Jaký filtr
posielam dalšie fotky ak to pomôže
0 28.04.2012 12:38 neolamprologus – Prosím od radu
Kúpil som externý filter Hailea HF 300 20W. Nie ten 16 W,čo je na youtube. Zaujal ma tou dimenzovanosťou. V strede molitánu sa nachádza stĺpik ktorí sa delí na 3 časti. Každá časť má dierovanie a môže sa do ních vložiť chemické a biologické filtračné media. Tímto stĺpikom sa vpúšťa voda do akvária. Na dole uvedenej fotke je nádoba zo stĺpikom a vedľa nadoby sú košíky s molitánmi. Čerpacia hlava je vyriešená tak že, zapadáva priamo do tochto stlpika, aby sa nedostala voda z akvária do časti sĺpika a priamo do akvária. Niektorý páni mi napísali, že dosť často býva na tomto filtry porucha alebo sa čerpacia hlavica prehrieva. Ale či nemysleli ten 16 W, alebo či mi to písali za učelom, aby som si kúpil filter zo značky eheim alebo fluval i JBL. Ja som chcel kúpiť JBL 901 green.... Ale ma toto prehovorilo. Ďakoval by som za každú informáciu o poruchovosti tochto filtra a či je to také časté.
Podobný tvar jen s větším vnitřním průměrem se vyrábí rovněž (kupoval jsem ho v Hornbachu) a ten lze navléknout na sací koš...
Funguje. Mám to místo sacího koše do vnějšího filtru FX5. Je to první předfiltr a houbu peru při každé výměně vody(v akvarijní vodě). Do filtru jsem nevlezl rok a jede bez výrazného snížení průtoku.
Myslíte jako na čerpací hlavě? Nebo to máte místo košíčku na hadici co odsává vodu do vnějšího, kýblového filtru? To mě totiž také napadlo, ale nevím jestli by to mohlo fungovat.
Ještě k černému molitanu. Místo sacího koše mám jako předfiltr udělané, upravené tohle
gringo63.rajce.idnes.cz/… a na fotce je černý biomolitan, z kterého jsem to udělal.
Na to, jak ta zelená razí, to akva nevypadá vůbec zle. Jak už bylo zmiňováno, molitan zajde a nebudeš ho vnímat, i když ho nezamaskuješ
co ten trs dát do nějakej jemnej síťoviny?
0 27.04.2012 12:52 sheWcza [1] - Afrika tady je to foto slíbené
ach ta hlava děravá))
souhlasím s Vámi, kdyby mi ty rostliny tlamíci hned nezlikvidoval hodil bych tam 3 trsy valisnerie gigantea a měl bych do měsíce po problému, jenže to je otázka tří dnů než si z toho udělaj přesnídávku a to dost vydatně krmím abych tomu předcházel, bohužel nepomůže :-/ černý biomolitan jsem nikde nesehnal a to jsem objel 3 větší města než je to naše (Svitavy, Olomouc) a neobjevil nic jen modrý, zelený a takový žlutý nebo co to bylo za barvu. Možná by se opravdu dal sehnat po delším pátrání, ale já ten problém chtěl vyřešit co nejdříve. Zkusím o víkendu předělat nádrž a zamaskovat to nějak, aby to nebylo jako pěst na oko. Přikládám foto a zároveň se omlouvám za kvalitu fotografie.
Napadlo mě že ten kořen co mám na pravoboku by to mohl celkem spolehlivě zakrýt většinu toho akvacitu, tak uvidíme co vymyslím
no vidíte, to mě nenapadlo zkusím to a dám vědět, ale teď to vypadá dobře. Zkusím to o víkendu zamaskovat, myslím tím ten akvacit, a když to nepůjde tak ho prstě sundám a zkusím Vaší variantu
každopádně díky za tip, napíšu jak to dopadlo
no ja pouzivam plosnej filtr a celkem slusne se to da ukryt do rohu, existuje i cerny hruby biomolitan (fltr se da vrstvit, obcas se spatne schani jemnejsi biomolitan v potrebnach rozmerech), ci se cela zalezitost da schovat za kamennou prepazku, ci jinak ukryt do pozadi
u rostlinych akva je to jednodussi
Stran té estetiky mě napadá vyzkoušet jenom variantu bez toho biomolitanu, jenom hlavu na točení vody, tak aby to lépe sbíral ten externí filtr. Je to jenom nápad, uvidíš jak to bude fungovat do budoucna.
