Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký filtr

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 108 Přejít na další stránku   1  
Jaký filtr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 21:29 R Muž Silent [5949] Re: Cosmogagy
Jak jsem Ti psal do vzkazu. Optám se na to, ale v tom případě bych byl zklamán. Holt ekonomice musí ustoupit téměř vše. Pokud je to tak tímto se Martinovi omlouvám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 21:29 andrejm Re: Cosmogagy
no prave co som cital na slovenskom fore, tak prave rada classic je jedna z najlepsich (made in china)....trieda eheim profesional 3 (made in germany) ma problem so zatekanim...http://www.akva.sk/filter-eheim-t694-696.html...zeby bol problem v tom???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 21:19 Muž Cosmogagy [592] - AmerikaRe: Haimdol
Haimdol napsal: Neznám jediného výrobce který by si veškeré součástky pro svá zařízení dělal sám. Reagoval jsem jen na prohlášení, že Eheim vyrábí filtry v Číně což není pravda.

Čoveče, tvoje tvrzení už bohužel nějakou dobu tak uplně neplatí...
Schválně se někdy někde zkus podívat na nějaký nedávno vyrobený Eheim řady Classic... ano správně, na krabici stojí Made in P.R.C... a řekl bych že je jen otázkou času než se tam začne přesouvat i výroba dražších modelů které se zatím ještě montují v Německu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 19:54 minifish – 240 litrů
Ahoj, sháním filtr do akvárka 240 litrů.Určitě v něm bude filtr půdní, ale nevím jestli to bude stačit, popř. jaký filtr k tomu.Nejradši nějaký vnitřní a levný, ale hlavně aby to fungovalo s čtyřmi terčovci...sad sad sad
Tak předem děkuji za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 19:49 andrejm Re: Yirka
o tom som vedel... ;-) asi predsa zostanem pri tom eheime 2217
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 19:43 Muž Yirka [9126] Re: andrejm
Ale pochopitelně se ten filtr dá sehnat komplet: www.akvarista.cz/…
www.akvaristik.eu/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 19:41 Martin71 Re: andrejm
Tak nic, dobrou ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 19:39 andrejm Re: Martin71
financne priestorove, alebo ake?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 19:29 Martin71 Re: andrejm
Já vám na to odpovídám čím více možností máte, prostoru, financí tak třeba i filtr o samotné velikosti vašeho akvária.. smich Viděl jste někdy opravdu kvalitní filtr u mořské nádrže? Počet sekci a náplně přes co všechno voda projde? Nic Vám nebrání to udělat i u sladkovodního akva, ale netvrdím že je to nutnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 19:27 andrejm Re: Martin71
ved ano to mi je jasne, ja sa len pytam aky "velky" filter by som si mal vyrobit aby sa vyrovnal tomu eheimu napr. ?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 19:21 Martin71 Re: andrejm
Filtr který má větší objem a má i více filtračních sekcí, bude určitě uspěšnější než hrnec o menším objemu. Navíc tento filtr www.zbozi.cz/… ne jen že neobsahuje filtrační hmotu má ještě jeden problém. K ceně filtru je potřeba navíc ještě připočítat toto www.akva-tera.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 19:12 Martin71 Re: Yirka
Tak to netvrdím jen bych byl zvědavý na rozdíl trvanlivosti plastu např. Resunu vs. Eheimu v akvaristice. Moc reklamací ani špatných recenzí jsem doposud neviděl. Ani tragedie že by dík špatnému plastu praskl hrnec filtru u neznačkového filtru. Včetně problému s čerpadlem filtru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 18:50 andrejm Re: Martin71
nevyznam sa do stavby vyroby ext. filtra, ale co vsetko potrebujem, aby sa vyrovnal napr. "cinskemu" eheimu 2217?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 18:49 Muž Yirka [9126] Re: Martin71
OT - jak už jsem předeslal, jsi hned se vším hotový přes svou optiku automobilového průmyslu. Můžu tě ubezpečit, že nejsi sám kdo dělá, či dělal, v nadnárodní fabrice. A můžu tě také ubezpečit, že jsem takových továren po celém světě projel desítky. U vás asi děláte pro všechny značky z jednoho základního materiálu. Ale nebudeš mi věřit, jsou i firmy, které si subdodávky stejného charakteru nechávají dělat z různých základních materiálů. Ale to bychom se dostali poněkud daleko. Na téma kvality výrobků bych se s tebou mohl bavit týden. Jak se k ní přistupuje v USA, Brazílii, Rusku, státech EU. To jen aby sis nemyslel, jak jsi nám tady vytřel zrak. Tak hezký večer.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 18:31 Martin71 Re: Haimdol
Já jsem netvrdil že je tam vyrábí. Ale že části odtud pochází. Montáž už může být v Německu, stejně tak v Polsku apod.Švédská Scanie taky vyrábí v Holadsku, Citroen v česku. A mají čínské komponenty. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 18:06 R Muž Silent [5949] Re: Martin71
Neznám jediného výrobce který by si veškeré součástky pro svá zařízení dělal sám. Reagoval jsem jen na prohlášení, že Eheim vyrábí filtry v Číně což není pravda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 18:03 Martin71 Re: Haimdol
Máš pravdu cívka je Made in Thaiwan ten oficiálně není součástí lidové číny. Šňura je z Honk-Kongu, plast z Moravo plastu. Nebo jsi prošel celou výrobou? smich Od výroby plastu až po výrobu samotné elektrotechniky ? Neplácej blbosti.. Ty asi patříš mezi ty blázny co si myslí že Eheim nebo i Škodovka má snad svoje hutě kde dělá svůj plech, svoje skla, svoje plasty apod. ?? Ale je to jinak. Vše dodávájí subdodavatelé a v rámci globalizace jde jen o ty co dokáží nabídnou čím nejlacinější produkt s nejnižším nákladem na výrobu tím lépe. Hledá se v těch nejlacinějších zemích zejména v číně a ost Evropě. Úspěch znamená za co nejméně vyrobit. Udělat "značku" reklamu a potom za co nejdráže prodat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 17:57 R Muž Silent [5949] Re: Martin71
Martin71 napsal:Pokud rozkucháte motorovou část "značkového" filtru Eheim možná budete překvapen že byl vyroben v Číně stejně tak jako Čínsky méně značkový Resun.
Slušný nesmysl. Byl jsem se podívat v továrně Eheimu na výrobu těchto filtrů a můžu Vás ubezpečit, že v Číně to nebylo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.02.2013 17:37 Martin71 Re: Yirka
Kytka? Nekroza (odumření tkáně) čím to může být asi způsobené? Že by majitel listy máčel do horké vody? Nebo naopak listy zamrazoval? Myslím že těžko takže co nám zbývá požrání od ancistrusů? Pokud tam jsou, tak jde o první logické vysvětlení. Pokud tam nejsou jaký je nejčastější symptom nekrozy u rostlin? Václav velice rád doporučuje KNO3 co Vám logicky vychází???

