Jaký filtr
Když zůstaneme u té vnitřní varianty, jako doposud, volil bych klasiku v podobě čerpací hlavy a kostky biomolitanu, třeba
www.akva-exo.cz/… a
www.akva-exo.cz/… . Tím že je tato sestava určena pro akvária o 200 litrech se nedej zmást, počítá se to zhruba ta, že se výkon čerpdla vydělí dvěma a to číslo které vyjde by mělo být cca 2-3 násobné přečerpání akvária za hodinu, proto bych volil tuto kombinaci, kterou ostatně mám z obdobnýh nádrží odzkoušenou.
chapu, ze se ti asi nechce procitat 189 stranek, ale preci jenom neco procist by se vyplatilo, protoze tezko radit, kdyz clovek nevi kolik bude ryb a jakych, jestli je skrinka kam by se vesel treba nejaky externi, jaky je rozpocet a tak.
Ale je tady na hore takova ikonka (nekolik listu za sebou) a umi "zobrazit vsechny prispevky v tomto tematu"
pokud to nenajdes, tady je odkaz
rybicky.net/forum/5930-jaky-filtr…
potom muzes zkusit vyhledat pomoci ctrl+f "112" a najdes urcite nejake odpovedi na dotazy ohledne filtru pro tento objem a pak se muzes lepe rozhodnout jakou znacku/model vybrat
0 02.12.2014 13:45 martinkap985 – filtr
jaky tam mam dat podle vas, dekuji moc.
0 02.12.2014 13:43 martinkap985 – filtr
je to totiz set a je tam tento filtr (claro 1000)
Moc vhodný není, poohlédni se po něčem jiném, s větší filtrační plochou. Edit: Stačí pozrieť predošlé príspevky...
tohle vypada na klasicky "honic" vody. Nekteri by poradili cerpaci hlavu a kostku bioakvacitu, ale ja osobne bych uz u toho objemu uvazoval o nejam externim filtru. nezabira to zbytecne misto v akva a nemusis resit nejake maskovani aby to nebylo moc videt
0 01.12.2014 22:21 martinkap985 – filtr
dobry den, chtela jsem se zeptat jestli do 112 l akva muze byt filtr claro 1000, dekuji moc.
Na upokojenie, silné prúdenie vody víta cca 80% akvaristov o rastlinkároch ani nehovorím
no, to ma tiež napadlo a bolím sa toho, aby sa mi zachovalo nejaké rozumé prúdenie
vydržim, uvidím, poexperimentujem. Každopádne vďaka
deCORF.OBRAEN napsal: kedže určitý prietok bude z rampy vychádzať viacerými otvormi /dierkami/ tak prúd resp. tlak s jednotlivých dierok bude menší ako keby bolo tých otvorov menej..Takže môj logický odhad bol správny
Uvidím, až sa viac zabehne filter a potom uvidím... Ďakujem pekne
Stalo se mi to také. Do filtru se bez vyndání adaptéru hadic nedostaneš, zřejmě bezpečnostní pojistka. Já to vyřešil tak, že jsem rozmáčkl kleštěmi vývody na hadice na tom adaptéru a šroubovákem jsem posunul pulkruch v tom vývodu, aby jako uzavřel výstup. Pak už jde adaptér v pohodě vycvaknout. Jiným způsobem to podle mě nejde, alespoň ne tak, aby jsi filtr nepoškodil...drží to tam jako čert.
No hej, klesá, a to dosť podstatne. Ja som toľko predlžoval, až som zistil, že žiadne prúdenie nevidím - dierok bolo toľko, že z každej to už len tak slabo cikalo
kedže určitý prietok bude z rampy vychádzať viacerými otvormi /dierkami/ tak prúd resp. tlak s jednotlivých dierok bude menší ako keby bolo tých otvorov menej..
cezarmilan napsal: Tak, tak, ak by ti aj tak vadil prietok môžeš ho znížiť tým, že pridáš do filtra ešte viac filtračnej vaty. Alebo jednoducho otočíš vývod-rampu oproti sklu, teda stene akvária.
No i tak by som to ponechal na samotný filter, on ten prietok sa zníži určiteEšte som premýšľal, že by som predĺžil rozstrikovaciu rampu, čím by tlak z otvorov z rampy mal klesnúť, nie? (či blbosť?), resp. pri tej príležitosti vymenil za čiernu, nakoľko mui táto dodávaná svieti na pozadí...
Tak, tak, ak by ti aj tak vadil prietok môžeš ho znížiť tým, že pridáš do filtra ešte viac filtračnej vaty. Alebo jednoducho otočíš vývod-rampu oproti sklu, teda stene akvária.
No i tak by som to ponechal na samotný filter, on ten prietok sa zníži určite
Dík za info. Až mi přijde nový adapter, tak odstavím filtr a podívám se do něj zevnitř. Z hora tam s tím nic neudělám. Dám ti vědět jak jsem dopadl
cezarmilan napsal: Ako už bolo spomenuté, ventily otvoriť naplno. Ak by bol znovu problém s vrkaním, pomôže aj vypnúť, zapnúť v kratkom intervaleOno aj tak, keď priškrtím ventil na výstupe, tak začne vrtulka hrkať, akoby sa filter zavzdušňoval, takže som ho nechal naplné. Zdá sa mi trošku silnejší prúd pre ryby, ale ako som tu vyčítal, filter sa časom zanesie a prietok sa zníži. Takže to nechám naplno.
