Jaký filtr
Jako vnitřní varianta by byla možná klasika v podobě čerpací hlavy
www.akva-exo.cz/… a kostky biomolitanu
www.akva-exo.cz/… , nevýhodou pro někoho může být, že to tzv. esteticky narušuje vzhled akvária, ale dá se maskovat, třeba nějakou vzrůstnější rostlinou, je to taková levnější, ale účinná verze filtrace. Pokud by se mělo jednat o komfortnější řešení venkovního filtru, tak bych se podíval na
www.levnaakvaristika.cz/… . Těch možností se bude dát vybrat jistě více a co člověk, to názor.
zdravim,jsem zacatecnik a nevim zda se mam rozhodnout pro vnitrni nebo vnejsi filtr do 200l panoramatickeho akva.jaky typ atd.jeste se zeptaw je vhodne jako zacatecnik zalozit akva malawi?jsem s neho unesena.diky moc za rady.
Pro tento systém filtrace lze požít i čerpadla JBL ProFlow u 500, 750 a 1000 nebo čerpadla Resun Pow, ale ta moc nedoporučuji. Po čase bývají hlučná.
Prave premyslim o novem filteru do 60L akva.
Chci poridit kostku biomolitanu a k tomu cerpdalo.
"Vhodne" cerpaci hlavi "k zapichnuti" do molitanu jsem nasel prave cerpadla ATMAN a jeste AQUAEL.
aquael.pl/…
Nevite nahodou jeste o nejakych podobnych typech produktu ?
Nebo jsem pro toto reseni odkazan na ATMAN a AQUAEL ?
Dekuji
Bohužel co vím tak jediné informace jsou na stránkách JK animals. A to informace naprosto nedostatečné. Takže já sháním informace z výrobků, případně z jejich balení.
Diky za rychlou odpoved.
A maji nejakej web, kde by meli specifikace produktu ?
Atman se vyrábí v Číně pro firmu JKanimals kterýžto je výhradní dovozce pro Evropu.
0 06.05.2012 19:57 Michal – filtry atman
Zdravim.
Zajimalo by mne, kdo je vubec vyrobcem filteru ATMAN.
Co to je vubec "zac", kdo za tim stoji ?
Kdyz chci najit k nejakemu produktu technicke informace (spotreba, presna velikost ..), tak se musim spolehat na eshopy.
atman.cz odkazuje na velkoobchod jkanimals.cz
Diky za informace
To souhlasím
Filtr Shark je dobrý jako přídavný rychlofiltr, ale pro biologickou filtraci je naprosto nedostatečný. Já jsem spíše pro Romanovo řešení. Bioakvacitová kostka má několikanásobně větší filtrační objem než Tebou doporučený Shark a při zachování chovatelských zásad je toto řešení prakticky bezúdržbové.
To určitě, ale prvotní tazatel má akvárium orientovaný na živorodky a tam bych více než na estetiku hleděl na funkční a výkonnou filtraci.
To je pravda,ale třeba nikdo může mít radči normální filtr než čerpací hlavici a biomolitan
Lukáši, líbit možná, ale co do funkčnosti je ta čerpací hlava s kostkou biomolitanu rozhodně lepším řešením, neb se tím získá daleko větší plocha pro osídlení nitrifikačníma bakteriema.
já si myslím že by se ti mohlo líbí shark adv 2
profizoo.cz/…-
a poštovné zdarma
kolem 50l bych šel do Eheim 2213 Bio Plus (dvojkohouty a filtr. média v ceně) nebo do Ecco pro 130 (taktéž rovou k zapojení) - kvalita, tichost a dostupnost náhradních dílů zajištěna
na větší objemy ti poradí zkušenější
0 06.05.2012 17:50 Zlatacek – Petr
Ahoj potřebuji poradit s výběrem filtru na 50-100 litrové akva aby nebyl moc hlučný
já bych se nebál ani ušetřit a sáhnout po nejlevnějším z výběru - Tetratec EX 700.
Mám ho sice jen krátce (jede od ledna), ale co vím tak problémy s netěsností mají filtry staršího data výroby, novější výrobky to mají již vyřešené a bezproblémové. Na špatné proudění a nebo zavzdušňování si taky nemůžu stěžovat, funguje naprosto OK. Voda je perfektně čistá, a taky je velice tichý, mám ho cca 3 metry od hlavy při spánku, a prakticky ho neslyším. Slyšet je až když nacpu hlavu pod stolek přímo k němu.
