Jaký filtr
Ten hrubý nechej tak jak je jinak by se ti zachvilku ucpal a nefiltroval by proto je nejhrubší jako předfiltr
no jo, ale ten předfiltr je docela dost hrubej, možná by bylo lepší tam dát jemný molitany. Tenhle hrubej má v sobě dost velká oka. Zpáteční filtry jsou dva a ty jsou už jemný
Potom ti tam ty předfiltry plavou nebo špatně dolíhaj na stěny
Jestli to nebyla náhodou vrstva usazenin v hadici a ne rostlina
Nejde ani tak o to jak sa tam dostali ale ako mohli spôsobyť, že mu z filtra vychadzali rastlinky.
Taky nevím jak se tam dostaly. Jinak pokud má všechny media na svém místě mělo by to být v pohodě.
Losky a ty krevety si objevil kde v předfiltru předpokládám?
Ahá tak som zle prečital
Ale aj tak mi nejde do hlavy ako to mohli spôsobiť krevetky.
Já jsem napsal když jsem měl vnitřní filtr tak se mi nějak dostala do rampy rostlina nevím jak ale byla tam. Jinak u externího filtru to nejde nebo aspoň nevím jak když jdou tam 4 koše jedině že by byli prázdné
Ako môže prejsť cez jeden predfilter a 4 filtračné koše rastlina?
Tím pádem by to mělo být v pořádku a fungovat tak jak má. Jinak na té rampě bych zvětšil díry kvúli průtoku. Třeba o milimetr větší. Já osobně mám zkušenosti s tím že když jsem měl na vnitřním filtru rampu tak se mi taky ucpávala rostlinama zvětšil jsem trošku díry a poté to bylo v pohodě.
No i kdyby to těsnění tam neměl častečně by to filtrovalo ale nebylo by to tak efektivní si myslím
Sundej hlavu a mrkni jak máš nasazené to obdélníkové těsnění na tom prvním koši. Jestli třeba není zhrnuté nebo něco. Máš ho tam vůbec? Někdo tady radil že tam nastříhnul ješte na to těsnění vzduchovací hadičku. Šlo to prej trošku hůře zavřít ale těsnilo to.
Keď má problém v tesnení tak to vlastne slúži len ako čerpadlo a nie filter.
podle me ti to opravdu podfukuje mezi hlavou a kosema ve filtru
Rampa rozstřikuje, tak tím to nebude
Možné to je ale ty píšeš že si tam našel i rostliny? Ale spíš se mi to nezdá ostatní vrstvy by to nepustily. A máš dobře nasazené ty hadice? Nepřehodils je?
Napadla mě teď jedna věc. Ve spodním koši je místo kroužků zatím nastříhaný původní biomilitan. Není možný, že by se ten bordel z něj uvolňoval a šel zpět do akva? Teď si říkám, že to asi bude ono
Řekl bych že to bude těsněním takový ten obdélník co je vidět když sundáš hlavu ale je to divné
sedi spravne tesneni mezi prvnim kosem a hlavou? kdysi popisovali tyto problemy, ale po pridani toho tesneni by to melo byt ok
Nezapojil si naopak hadice?
Díky všem za reakce.
Asi to vypadá že jakmile se mi na filtr sejdou peníze tak si asi hodím korunou jestli Eheim nebo TetraTec, jinak si vážně nevyberu
. Myslím že spokojený bych byl s oběma. Každopádně doufám že to bude co nejdříve, ten Elite Stingray 15 určitě není ideální a doufám že ho budu moct brzo uklidit do skříně.
Pokud je to na tu tvou stávající nádrž, je ten objem filtračních hmot bohatě dostatečný. Je dimenzován na slušně zarybněnou nádrž 100 - 150l. Pokud se proň rozhodneš, nebudeš litovat. Ale konečné rozhodnutí je na tobě. Ten Hagen určitě ne už jen kvůli spotřebě.
Strohá fakta: hod. výkon, spotřeba, objem
Tetra tec 400l, 6,4W, 3,2l
Hagen 360l, 9W , 2,7l
Eheim 300l, 5W , 1l
Ten hodinový výkon je papírový u čistýho filtru.
V tomto porovnání mě nejlépe vychází ten Tetra tec, který si můžu naplnit třeba Substrátem pro od Eheimu.
Díky že jste mně vyvedl omylu, jen jsem psal co jsem četl na internetu. Naživo jsem ani jeden z filtrů neviděl. Ale proto se ptám tady, protože osobní zkušenosti jsou neocenitelné
vypadá to že se rozhodnu pro ten Eheim
Přístup je tak asi jako u každého filtru. A to že může prosakovat to může i jiný.