Pokud adaptér nejde vyndat vůbec zkus to napřed nějakým nástrojem (třeba šroubovák) z hora. Pokud se ti to nepovede budeš muset rozebrat hlavu a vyndat to zevnitř. Tak jako tak to bez mírného násilí nepůjde. Mně se něco podobného stalo před lety taky a takhle to vevnitř vypadalo
rybicky.net/fotogalerie.php… rybicky.net/fotogalerie.php… Ako už bolo spomenuté, ventily otvoriť naplno. Ak by bol znovu problém s vrkaním, pomôže aj vypnúť, zapnúť v kratkom intervale
Ten filtr je opravdu malý,doporučuji Atman AT-201+kostku 10x10x16cm.Kolik chtějí za to akva?
0 29.11.2014 18:37 martinkap985 – filtr
Dobry den, chtela jsem se na neco zeptat. Chci si koupit od pana z bazaru 112 l akvarium se vsim vybavenim krome ryb, rostlin a topitka. Ale je tu problem, ten filtr je eheim pick up 60 a ja se docetla, ze je na akvaria od 30 do 60 l, tak jsem se chtela zeptat jestli tam muze byt nebo ne. Predem moc dekuji za odpovedi, jsem zacatecnik.
Pust ten filtr klidne naplno... tim driv se odvzdusni. A gumycky davaj jako nahradni dil. ty neres.
Ty jsou opravdu náhradní
A klidně ho dej naplno,aspoň z něj vyženeš zbytky vzduchu.Taky je dobrý s nim zatřepat(nemíchat!
) a i za běhu párkrát zapumpovat...pak zase stáhneš na požadovaný proud vody
.
Zdravím Vás. Hledám výkonnější náhradu za Aquael Fan 1 plus do společenského akva. Ten jsem nasadil na kostku 10x10x16. Potřeboval bych, aby byl s tichostí na stejné úrovni. Vzhledem k celozakrytovanému akva nemohu využít závěsný (nevejde se). Cenově by měl patřit mezi levnější, respektive kolem 500Kč.
Jelikož mám zatím dobrou zkušenost s Aquaelem (mám 2 filtry), tak bych je upřednostnil. Naopak třeba čerpací hlava Atman 200 je moc hlučná.
Přemýšlel jsem, že bych koupil zase Aquael ale Fan 2 nebo Fan 3. U Fan 2 ale nevím, jestli by měl nějaký význam, protože podle údajů přečerpá 450l, což je papírově víc než Fan 1.
V každém případě prosím o radu, co byste do 80 litrového akva doporučili, aby byl tichý a výkonnější?
Od včera mám zapojený v mojom akva Tetra EX 800 plus. Šlape OK, zatiaľ hrčí rotor, predpokladám, že od vzduchu, nakoľko sú filtračné média ešte plné vzduchu, tak tomu dám pár dní. (ako bolo popísané vo fórach, že ext. filter pár dní hrčí). Mám 128 L akva (hrubý objem). Mám ho zatiaľ priškrtený o cca 1/3. Alebo ho mám dať naplno? V dieloch boli dve gulaté tesnienia (gumičky) o rozmere 12/16 mm. Viď. foto. V návode sa o nich nič nepíše, zatiaľ som ich nikam nedal a žiadny problém sa nevyskytol. Neviete, kam patria, či sú to náhradné gumičky?
Starší reakce
No, jinak bych to nedělal.
Dešťovnice je u vnějších filtrů u všech (kromě Fluvalů a levnějších Eheimů řady ecco) a většinou v barvě armatury což bývá většinou zelená která není v nádrži tolik vidět.
Především dešťovnice je svislá a ne vodorovná jako u vnějších filtrů takže proud dělá jinak než bys potřeboval.Hlavně Fluval U3 Je menší než Fluval U4 takže dešťovnice je delší. Logicky. Těžko radit. Vnější filtr nechceš, Fluval už ti přijde drahý a nesplňuje tvoje představy. Tak mně napadá už jen jedno řešení. Bioakvacitová kostka s čerpadlem Atman na kvalitní filtraci a na rozhýbání kytek nasaď cirkulační čerpadlo
www.akvarista.cz/… dělá se to běžně pro rozhýbání vody. Ještě pár odkazů na další cirkulační čerpadla
www.zoo-hobby.cz/… www.rostlinna-akvaria.cz/… Já bych použil horní vývod kam jde nasadit jak přivzdušňovací hadička tak taková, jak bych to nazval, lžička která čeří hladinu, takže voda se provzdušní dost. Sám tyto filtry používám a to raději než vnitřní Eheimy. Rozhodně bych pro nádrž co máš v profilu (předpokládám, že filtr je pro ni) použil Fluval U4. Je to sice dělo co do průtoku, ale dá se zregulovat a navíc po zaběhnutí se průtok výrazněji sníží. Složení hmot je ideální. Jen bych uhlíkovou patronu nahradil dalším párem molitanových předfiltrů a uhlíkové kartuše bych si nechal pro strýčka příhodu. Myslím tím přikoupit k filtru tohle
www.akva-tera.cz/… a tím nahradit uhlíkovatové kartuše. Jde to tam narvat. Mám to vyzkoušené
. Filtr je naprosto tichý a spustit jde vždy jen jeden vývod. To bys chtěl po filtru už moc
.
