Jaký filtr
Když ten aquael, tak potřebuješ dvojnásobnej výkon a stran těch skalár si asi trochu pleteš čistý rozměry akva a v tom je trochu problém, neb v těch hrubejch 40cm, po odečtení dna a když počítám, že to akvo nebude napuštěný až po okraj, tak jsem na nějakejch 30cm a to je fakt málo. Těch čistejch 40cm bych skousnul, ale takto nee.
ze zkušenosti mnoha mnoha akvaristů ti na rovinu říkám, že dělat v akvaristice věci na polovic se nevyplácí, raděj počkej přišetři a pořádně...
ikdyž na něj chceš dát tu kostku biomolitanu, tak je to málo - má malej průtok 320l/h to akva snese tak dvojnásobnej...
zdar na skalary bych to taky neviděl, ale to je tvoje věc...
co se filtru týče, tak ten aquael je na to akva velmi slabý...
0 23.01.2014 09:42 nowy101 ok, tak vezmu tu kostku
může být nasazená na hlavu z aquael fan 1? píšou na krabici 320 l/h
- kofejn: dík, vypadá zajímavě
vyzkouším
- romant: pročel jsem si celý zdejší (nejenom zdejší) vlákna o skalárech a výška 40 i když není ideální, tak by vadit neměla
Atmna AT202 s kostkou 10x14x24. Jemnýho bordýlku se neboj, bakterie se postarají, ale co je trošku problém je ta vejška akva. Na skaláry to není.
0 23.01.2014 09:22 nowy101 Ahoj,
poradil by někdo jaký mám dát filtr do akvária 100x40x40? první co mě napadlo, tak kostka + atman hlava, ale chtěl bych i odfiltrovávat jemný bordýlek, který kostkou projde jako nic
Pak mě ješte napadl vlepený filtr s komorama, ale tam se mi nedaří vymyslet jak na to...
plánované rybky: pancéřníčci, krunýřovci, tetry, skaláry.
nic externího nechci.
Děkuju
Jistě,fantazii se meze nekladou
dobry napad určitě je 1000 možnosti jak si to vyrobit, třeba z kroužku ze zaclony
Koupit...asi v akvaristice,ale já si to samé vyrobil z kousku vzduchovací hadičky(můžeš si zvolit velikost),z rozdvojky na vzduchování a přísavky s dírkou na tu rozvojku,viz foto.Cena doslova pár korun
To nevypada spatne, da se to nekde koupit?
No jo, ale to bych musel otocit uplne kolmo dolu misto po hladine a nejsem si jist jestli to pak dostatecne provzdusni
Já bych ho tedy nevypínal a raději (pokud nejde upravit proud vody) bych udělal krmítko.Něco v tomhle smyslu:
www.aquapage.cz/… Neposkodis, ale jednodussi je pohnout s trubkou... vypinani neni systemove reseni
Mam ten eheim 2213 s rostrikovaci rampou, tu jsem dal tesne pod hladinu, takze mi cerenim hladiny prokyslicuje vodu. Problem je ale pri krmeni. Vsechny plovouci granule to odnese presne za trubku rozstrikovaci rampy a ryby se k tomu spatne dostavaji. Je mozne pri krmeni filtr vypinat ze zasuvky? Neposkodim ho tim nejak?
tak eheim už jede, včera jsem ho zapojil, tak snad bude vše ok. Měl jsem to jen tak tak, ale povedlo se
Starší reakce
Aha,ale ty údaje jsou na první pohled zavádějící...
0 16.01.2014 23:33 Fil – Jaký filtr do 190L
Ok, objednáno. Díky všem
Já to tak mám i s rozstřikovací rampou v 247l brutto.
Jasně, ale, aby to utáhlo čerpadlo, ať se taky trochu hejbe voda.
Jenže to je za pět kusů což je 125 : 5 = 25 což se od toho tvého údaje 10 - 20 Kč zase tolik neliší. Já jsem s nimi spokojen. Krmivo, vodičky a příslušenství vyjdou suprově. Ale filtry atd. nevim.
Jestli je 50cm výška, tak se tam s AT202 vejde i kostka 10x14x30.
0 16.01.2014 22:39 Fil – Jaký filtr do 190L
Tak nic, objednám to z toho shopu. Ještě jen jak velkou molitanovou kostku na můj objem zvolit? Akvárium mám veliké 90x40x50cm
0 16.01.2014 22:12 Fil – Jaký filtr do 190L
Ok, tak díky. Hned zítra zajedu do obchodu jestli ho náhodou nej u nás.
