Jaký filtr
tak trochu zmena
prosim pomocs s vyberom
Mozem si vybrat JBL e1500 (starsi, neni to greenline, aky je v tom rozdiel?) za 50€ , alebo E901 greenline 50€ za kus
Ale nasiel som aj EHEIM 2036 ecco pro 300 ten je ale za 65€
Zatial to vidim na e901.
Filtračně by měla 901 stačit, byť akvárium bude dost dlouhé. Co se pohybu vody týče tak pokud nebude stačit lze to dohnat proudovým čerpadlem. Mimochodem ta 1501 je také téměř neslyšitelná.
Ahoj, planujem druhy pokus, tentokrat uz vo svojom, takze mi nikto nebude sahat na techniku a vypinat filter...
Akvarko ma dost blbe rozmery 125Dx42Vx30H. tj cca 150L
Bude stacit JBL e901 ? Nechce sa mi ho kazdy mesiac cistit
Rozmyslam aj nad e1501, ale ten uz nieco zozere a hluk mi dost vadi, spim v 1 miesnosti s akvarkom.
Nasavanie dole v lavom rohu pri skle, vytok rampa lava stena hore 1cm pod hladinou.
Co vy na to ?
Mě chodej kostky bez trubice
Vnitřní průměr sací trubky u bioakvacitových kostek je 21mm.
Zdravím, přemýšlím, že bych přešel na bioakvacit kostku atman (10x10x16). Nevíte někdo jaký má vnitřní průměr ta trubice, která je v balení s kostkou? Chtěl bych to napasovat na jiné čerpadlo, které už mám.
Rozměrům opravdu můžeš věřit, JBL CristalProfi e901 greenline mám doma zhruba 3 týdny co jsem založil nově akvárium (vyměněn za vnitřní Fluval 4 Plus) a zatím naprostá spokojenost. Trochu jsem ho přiškrtil a můžu o něm říct, že co se týče hluku vůbec o něm nevím. Co se mi na něm líbí opravdu hodně je snadný rozebírání a skládání i když to asi moc často používat nebudu. Když jsem se rozhodoval o tom jaký filtr koupit tak jsem měl v ruce vše možné včetně Eheim Professionel 3 2071 a nakonec jsem dal přednost JBL. Čímž ti to samozřejmě nenutím jen říkám že ho mám doma a jsem s ním zatím za tu krátkou dobu spokojen, nicméně si myslím že když na něj dávají 4 roky záruku, že to snad něco musí vydržet.
áno môžeš tomu veriť teraz som ho meral a je to tích 18x21
Doma ho nemám, jedině až budu u někoho na údržbě, ale do tý doby se jistě ozve někdo, kdo to přeměří pod svým akváriem.
Edit: No, netrvalo to moc dlouho a už je jasno.
Dobra, budu Ti verit
Jen doufam, ze se da tem rozmerum filtru verit 18x21 cm, viz zde
akvarijni-filtry.heureka.cz/… . Prave 21cm jsem omezen, takze bych ho pootocil. Nemel bys moznost overit?
JBL udělalo za poslední roky obrovskej skok v kvalitě a tím, že jich za rok několik instaluji, vím, že to nejsou jenom "pěkný čísla".
Poměr cena x výkon je zde velmi zajímavý.
Jo jo rozumim. Diky moc za bleskovou odpoved. A co se kvality tyce, o JBL jsem teda moc nezakopl... Na heurece je treba hluboko v poli ten co jsi mi doporucil
Pujde to stáhnout tak na 1/3 výkonu. Jinak ten výkon, jenž je uváděn, je tzv. papírovej u novýho čistýho filtru a jakmile bude v provozu, bude se špinit a tím pádem jeho výkon sám o sobě slábnout a to až na cca polovinu toho papírovýho výkonu, takže až budeš mít to 200 litrový akvo, bude to tak akorát i naplno puštěný a teď se to prostě přiškrtí.
Aby tech 900l/hod dokazal ale ukocirovat v 54
Ma nekdo skusenost, ze pujde opravdu priskrtit?
