Jaký filtr
Houba jednou sjela a krevetky ůplně zastavili vrtulku
Já mám stejně řešeno a bez problémů. Biomolitan je středně hrubý = nenasává krevetky, ale neucpává se rychle. Už to takhle mám asi půl roku a v pohodě
.
Já mám hrubou houbu...sice stačí ale taky bych bral lepší nápad..problém je že malá krevetka je cca 1 mm
Mohl bych je dát do mého akva´?
Proc myslis? Ja sem chtel jen poradit jestli nema nekdo neco poradne vychytany vis takze uvidime jakej je kdo koumak
Můj filtr:
Já nemám u krevet teda žádný filtr a světlo jen denní z okna a vše v pohodě. Zatím mám asi 20 krevet na 72L(80*30*30).
Taky jsem řešil problém s filtrem. I když byl nastaven na minimum, vytvářel silný proud a do žebrování se chytaly krevetky. Zejména, když zalezly dozadu mezi filtr a sklo, nedokázaly se již sami dostat ven. Nechtělo se mi investovat do nového zařízení, takže jsem to vyřešil tak, že jsem na část filtru, kde je žebrování, nasadil upravený molitan a taky jsem trochu molitanu nacpal dovnitř, což o dost snížilo proudění.
2 06.03.2010 16:31 michailo – Re: Gogo
A co starý dobrý bublifuk?
ahoj, mám výborné zkušenosti s Atmanem AT-200, 2 roky mi běží, je tichý. Se škrtícím ventilem se dá lehce regulovat. Měl jsem ho také v 54l akváriu, dokonce jsem si nechal akvacit prorůst anubiasem. DO začátku je to dobrá volba.
0 06.03.2010 14:15 grimmi Atman + biomolitan = kvalitní filtrace za minimální náklady, ale já od čerpací hlavy Atman AT-200 v 54l akva upustil a nechal si ji jen jako záložní z několika důvodů.
1) Je na tak malé akva příliš velká, těžká (pnutí, vibrace) a zabírá dost místa. Regulace je na přídavném článku výpusti, a 10cm trubku od už tak velké hlavy jsem nemusel.
2) Výkon je zbytečně velký, 99% ho utípneš regulací.
3) vybrace z ní se mi přenášeli do levného plastového krytu ze setu a to tak, že dost.
Takže jsem ji nahradil filtrem Aquael FAN mini Plus s menším příkonem, menším max. průtokem s lépe umístěnou plynulou regulací, o polovinu menší velikostí, který má ve výbave nožku pro připevnění kostky biomolitanu také a používám ho v této kombinaci k plné spokojenosti. A je i tišší než Atman.
Ve stručnosti: Do této velikosti akva bych vždy volil biomolitan na libovolné čerpací hlavě nebo bublifuk ve spojení s minimálním průtokem než některý z uváděných filtrů.
0 06.03.2010 11:35 wow – Eheim Pick-UP 2008
Já mám v 54l ten Eheim a přijde mi to zbytečně silné (velký proud) a velké, zabírá to hodně místa v tak malém aq..
Souhlasím s melvilko, ale pokud chceš nějaký z tvé nabídky tak bych šel do Eheimu. Mám kladné zkušenosti s vnitřní filtrací od Eheimu.
Atman + biomolitan
Filtr TetraTec IN 400 jsem měl a po dvou měsících šel pryč. Měl jsem problém s tím, že nebral vzduch pokud nejel na max výkon a byl problém, když už byl molitan plný ... Ale někdo může mít lepší zkušenosti
0 05.03.2010 20:30 Miras [111] já bych šel do čerpací hlavy Atman + biomolitan
0 05.03.2010 20:10 Gogo – Vnitřní filtr do 54l s živorodkama? Pomozte vybrat
Pomožte mi vybrat z těchto filtrů nebo popřípadě navrhněte jiné.
Filtr Elite Jet Flo 75
Filtr TetraTec IN 400
Filtr Fluval 2 Plus
Filtr Eheim NEW 2008 Pick Up system
Tak který???????????????
světlo blbej dotek v patici...zas levný (relativně) vyber si..omluva se bere?
myslis filter? a co si snim mal?
konecne sme sa dorozumeli presne oto mi tu aj ide chvalit a krityzovat nezalezi na tom ci je to drahe alebo lacne .ci mi ta vec funguje 5 rokov alebo fungovala iba 2 dni.ci je to ta znacka alebo ta.toto forum som zalozil stou myslienkou aby ludia tu na nete opysali svoje skusenosti stym s stym vyrobkom. dakujem ze sme sa pochopili.
Někdo chválí já nadával..opravil sem si to ale asi příště koupím jiný..zkušenost náhoda? nevím jen názor
No prostě si myslík že značka není vše...řek jsem názor...jo kdysi platilo že levný je nakonec drahý ale dneska je i drahý nekvalitní..někdy i když u akvatechniky míň než jinde..řekl bych..jinak to neber osobně..klidně mě pošli... je to o diskusi..z nesouhlasu vzniklo hodně nápadů přátelství...první příspěvek byl nešťastně formulovanej..a já se taky asi nevymáčk nejlíp..sorry bereš?
nechcem ti trosku proti recit ale ked si kupujes nieco napr: televizor alebo manzelke mixer tak na znacku nepozeras vobec??? je ti to jedno zaco vyhodis svoje peniaze??? tak prepac ale divny pocit mam ja steba.