Ten objem není nic moc ale mohlo by to stačit pokud akva nebude přerybněné. To bych možná pouvažoval nad tím tetra tecem. Přece jen má možnost náplňe 3,2L
Složitý přístup? Odklapnout 4 svorky snad zvládneš. Toť vše.
to mně na tom eheimu právě láká, že je hodně spolehlivý.. ale zase jsem četl stížnosti že přece jen ten objem filtrační hmoty není až tak velký (vzhledem třeba k tetratecu), a taky že údržba je vcelku složitá (složitý přístup do filtru apod)... u Tetratecu mně láká právě jednoduchý přístup, daleko větší objem filtračních hmot (a taky si tam člověk může dát co chce).. ale zase se bojím toho že začne po nějaké době prosakovat nebo rovnou téct, což se některým lidem už stalo... taky jsem ale četl že nověji vyrobené už to těsnění mají lépe řešené, a nemělo by tedy být takové riziko protékání..
je to těžké vybírání...
Mám Eheim Classic (i když vyšší řady). Je to sice tzv "lowtech" filtr, ale i v jednoduchosti může být krása. Hlavně je bezporuchový, jede mi cca 4 roky bez poruchy a má velmi malé nároky na čištění. Při normálním zarybnění a dobrých náplních se do něj stačí podívat jedenkráte za rok. (I méně). Určitě jím neprohloupíš.
Asi bych bral ten eheim. Kvalita a dlouhá životnost
přidávám ještě jeden dotaz.. rozhodl jsem se raději zavrhnout vnitřní filtry a raději zainvestovat o něco málo víc do filtru vnějšího (pro moje 54L akva).
ve výběru jsou TetraTec EX 400, Eheim Classis 2211 a Hagen Elite Crystal Flo 20.
Jsou všechny za podobné peníze (lehce přes 1000kč).
Který raději vybrat a proč?
Ano má ale pro mě nevyhovující. Nechal jsem si udělat přesné výřezi molitanů do filtru takže to nakombinuju s tím filtračním materiálem co k tomu bylo a bude to super.
tento filter nema filtracne naplne vo vybave ?
No já jsem koupil jbl kvůli té spotřebě. Ještě jsem ho nesprovoznil čekám na náplně. Jinak JBL má záruku 4 roky aspoň ten můj a jinak má ještě pozáruční servis takže ta 1500 by měla mít též je to to samé.
aky filter by ste mi odporucali pre 375 l akva
Tetratec EX 1200 alebo JBL CRISTALPROFI E1501 GREENLINE
?
na tom jbl ma laka dobry vykon, nizka spotreba len 20W
Pridávam foto pre zaujímavosť
Ja mám TetraTec IN1000 ten má dve samostatné komory v ktorých sú 2 ks molitanov. Ten TetraTec In400 má len jednu komoru. Je to zaujímavý filter ale je pravda, že to filtračné médium tiež nie je boh vie aké veľké, preto prechádzam na externý filter
No možná to nevypadá esteticky dobře ale přimlouvám se za tu kostku a hlavu už kvůli filtračnímu objemu kostky. Já to mám v 63 litrovém akva a jsem nadmíru spokojen. Taky se mi více líbila nějaká filtrační krabička jenže po čase jsem zjistil že to není ono kvůli malé filtrační ploše. Takže vol spíše kostku a hlavu
Zdravím, mám 54l akvárko a v něm filtr Elite Stingray 15. Byl součást setu (set jsem dostal zadarmo od kamarádky, používaný byl rok a půl) ale mně tedy vůbec nevyhovuje. Objem filtrační hmoty je šíleně malý, a proud to dělá jako turbína (na krabici je udáno 300l/h, a nedá se regulovat). Proto vybírám nový filtr, do takhle malého akvária vzhledem k ceně vnitřní, dávat přes tisícovku za TetraTec EX400 se mi nechce. A rád bych se vyhnul variantě čerpadlo + kostka biomolitanu. Veřím že to funguje, ale vzhledově se mi to vůbec nelíbí.
Jako kandidáti mi zatím vedou Fluval U1, Sicce Shark ADV 1, TetraTec In400, Eheim Pick Up 2008 a největší favorit je Eheim Aquaball 60.
Co byste mi doporučili??
Starší reakce
Ten výkon bych neviděl jako problematický, ale daleko horší už to je s účinností tohoto filtru. Máš akvárium samou živorodku a mohl by to být do budoucn problém v tom, že když se trochu zanedbá údržba dna a výměn vody, tak by to ten filtr nemusel stíhat. Osobně bych do takovéto nádrže volil čerpací hlavu s kostkou biomolitanu, čímž bych si zajistil daleko větší filtrční plochu, než máš teď s tím filtrem co tam máš. Cenově je to srovnatelné řešení. Jakmile bude nutný týdně ten filtr čistit, protože stratí většinu výkonu, tak bych ho vyměnil, jak jsem psal.
Výrobca udáva, že je vhodný pre akvárium od 90 do 360 litrov. Pokiaľ si ho priškrtíš a nemáš v akváriu "kolotoč" nemal by byť problém
je v tom rozdiel citaj este raz.
Přidat reakci
1 ...... [150] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x