Jaký filtr
tak že tam ta hadička být musí?? já jen že jsem viděla že ji tam většinou nikdo nemá... tak nevíím.. a nemělo by to být víc pod vodou??
ne nemusi , pokud tam maš připojku na ni tak ji použiješ až když by jsi nutně potřevboval vzduchovat, když by ryby lapali po dechu u hladiny nebo tak jinak tam byt nemusi ,, jinak je dobré aby proud vody ktery vychazi z filtru mirně čeřil hladinu, ikdyž jak se tak divam na to foto tak by jsi tam musel dát asi nejaky kolinko
pokud chces aby vzduchoval, tak ano,
pokud nechces, tak musi...
z logiky veci se ten vzduch pod tu hladinu musi nejak dostat
ono to nejde víc narazit, ta hadička tam být nemusí ne??
možna bych ten molitam vic narazil nahoru k filtr. hlavě
když tam neni na vystup pripojena hadicka co jde nad hladinu tak ani bublinky jit nemohou
prosím vás mám to správně?? mám to úplně na minimum (54l), je to normální že tam nejsou bublinky??
Starší reakce
Já měl dva externí filtry Tetra a na oba nemůžu říct křivého slova.Velmi tiché,funkční.Taky doporučuju
Jo tyhle recenze jsem si četla, ale na netu se píše kolikrát takových věcí, že mám raději info z více zdrojů
Tak díky
, už jsem se bála, že tu budete horovat jen pro ty nejdražší Eheimy
ten doporucuji... provozuju 3 tyhle kousky a spokojenost
Co bys říkal na tenhle? TetraTec EX 1200, líbí se mi cena a taky tvrdí, že je tichý, akva mám v ložnici...
Na řasy jsou jiné "věci",od některých ryb,plžů(šneků) až po CO2.
Pokud to je do akva Oaza... tak tam si dej klidne normální exterák. koukej se po kategorii tak na 500L akva a budes za vodou...
Děkuji všem za připomínky, jsem neznalá chemie (vlastně i fyziky), nedošlo mi, že by lampa zlikvidovala i "zdravé bakterie" naivně jsem si myslela, že by mi to pomohlo zlikvidovat případné řasy. A když už si chci pořídit vnější filtr, chtěla jsem nějaký "vymakaný"...jsem prostě akvaristický ucho...
ja bych jen dodal že UV neni moc dobré použivat pernamentně protže neničí jen nežadouci řasi apod, ale take nit.bakterie, zoplankton a podobne užitečné breberky vpodstate to vytvaři sterilní prostředí bez života, např v zahradnich jezircich kde je UV sterilizace ryby pribivaji na vaze rapidně méně než v nadrži bez UV.
dostatečne silné UV zařazeněpřed filtr prodlužuje zabihani filtru, a docela hodne.
Já osobně bych si nejdříve nastudoval co vlastně to UV bude způsobovat a zda-li to bude pro moje akvárium přínosné a dokáži toho využít. Při používání UV bych byl obezřetný, aby si člověk nezpůsobil více škody než užitku, čímž toto neodsuzuji, jenom to chce vědět proč.
Uv je lepsi s pomalym prutokem... osobne bych to nekupoval...
Uvažuji o koupi vnějšího filtru pro 360 l AQ a zaujaly mne filtry se zabudovanou UV lampou. Máte s tím zkušenosti? Jaký byste mi případně doporučili? V AQ se chci zaměřit hlavně na rostliny s nepřerybněnou společenskou osádkou - skaláry, čichavci, neonky, tetry, pár živorodek ... Prosím o vaše názory...
Jelikož už máš vduch.motorek,tak tě ten nejlevnější bublifuk vyjde doslova na pár korun a koupíš ho všude
děkuji oběma za rady, jdu si najít něco o bublifuku..díky
Já jsem se také domníval, že stačí. V betáriu jsem filtr neměl a stačilo odjet na 4 dny, ty dny se voda neměnila a hned jsem musel jednoho z nich poslat na druhou stranu...
Ono stačí, když nezanedbáš údržbu, ale jakýkoli problém a nic ti s ním nepomůže... Za mě, aspoň zmiňovaný bublifuk...
Možné to je, ale nesmí se podcenit a to ani omylem výměna vody, neb kombinace zdatných producentů odpadu s "velikostí nádrže" může velmi rychle sehrát klíčovou roli a začnou problémy. Osobně bych tam alespoň bublifuk měl.
0 04.01.2014 04:17 ivini – bez filtru
mám akvárko 54l bez filtru, jen kytky a mečovky a vzduchování..
připadá mi, že to tak stačí, je to možné?
Já mám k 360l akvárku JBL e1501, hadice v setu tak akorát pro umístění filtru pod akvárkem na jedné straně (čili ne uprostřed, kde bývá ve skříni deska). Odhahem délka hadice 120cm, ale není problém dokoupit hadici a spojky.
Hadice čistím "kominickou" štětkou 1x2 měsíce, filtr nikdy=není třeba. Průtok stabilní, po vyčištění o něco větší. Dodávaná rozstřikovací rampa se docela zanáší, čistím zvenku zubním kartáčkem. Lépe na tom byla plochá tryska (trychtýřek) který se nezanášel, i díky tomu, že v něm voda proudila několika násobně rychleji, než v každé z několika malých dírečkách v rampě.
Filtr se dá během několika sekund odpojit od hadic, bez vytečení vody z hadic či filtru.
