Jaký filtr
0 07.09.2010 08:33 tarkanxx tak som narazil na problém nevšimol som si, že Tetratec ex 400 má výtlak len 0,6m to by bol asi problém nakoľko potrebujem výtlak 0,7m. takže sa musím poobzerať asi po niečom inom čo takto FILTR ELITE CRYSTAL FLO 20 alebo SERA FIL BIOACTIVE 130??? nie sú hlučné akvarko bude v izbe kde spím.
Ja pouzivam EX 400 uz dlksiu dobu a mozem povedat, ze ziadny problem sou nebol. S nahradnymi dielmi, tiez nieje problem.
Urcite vies ze ake vyhody a nevyhody maju externe a interne filtre. Urcite by som volil externy.
tak pokud ti nevadí ubrání vnitřního prostoru tak na takovou nádrž postačí čerpadlo + kostka bioakvacitu.
Z těch tvých vnějších jsem viděl v praxi jen tu tetru ex400 a bylo to celkem zajímavý. Já na to bohužel neměl místo. Jeho větší bráškové už jsou na trhu dlouho a kámoš nemá se šestistovkovou verzí žádnej problém.
0 06.09.2010 20:34 tarkanxx – Aký filter vybrať Tetratec ex 400 alebo EHEIM aquaball 2210?
poradí niekto aký filter vybrať?? idem zakladať akvarko 70x30x35 bude tam cca 63l vody a rozhodujem sa medzi filtrami Tetratec ex 400 a EHEIM aquaball 2210?? neviem ci je lepší vonkajši alebo vnútorný
Starší reakce
Tady je řeč o předfriltru. A ten je dobré propláchnout pod tekoucí vodou z vodovodu. Jeho účel totiž není biologická filtrace, ale pouze a jenom mechanické odfiltrování pevných odpadů. Pokud jsi tento filtr viděl tak jistě víš, že objem předfiltru je oproti hlavní filtraci zanedbatelný, takže ztráta bakterií nebude vůbec znát.
0 02.09.2010 15:46 JuraS – Re: Haimdol
propláchnout pod tekoucí vodou z akvária a nebo v kýblu s vodou z akvária !! v žádném případě ne v amyvadle pod vodou z kohoutku a nebo jak by některá hospodyňka mohla zkoušet vyprat nějakým čistícím prostředkem..v podstatě jen vymačkat přebytečný sajrajt...
Modrý předfiltr se dá normálně proprat pod tekoucí vodou. Po třičtvrtě roku používání stále drží formu. Vatová vložka se dá taky proprat, ale tady záleží na stupni znečištění. Jak dosáhne určitého stupně proprat už nejde a musí se vyměnit. Použití originální vatové vložky není nutné. Dá se nahradit běžnou filtrační vatou. Je to trochu pracnější, ale výrazně levnější. No a ostatní hmoty stačí velmi sporadicky propláchnout. Ty se při dobré údržbě měnit nemusí vůbec.
0 02.09.2010 15:27 jarin – Re: Haimdol
díky za odpověď a jak často se v tom eheimu musejí měnit filtrační náplně? když píšou, že modrá předfiltrační molitanová vložka může být vyprána a použita vícekrát a bílá filtrační vatová vložka se musí při každém čištění filtru vyměnit.
0 02.09.2010 14:07 JuraS – Re: jarin
nebo homemade externí s poloviční cenou a mnohonásobně větším množstvím filtračních hmot..
Jednoznačně doporučím Eheim professionel 3. Velmi kvalitní filtr s dokonalým servisem. Mluvím z vlastní zkušenosti.
0 02.09.2010 13:41 jarin – filtr
zdravím všechny, mám dotaz chci vyměnit vnitřní filtr za vnější v 300 litrovém akvárku, přemýšlím nad Eheimem Professionel 3 2073, nemám s tím moc zkušeností nebo ještě ATMAN CF-1200 nebo jaký vnější filtr na 300 l byste mi poradili? díky
0 02.09.2010 12:30 JuraS – Re: vaclav
a nebo pokud by kostka filtrenu uvnitř vadila kvůli vzhledu tak se dají vlepit do rohu černá skla a kostku filtrenu strčit dovnitř, hlavu co nejmenší a nic nebude vidět...
0 02.09.2010 11:57 Usine – Re: zuzakara
To bude problém tam strčit cokoliv když, nechceš čerpací hlavu s molitanem. Nezbude ti než akvárium vypustit. Já myslím ale že to za to stojí tam dát komorový filtr, ven budeš tahat už jen filtrační hmotu zabalenou třeba v igelitovém sáčku.
0 02.09.2010 11:40 zuzakara – Re: vaclav
Asi 10 cm.
0 01.09.2010 20:18 Usine – Re: zuzakara
Jak velký máš prostor nad akváriem?
0 01.09.2010 19:50 zuzakara – Re: vaclav
To bych ji musel vypustit, vyndat z knihovny... nebo ho slepit jako loď v lahvi
))
0 01.09.2010 19:47 Usine – Re: zuzakara
Tak si ho necháš slepit a pak ho do nádrže jen potopíš už i s nějakým maskováním.
0 01.09.2010 15:46 RAP – Re: zuzakara
Tak tady by se hodil te vlepený přepážkový.
0 01.09.2010 14:01 JuraS – Re: zuzakara
já osobně jsem rašelinu od sery v kuličkách nasypal do akva..po pár kuličkách..ryby jsou šťastné a pH je v pohodě...