Třeba tohle, až bude v těch 50 litrech, tak to přitlumíš na minimum a posléze už bude moci jet naplno i v těch 200 litrech.
www.akva-exo.cz/… Zdravim vespolek. Resim dilema - momentalne vlastnim nadrz na 54L, ale letos budu menit za 160 nebo 200L. Hledam VNEJSI filtr, ktery bych mohl dat ted do 54, ale potom vyuzit i do toho 3x vetsiho. Existuje neco takoveho? Byl bych moc rad za pomoc, mne se nepodarilo nic vygooglit
Starší reakce
Taky se to tak dá. Já vždy raději trochu nadsadím, protože větší se dá upravit. Menší nenastavím
.
"Já bych vzal 10x10x20cm."
Pokud to akvárium je vysoké 30-35 cm, tak s tou kostkou bude problém. Já bych vzal klidně menší 16x10x10.
TetraTecy jsou dobré, ale zhledem k malé filtrační ploše bych je doporučil spíše jako druhý, dodatečný, filtr do větších nádrží k vnější filtraci. V případě Fluvalu je to už lepší volba. Ovšem doporučil bych až typ U2 který má systém shodný se systémem vnějších filtrů.
a z tech filtru co jsem psal nahore neni zadny dobrý?
a jak velkou mám vzít tu kostku
Je. Firma JK animals už dlouhá léta dováží výrobky od Atmanu a ty z odkazu jsou totožné s modely Atman řady AT jen jsou brandované pro JK animals.
to ale neni od atmanu ne?
na to v prezentaci mam v plánu koupit vnější filtr ale sem už mi to přijde zbytečné
víš tedy o nějake strance kde vse koupim?? u nas v kramech to vse vyjde celkem na 700Kc
Pravda, psal jsi na 60 litrů, což jsem přehlédl a díval se na akvo co máš v prezentaci.
Na těch 45 litrů bude AT200 stačit.
me to pise zbozi nenalezeno
na tuhle akva.čistý objem asi 46l.. jen jeste neni zcela osazeno
Vybíráš kostku do akvária v prezentaci a nebo jinýho? Když dám zboží do košíku, tak mě to normálka vyzve k zadání kontaktních údajů atd.
u vsech je tam napsano ze zbozi neni
jak velkou kostku do 50l akvaria?? Ma nekdo nejakou stranku kde koupím oboje?
o kolik tak pujde AT201 regulovat?? vsude pisou max vykon ale min neni nikde..
co jsem koukal u nas v zoo shopech tak hlava vyjde kolem 500Kc a kostka tak 150Kc.. prijde mi to docela dost
Vycházím z údajů v prezentaci, to čerpadlo je regulovatelný, jenom jsem chtěl poradit, že se ti ten zdánlivě velký výkon může hodit.
Jak jsem psal, až se zašpiní, výkon bude nanejvýš poloviční oproti papírovým hodnotám.
Takže mě to vychází, že bude schopný za hodinu akvo otočit jenom 3x, což je solidní standard.
Edit:
www.akvaterahobby.cz/… , kostka č.2
No já jsem jsem našel že AT201 má max 400L/h a jinak já mám v 54L externí s teoretickým průtokem 600L/h a někdy si říkám že o trochu víc by ani neškodilo.
Opravdu jakmile se filtr zajede tak jeho průtok jde výrazně dolů. Navíc hodnota o které se bavíme je to co zvládne čisté čerpadlo bez filtračních hmot. Filtrační hmoty + jejich "zajetí" = reálný průtok poloviční proti tomu papírovému.
a to mam koupit na akvarium 50 litru hlavu s vykonem 500l/h
mi to vytahá i ty rostlinky
mas nejakou osvedcenou stranku kde sezenu jak hlavu tak i molitan?
Vždy se to dá zregulovat a nebo přidat rampu.
Není, ten výkon po zašpinění bude poloviční, běžně je v těchto litrážích používám.
AT201 už je moc silné ne?budu tam mit i rybky nechci aby se tam točili jak pitomé
Jenom bych připodotkl k té zde nabízené variantě čerpadla a kostky, že bych použil, když toho atmana tak AT201, neb si dovolím tipovat tvojí snahu o rostlinné akvo a tam se jistě ten o kapku větší výkon bude hodit.