Jedna poznámka k čištění, pokud budeš fitr čistit, vyčisti i hadice. Neb po zapnutí vyčištěného filtr se díky opětovnému velkému průtoku ze zanesených hadic utrhne veškerý binec a ten ti to vyplaví do akvárka (hadice na výstupu). Já to dělám tak, že si dám pod akvárko kýbl 10l a prostě hadice (postupně, ne obě najednou!)z ventilu odpojím a strčím do hadice kominickou štětku a rychle to projedu. Voda s bincem se mi vylije do kýble. Za 3 min hotovo a do akvárka se nic nedostane. Nasadím zpět filtr, zapnu a vše OK...
To máš pravdu, že je to levné - zde bych řekl, že záleží na preferencích. Já mám Vnější filtr EHEIM 3 thermo 2180 a ten bych někdy nevyměnil, ale myslím, že je vhodné, když je předloženo více návrhů, aby si dotyčná osoba mohla vybrat.
Co se týče tohoto akvária, tak bych volil za sebe tetra tec ex 1200. Velmi se vylepšil, takže žádné dřívější chyby byly anulovány
P.S je to můj názor, je jasné, že každý máme jiný
jinak dobre je vyuzit v Hornbachu(pokud neni hodne z ruky) zaruku nejnizsi ceny, staci ze se na netu prodava levneji, je skladem a prodava to firma s IC...
a jeste to bude za internet cenu - deset procent... a to se vyplati...
to uz neplati... byl modifikovan adapter ktery za to mohl...
za sebe taky doporucuji TetraTec EX1200 u jednoho mam dokonce 4m dlouhou vstupni hadici a v pohode
lukasleibelt napsal: Ahoj. Eheim je velmi kvalitní značka ale pokud chceš něco kvalitního a zároveň levného, tak bych volil tetra tec ex 1200
levný? koupil jsem EHEIM eXperience 25O (včara jsem ho spustil) na Zoohit za 2500 Kč doprava v ceně[/cite] nevim jak ted, ale ty dost tekly, sám jsme se u jednoho staršího setkal s netěsností hlavy po důkladném vyčištění a promazání.
Druhé nejlepší po eheimu je JBL, tady asi JBL e1501
Ahoj. Eheim je velmi kvalitní značka ale pokud chceš něco kvalitního a zároveň levného, tak bych volil tetra tec ex 1200
profizoo.cz/…
www.akva-tera.cz/… mám tento filtr v provedení 250 v provozu teprve 2dny, proto ho nemůžu hodnotit ( PS absolutně tichý provoz)
terčovci, ale do budoucna bych plánoval spíše skaláry nebo menší hejnové rybky
Jaká je osádka toho akva?
Všeobecná rada:Hadice jdou prodloužit,případně vyměnit za delší,akorát pozor na to,aby čerpadlo(jakékoli)stačilo vodu vytlačit na větší vzdálenost.
ahoj,
mám 300 l akvárium a chci si do něj pořídit vnější filtr, nedoporučil byste mi někdo nějaký za rozumnou cenu a dobrý výkon a kvalitu? zároveň který má dostatečně dlouhé hadice, jelikož jsem často četl, že bývají krátké.
Díky moc všem za odpověď
U tohoto filtříku je to o osádce, jakmile bude akvo více zatíženo znečišťovateli, bude tento nedostatečným a to zvláště svým objemem filtračních hmot, na což budeš upozorněn tím, že se bude muset co týden píglovat.
Ja mam v tom samém AQ elite jet-flo 50 a jsem spokojený.
Buďto klasický bublifuk nebo čerpadlo Atman200 s kostkou biomolitanu. Oba splní účel bezezbytku.
prosím poradte jaký filtr do 54l akvárka.. díky
Ano, nadsadil jsem to, dalo by se. U rostlinných akvárií potřebuješ svižnější cirkulaci vody, o tom to je, proto to vyšší číslo u toho přečerpávacího poměru.
A i ten objem filtrační hmoty by byl pro tu 150 ještě dostačující jo?
Aha, tak to je pro mě zase zajímavá nová informace. Proč je u rostlinných akvárií o tolik vyšší nárok na filtraci v porovnání se společenskými? Očekával bych, že právě ty rostliny trochu s tou filtrací pomůžou. A nebo je to proto, že v silně zarostlých akváriích není dostatečná plocha dna v kontaktu s vodou a snižuje se filtrační schopnost dna?
Tak na vysvětlenou, papírovej výkon filtru(obecně) se po zašpinění sníží cca o polovinu a s tímto číslem teprve operovat a to 5-10x pčečerpání nádrže platí spíš u rostlinných akvárií, kdežto u běžnějšího tzv. společenského akva je to 2-3x přečerpání za hodinu po tom zašpinění filtru dostačující.
Ok super tak to se mi fakt jeví jako skvělé řešení, včera jsem si tu četl ještě jeden článek ve kterém se píše, že by filtr měl protáhnout obsah nádrže 5 - 10x za hodinu, toho jsem se úplně vyděsil
Já četl původně zhruba dvakrát a i to se mi zdálo už celkem horská bystřina
Jinak toto řešení je teda vhodné i případně pro 150l akva? Pořád uvažuju ještě o těch skalárách, bojím se, že bych se o něco snažil ale pořád bych si říkal jestli by to s těma skalárama nebylo lepší (rozměr by teda byl 80x35x55).
Přidat reakci
1 ...... [89] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x