.
Pod pojmem menší si mám představit co?
Souhlasím, že bublifuk. A při takovéto délce raději dva menší na protilehlých stranách.
Já bych tam dal ten bublifuk.
Plánuju rozplavávačku pro mladé pestřence.Rozměr 100x25x25 cm.Co byste dali za filtr?Bublifuk nebo čerpací hlavu?
Taky se připojuji. Filtr rozhodně nevypínat. Pro správnou biologickou funkci potřebují bakterie obsažené ve hmotě stálý přísun okysličené vody a vypnutím průtoku už na pár hodin silně narušíš účinnost těchto pomocníků.
0 08.03.2011 09:09 HaDaS – Re: Poric
Nevypínat. Ze začátku jsem to vyzkoušel na tři dny za sebou a nedopadlo to dobře. Možná jsme měli stejné rádce.
Myslel jsem si to,poslední takto regulovatelné čerpadlo jsem měl(a mám)italský Powerhead 201,a ač nejsem příznivcem atmana,na jejich čerpadla nedám dopustit...jsou sice trochu užraná,ale spolehlivá.
Jinak filtr se nechává běžet nonstop...
Nesmíš to otočit úplně. Tohle čerpadlo mám doma a věř, že jakás takás regulace tam funguje. Nicméně se to polákům nepovedlo a Atmany jsou v tomto mnohem lepší.
když jej otočím tak mi vypadne nástavec s molitanem. fakt myslíš že se to tím reguluje?
Tak těm dalším lidem nevěř a filtr nech běžet nonstop.
0 07.03.2011 22:29 GP – Re: Poric
pak jim neverte
Nejde bohužel zkoušel jsem to...vidím to na výměnu zaten atman protože tendel fakt hodně čeří vodu. chci se zeptat jaký máte názor na vypínání filtru přes noc? já říkám nevypínat další lidi v okolí že zase vypínat.
Tohle čerpadlo se opravdu reguluje pootočením páčky ve spodní části čerpadla kde je nasávací nástavec.
Pokud tam není regulační nástavec,který by tam být měl,zkus pootočit,jestli to jde,spodní nasávací trubkou,měla by být v prstenci.Některá starší čerpadla takto fungovala,a u poláků bych se nedivil ničemu...
O.K. Taky jsem ho našel na jinejch stránkách, ale když všechno selže, přečtěme si návod. Já se té regulace přímo na té čerpací hlavě držím proto, že třeba ten zmiňovanej Atman to tak má, ale s tímhle nemám osobní zkušenost, tak proto jsem to tak psal.
A není to očem píčeš regulace vzduchování? Ta regulace výkonu by měla být umístěna někde na té čerpací hlavě.
má na konci hadičky točící váleček. ale i když je na minimum tak to hodně cloumá s rostlinama a unáší celkem rybky. tak nevím no...
Když jsem se na ten filtr díval, tak by měl regulaci mít a píše se o jeho výkonu 200-650 l/h. Ta spodní hodnota mi na 100 litrový akva nepříjde nikterak vysoká. Já osobně používám ve svém akva filtr který objem akva za hodinu přečerpá 4x.
to fakt nepomáhá u tohodle filtru už jsem to zkoušel
0 07.03.2011 21:41 GP – Re: Poric
a co skrceni (regulace), rozstrikovaci rampa?
Asi bych se zamyslel nad výrobou vlastního externího filtru, kde je možný si s množstvím filtračních hmot a materiálů opravdu vyhrát.
Ok podívám se na ní díky moc za radu.
V akva mám filtr aquael 650. bohužel sem naletěl prodavači a filtr je vyloženě honič vody na mé akva..dělá strašně velký proud.tak se chci prosím zeptat co byste mi do té mojí stovky doporučili? samozdřejmě chci hlavici a na to cucnout zajetý molitan. Díky moc za rady.
ATMAN AT-F300 vs Hailea BT - 200 vs Fan mini Plus
potrebujem radu
ktory bude pre mna najlepsi? - pripadne poradte iny
bude to na 20-25L rastlinne akva a pravdepodobne bez ryb
objem f.materialu ma nezaujima -bude to v podstate len "honic vody" + trochu mech.filtracie
..len nech je to tiche,spolahlive,male,a lacne
Starší reakce
Diky za nazor. Akvarko mame v loznici, takze tichost je jednim z hlavnich kriterii. Taky vidim, ze Eheim ma nizsi prikon (spotrebu elektriny). Nevite nekdo, jak jsou na tom oba filtry ohledne velikosti filtracni nadrze, ktery ji ma vetsi?
