Jaký filtr
0 28.01.2008 07:17 ANTONIO prikpa napsal: Kup si nějaký závěsný(moje zkušenost).
To jako vnitřní filtr???
0 28.01.2008 00:55 Anonym Atman dělá i kostky akvacitu různé velikosti i s trubičkou uvnitř do které přesně pasuje sání čerpadla.Jinak hlava AT 200,AT 201.Akvacitové kostky dodává taky Rataj.
čerpací hlavu atman-je levná a celkem kvalitní, a pak kostku biomolitanu(to snad ani žádná značka neexistuje)
0 27.01.2008 20:44 pawlas Můžete doporučit nějakého konkrétního výrobce?
0 27.01.2008 19:20 pawlas Dík za rady. Právě i o tu hlučnost mi šlo. mám to v pokoji, tak aby to nerušilo
Mozna by nebylo od veci vymenit ji za nejakou "normalni" 840. (zkus pohledat).
"Bublifuk" je pohanen vzduchem (vzduchovaci motorek mimo akvarium), zatim co hlava je elektricke cerpadlo v akvariu.
EDIT: ja nez to nadatluju...
v čerpací hlavě je el. čerpadlo a bublifuk pohání stlačený vzduch s el. vzduchové pumpy
tady si opravdu nedokážete nic najít sami
"bublifuk" pohani vzduchovaci motorek, vetsinou je to trosku hlucnejsi varianta jinak taky bezva
0 27.01.2008 18:17 pawlas jakej je rozdíl mezi ćerpací hlavou a bublifukem?
0 27.01.2008 18:16 pawlas Světlo tam mám 1x trubici 15 W Aqua glo
Osobne bych si poridil "bublifuk" do tak maleho akvarka.
EDIT: nebo jak rika Mrak, kostku akvacitu a cerpaci hlavu.
do 40ti litru ?
tak to urcite kostku biomolitanu a cerpaci hlavu
btw u setu byva taky malo svetla
0 27.01.2008 17:54 pawlas – Vhodný filtr
Zdravím,
potřebuji poradit ohledně výbéru vhodného filtru. Mám cca 3/4 roku akva a v setu s ním byl i filtr. Zdál se mi poměrné malý objemem, ale použil jsem ho. Od počátku bojuji s řasami, vyzkoušel jsem už všechno možné a tak uź mi zbývá asi jen ten filtr. Zdá se mi, že má malý objem a navíc docela rychle źene vodu. Rychle se zanáší a rostlinám se ne a ne dařit i když jsem zkoušel i přihnojování. Akva má 40 l. Poraďte někdo nějaký vhodný, levný a spolehlivý filtr (systém).
Starší reakce
škrtitkem jedině
Bud to skrtit skrtitkem na primo nebo pripojit tzv. "Tcko" a skrtit 2vystup s "Tcka" opet skrtitkem.
0 17.01.2008 12:47 sandman Lidičky prosím o radu, jde nějak regulovat vzduch ze vzduch. motorku?! (ten je bez regulace) Zdá se mi, že to bublá hodně, tak bych to chtěl trochu přiškrtit, zda-li to jde?!
0 16.01.2008 22:21 sandman Odklepnuto neznám teda, někdy mrknu. Jinak dnes koupen tedy vzduchovací motorek, byl mi doporučen jako tichý, spolehlivý a za slušnou cenu TetraTec APS 50 + bublifuk. Nainstalován a také nakoupeny další rostlinky.V přípravách je nové osvětlení,které bych chtěl zvládnout o víkendu...
0 16.01.2008 21:39 Štěpán 0 16.01.2008 20:26 sandman Lidičky aukro je moc fajn věc, sám jsem tam kupoval starší mobil, bluetooth sluchátko a vždy plná spokojenost.Rychlé, kvalitní a bez problémů.Na aukro jsem se díval,ale včerá sem tam nic pro mě potřebného neobjevil...
0 16.01.2008 18:58 kastanek – Re: rolandmynar
Ja vim, ale ja jen doplnila info k tomu, co psal MESTEK
0 16.01.2008 18:45 rolandmynar – Re: kastanek
To je sice dobrý, ale on ten filtr kupuje hned teď. Aukce je trochu na dlouhé lokty.
0 16.01.2008 18:43 kastanek aukro - aukce pres internet, je tam skoro vsechno
www.aukro.cz 0 16.01.2008 18:26 rolandmynar – Re: MESTEK
Můžu se zeptat, co to je na "aukru"?
0 16.01.2008 18:23 MESTEK já doporučuju kupovat filtry na aukru,mám velmi dobrou zkušenost.Naopak s topením jsem měl štěstí právě tady na rybickach a tímto serveru děkuju
0 16.01.2008 14:11 rolandmynar – Re: sandman
Asi 15 vteřin
0 16.01.2008 13:53 sandman Tak super, dnes mám cestu do akva-shopu tak se tam po něm podívám. Sestavení toho celýho filtru je asi otázka chvilky co?!
0 16.01.2008 12:08 rolandmynar – Re: sandman
Já mám bublifuk za 41,- a motorek Atman AT - A1500, za 140,- a je to skvělé a není to slyšet. Hadičku mám ještě přiškrcenou, protože i tak mrňavý motorek je ještě hodně silný.