Jak psal Legioix ja jsem pro variantu At-200 + kostka biomolitanu je to snad nejlepsi volba pokud nemas finance na kvalitnejsi vnejsi filtr
Ja mam v akvariu At-200 s biomolitanem a nemuzu si na nic stezovat
na vnější filtr nemám dost financí
a co si myslíte o filtrech,které jsem tu napsal?
Já mám skušenost s bvouma at a taky byli v podstatě neslyšně. Ještě je tu varianta použít filtr vnější
(varianta At-200 + kostka biomolitanu) Mám jich v akváriích 7 a o hlučnosti se nedá mluvit. Jednu mám dokonce v ložnici cca 50cm od hlavy a je skoro neslyšná.
Zdravím
mám nově založené akvárium a nevím jaký zvolit filtr. Ted tam mám Hailea RP-200 ale je strašně hlučnej a akvárium je v ložnici.. Ze začátku to tak hrozné nebylo ale jeto prostě šmejd..
Prohledával jsem internet a na pár nových filtrů jsem narazil a potřeboval bych poradit,který z nich by byl nejlepší.. Mám akvárium 60l čistý objem 45l.. Akvárium bude hodně osázené...
koukal jsem na tyhle filtry:
akvarijni-filtry.heureka.cz/…
Síla tohoto filtru si myslím,že je dostačující ale nevím jak je na tom s filtrační hmotou
akvarijni-filtry.heureka.cz/…
profizoo.cz/…
nejradši bych bral asi ten Tetra Tec in 300 ale nevím... Má s ním někdo zkušenosti?? jak moc je hlučný??
Vím,že by byla nejlepší varianta At-200 + kostka biomolitanu ale co jsem se dočetl tak některé kusy jsou dost hlučné a nemám zas tolik peněz na nakupování 10ti hlav a doufat že natrefím na dobrý kus + se mi tato varianta v akváriu ani moc nelíbí..
budu rád za každou radu..
s pozdravem TBBT
Starší reakce
evicka2476 napsala: Zdravím máte někdo zkušenosti s Eheim Ecco-Pro 200 2034?? Uvažuji o koupi. Nebo fluval 206 s touto firmou mám dobré zkušemosti
Eheim Ecco jsou asi nejlepsi a hlave nejjednodussi filtry na pouzivani co znam. Mam tech 2036 (ten nejvetsi) nekolik na rostlinnych i laboratornich akvariich. Urcite bych koupil ten 2036 misto 2034 pokud je to na akva vetsi nez 80L. Ten filtr zere opravdu malo a je krasne tichej, ale jeho vykon neni zas nic moc. Na akvaria nad 200L je to tak na hrane. Ne s filtraci, ale s proudem. Takze pokud clovek prida Coralia nebo powerhead, klidne to ufiltruje i vic.
Ono to není jen o spotřebě elektřiny. JBL CP e901 má objem filtračních hmot 4,7 l biologických a 1,1 l kombiblok (předfiltrační koš) a Eheim má 2 l biologických hmot a 0,3 l předfiltraci. Totéž platí pro výkon čerpadla kdy JBL má 900 l/h a Eheim 600 l/h.
Děkuji za radu
koukala jsem na JBL e901 ale Eheim mě lákal hlavně tou spotřebou
ale asi se za tu elektřinu vyplatí připlatit
Tento Eheim je poměrně dobrý a ekonomický filtr. Je sice doporučován až do 200 litrů, ale já bych ho doporučil pro akvária tak do 120 maximálně 150 litrů. Pro větší nádrže bych šel už do třístovky. Ještě kromě tohoto Eheimu nebo zmíněného Fluvalu bych se podíval na JBL CristalProfi řady greenline.
Zdravím
máte někdo zkušenosti s Eheim Ecco-Pro 200 2034?? Uvažuji o koupi. Nebo fluval 206 s touto firmou mám dobré zkušemosti
Přidat reakci
1 ...... [64] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x