1 27.04.2012 10:04 sheWcza [1] - Afrika Dobrý den,
Mohu potvrdit že dnes je voda opravdu křišťálově čistá, sice tam ještě mikroskopické mechanické nečistoty jsou, ale v opravdu zanedbatelném počtu. Upozorňuji že čerpadlo běží nějakých 21 hodin a je téměř po problému, proto všem co mají podobný problém toto řešení určitě doporučuji a Vám všem děkuji mnohokrát za rady. Jedinou nevýhodou je estetická záležitost, ale věřím že kdyby ryby uměly mluvit, raději se vykašlou na estetiku, než aby plavaly mezi svými výkaly, když už tedy u mě musí být zavřeny. Ještě jednou všem zúčastněným děkuji a přeji hezký den.
PS: omluvte prosím moji interpunkci, ale jsem na mobilu a píše se na něm opravdu hrozně
časem ten molitan změní barvu do zelenohněda, takže to nebude tak do očí bijící. a až se zaběhne tak bude čistit ještě líp
A zítra (dneska) to bude jistě lepší. Můžeš ho zakrýt kameny apod.
O.K. To už by nitrifikace měla jet naplno, takže by mohlo pomoci to řešení s tím dočasným umístěním té čerpací hlavy a kostky biomolitanu.
Jak je to akvárko starý, podle prezentace mě to nesedí, že by bylo založený včera.
Vzhledem k tomu, že filtr má v tomto případě fungovat především mechanicky doporučil bych Atman AT-201 s papírovým výkonem 500 l/h a pustil bych ho naplno. Nejen že reálný průtok bude díky filtrační hmotě nižší, ale časem bude ještě klesat tak ať je tam trochu rezerva.
Já myslím, že 200l/h stačí. Ovšem záleží co chceš mít za ryby, jestli nějaké čuňátka, nebo čistotné tetry apod. Jestli chceš spíše rostlinné AQ, nebo se zaměřit na ryby. JInak co se do velikosti toho biomolitanu týká, tak zde máš tabulku:
www.rataj-spk.cz/… Obávám se, že přířez je k dostání pouze modrý a zelený. Ono to v nádrži stejně moc dlouho nesvítí. Po záběhu molitan výrazně ztmavne.
Optimální je 10x10x24cm ovšem pokud tam jako hlavní filtrace je externí filtr mohl by stačit rozměr 10x10x20cm.
Zdravim,
chtěl bych se zeptat zkušených chovatelů jak velký bioakvacit mám koupit do akvária 190L na čerpací hlahu atman at-200?Mám vnější filtr Fluval 205, voda je křišťálově čistá, nicméně po nádrži plavou takové drobné mechanické nečistoty které by mohl mohltit již zmíněný bioakvacit plus čerpací hlava, ale nevím jak velký mám koupit. Předem díky za Vaše rady s pozdravem Ševčík
Nemal by som ho kde umiestnit.
Co k tej sedmistovce dokoupit ještě jeden, nebo o trochu menší?
Dakujem vam za reakcie ludia ,tak idem do toho jbl 1501.
ja mam doma filter jbl 1501 a 901 maximalna spokojnost a nesu nijak extra hlucne, zatial bez poruchy...
Zkušenost mám s JBL CP e 900 a 1500. Oba filtry po celou dobu testování (3 měsíce) byli bezchybné a relativně tiché. Píšu relativně, protože každý vnímá zvuk rotoru jinak. Z mého hlediska filtr u 1500 mírně hučel a devítistovku jsem neslyšel vůbec. Obecně jsou filtry JBL jedny z nejtišších na trhu což mám ověřeno u klientů.
Mas snim aj neake skusenosti?myslim hlucnost a poruchovost
V tom případě jednoznačně JBL CristalProfi e 1501 greenline.
Co by si mi odporucil ty ked sa mozem opytat(rozmyslal som este aj o jbl 1500 alebo 1501)
V tomto případě je to jedno pro který se rozhodneš. Oba filtry mají stejnou záruku, stejný objem hmot, stejný systém filtrace a téměř stejnou spotřebu energie (mírně ve prospěch Atmanu). Takže více méně je to o sympatiích k té či oné značce. Sám bych se mezi těmito filtry asi těžko rozhodoval
.
To si hodně rychlý a napojil si už filtr???????
Neboj s tím si poradíš
Přidat reakci
1 ...... [136] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x