Automechanik pokud mu motor nenastartuje postupuje vylučovací metodou. Začne od pojistek. Nikdy tím že by nejdříve rozebral motor. Vše má svůj postup.

Kolik reklamací jste už zaznamenal u neznačkového filtru? Pokud se k plastu nechováte jako čuně určitě vydrží. Pokud rozkucháte motorovou část "značkového" filtru Eheim možná budete překvapen že byl vyroben v Číně stejně tak jako Čínsky méně značkový Resun. Co se tak může porouchat v té motorové části zkuste zapřemýšlet? Co je tam tak rizikového? Co je v té spodní části plastové? Pokud ji mechanicky nepoškodíte? Co bude asi lacinější a učinější než značkový filtr? Co čerpadlo www.ajax-chovatel.cz/… + slepená filtrační nádrž. A pokud neumíte slepit nádrž o objemu 50l tak slepení u sklenáře? Místa pod akváriem je vždy dost. Vejde se vám tam i značkový Eheim.

Značkové a neznačkové? Časté téma třeba u automobilů a jejich dílu. Něco z praxe děláme díly pro Renaulty, Volkswageny, Peugeoty, Toyoty. Přijede kamion který doveze 24 t svitek plechu ten se namotá na mašinu a lis razí jeden díl za druhým. Jenom se mění raznice značky. A pokud je zakázka splněná pro určitou značku. Tak se vymění za tu naši. Raznice s naší značkou druhovýroba. Je dělaná na tom samém plechu a dělá to ten samý stroj, robot a dělník. To jen pro diskutující intelektuály, umělce, zasvěcené motoristické žurnalisty a lidi zkoumající "značku" pro nás dík za ně. smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   24.02.2013 16:58 Muž Yirka [9126] Re: Martin71
Koukám, že ty jsi vždy hned se vším hotový. Tu kytky, tu filtr. Ale neznamená to, že máš zcela pravdu. Ono to je vedle toho co píše Horác také o použitých materiálech a jejich trvanlivosti a o dílech, které jsou nejen dostupné, ale jsou k mání třeba za 10 - 15 let.
Čímž nechci říci, že neexistují levnější způsoby filtrace, jen bych to nezjednodušoval, že se platí "jen" za značku.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   24.02.2013 15:55 Martin71 Re: Horác
Ona je značka a značka ... u Eheimu je značka synonymem pro kvalitu - tj. pro zákazníka minimální poruchovost.