video jsem již videl před 10 minutama ale dekuji, akoráde jsem nepochopil, zdali je možné mít spuštěné třeba deštovnici a navíc i horní vývod aby jemně čeřil hladinu? a jak je to s jeho chodem.. hlučný - tichý?
děkuji za reakci, myslíte že by tento filtr byl lepší volbou než stávající aquball? ten čeří hladinu a okysličuje, myslíte že když bych nastavil vyvod na stredovou destovnici tak rostliny u filtru budou se hýbat hodne a ty nejdále skoro vůbec.. a také nejspíš deštovnicí nebude docházet tolik k okysličování vody jako čeřením hladiny nebo se pletu? aby nedocházelo i k slepé hladině, ta u aquabalu pri cereni hladiny nema sanci ... a koupit filtr pro me 130 l do 150 nebo od 130 do 200 ? je tam velký rozdíl ve velikosti jako takové a kapacite filtracnich medii?
Vývody má de facto tři. Horní, Dolní a středovou "deštovnici" které se nastavují horním regulačním kolečkem
www.youtube.com/… tady máš systém pěkně naservírovaný.
diky za postreh ... ja bych byl radsi za ten vnitrni filtr... nema nahodou nekdo zkusenosti teda s tim fluvalem u3? on má dva vyvody? nahore a dole nebo jak je to s jeho vývodama? dekuji
Nerobil som nejaké exaktné testy, ale orientačným meraním som zistil, že keď som z malého závesného filtra (
rybicky.net/vyrobky/2116 alias
rybicky.net/vyrobky/1482-atman-hf0100) vyhodil zabehnutý molitán a dal tam (tiež zo zabehnutého filtra) Eheim SubstratPro, v malej odchovnej nádrži sa prestali kumulovať dusitany. Takže vcelku aj verím, že je to materiál lepší ako biomolitán.
I pro vnitřní filtry je nejvhodnější kombinace bioakvacitu a kvalitní keramiky což splňuje jak Eheim biopower tak Fluval řady U a pro menší akvária i sera fil 60 nebo 120. Mimochodem do cca 1500 Kč se s vnějším filtrem dostaneš pokud nechceš technologickou špičku. Dám ti tu odkazy na kvalitní a levné možnosti
www.akva-tera.cz/… www.akva-tera.cz/… shop.rataj-spk.cz/… Mezi aquaballem a biopowerem je pořádný rozdíl. Pořádně si o nich něco přečti. Aquaball má běžné molitanové vložky, kdežto biopower má molitanový předfiltr a v ostatní košících je biologiké filtrační médium substratPro. Navíc jsou košíčky trochu jinak konstruované aby byla účinnost filtru co největší. Pokud chceš pořádný vnitřní filtr s rozstřikovací rampou jiné značky tak to bude trochu problém. Dají se pořídit vnitřní filtry levných čínských výrobců kde se dá rampa jakžtakž zbastlit, ale většinou mají malý filtrační objem. Pak jsou filtry kvalitní a dobře konstruované jako třeba Fluval U3 který má i různé možnosti výtoku, ale je bez rampy. Já bych si pořídil buď vnější a nebo molitanovou kostku s čerpadlem a bylo by
.
Na Eheim Pickup 200 rozstřikovací rampu nepřiděláš. Pokud chceš něco do 200 litrů kvalitní a s možností rampy tak jedině Eheim Biopower 200 (2412) tam si navíc díky dokoupitelným modulům armatury můžeš udělat rampu jak dlouhou potřebuješ, případně zkombinovat různé výtoky. doporučuji si prohlédnout stránky Eheimu
www.eheim.com/… na jaký vnitřní filtr kromě atmanů s bio kostkou lze bez problemu vyvod filtru predelat na roszstrikovací rampu... mám ted eheim aquaball s malickou rostrikovaci rampou ale zamyslim nejaky rovnez tichy jako aquball ale vyvod bych chtel resit jako roszstrikovaci rampu podel cele zadn steny aby byl v akvarium vsude rovnomerny proud vody... ppremyslim a libi se mi filtr eheim pickup ten 200 L na akva 120 L ale ma nahore vyvod takovy zobacek a neslo by to asi predelat ten aquaball by taky asi nesel predelat kdyz sundam tu minirampu tak ma to vyvodni hrdlo hodne vroubkovane a hranate.. ma nekdo zkusenost? chci zasadne vnistrni filtr ne vnejsi dekuji
Přidat reakci
1 ...... [67] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x