0 03.03.2010 17:40 boruberry [159] - Raci, krabi, krevetky EHEIM: nikdy jsem neslyšel, že by filtr netěsnil, tedy tekl, hlučel (vinou svou ne tím, že ho někdo blbě umístil). Reklamace způsobené technickou závadou minimální, vetšinou je chybový faktor obsluha. Filtrační média výborná!
DENNERLE: kvalitní hnojiva (každý říká, že drahá, ale 50ml lahvička dá na 1600l, na kolik dá rataj? Hmm hmm?).
Nano akvára, nano filtry, a ostatní technika, třeba CO2 sety také výborná kvalita.
Na prvním místě si měl první příspěvek líp formulovat...na tvůj dotaz bych řekl adidas..a o značkách to není...víš tady je to o zálibě..mám z Tebe divnej pocit a obvykle se nepletu
ja napr.mam vzduchvaci motorcek ELITE od hagenu ,mal som aj filter od nich AC 50 ,ale zial bol tam maly objem hmoty.ohrievac mam AQUAEL 150W funguje bez problemov uz 5r.,teraz mam momentalne zatracovany filter znacky TETRATEC ex700.a ci mi verite alebo nie som snim velmi spokojny.
Starší reakce
Měl bych reagovat, ale nevím, co bych k tomu dodal. Bez dobrých filtračních náplní je vnější filtr jenom honička vody.
oba jsou včetně filtračních náplní, bez dobrých náplní vnější filtry v podstatě ztrácejí smysl. Nemohu si pomoct ale tohle tema mi pripada jen jako propagace toho nej nej... drazsiho.
No ved preto sa informujem pri vašich skúsenostiach..kedže doteraz som mal len vnútorné filtre a planujem nové akva v objeme 250-300l..a nemám prehľad s vonkajšími filtrami
Pozor, s náhradními díly je to specielně u Fluvalu problém. Teď píšou, že jsou dostupné - na aktuální modely. Za několik let, když je budete potřeboval, nebudou. Zkuste sehnat náhradní díly na starší modely. Jsem toho názoru, že je to velmi důležitý aspekt. Ne vždy je dáno to, co je psáno.
uložím si aj ten tvoj model medzi odporúčané
Vdaka
jak je to s náhradními díly zatím nevím, neměl jsem tu potřebu, ale podle toho odkazu vypadá že se sehnat dají, záleží jak to bude třeba za pár let, ale to budu řešit až to bude aktuelní. Každopádně zatím jsem velice spokojen. Sám jsem dlouho vybíral slušný filtr, záleží taky kolik do něj chce člověk investovat.
..pozerám ,že predajca udáva zaručný a pozaručný servis a aj dostupnost nahradných dielov..
www.shopakva.sk/… Našel jsem náhradní díly na JBL tady
shop.miga.cz/… . Jak je to ale s dostupností na Slovensku netuším.
pozerám ,že aj ten tvoj model može byť celkom zaujímavý..a ako je to s nahradnými dielami od JBL ?
Levnější alternativa je JBL CristalProfi e900. Ovšem tam neznám dostupnost náhradních dílů. Je tam o něco vyšší spotřeba energie a hmoty v základním balení nic moc. Kvalita za tu cenu je slušná. Případně ještě Fluval 305.
Vdaka za odporučanie..asi budem musieť začat šetriť ..
myslel som že to zoženiem v cene okolo 2500 Sk
Osobně mám Eheim professionel 3 2073 a můžu potvrdit dokonalou funkčnost, je tichý, spolehlivý a energeticky nijak náročný. Vyzkoušel jsem docela dost značek filtrů, ale Eheim je opravdu jednička.
wau super..vdaka za konkretne linky..no pozeram že tie ceny su vyššie než som čakal ale to nevadí..za kvalitu sa platí
..a mate aj skusenosti s nimi??..inak pozerám ,že Eheim su asi No.1 podľa toho ako usudzujete
já mám JBL Crystal Profi e900 a nemůžu si vynachválit, slušná cena / výkon.
Pokud chceš kvalitu byť za trochu vyšší cenu pořiď si některý z Eheimů. U těch je jistota, že v případě potřeby dostaneš náhradní díly i po letech.
Priatelia ako tak čítam túto tému tak aký filter by ste odporučili na akva 250-300l ?? Nechcem zakladať nový topic a kedže som tu toho načítal už dost stale nemám jasnú predstavu o doporučeni filtra kedže ešte som vonkajší filter nemal..vdaka
pro 160l bych raději volil Elite Crystal flo 40, jinak zatím ho nemám, ale sám ho budu kupovat. Co jsem slyšel tak je s ním zatím každej spokojen. Jediné co všichni říkali že neví jak náhradní díly za pár let, ale zase za tu cenu je to bomba.
Přidat reakci
1 ...... [193] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x