Jaký filtr
Když už ty filtry máš, tak by bylo ideální je tam dát oba, z těch hadic by mi teda hráblo.
Jak píšou ostatní použij oba, čištění dělej střídavě, s pauzou mezi oběma filtry třeba týden.
4 17.06.2009 19:33 RAP – Re: vladislav
Záleží na tobě. Jeden může fungovat jako biologická a druhý jako mechanická filtrace.
Kdyz uz mas 2 filtry a nebude ti vadit vic hadic, tak proc je nevyuzit.
5 17.06.2009 13:24 visek – Re: vladislav
ja bych si vzal 2 mensi.1 muze se rozbit.2 cistil bych to vzdy je poporade.
Budu zakládat 400 litrové akvárium.Mám doma dva filtry Fluval 205 a Tetra Tec EX 700.Ani jeden samostatně na tento objem nestačí.Takže mám dvě možnosti ..Zapojit oba dva najednou nebo pořídit větší třeba velikosti tohoto TetraTec EX 1200.Pokud se týká spotřeby elektřiny a objemu filtrační hmoty jsou obě dvě varianty prakticky totožné...Stačí ty dva menší filtry na tak velkou nádrž???Chci tam chovat terčovce.Děkuji moc za každý váš názor...
v pohode
. Ja mam v planu goldflake, nebo harlekinky, ale naroky jsou podobne. Uvidim, pohrbivat je nechci. Tak mi drzte palce. Jinak dekuju za rady, zajimavy je ten atmam at200, to by mohlo byt to co hledam
Myslela jsem že se to třeba llang podaří...vyznělo-li to jinak omlouvám se
Jo to je pravda. Jinak vodivost, jako kontrola znečištění by měla být v rozsahu 220 - 280 uS...takže celkem chápu, že s nimi mnoho lidí nechce mít nic společného. Koho znám a měl je, už je nemá
Třeba llang
Škoda jen že s nima moc nikdo nechce mít nic společného, 250 mikrosiemens udržovat na automat to je pěkný sado maso.
Jo tak to nevím jak to pokračuje. Vypadá to moc slibně. Pokud by byl nějaký problém, viděla bych ho v malém objemu. Co jsem kde četla, vždy se hovořilo o důležitosti objemu nádrže, filtrace a stabilizaci akvárka, z hlediska pH a teploty.
Tady jeden odkaz na Sulawesi krevetky.
www.shrimp.estranky.cz/… Ten odkaz je konečný vloni, ten příběh je nejspíše uzavřený a kardinálky zahrabány podle vývoje v deníku. Co jim mohlo chybět ? Filtrace, nebo teplota nebo ještě něco jiného ?
Je to tak,do meších(do 100L)stačí bublifuk,mám ho v 72ce.
Nejlepší bude možná to nejjednoduší řešení. Kostka bioakvacitu a regulovatelné čerpadlo. Funkční, jednoduché a nestojí to moc.
0 16.06.2009 19:42 gošice [217] - Raci, krabi, krevetky Myslím, že hamburský plošný by krevetky ocenily
Taky by šel půdní, klasický velký bublifuk.
Důležité je, aby se Ti do něho nedostaly krevetky....tzn. nasávání přes biomolitan.
Další o čem můžeš vzhledem k objemu uvažovat je filtr vnější, ten by Ti zase nerušil v akva.
Záleží na tobě
Já bych vzhledem k osazenstvu zvolila hamburský
Jde o to, aby filtr nenasával malé krevetky, a aby, pro krevety, dostatečně čistil. U malých krevetárií jsem si vystacil s malým houbičkovým, ale u takhle velkeho akvaria se domnívám, že je třeba něco lepšího. Už kvůli tomu, že v něm budu chovat, docela "DRAHÉ", sulawezské minikrevetky!