Já jsem ho vzal protože jsem chtěl filtr co nejlevnější (ale značkový a kvalitní), kdybych měl rozpočet 3000, tak ale asi sáhnu po už doporučovaném JBL e901
Mě se zamlouvá
filtr jbl e901
Dobrý den,
pokud byste měl zájem, mohl bych Vám nabídnout filtr jbl e901 používaný velmi krátkou dobu včetně 4leté záruky. Více info ve vzkazu.
Pavel
Tu referenci jsi na něj dostal od člověka nejpovolanějšího.
Honza(Haimdol) tomu skutečně rozumí, na jeho názor můžeš klidně dát.
Ten Fluval nevypadá špatně, akorát na něj není moc referencí. Cena je příznivá.
Z tebou uvedených bych šel do JBL CP e901. Mám s nimi tu nejlepší zkušenost. Fakt je, že na křišťálové pročištění vody chtějí trochu času, ale pak fungují skvěle. Ještě bych si dovolil tě upozornit na taktéž vynikající filtr Fluval 306. Je to poměrně nový model s vylepšeným motorem a systémem filtrace oproti předchozí pětkové řadě
www.zoohit.cz/… Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem nového filtru. Používal jsem filtr EHEIM Ecco 2036, se kterým jsem měl jen samé problémy (zavzdušňování, pokles průtoku .. až se mi nakonec podařilo urvat kus plastu, který držel mechanické ucho na hrnci a filtr začal téct). Úpřímně tento filtr nenávidím a nehodlám do něj investovat už ani korunu a proto jsem se rozhodl pro koupi jiného filtru. Již několik měsíců funguji bez filtru, voda je neprůhledná, ale ryby jsou zdá se být v pořádku.
Od nového filtru požaduji:
- spolehlivost
- tichost
- cenový limit 3000,- Kč
Pročetl jsem mnoho diskuzí a stále nejsem schopný se pro nějáký rozhodnout. Bojím se, že se svým výběrem budu opět zklamaný.
rozhoduji se mezi filtry:
- Eheim classic 2215 Plus (2282,- Kč)
- Eheim classic 2217 Plus (3042,- Kč)
- JBL e900 (1791,- Kč)
- JBL e901 (2151,- Kč)
- Tetratec EX700 (1574,- Kč)
U filtrů JBL a Tetratec jsem narazil na nějáké stížnosti na těsnění a nedokonalý průchod vody filtrem, ale spousta vás tyto filtry používá. Dokázal by mě někdo přesvědčit pro nějáký z těchto filtrů? Případně můžete navrhnout jiný tip o kterém si myslíte, že by vyhovoval parametrům mého akvária.
Ja to samozrejme nepodcenujem , sledujem vodu testami , sledujem ryby (ich spravanie ).
Pokud jsi ty náplně dal všechny špinavý, tak v pohodě, ale pokud je tam těch zajetejch náplní jenom část, tak bych nepodceňoval častější výměny vody a na testy, byť jsou jakkoliv kvalitní, bych moc nedal, bod zlomu může nastat velmi rychle. Nestraším Tě, jenom informuji o možných rizicích a udržuji Tě v ostražitosti. Rozhodně bych v této době zabíhání novýho filtru neodkaloval a jenom měnil tu vodu. Vím, že jsem s tím spoustě lidí otravnej, ale když ono je to tak jednoduchý a účinný.
Dakujem za tvoje rady inac by som siel do asi tetry 1200.
Vosla mi do jbl aj vsetka keramica cca 1L co som mal v tetre tak som hned nechal bezat iba jbl a svetu sa div no2 je na nule uz treti den bez problemov ,a to som meral dvoma testami od sery aj od jbl. ale som vynechal aj hnojenie s no3. Mozno pomohlo aj to
Já už to někde ve fóru zmiňoval, že JBL má velmi dobré filtry, ale armatura za moc nestojí. Měli by se nad sebou zamyslet
. To, že je hlučnější něž tvůj původní je logické. Vždyť výkon čerpadla je jednou takový a navíc je nový a nezaběhlý. Až se zajede tak se i ztiší.
Tak dnes je to devátý den a voda začíná být trošku cítit. Tak si myslím, že az se filtr zaběhne, tak by to ty 2-3 týdny mohlo dát bez výměny. Jen pak plánuju to trochu předělat a kousek nádrže oddělit a udělat souš, protože kámen uprostřed blokuje proud vody. Ale i tak to funguje a není vidět žádný bordel na dně. Jinak díky. Musím více omrknout net a nechat se něčím inspirovat
Vystihl jsi přesně podstatu věci, kterou jsem měl na mysli. Líp bych to ani já nenapsal.