0 01.09.2010 13:09 zuzakara – Filtr do nízkého akvária
Jaký filtr byste doporučili do většího ale nízkého akvária (30 cm vnější rozměr, minus dno a vzduch je vody jen něco málo přes 20 cm). Objem nádrže je 160L a nelze použít vnější filtr (není na něj místo). Ne hlavu a kostku molitanu, potřebuji do komory přidávat rašelinu. Napadá mě Eheim Aquaball 130 či Biopower 160, ale nevím, zda těch celkem 320 respektive 380 ml filtrační náplně není málo.
0 01.09.2010 12:37 JuraS – Re: vaclav
ne ale z plexiskla jak tam někdo navrhuje..už tady bylo několikrát vzpomínáno, že vzájemný vztah sklo-silikon-plexisklo a nebo plexisklo-lepidlo není trvalý....
0 01.09.2010 12:30 Usine – Re: damol
To doporučení 1cm ryby na 1 litr vody nesmíš brát tak doslova. Záleží na druhu ryb. Živorodky mají velkou spotřebu a i velký odpad na rozdíl třeba teter. Méně je někdy více. Mnoho ryb a pěkné rostliny většinou nejde moc k sobě. Pokud jde o filtr tak jsou i další možnosti. Můžeš si vlepit jedno či dvou nebo i více komorový skleněný filtr do akvária a zamaskovat ho pozadím.
rybicky.net/forum/6711…
V tomto případě bych ten strach raději překonal a koupil kvalitní exterák.
Pokud vnější nepřipadá v úvahu tak bych použil kostku bioakvacitu (alespoň 10x14x25) a regulovatelné čerpadlo (např. Atman AT-201). Zmiňovaný Eheim je sice vynikající filtr, ale IMHO nedostatečný pro 300 litrů.
Ja sa filtrom vobec nerozumiem preto som zalozil tuto temu a potrebujem poradit. Ved externi filter prima vodu cez hadicku a tiez ju dava s5 cez hadicku nie? Ci ako to je trochu ma ponauc prosiim
Proč by měl být že.) Venkovní filtry mají krapet jiný průměr, takže potřebují daleko menší délku / výšku na mnohem větší objem. To je základní škola, neříkej že jste to ještě neprobírali!
Vnitřní filtry bývají štíhlé a vysoké aby nezabíraly moc místa v akváriu. Abys dosáhl zvětšení objemu náplní, musíš ho prodloužit a pak máš anakondu .)
A dost už s tím, prostě si kup levný externí filtr, pokud máš na něj místo je to vždy lepší než interní.
Já mám pro 140l venkovní Eheim Professionel 3 2071 plus vnitřní molitanový filtr (válec) o průměru 20 a výšce 20cm s čerpací hlavou. A pohoda. Na množství filtračních hmot záleží!
ja tam dám 2 filtre
Vonkajší filter je dlhý ako anakonda??....
Já bych se dost bál používat vnitřní hotový filtr při objemu 150L, to už radši tu čerpací hlavu a kostku biomolitanu. Pokud použiješ hotový, třeba Serafil od Sery nebo třeba Biopower od Eheimu, tak počítej s dokupováním rozšiřujících košíků a předfiltru, což je finančně dost nákladné, celkově se dostaneš na cenu slušného externího filtru. Já to takhle řeším kvůli umístění svých akvárek, taky jsem filtry dost podstatně rozšířil ale to jsou 54ky na které celková filtrační hmota stačí. Aby to fungovalo na 150L tak by byl filtr dlouhý jak anakonda
teda je to filter ale vonkajší a s tým nemám skusenosti
Ne..to je malý externí kanystrový filtr, dodávka bez náplní. Já bych mu ještě udělal molitanový předfiltr na nasávání v akváriu a naplnil ho substratem pro.
ALe to je cerpadlo a nie filter
Chceš mít klid a zároveň aby to moc nestálo? Dobrý poměr cena / výkon třeba EHEIM Classic 2211.
Tak potom aký mi poradíte do 150l akva?
UV-C LED???
pekna blbost...
Má tu niekto skusenosti s filtrom AQUAEL Unifilter 750 s UV-C ? stači do 150l akvária?
Starší reakce
Čerpadlo má naprosto stejnou konstrukci jako klasická akvačerpadla a to včetně umístění rotoru s vrtulkou. Reguluje se šoupátkem a hlučnost je minimální. Mám ho v interiérové fontánce.
0 24.08.2010 08:21 JuraS – Re: Haimdol
pak je to super..kdyby to byla ještě i čerpací hlava třeba jako podobný výrobek..
0 24.08.2010 08:15 j0hny [86] A nahodou nejake skusenosti: hlavne hlucnost, jake to ma ulozenie hradelky s vrtulkou a tak... predpokladam ze to bude indukcny motorcek ako ostatne 230V cerpadla, a prisposobene na to aby sa roztocil len pri cca 50Hz, takze elektronicka regulacia asi nepripada do uvahy.
Este mam jedno eso v rukave, vecer bude trosku casu tak to vyskusam, a potom sa pochvalim
Edit: mozno sa mi podari navrhnut vtipne riesenie s prietokom tak 10-20L/h
Čerpadlo je plně regulovatelné.
0 24.08.2010 07:48 JuraS – Re: Haimdol
nicméně 150 lt by v miniakvárku vyrobilo horský potok...chtělo by to ještě něco míň
Ano. Je to vhodné čerpadlo do minifiltru. Jediný rozdíl oproti běžným akvačerpadlům je, že používá bezpečné napětí.
to neni filtr ale jen cerpadlo, ne?
0 23.08.2010 19:29 j0hny [86] Přidat reakci
1 ...... [186] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x