Jaký filtr
Tvoje argumentace je samozřejmě logická a správná, ale stejně je ten první filtr zajímavý
S tím druhým jsem velmi spokojená ve stávajícím akváriu, takže to nejspíš vyhraje i tentokrát. Ohledně tvé poznámky o mechanické filtraci - rozhodně s tím souhlasím, původně jsem si říkala, jestli nebudou třeba filtry dva, ale zvětšením kapacity filtrační hmoty by to dokázal zvládnout i jeden, takže jsem sama pochopila, že dva filtry nejsou potřeba.
Každopádně díky za tip
Ahoj, podobný filter som mal, Aquael Asap 300 (teda menšia verzia ako je v linke).
V porovnaní s inými filtrami je celkom tichý, jednoducho sa čistí. Iba pootočíš ten horný kanister, vyberieš ho von, následne z neho vyberieš špongiu a preperieš. Raz za 2-3 týždne som vytiahol aj spodnú časť, keďže bolo nutné vyčistiť rotor, bol už znížený prietok.
Nevýhoda pre niekoho môže byť tá, že sa nedá prietok regulovať, takisto sa dá natáčať iba do strán a nie smerom hore a dole. Nedá sa pripevniť žiadna rampa.
Ja som ho ale vymenil kvôli tomu, že mi "vcuclo" malé razborky. Tie mriežky v spodnej časti majú dosť veľké rozostupy, nielen poter, ale aj malé rybičky a slimáky sú tým ohrozené.
Zamysli se nad tím, co je lepší, jestli když je filtrační materiál před čerpadlem a nebo až za čerpadlem. Já jsem pro první variantu, před čerpadlem. Logicky, veškerý bordel jde nejdřív přes filtrační materiál a do čerpadla jde už čistá voda. Kdežto v druhé variantě jde veškerý bordel přímo do čerpadla a až potom do filtračního matroše a to si myslím, že není dobrá varianta.
PS: Ta 500 Turbo má nádobku jen 250 ml, 1000 má 625 ml, což je pro tvoji potřebu mechanické filtrace rozhodně lepší. 3x tolik filtrační vaty.
Ahoj všem,
zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenosti s tímto jednoduchým filtrem?? Přijde mi zajímavý v tom, že je stavěný obráceně, tedy filtrační hmota je nahoře, ne dole, takže to vypadá, že odpadne "zápas" s filtrem při čištění, prostě se nádobka vyšroubuje.
www.rostlinna-akvaria.cz/…
Nebo snad zvolit ověřenou klasiku?
www.rostlinna-akvaria.cz/…Starší reakce
Ahoj.
AquaEl Pat mini jsem měl v malém akváriu a nějak extra hlučný nebyl, i když trošku slyšet byl (nejvíce tedy při spuštěném přivzdušnění, ale to je samozřejmé).
Po čase jsem vyměnil za Sunsun HW-603b a vůbec o něm nevím. Samozřejmě nemá privzdušnění.
rybicky.net/nadrze/28596-prvni-mensi-valcino-akvarium
Ale u Sunsunu to nemusí být pravidlem. Velký filtr stejné značky, který mám ve velkém akváriu je zase slyšet dost.
Já jsem ale s malým Sunsunem spokojený.
Umístěný ho mám pod akváriem, takže jak bude fungovat vedle něj opravdu nevím.
Tady tak ale nějak jede
youtu.be/… Ahoj, měl by někdo přímé porovnání hlasitosti filtrů Aquael pat mini vs Susnsun 602b? Rád bych větší objem filtrační hmoty a více místa pro rostlinky, akva je ale v ložnici na komodě a tak je hlučnost na prvním místě. A ještě info prosím, zda by filtr fungoval když by stál vedle akva a tím pádem byl ve stejné výšce. Díky moc
Starší reakce
no take dost zalezi na osadce
ten fluval neni spatny, pokud chcete rychly prutok a nezajima vas az tak moc objem filtracnich hmot a nebo potom eheim - kybl
www.akvaristik.eu/…
nebo kybl klasik
www.akvaristik.eu/…
ani jeden z nich nema naplne, tak pozor... verze 2080 xl existuje i ve verzi xlt (s topenim)
www.akvaristik.eu/…
Zdravím vás chci se zeptat jaké by jste doporučili řešení pro 1000l akvárium
Starší reakce
Já bych dala klasický bublifuk, ten se mi v miníčku osvědčil nejlíp.
zdravím, chci se poradit, jaký filtr do 30l kostky? Jako osádka je plánovaná jen páreček čtverzubců trpasličích. Nejraději bych chtěla nějaký vnější, ale pro tak malé akvarium jsem nic nenašla. Poradí mi někdo?
Popřípadě závěsný? S těmi nemám vůbec zkušenost.
Starší reakce
Ahoj, mám 702A a je poměrně hlasitý, nicméně podložení ve skřínce pomohlo a není slyšet vůbec. Příště si už Sunsun ale nekoupím, po cca 5 měsících jsem řešil reklamaci - výměna hlavy (tekl). Co jsem se bavil při reklamaci, u těchto filtrů se to děje často.... Pro větší akvárium půjdu do JBL
Když, mě by se tam ty polštáře nevešly
Díky, ale to všechno jsem dělal a vlastně stále dělám.