No koupim nejdřív jeden a když to nebude stačit, tak druhej a to už to musí být fakt tutovka
Tam maj teda ceny,řasokouli,kterou na burze koupíš za 10-20 kč chtěj 125kč
!Akorát ty atmany jakž takž...
Fil napsal: No tak to vidim na atmana A nebo na dva a bude to tutovka.
Ty atmany jsem mel tri ve trech nadrzich a slapali jak hodinky. Koupis k nim i primo kostku molitanu. Nejlevneji me vysli na
www.rybicky-rybky.cz protoze jsem z prahy a vyzvednul si je osobne.
No tak to vidim na atmana
Tak ti děkuju a ať se prckovi daří
Mne to taky nevadi, ale pritelkyni ted vzbudi cokoliv, je tehotna a kvuli prckovi jsem a ni jsem chtel neco tichecho. Tak mi byl doporucen eheim. Koupil jsem eheim 2213, ale to ma jen 440l/h potreboval bys vykonejsi. Tenhle me stal 1290 v hornbachu i s naplnemi, coz je supr cena i ty vykonejsi meli za lepsi peniz, ale na ty jsem moc nekoukal, tak na to mrkni tam a uvidis. Ale kolem 1000l/h bude asi o dost drazsi.
No a jaký si vzal externí? Mě by se líbilo externí spíše. jinak já u akvárií spim, ale problém usnout mi nedělá při hluku
No nize mi radili par filtru internich a tichych. Sel jsem nakonec do externiho. Pokud nepotrebujes neslysny filtr a u toho akva nespis, tak se koukni na atman cerpaci hlavu at-202, ale radeji si over ten prutok, nekde uvadeji 1200l/h nekde 600.
Mam tam saulousi..takže koupit něco kolem 800l/h nějaký tip? Kvalita odpovídající ceně, pokud možno, tak cenu nějakou rozumnou.
Zalezi co mas za ryby, mne se osvedcilo aby byl prutok filtru za hodinu ctryr nebo petinasobek obsahu akvaria. Kdyz se zanese molitan, tak to funguje akorat. Takze na 450l akvarium jsem dal hlavu s 2000l za hodinu. Tech 350l/h je malo a 1500 ti odfoukne vsechny ryby
tak 800-1000l/h bude ok.
0 16.01.2014 20:11 Fil – Jaký filtr do 190L
zdarek, jaký filtr do 190L. Mam doma AQUAEL 350l/h a fitr do jezírka AQUAEL 1500h/l. Nebo jaký průtok bych měl mít?
Tak jsem byl v hornbachu a opravdu. Eheim ale 2213! Za 1290 vc filtracnich naplni! Neni tam keramika, ale biomolitan, 5ks ruzne hrubosti, jedna vata a jeste takova tkanina. Pod stul mi pujde a vykon 440l/h by mel stacit i po zabehnuti.
nez Atmana(hlavu) to radeji exterak...
Pro představu jak daleko je postylka od akva...
beru na vedomi.
Jinak ja mel tu hlavu atman na prisavkach, mam 50cm vysoke akvarium a kdybych to polozil na dno, tak to nebude poradne provzdusnovat - cerit hladinu. A kdyz zapnu privod vzduchu tak to je moc slyset.
Pokud se bojíš že prcek neusne, tak to mít nemusíš... mám doma 1,5 měsíce starýho prcka a usne vedle Fluvalu FX5 spolu s TetraTeckem EX1200. A spokojene spinká... postýlku má přímo u akvárka...
Mám At 200 a jsem s ním spokojený jde ticho ani nevím,že ho v akva mám.Ale když tu hlavu přisaju na sklo tak je trochu slyšet vibrace ale nic závažného.Proto hlavu nemám přisátou a jde ticho.
Mám zkušenosti s AT201 a AT202 a jsou fakt tiché (AT202 je snad ještě lepší než AT201). A i ta kostka se dá dobře zamaskovat.
Když mimino usne, tak SPÍ a můžeš štípat vedle dříví
. O monotonní zvuk strach mít nemusíš.
Fakt je asi lepší ta kostka s molitanem nebo pošetřit na pořádný filtr, co dával odkaz glpetr.
ty 201 jsem měl dva kusy, myslím, že bych měl fakt smůlu mít dva vadný kusy
zkoušel jsem je ve vodě i různě přetáčet aby tam nebyl vzduch a nic moc.
Ach tak, som to zle pochopil. Tak to ma prekvapuje, zväčša si ľudia Atmany 200 a 201 veľmi pochvaľujú a tiež som o ňom uvažoval. Ale predsa len bolo pár negatívnych názorov, tak možno je to kus od kusu alebo skutočne ide o vzduch v hlave.
Přidat reakci
1 ...... [86] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x