Prostě jistota je kulomet a tak měnit vodu hned je lepší než později měřit, čímž naprosto nic nenamítám proti metodě občasné kontroly těch dusitanů.
Ono k těm častějším výměnám vody stejně v naprosté většině případů dojde, protože i když se staré hmoty vloží do nového filtru bývá biomasa narušená a dochází přechodně k vyšším hladinám NO2. Samozřejmě vše záleží i na stavu nádrže před výměnou filtrů. Ovšem výměnou vody má člověk jistotu že k žádným kalamitám nedojde a filtr se může v klidu zaběhnout.
Test na no2 mam od sery tak to asi tak urobim.
Diki
No a já místo toho denního měření tu vodu denně měním s úplně stejným výsledkem, ale to jistě u mě není žádný překvapení.
Pokud chceš mít po výměně filtru přehled o NO2 a tím pádem nutnosti častější výměny vody bude třeba vodu testovat. Já po výměně filtru provádím testování vody denně abych měl jistotu že dusitany nestoupají. To provádím denně po dobu jednoho týdne a pak obden do doby kdy už mám jistotu stabilních poměrů v nádrži.
Menim kazdy tyzden v akva 120L vody hnojim totiz EI
Samozřejmě můžeš promíchat staré a nové filtrační hmoty. Je to taky způsob naočkování nových médií. Pak nemusí oba filtry běžet kontinuálně. Bude třeba ale počítat s tím, že po vysazení starého filtru může dojít k přechodnému zvýšení N-látek i když použiješ část původních hmot takže bude třeba provádět častější výměny vody alespoň po dobu záběhu filtru (cca jeden měsíc).
A keby boli media dosipane so stareho filltra?
Tu výměnu bych provedl postupně. Po dobu min. měsíce bych nechal oba dva filtry běhat v té nádrži společně. Před uvedením do provozu toho novýho, náplně ze starýho možno proprat ve vodě a v té samé špinavé vodě posléze vymáchat náplně novýho filtru a oba dva pustit společně.
Takze som objednal ten JBL 1501 som zvedavy ze aky to je filter , do teraz som mal v 270l akva tetratec ex 700, som snim velmi spokojny co sa tykalo udrzby a hlucnosti akurat ze uz mal trosku problem utiahnut akva lebo mam tam aj 2 reef cerpadla + jedno obycajne cerpadlo na rozhananie co2 v akva.chcem sa ta este opytat ked budem menit filter za jbl myslis ze by stacilo doplnit sterajsieho filtru do noveho? ,lebo som pozeral na to instruktazne video od jbl a oni maju kose len spolovici naplnene. Plus vyzmikat molitan do noveho filtra? Diki za rady
20W je při daném výkonu běžná hodnota. Co se hmot týče tak samozřejmě bych nechal molitany, ovšem středový tubus bych kompletně naplnil kvalitní biokeramikou jako je například Eheim substrat pro nebo Sera siporax. Tím získáš obrovský osidlovací povrch.
a čo si myslíš o tejto novšej sade hailea HF 300. Na tomto filtry je vynikajúci ten prostredný valec a nevýhodou je 20W spotreba energie. Samozrejme tie molitany, by som tam dal iné čo aj dám. Neskôr s tochto filtra vyberém aktívne uhlie ktoré sa nachádza na samom spodku a dám tam zeolit s vatou, keramické valčeky a do 3 časti namiesto bio-guličiek asi(lávovú drť).
Dělám u zahraniční firmy která se zabývá prodejem akvatechniky, takže jsem trochu v obraze. V provozu jsem pár těchto filtrů viděl tudíž mám porovnání starších a nových modelů.
používal si tento filter alebo niekto od Vás
pozrí fotky do zadu a príspevok
Filtry Hailea byly ještě tak před dvěma lety jedny z nejhorších co do poruchovosti. Teď už to tak není. Firma nejspíše zapracovala na technologiích a co do kvality provedení jsou nyní vnější filtry Hailea na úrovni Atmanu. Na druhou stranu kvalit Eheim, Fluvalu nebo JBL nedosahují. U Hailea se mi líbí jedna věc a to, že jdou do systémů filtrace svou cestou a slepě nekopírují to co vymysleli u jiné firmy (nejčastěji Eheim).
Přidat reakci
1 ...... [135] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x