Těch dílu co by trpělo velkou poruchovostí zase na filtru tolik není. Filtr není auto. Je to jen nádoba a elektromotorek.


pro obchodníka minimální počet reklamací (které musí zprostředkovat) ... a v případě potíží bezproblémové sehnání náhradních dílů.

Náhradní díl od značky jako je například Eheim se kolikrát rovná ceně nového neznačkového filtru. Například "motorová" část filtru www.sklorex-akvarium.cz/…

Nebo jen jiná součástka www.akvarista.cz/… to máte už lacinější hlavu filtru pro vnitřní použití a pod to biomolitan. Nebo slepení svého venkovního filtru. Podle mého názoru opravdu platíte jen značku a nebo platíte za svoji nešikovnost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   24.02.2013 15:01 Muž Horác [3942] Re: Drahoš .
Drahoš . napsal: www.akva-exo.cz/… jsou i levnější filtry tady se platí za značku Ona je značka a značka ... u Eheimu je značka synonymem pro kvalitu - tj. pro zákazníka minimální poruchovost, pro obchodníka minimální počet reklamací (které musí zprostředkovat) ... a v případě potíží bezproblémové sehnání náhradních dílů ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2013 14:09 Muž Louka [49] – Nastavení fitru
Jestli to dobře chápu tak když mám vnitřní filtr Aquael Fan-2plus.Tak ho mám nastavit na 40procent výkonu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 07:00 Muž Drahoš . [389] - RostlinyRe: andrejm
www.akva-exo.cz/… jsou i levnější filtry tady se platí za značku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2013 06:47 andrejm Re: Drahoš .
na 250L odporučas aky? sorry, ze otravujem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.02.2013 23:59 Muž Drahoš . [389] - RostlinyRe: andrejm
je to dobrá značka ale nikdy jsem neměl od nich filtr ale vždy si kup filtr z výšším výkonem. o 30procent
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 22:01 andrejm Re: Drahoš .
ahoj, skor by som siel do eheimu, co by si doporucil z tejto znacky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:34 acik Re: romant
jsi profi.... diky moc :)
romant napsal: To odladíš, podle těch obloučků, prostě vlnící se hladina, to je to správný nastavení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:24 R Muž romant [27987] Re: hanzys
Třeba tady. www.akva-exo.cz/… ,http://www.akva-exo.cz/detail/akvaristika/cerpadla/atman/2835/10x10x24cm/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:22 hanzys Re: romant
Díky za radu ;-) !!A ještě sem se chtěl zeptat máš nějakej E-schop kde objednám obojí ja našel zvláš hlavu a zvlášt molitan ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:19 R Muž romant [27987] Re: acik
To odladíš, podle těch obloučků, prostě vlnící se hladina, to je to správný nastavení. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:16 acik Re: romant
ta rozstrikovaci rampa bude pod vodou asi 8cm je to snesitelne? :)



romant napsal: Ano ta trubka se jmenuje roztřikovací rampa a pod vodou lehce může být a výtok vody nasměruj směrem k hladině, aby se na ní při tom výtoku na hladině tvořily takový obloučky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:15 R Muž romant [27987] Re: hanzys
Tak a ješte je třeba si říct, že výměnu filtru nedělej kus za kus, ale nech měsíc oba dva(stávající, novej) běhat společně, aby se ten novej dostatečně osídlil nitrifikačníma bakteriema a po vyndání toho stávajícího bezproblému přebral jeho funkci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:11 R Muž romant [27987] Re: hanzys
Můžeš, větší filtrační objem se vždycky hodí, ale počítej s tím, že jí budeš muset zahrábnout do substrátu, neb to bude vejškově tak akorát, klidně můžeš i 1-2 cm odříznout, to uvidíš až to nainstaluješ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:09 R Muž romant [27987] Re: acik
Ano ta trubka se jmenuje roztřikovací rampa a pod vodou lehce může být a výtok vody nasměruj směrem k hladině, aby se na ní při tom výtoku na hladině tvořily takový obloučky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:08 hanzys Re: romant
Díky moc a tu kostku mužu dát 10x10x24? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:07 acik Re: acik
Fotka k příspěvku chtěl bych další radu, muze byt trubka kde jde vratna voda pod vodou?