I to opětovné vypnutí a zapnutí.
Někdy to trošku pomůže a jindy zase nic moc. Navíc je uzavřený ve skříňce pod akváriem, stojí na karimatce a místa kde by se hadice mohly dotýkat skříně jsou zajištěny taky kouskem karimatky.
Neříkám, že je to špatný filtr, ale mít ho v místnosti kde spím bych tedy nechtěl, to vrčení mě znervózňuje
Dnes bych se asi díval po jiném filtru.
Mě u toho vrčícího sunsunu pomohlo zabalit ho ve skříňce do péřových polštářů
...pak to bylo docela v poho, jenže pak jsem pořizovala větší akvárko a prostě se mi pod něj nevejde filtr a dva péřový polštáře
Ahoj.
Podobná zkušenost jako Sára. Mám SUNSUN HW-703B vnější filtr s UV lampou + předfiltr Sunsun HW-602 a je docela slyšet.
Tedy, možná se to trošku zlepšilo, ale na můj vkus je to pořád dost. Může se to klidně lišit od kusu (v druhém akváriu mám SUNSUN HW-603B a nevím o něm) ale ve velkém akváriu zvažuji výměnu.
Taky se tady už kdysi řešilo, že má výrazně vyšší spotřebu, třeba proti Eheimu nebo snad i JBL (a to i bez vyplé UV), takže jeho pořízením zase tak moc neušetříš.
No, konečný výběr je stejně jen a pouze na Tobě
EDIT: to je tak, když to nečtu celé a vynechám PS
Jo, prostě u velkého Sunsunu vrčím, brním a vibruji..
a nevím co s tím.
Mám sunsun 702A....vrčel a to i po reklamaci-výměna hlavy, i když teda méně než původně. Vzhledem k tomu, že filtr byl v místnosti, kde se spí, tak jsem ho nahradila filtrem od JBL a mám klid....sunsun je pěkně uklizen v krabici jako rezervní filtr, kdyby něco. Možná jsem měla smůlu na špatný kus, ale po té zkušenosti bych už do něj nešla....to mi za ty ušetřený prachy nestojí....resp. neušetřený, filtr skoro za 2000,- mi leží ve skříni.
Díky za tip
Našel jsem , ale levnější variantu se stejnými parametry (
www.rostlinna-akvaria.cz/…). Máte s tímto filtrem někdo zkušenosti?
PS: Koupil jsem si totiž filtr SunSun 702B, a po měsíci jsou slyšet vibrace a vrčení. Nemůžu přijít na to proč. Vidina, že koupím nový filtr a situace se bude opakovat mi není dvakrát příjemná. Nesetkal jste se s tímto chováním někdo?
Jop, s cenou elektřiny je potřeba počítat. Některé levnější filtry jí mají výrazně vyšší při stejném výkonu.
Podle mě by stačil i JBL902, ale samozřejmě záleží na konkrétním akváriu.
Ten filtr si vezme 175,2 kW za rok?
0 22.03.2019 21:20 JirJar – Vnější filtr pro 250l akvárium
Ahoj, potřeboval bych pomoct s výběrem vnějšího filtru pro akvárium o objemu 250l.
V akváriu je zhruba 30 větších rybiček a 8 rostlin.
Díky
Starší reakce
Čauky, já jsem filtr, ketrý jsem měl v setu vyměnil za 180ku Aquaball a naprostá spokojenost. Mám moc rybiček, tak čistím každý týden (viz moje fotky), ale je to jednoduché. Je i ve verzi Biopower. Filtrů je strašná spousta a těžko poradit.
akvarijni-filtry.heureka.cz/… 0 19.03.2019 16:52 Saša – filtr do 50l
Ahoj všem, jaký filtr/čerpadlo za rozumnou cenu byste mi doporučili do 50l akvárka, kde jsou neonky, samice betty a otíci? Mám ten základní set od Aquaelu a asi bych chtěl něco trochu lepšího. Díky
Starší reakce
Taky mi přišla od Rataje na meila ta převratná novinka. Mě to laicky přijde jako Twinstar ve filtru, ale jsem zvědav co se z toho vyklube
Hezký večer, používá někdo tento filtr a filtrační médium 3DM?
www.youtube.com/…
Technologie Hydro-Pure pracuje na principu reakce vody, která prochází mezi titanovými elektrodami přes speciální cartridge s aktivním uhlím obohaceným kovovou příměsí. Voda se účinkem elektrod a obohaceného uhlí elektrolyticky rozkládá a vzniká hydroxylový radikál OH-. Ten má pronikavé oxidační (čistící) účinky, podstatně větší než například ozon (a navíc bez jeho vedlejších účinků).
Starší reakce
Krom toho velkého průtoku taky nevím, jestli ti nebude nasávat malé krevetky.
