Jaký filtr
ještě dotaz předpokládám že se dá koupit v lékárně. je to tak?? pač už dlouho přemýšlím čím namazat vrtulku u ext filtru.
beru z5 o té sem v životě neslyšel, díky za info.
Stačí lékařská. A stojí pár peněz...
Vazelínu bych do AQ vůbec necpal. leda nějakou spešl ale to zase určo nebude levná záležitost.
Chce to před nasazením hlavy pěkně dopasovat. Jak jsem říkal těsnění nalepit třeba vazelínou. Ale může se stát že bude trošku větší.
No nevím, neměl jsem to v ruce, ale podle té fotky je to těsnění evidentně tak velké že prostě ho nemůže jít do nějaké drážky zasadit. Někde prostě vznikne vyvýšenína z nadbytečného materiálu. Nebál bych se to srovnat s tím jako by jsme se pokoušeli do 10cm matky (vnitřní průměr) narvat 11cm šroub.
Nevím čemu se divíš vždyť to těsnění máš blbě nasazeno. Musí ti pěkně sedět v drážkách nejlépe jej ještě namazat vazelínou a tím se to trochu přilepí k drážkám. Jak píše Yirka je to selhání lidského faktoru. Filtr je v pořádku. Vždy když filtr rozebírám a skládám dávam pozor na tohle těsnění aby pěkně sedělo. Toď vše nic míň nic víc
Ale to přece nemění vůbec nic na tom, co již bylo námi oběma napsáno.
ještě foto a je to na tom jasně vidět jak to nefunguje
Zkušenost sice špatná, závada však jednoznačně způsobená lidským faktorem u výrobce a reakce dodavatele bezchybná. Je to tedy nepříjemné, ale v žádném případě nevidím důvod k jednoznačnému odsouzení jmenovaného filtru.
Zde na stránkách najdeš desítky kladných hodnocení oproti tvé negativní zkušenosti. (Filtr JBL nevlastním ani nejsem jeho prodejcem
)
0 20.11.2012 19:07 Lagron – JBL
Nevím jesli je to OT nebo není... ale pokud to tu někdo občas i pročítá tak musím říci svou zkušenost s externím filtrem JBL e701 a rovnou říci nedoporučuji kupovat, sice němci ale větší čínu jsem dlouho neviděl. Provedení jakž takž ale když se mi po cca měsíci nezdál zvuk filtru a po rozdělání jsem zjistil, že těsnění nad koši vůbec nesedí, po pár testech jsem zjistil, že těsnění ve studené vodě se smrskne na velikost kdy jakžtakž sedí ale po ohřátí na pokojovou je skoro dvakrát takové. Vše jsem nafotil a reklamoval u nejmenovaného prodejce, po 14 dnech mi na poště přistál balík v kterém podle toho že jde z Německa jsem čekal nové těsnění překvapení bylo že tam sice těsnění bylo, ale úplně jiné a k tomu krásný dopis v němčině (německy neumím). Zakončím to tím že jsem si měl koupit eheim a kdybych mohl měnit už je ten krám pryč... Doufám že to někomu v rozhodování pomůže
Starší reakce
Ahojte, mohol by mi niekto poradit nejaky odskusany vnutorny filter do 100L akva, na miesto dozivajuceho
shopakva.sk/… boli sme s nim doteraz spokojny ale uz sem tam vypoveda sluzbu. nerad by som kupoval znova rovnaky, ak existuje nieco lepsie za rozumnu cenu. chcem za malo penazi vela muziky
Dakujem
0 12.11.2012 21:10 JagerMaister Rozhodně supr volba! Sám ho mám, měl jsem TetraTec Crystal Box 300, který se strašně zanášel a nedá se to srovnat.. V akva vypadá přirozeněji a je víceméně bezúdržbový
Víc u mě v akva
Určitě do něj běž mám jej v 63L akváriu a ještě ve 40cítce a čstím jej jednou za rok. Kup k němu dle potřeby molitan a filtrace jak víno
3 11.11.2012 13:33 Terisek Ahoj vespolek. Mam takovou prosbicku o radu. Mam akva 126 litru a v nem neee moc vykonny filtr .. :/ chtela bych koupit novy, vnitrni. Premyslela jsem o tomto
www.akva-exo.cz/… co si o nem myslite? Cetla jsem na nej dobre ohlasy tak doufam, ze mi nejak dobre poradite
. Dekuji
Ano, a ráda plave a když je sama, tak brzy začne napadat další rybky, což v hejnu nedělá... ale malé na ně prostě je.
proc tesno?
ze dorusta 15 cm?
Tak ji zkus někomu věnovat... ve tvém akva jí brzy bude velice těsno.
Tak ryby dychaji pomaleji nez vcera, je to lepsi. Ale projistotu jeste budu vymenovat. Ta parmicka cernopruha jak je tam sama tak je lekava, uz sem byl ve 3 akvaristikach ale nikde je nemaji. Potrebuje spolecnika-
Denně po dobu týdne vyměň 1/3 vody a nic jinýho nedělej, krm minimálně, skoro vůbec.
Mam na noc treba zapnout vzduchovani nebo nejakou jinou prevenci? Vymenit trochu vody?
Dobre, diky snad to prezijem
i na to zrychlené dýchání měnit vodu
když ti běží dva filtry, tak to musíš mít provzdušněné dost, bude to přesně jak napsal romant - moc úkonů v akváriu najednou.