0 16.01.2008 12:02 sandman Dobrá dobrá i podle selského rozumu je jasný,že ta plocha toho bublifuku se nedá srovnat s plochou těch !mrňavých" filtrů.Jen se tedy zeptám, jaký k tomu koupit vhodný čerpadlo. popř. co je ještě potřeba (jen ten samotný filtr-molitan s trubkou a čerpadlo co čerpá tu vodu?!)
sandman napsal...,ale zas je velkej (zvlášť do 25l) a neherkej...
No a to je to, co je dulezite. Je velkej = dost filtracni hmoty. Nehezkej - javsky mech, trocha rotaly - a nezbude z nej nic co by bylo videt.
Jak psal Stepan, komu neni rady.
Samozrejem existuji i dalsi moznosti, jen tohle je perfektni z hlediska cena/jednoduchost/vhodnost.
Filtr Fluval fx5 se plnit musí. Je to i na instruktážním dvd. Ty máš patrně na mysli Fluval řady 05. Tak ty se opravdu plnit nemusí, mají integrovaný nasávací systém.
Taky se tu přiživím.
Mrkni sem:
rybicky.net/nadrz.php…
Výhoda tohoto řešení je ta, že kupovaný filtr o tak velkém objemu filtrační hmoty asi ani sehnat nejde. Kupované filtry se většinou snaží předstírat výkon tím že mají průtok jak vltava u Mělníka.
Tady mám malé čerpadýlko, přitom voda spolehlivě proteče možná přes litrový objem filtrační hmoty.
0 16.01.2008 11:35 rolandmynar – Re: sandman
To je určitě lepší volba, ale nevidím tam údaj o objemu filtrační hmoty a to je u udržení stability v tak malém AQ to nejdůležitější. Ten průtok je zarážející.
0 16.01.2008 11:29 sandman Ještě dotaz na tenhle:
www.profizoo.cz/…
No mě se ten filtr líbí,že je takovej kompaktní v tom akva, ten bublifuk má asi lepší schopnost to akva čistit,ale zas je velkej (zvlášť do 25l) a neherkej...
0 16.01.2008 11:27 rolandmynar – Re: sandman
Proti tomu nemůžu nic namítat je určitě lepší, ale pokud bych kupoval filtr, tak do 25-ti litrů bublifuk. Je to určitě lepší volba. Pokud ses rozhodl kupovat filtr, tak moje komentáře předtím jsou OT.
0 16.01.2008 11:20 sandman No mě právě byl doporučen známou co má asi 5 let akva (50l) ten TetraTec IN400 že je s ním moc spokojená, tak o něm uvažuju!Je to určitě lepší než ten atman...
0 16.01.2008 11:11 rolandmynar – Re: isamik
Na tak malý objem dostačující, si myslím. Je ale fakt, že ten filtr ja jinak na dvě věci. Já ho měl přechodně v 30-ti litrech a s původní náplní jsem ho nečistil týdně, ale bezmála denně. Má průtok jak zahradní čerpadlo a přitom hmotu velkou cca 4x4x2cm. No síla.
Mj. mám tam krevetky a koupil jsem jim taky bublifuk. U ryb bych to ale nechal.
Tim si nejsem tak jisty
Navic dat ho do supliku, von se nestrati.
0 16.01.2008 10:49 rolandmynar – Re: Štěpán
Jde o to, že už ho má a používá, tak ho nevyhodí. Myslím že s velkou kostkou molitanu je naprosto v pohodě a nemusí další peníze utrácet za bublifuk, který by měl v důsledku stejný účinek.
0 16.01.2008 10:47 rolandmynar – Re: sandman
Tak často ho čistit nemusíš. Teďka se zanáší, protože kostka v něm (molitanová) je pokud se nepletu cca 4x4x2 cm což je prd. Naraz na to molitan třeba co se kupuje na bublifuk a bude to super na tak malé AQ. Čistit ho v tak malé nádržce nemusíš. Dle mého tak cca co 2 měsíce.
0 16.01.2008 10:45 Štěpán Už ti tady poradil isamik. To tak malého akvária se čerpadlové filtry prostě nehodí!
0 16.01.2008 10:39 sandman to: rolandmynar takže myslíš, že ten atman 300 je dostačující?!Mě se totiž zdá,že se dost zanáší... a čistit jak často?!Já bych to viděl tak 1x za týden,co ty na to?!
A ten biomolitan se liší od toho co tam je originál jak a čím?!
0 16.01.2008 10:08 rolandmynar – Re: sandman
Pokud máš toho Atmana, tak je docela dobrej, když sudnáš spodní víčko a narazíš na něj velkou kostku biomolitanu. Velice to zmírní šílený proud, který je na tak malé akvária opravdu neúměrný a má dobrý tah na to aby využíval celou plochu molitanu.
Jediný co Ti můžu poradit je odstavit, rozebrat, zkontrolovat, sestavit, vyzkoušet, případně reklamovat.
Po čištění se musí zaplnit vodou. Leje se tam 8 litrů vody. Až pak se zavře a spustí.
Přidat reakci
1 ...... [239] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x