na fotce ukazuji trubku, ktera bude pod vodou.


díky moc :)



acik napsal: uhli tedy necham v supliku a nahradim ho keramikou,uhli použiju tedy az budu mit nejaky problém...

diky romant a urcite se ještě ozvu na nejakou radu :)

Ahooooooj :)

romant napsal: Nastuduj si funkci aktivního uhlí a měj ho tzv. pro strejčka příhodu. ;-) rybicky.net/forum/2135
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:06 R Muž romant [27987] Re: hanzys
Ano ve stejných akváriích(dohledových) jich "provozuji" několik a žádnej problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:04 hanzys Re: romant
Dobře takže by si mi ho také doporučil?:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.02.2013 20:01 R Muž romant [27987] Re: hanzys
Nebude, je to regulovatelný, takže ze začátku to přitlumíš a jak se bude špinit, tak budeš na výkonu přidávat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 20:00 hanzys Re: romant
Ahoj u té 201 pišou do akva 200-400 litrů nebude to moc?A jinak by si mi taky doporučil toho atmana? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.02.2013 19:56 R Muž romant [27987] Re: hanzys
Ten atman bych dal AT201 a kostku 10x10x20 cm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 19:55 hanzys – Radu?
Zdravím mám akva 112 l a shánim do nej lepší filtr cenově dostupnej a dobrej poradí mi někdo bylo mi doporučeno od Atmanu At 200 a ktomu Bioakvacit filtrační molitan Atman předem díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 19:09 acik Re: romant
uhli tedy necham v supliku a nahradim ho keramikou,uhli použiju tedy az budu mit nejaky problém...

diky romant a urcite se ještě ozvu na nejakou radu :)

Ahooooooj :)

romant napsal: Nastuduj si funkci aktivního uhlí a měj ho tzv. pro strejčka příhodu. ;-) rybicky.net/forum/2135
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 18:54 R Muž romant [27987] Re: acik
Nastuduj si funkci aktivního uhlí a měj ho tzv. pro strejčka příhodu. ;-) rybicky.net/forum/2135
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 18:52 acik Re: romant
dobře a když se tedy rozhodnu dat nachvilku to uhli,tak mam to nechat asi v tom pytliku? na to jsem se ptal puvodne :)

dikes za rady pak bych dal tedy keramiku


romant napsal: Ono je to v podstatě jedno, jde o co největší osídlovací plochu pro nitrifikační bakterie a tu budeš mít velmi slušnou jak u keramiky, tak u biomolitanu, ale pokud máš keramiky více, dal bych tuto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 18:48 R Muž romant [27987] Re: acik
Ono je to v podstatě jedno, jde o co největší osídlovací plochu pro nitrifikační bakterie a tu budeš mít velmi slušnou jak u keramiky, tak u biomolitanu, ale pokud máš keramiky více, dal bych tuto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 18:44 acik Re: romant
nevadí tedy,že keramika uz bude ve spodnim tacu? budou tedy obsahovat dve keramiky,biomolitam tedy je také,takze co je pro me lepsi??? :)
diky moc za rychlou odpověď :)
romant napsal: Pokud nepotřebuješ stahovat z vody třeba nějaký léčiva, tak bych tam to uhlí vůbec nedával. Bude působit tak 14 dní. Místo něj třeba nastříhanej biomolitan, nebo nějakou keramiku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 18:40 R Muž romant [27987] Re: acik
Pokud nepotřebuješ stahovat z vody třeba nějaký léčiva, tak bych tam to uhlí vůbec nedával. Bude působit tak 14 dní. Místo něj třeba nastříhanej biomolitan, nebo nějakou keramiku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2013 18:36 acik – TetraTec 600
Zdravim lidi,
potreboval bych jednu malinkatou radu,koupil jsem si filtr TetraTec EX 600 externi a ted ho davam dohromady,je tam uhlikové filtracním medium v sítovem pytliku,patri tam i s tim pytlikem?
omlouvam se za hloupy dotaz,ale pomuze mi :) :)
preji krasny začátek vikendu :)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [108] ...... 256 257

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232497x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/5930?od=5351