Přístě odkaluj a čisti filtr ne ve stejný den, ale třeba týden od sebe
Ryby ale vypadaji v pohode parmicky purpurove se tam prohaneji. Tetry cerne jsou porad v klidu. Akorad zrychlene dychani.
Tak to je souhra toho odkalování a čištění filtru ve stejnej čas. Platí co napsal kolega, měnit vodu a bude to pod kontrolou.
Ten stary filtr jsem tam samozrejmne nechal stale bezi. Den predtim jsem odkaloval a trosku promyl stary filtr. Vecer priel atman a dal jsem ho dovnitr. Jedou oba najednou.
Navážu na tebe
Prdka pokud jsi ten filtr jen vyměnil kus za kus, založil sis na problém a otravu N-látkami, protože novej sterilní filtr není "obydlen" nitrifikačními bakteriemi které je odbourají. Chtělo to nechat ty filtry běžet souběžně aspoň 2-3 týdny, aby se novej stihnul zaběhnout a starý zárověň dělal svou práci než se novej zaběhne.
Teď už ti ale nepomůže ani vrátit ten starý do akvária, protože kolonie bakterií v něm už zcela jistě zahynuly.
Nezbývá ti než denně měnit aspoň třetinu vody, po týdnu třeba jednou za dva dny. Dokud se filtr nezaběhne.
Taky můžeš záběh malinko urychlit použitím přípravku typy Sera Filter Biostart, JBL Filterstart, Tetra SafeStart, Dajana Biofiltr apod... (není to ale náhrada záběhu, jen tomu malinko pomůžeš)
Ryby nejak rychle dychaji parmicky a ancistrusi. Tetry cerny jsou v klidu. Otrava to byt asi nemuze. CO2 nemam. Mozna tim,ze se zvedla o 2 C teplota?
holt když číňan někde ubere no tak holt to má za následek že někde musí přidat
V poradku mail jsem odeslal hned po telefonatu.Rozumim, ze toho mate hodne a bylo by zdlouhave vse otevirat. Nezlobim se
Tuto zkušenost s více dílama mám taky, konkrétně u toho Atmana.
Sranda ovšem je že už jsem se nejednou setkal i s tím, že v balení byly doplňky zdvojené. Nevím jak to balí.
jojo, o tom víme, není to poprvé co něco v balení chybělo. Bohužel to kontrolovat fakt nemůžeme. Jediné co nám zbývá je pak zákazníkovi vyjít vstříc, doposlat mu chybějící díl, a vyžebrat si ho od dodavatele
Bohužel je to u těchto čerpadel Atman poměrně běžná věc. Číňan moc na správné sestavení balení nedá a obchodník, potažmo zákazník se pak diví. A to se spousta zákazníků ani neozve protože nemá tušení co v balení má všechno být.
Zdravím, předpokládám že jde o čerpadlo objednané u nás v
www.akva-tera.cz
V prvé řadě se ještě jednou omlouváme, a regulátor průtoku samozřejmě dopošleme.
Včera jsi mluvil s kolegou, věc se řeší, pokud už jsi poslal mail tak jak jste se spolu domluvili, tak ti příjde od nás odpověď s tím kdy a jak regulátor pošleme.
Bohužel nemáme čas ani kapacitu otevírat každou krabičku a detailně kontrolovat jestli výrobce zabalil vše co by tam mělo být. S dodavatelem si to ovšem vyřídíme.
ak sa ti to zda silne skus nasmerovat vyvod krizom do opacneho rohu, takto nebudes vytvarat vir v akva
Nech to zapnutý, já mám vývod vody nasměrovanej třeba na podélnou výztuhu a voda jí jakoby oblizuje a je to v pohodě, bez regulace ve 112 litrech s AT 201.
Hm tak jsem zjistil, ze mi ten regulacni ventil neposlali
. Uz jsem tam psal. Mam filtr nechat bezet? Nasmeroval jsem vyvod jakoby na stary filtr aby to tolik neproudilo.
Atman AT 200 a 201 má v příslušenství regulační kohout který se nasadí na výtok a vyšší modely (202,203) mají regulaci pomocí šoupátka ve spodní části čerpadla u nasávání.
edit: pozdě
Na téhle fotce je to ten díl co je dole u té houby s takovým otočným kolečkem a tím to reguluješ.
www.akvapotreby.com/… Ahoj ted mi prisel ten atman a absolutne nevim kde se to reguluje..pomuze mi nekdo?
Žádnej učenej z nebe nespadl. Filtr se obvykle čistí tak, že se filtrační náplně perou ve vodě z akvária... Tedy, ne v akvárku, ale v kýblu, při výměně vody. Je to kvůli tomu, aby při zvýšeném obsahu chlóru ve vodovodní vodě chlor nezničil bakterie ve filtru... a nebo aby je nezabila vysoká teplota. Je potřeba tu filtrační náplň vypláchnout, ale ne "dočista dočista", jen tak, aby tam nějaké bakterie zbyly a mohly vodu čistit. A čistí se jednou za čas, když se viditelně sníží průtok vody filtrem. Obvykle je to déle než za měsíc, u některých filtrů déle než za rok.
Přidat reakci
1 ...... [117] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 233066x