0 28.02.2019 18:05 PatasF11 – CAT-GATO Pacific P-F301
Dobrý den,brzy budu zakládat krevetárko a chtěl bych použít starý filtr Pacific P-F301 ...Přesněji se jedná o 10l akvárium-myslim si ,že kdybych přidal na filtr rampu a pohrál si s proudem vody tak by filtr mohl v akváriu v pohodě být...Jaký na to máte názor? (chtěl bych použít tento filtr/ne bublifuk) Děkuji
Edit- na obrázku je zmíněná rampa
Já v létě vždy větrám a mám tam ještě větrák aby se mi nestalo že bych měl v akvarku 40°c jako minulý rok byl jsem v šoku co mi teploměr naměřil
A jak máš teplo v tom pokoji kde nádrž bude? To co napsal Smetany mě vůbec nenapadlo. Já mám v létě v nádrži bez filtru max 26 - 27 °C ...
Dík já teda skusim nechat to akvárium rozběhnout skusim měsíc a pak uvidím
Z hlediska znečištění se opravdu dá krevetarium bez problémů udržovat bez filtru. Problém začíná v létě kdy teplota stoupá a krevety se v nádrži bez pohybu vody mohou začít dusit. Já osobně na tyhle malé nádrže buď používám hamburský filtr porostlý mechem (bezúdržbové) a poháněný bublifukem nebo externí který nezabere místo v nádrži.
To si nemyslím. Když tam necháš jenom krevetky, nádrž bude postavená na fungujících kytkách, budeš krmit přiměřeně (spíš méně), tak nebude důvod tu vodu tak často měnit. Samozřejmě to chce co nejméně zásahů do nádrže.
Zkusil bych to rozjet dva měsíce bez filtru, bez krevet, jenom se šnekama (okružáci, levatky)... A uvidíš, jestli ti to půjde. Filtr můžeš dokoupit vždycky..
Tak ono kdyby byl větší objem,tak bys nemusel,ale v takovém malém se špatně udržuje stabilita,já měním zhruba každý 2-3 den,asi 2-3 litry ikdyž mám zminovaný bublifuk...
Děkuji ale já bych tam radši dal filtr protože bych to musel každý den měnit část vody
Krevetky (neocaridiny v tvém případě) klidně bez filtru.
Ale nádrž nechat pořádně zaběhnout (cca 2 měsíce) ať už bude filtr mít nebo ne. Krevetky v čerstvé nádrži = problém.
Bublifuk s biomolitanem
0 28.02.2019 07:36 Rosta15 Ahoj. Chtěl bych se zeptat, jaký filtr mám dát do akvária, kde chci mít krevetky ale má jen 25 litrů?
www.rataj-spk.cz/…
www.rataj-spk.cz/…
Edit: Spal jsem vedle něj dva roky a v pohodě. Než se zajel, tak trochu slyšet byl. Ani můj spolubydlící si nestěžoval a ten byl na hluk háklivej. Jen se nesmí nikde ta hlava ani kabel od ní dotýkat skla. To pak rezonuje. Samozřejmě že taky bude záležet kus od kusu a na citlivosti tvého sluchu.
Potřeboval bych nějaký filtr u kterého se také dá spát a nevrčí jako kombajn
Máte někdo zkušenosti s nějakým filtrem do 54l akvária bylo by to super. Děkuji
Záleží na osádce. Ale z těchto bych si nezvolil ani jeden. Mají malý objem filtrační hmoty.
Edit: máš tam nějaké živorodky takže bych šel do čerpadla s kostkou molitanu.
Edit2: Tomu co tvrdí výrobce, o tom pro jakou litráž je ten filtr vhodný, moc nevěř.
Starší reakce
Mám tetru ex1200 dostal jsem ho starý zadarmo s tím, že teče, ale stačilo parkrát obtočit díru do které se dává těsnění pod hlavou teflonovou páskou a už ho mám cca rok a půl a absolutně bez problémů, mám ho v ložnici a ani v noci o něm nevím.
Dobře, děkuji... chtěl jsem jít také spíše do toho vnějšího. Chtěl bych určitě spíše rostlinné akvárium a hejnové rybky a nějaké 4 větší
jinak... Tetra Tec EX 800 Plus na něj jsme se zrovna díval, dokonce jsem dnes našel inzerát
zvirata.bazos.cz/…
pán píše, že je ještě se zárukou (rok), nikdy nezapojený, jak přišel.. takže to by byla dobrá koupě?
Záleží co tam plánuješ za osádku (jak čistotné ryby). A kolik na to chceš dát peněz. Vnitřní filtry vycházejí výrazně levněji. Například čerpadlo s kostkou akvacitu. Nevýhodou je že to není esteticky žádná hitparáda. Ale dá se zamaskovat kytkami. S tichostí to máš u filtrů kus od kusu a člověk od člověka. Asi každý filtr ze začátku trochu hlučí, než se pořádně zajede. Já mám akvárko s čerpací hlavou
akvarijni-cerpadla-regulace-vody.heureka.cz/… a není vůbec slyšet. Dřív jsem ho měl i na koleji v místnosti kde se spalo a nikdo si nestěžoval.
Všechno má své výhody a nevýhody. Je to tu mockrát popsané. Záleží na preferencích -)
Přidat reakci
1 ...... [15] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x