0 28.02.2011 11:27 RAP – Re: Andy303
Zkus kratší intervaly mezi výměnou části vody.
Živorodky hodně zatěžují vodu.
Oba jsou na podobné úrovni, volil bych kvůli dostupnosti hagen, obecně však výrobky Eheim jsou velmi tiché.
Rozhlizim se po novem filtru do akvakostky Dennerle, 30l. Mame v akvarku gupky s dvema drapateckami a puvodni Dennerle filtr se silne zanasi, prestoze dedrit v akvarku nevidno (pravidelna vymena 1/3 vody jednou tydne spojena s odkalovanim, obvykle neodkalim temer nic). Rozhoduji se mezi 2 typy zavesnych filtru:
EHEIM Liberty 2040, napr.
www.akvarista.cz/…
Hagen Aquaclear 30, napr.
www.akvarista.cz/…
Jake s nimi jsou zkusenosti? Ktery z nich je tissi?
1 27.02.2011 22:22 Andy303 – fluval versus ehaim
Chtěla bych se zeptat. Mám 160 akva, vnitřní filtr fluval 4plus. Poslední dobou, tak jednou do měsíce, se u některé z rybiček objeví bakteriální rozklad ploutví, nebo pojde rybička na břišné vodnatelnost. Zatím to nejvíc odnáší platy. Pravidelně odkaluju, cca třetinu nádrže tak jendou za deset dní. Tak si říkám, jestli je tato filtrace dostatečná, jestli by nepomohl lepší kvalitě vody nový filtr. Líbí se mi filtry od ehaimu. Myslíte, že je to rozumný krok?
V akva jsou dál mečovky, bojovnice, neonky, parmičky, sekavci a vše je ok.
Ahoj chtěl jsem napsat, že mám TetraTec Ex700 a jsem spokojený. Filtr není vůbec slyšet. A jinak nevíte někdo kde se v Čechách dají sehnat levné neoriginální Lily Pipe? Popřípadě plastové? Díky, Dimi
Já to spletl pmlouvám se tak ještě zajdu koupit tu kostku a budu to mít komplet ještě jednou moc děkuji za rady
Já vám rozumím.
To není filtr, ale pouze čerpadlo. K němu si pořiď ještě tu bioakvacitovou kostku a filtr bude kompletní.
Chtěl jsem se zeptat tenhle filtr by mohl být tet my ho nabýzí kamarát má ho doma
Tím "přežitý" jsem měl na mysli spíše to, že dnes jsou na trhu sofistikovanější systémy. Samozřejmě, že dřevních dobách akvaristiky to byl výborný filtrační systém, ale přesně pásnul do oné doby. Klidná pomalá filtrace, filtr nebyl ani vidět a jen vrčící vzduchovací motorek signalizoval že filtr běží. Dneska se chvátá a tak rychle běží i filtry
. Nehledě k tomu, že dříve mívali lidi v nádrži 100 rostlin a 20 ryb a dnes 20 rostlin a 100 ryb. Na to už půdní filtr nestačí. I když jsou výjimky
.
Ten půdní filtr z vašeho odkazu jsem onehdy pořídil s cílem testnout, "jak dalece je přežitý".
Z dob dávno minulých si vybavuji, že v nádrži s kytkami fungoval bez problémů - kytky rostly, rybky si vegetily. Dokonce ani to čištění nebylo nějak zvlášť náročné...
Moc děkuji za radu ted to zajdu obědnat at to mám co nejdříve doma at ho můžu napustit a nechat zaběhnout
Neměl by ste nějáký typ na to čerpadlo a na tu kostku
Já osobně bych do půdního filtru nešel. IMHO je už "přežitý" a poměrně těžko čistitelný. Své opodstatnění má ve specifických případech. Raději bych koupil bioakvacitovou kostku vhodné velikosti a regulovatelné čerpadlo. Je to levné a velmi účinné řešení.
Takže musím kouúpit ten půdní filtr abych ho mohl dát do provozu.Nebo mám koupit něco jiného
Přidat reakci
1 ...... [167] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x