Jaký filtr
No pokdu chceš vnitřní filtr. tak můžu doporučit Atman s filtrační pěnou. Za prvé to je levné za druhé to funguje.
Eheima pick up neber ani náhodou. Je velký a filtrační plocha malá ačkoliv vypadá velice molitan je malý. U 200L kdyby jsi měla finance bych šel do externího filtru nějaké kvalitní značky jako je Eheim, JBL, TetraTec. Tím nikdy nic neskazíš. Hlavně je lepší to přepísknout než pak nadávat že to nefunguje tak jak by mělo.
A pokud považuješ své akvarium za přerybněné ani bych neřekl 23 ryb na 2OOL akvaria je cca akorád
0 11.02.2014 00:21 Nicky [195] - Labyrintky Zdravím, chtěla bych pořídit nový filtr do této poměrně slušně zarybněné nádrže:
rybicky.net/nadrze/16781 . Padl mi do oka Eheim Pick - up 2012, co si o tom myslíte? Nějaká další doporučení? Chci jen vnitřní filtr, ideálně něco "jednoduchého", ale aby byl opravdu silný.
ono nejde tak ani o experiment ale cena je kolikrat o dost vetsi ja si objednal ten AQUA Nova podle zdejších zkusenosti je za tu cenu dobry tak uvidim.
Pokud nechceš experimentovat,tak si kup ověřenou značku:Eheim,Tetra,JBL,Fluval
tam neuděláš chybu
IKOLA,DIVERSA nic mi to nerika
diky a co ty ostatní třeba ten stou UV lampou to mi prijde poněkud zvlastni
0 10.02.2014 08:51 rastrot nevíte jake jsou tyto levnejsí vnejsi filtry krome JBL?Aqua Nova o nem jsem uz slysel a co ty ostatní mate někdo nejakou zkušenost?diky
www.aqua-obchod.cz/… Určitě 1200, je to regulovatelný a větší objem filtračních hmot se vždycky hodí.
a co by jste více doporučovali do této litráže. Tetra tec ex 700 nebo 1200? Abych zase potom neměl ryby jako v pračce?
Mám též tetratec sic 700,ale nemohu si stěžovat
Zrovna vcera jsem jeden po pul roce otevrel s domenim ze bude uz pekne zajetelenej... bohuzel... byl jako by byl v akva sotva tyden... celou dobu pusteny naplno...
jdi do EX1200
mám ho na třístovce, otevírám ho co půl roku a po půl roce v něm není co čistit. Alespoň v mém vydží klidně i rok bez údržby
velká filtrační plocha je super
Rozhodne by tým nič nepokazil, skôr naopak
jdi do TT ex1200
Jako vhodnější z hlediska objemu filtrační hmot a i celkového výkonu vychází Tetra tec.
Ahoj, mám v plánu zakládat nové akvárium, které bude o objemu 200L a potřebuji poradit, který filtr si mám vybrat, zdali Eheim professionel III 2071 nebo tetra tec ex 1200
Děkuji za odpověďi
Urcite pockat, ja postupoval dle navodu, napustil jsem tretinu vody a zacal sazet kytky a dneska na to nadavam, Nedrzi to tam vubec dobre, priste budu postupovat jinak. Prvni dno, pak koreny (kameny), pak namocit (ne utopit) a pak sazet kytky. A az to budu mit komplet, takteprve opatrne zalit vodou, protoze jak ta voda nadnasi ten substrat i ty vlastni kytky, tak se s tim fakt blbe pracuje... Takze pockej na kytky, prvni si to treba nakresli, at vis co a jak kam, nebo si udelej fotku a docmarej si to tam v kompu, aby ses treba zatim nenudil ;)
tak raci počkat as budu mit všechno pohromade
Založit to můžeš, ale potom se ti to bude hůř upravovat. Hlavně půjdou hůř sázet rostliny.
vůbec nic se nedeje
a nevíš prosím tě o tom filtru víc?už jsem si ho objednal někde píšou že je dobrý a někde opak nechám se překvapit.A ještě jedna otázka můžu založit akvárium samozřejmě bez ryb když budu mít zatím jen filtr a písek?myslím tím jestli nemám počkat až budu mít vše od dekorace kořene rostlin atd.a pak nalit vodu.Jinak díky možná se ptám trochu podivně ale nechci nic uspěchat a jsem dneska trochu mimo provoz
a to jsem ještě v práci
do večera
díky jdu do nej prave jsem ho objednal tak snad jsem neudelal chybu
vůbec nic, jen to konstatuji.
díky to vím
ale jaký je myslím co se provozu a funkčnosti týče jestli stojí za to si ho pořídit i když je oproti jinym znackovych o dost levnejsi
Ano AQUA NOVA NCF-1500 je vnější, tedy externí filtr
0 06.02.2014 18:30 rastrot – Aqua Nova
ahoj nevíte jaký je filtr Aqua Nova 1500 externí?děkuji
A co je spatneho na tom, jak to je ?
přesně tohle jsem mu radil již o stránku dříve
, ale je limitovanej okolnostma.
Osobně bych volil variantu 3.
Ahoj, chci se zeptat na názor, jak bych měl nastavit filtr v 54l akva?
Zkusím popsat varianty.
1) v pravo u stěny akvária je rapmička kousek pod hladinou, aby se lehce vlnila (současný stav)
2) mám foukat tryskou pod vodou směrem podél kratší stěny akva
3) mám foukat tryskou pod vodou směrem podél delší strany akva
4) přidat k variantám 2 a 3 vzduchovaní pomocí přisátí vzduchu hadičkou
když tak mrkněte na prezentaci a zkuste mi případně nějak poradit, díky moc
no nad tim jsem taky premyslel, ze bych to serizl jenom z jedne strany, akorat kdyz to nebude poradne drzet u toho skla, vodu to bude tahat zezadu a vepredu to nebude fungovat skoro vubec (minimalne nez se to zezadu dostatecne zasere).
Takze bych to idealne orezal rovnomerne, coz nebude vypadat dobre.
Vim jak urezat molitan a protoze jsem to uz parkrat absolvoval, tak vim, ze kazdy tah zanechava viditelny rez, protoze se mi nikdy nepodarilo rezat molitan tak, abych ho zaroven ani trochu nezmackl
Spis bych zkusil pouzit zhavici drat, jako kdyz se reze polystyren, coz se zase bojim, ze se ucpou ty pory, ale jak tak nad tim premyslim, pokud bych to udelal prave jenom z tech dvou zadnich stran, mozna by to bylo presne to co od toho potrebuju, aby to zaroven trochu ucpalo ty pory na te strane, kde to bude slabsi ta vrstva molitanu.
No koupim tech molitanu radeji vic, pak se uvidi co se s tim bude dat vymyslet
zavesny mit nemuzu (kryt akvarka), na externi neni misto a opet bych musel nejak rezat kryt akvarka kvuli hadicim
Malicka cerpadelka mohou mit problem, ze kdyz das pod ne biomolitan o pudorysu 10x10cm s trubkou uprostred, prisavky nedosahnou na sklo. A toho muzes vyuzit, protoze pokud seriznes jen jednu stranu (trubka pak neni uprostred) a podari se ti biomolitan dobre namacknout na sklo (nahore sedi tesne ke sklu, dole opres o dno), vubec to nevadi.
Seriznout biomolitan neni az tak tezke. Vem ziletkovy nuz, vytahni mu cepel co jde, a pak jako bys rezal pilou. Pokud je prislusna ruka pro jinou stranu nez ta druha (ze nejsou obe leve), da se to uriznout dost ciste. Hlavne to chce rezat pomalu, opatrne, a bez tlaku na nuz, proste jako pilou.
0 06.02.2014 11:53 Ciffik [761] - Rostliny nepročítal jsem to sice celý, ale do 30l rvát vnitřní filtr a zmenšovat už tak malý objem je podle mě celkem blbost - pokud si nemůžeš dovolit exterák, tak co takhle závěsnej?
např.:
www.zverimex-rybarske-potreby.com/…
narvat nějakým lepším fltr. médiem a bude to fungovat
edit: mezi kostkou 10*10*15 a 8*8*15 zas takovej rozdíl nevidím...
Az prijde na trh nekdo s filtrem, ktery bude vypadat jako 3d pozadi, vydela na tom miliony ;) nebo aby toi vypadalo jako skalka, nebo tak neco. Pak to bude jak dobre vypadat, tak to bude i funkcni.
Vcera jsem jeste vecer hledal a hledal a hledal a vstrebaval dalsi a dalsi informace, zkusenosti a nazory a dospel jsem k presvedceni, ze je tech 10x10x16 na to moje male akva prilis. Vychazi mi na 30 litru vody cca 1 litr (3%) filtracni naplne, takze bych rad zkusil molitan o velikosti 8x8x15, ale ten jsem nikde nenasel
Da se to nekde sehnat ? nebo bych to musel samodoma rezat z te 10tky ?
Zajistit pak adekvatni prutok, aby byly podminky pro nitrifikaci filtru lepsi, uz by melo jit priskrcenim vykonu, kde mam v planu stejne pouziti rozstrikove listy.
KarlosS napsal: Mě to taky zajímá, protože molitany s čerpadlem mi připadají nepraktické a navíc vzhledově strašné
Priznavam ze na vzhled kaslu, pac neco co neni za rostlinami videt, muze podle mne vypadat jak chce
. A i kdyby to videt bylo, nadherne designove plasty v kusu prirody mi taky prijdou, jako by nekdo zahodil televizi do reky...
Nemáš zač, rád pomůžu, když můžu...
Jo jo, schovat a zamaskovat rostlinou, to je značka ideál, tak se to dělá...
dam vacsie a schovam za rastlinu nech to neni tak vidiet dik moc
To je hodně málo, potřebuješ něco podstatně většího. Do tvého akva by mělo jít alespoň něco jako 10x10x15 cm kostka... Ale máš dobré čerpadlo, pokud ti nevadí design, tak bych dal i větší...
stvorec 4x4 cm a hruby 3 cm...je to fotene mobilom tak ta foto je horsia trochu a filter mam Boyu fp 28e trochu stary ale dobry prietok ma len ten molitan moc nefiltruje
Vypadá kvalitně, ale na můj vkus je moc jemná, ta se hodí jako finální filtr na dočištění, ale nevím, fotka není moc ostrá...
Jaké má rozměry?
teraz tam mam iba takuto penu
tinypic.com/… a dokonca je cez nu aj vidiet a + tam je uhlie alebo co to je
Jasně, dalo... Tvé čerpadlo to zvládne úplně v klidu... Kostku dej rozhodně větší...
0 05.02.2014 23:20 matus13 chcel by som sa opitat mam filter s prietokom 950l/h ale je stavany iba na 130l akva a ja mam 200l molitan tam je 5x5 dalo by sa ze by som tam dal vacsi molitan a pouzival ho dalej?
Mě to taky zajímá, protože molitany s čerpadlem mi připadají nepraktické a navíc vzhledově strašné
Pak se pochlub jak to dopadlo, ono se to muze hodit i nekomu dalsimu
.
ok, diky vsem za informace, hlavne Designerovi za neunavne odpovidani a opravovani mych mylnych myslenkovych pochodu
Ted uz je to na me, snad jsem pochytil dostatek na to, abych nevybral uplnou hloupost.
Přidat reakci
1 ...... [82] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x