0 16.06.2009 19:17 llang – filtr pro 180L krevetarium
Ahoj, Jaký je nejvhodnější filtr pro 180L krevetárium. Vnější filtr, vnitřní boxový, vnitřní houbičkový s biomolitanem a nebo hambirský plošný filtr(ten se mi tam ale moc nechce davat, vzhledem ke svému objemu) Za rady předem děkuji
Tak jsem nasel... kdyby nekdo taky hledal
http://www.chuangxing.com.cn/en/about.asp pomohlo mi info, ze se jedna o cinsky produkt
Ale stranky se stejne netvari moc informativne
Mám sice v záložkách stránky mnoha firem které vyrábí akvatechniku některé i z Číny, ale Atman zrovinka ne. Firma se totiž jmenuje jinak. Atman je jen produktová řada.
no tak Atman znacku vidavam v obchodech uz par let kdyz kupuju patentky
jinak se o to moc nezajimam dokud se mi neco nepokazi... tak snad to nebude jako ty jedovate plastove hracky z ciny
A jejich stranku na webu asi nikdo netusi ze ?... kdyz mi ani google nepomohl, tak ji budou mit mozna jen v original cinstine
Podle vlastních zkušeností s testováním filtrů můžu říct, že tady uvedené filtry jsou standardní kvality. Dnes už mají všechny keramickou vyměnitelnou osičku a běžně dostupné náhradní díly. JKanimals je jen dovozce Atmanů. Výrobce je z Číny. Ovšem v tomto případě jsou tyto filtry kvalitní. Ostatně v Číně nechává vyrábět filtry i Tetra či Sera. Snad jen Eheim a italské firma (Ferplast, Sicce) dělají filtry "doma".
jj to video od jbl jsem stahnul chvili po tom co jsem zde psal. Ale celkove je ktem filtrum a hlavne atman malo informaci, zadne dedtailnejsi popisy pripadne navody pouziti a udrzby ke stahnuti, nevim jake dnes jsou treba dobre systemy ulozeni vrtulky a material osicky.. a jake maji ty filtry, jestli je dnes vsechno na keramicke vymenitelne osicce. Jake je pribalene prislusenstvi atd. U JBL info jaks taks u Atmanu nic
U toho atmanu mi ani google nepomohl
tak nevim, zda JKanimals je primo vyrobce nebo jen distributor a vyrobce ani stranky nema... Mozna jsem prehnane zvedavy a chci moc informaci
0 16.06.2009 18:23 R Silent [5949] Ani jedním z tebou vybraných filtrů chybu neuděláš. Průtok se dá poměrně dobře zredukovat pomocí kohoutů, takže s tím si taky nemusíš lámat hlavu. Jde vlastně jen o komfort údržby. Ten je o něco lepší u JBL, protože tam je průtok filtrací vymyšlen tak, že znečištěná voda protéká napřed jakýmsi předfiltrem který je umístněn v horní části nádoby takže nemusíš tak často vyndavat všechny filtrační části. Na stránkách výrobce je ke spuštění pěkné video s funkcí tohoto filtru.
www.jbl.de/… klikni na video clips a vyber JBL CrystalProfi e. Co se Atmanu týče je to standardní kvalitní vnější filtr.
Cau, tak po zhodnoceni zde na foru zerenovace meho tekouciho fluvalu 204 nema smysl, zvazuji jaky filtr. Akvarium je 80x50x50 coz je 200l a ten fluval 204 se mi zdal hodne slaby. Momentalne koukam na ATMAN cf-1000/1200
http://www.jkanimals.cz/filtry.htm a JBL e900/1500
http://levnaakvaristika.cz/0,182,Filtry-JBL.html maji krasnou kapacitu filtracnich naplni, u tech nejvetsich pocitam stim ze bych je zbrzdil hodne filtracnim materialem, pripadne napojil sani na maly pudni rost, ktery bude pod dekoracnimi koreny, kde zadna rostlina neroste a odkalovacem se nelze dostat ale i tak ten prutok je na 200l nadrz moc. Tak mi to pls nejak okomentujte, poradte, podelte se o zkusenosti
Pripadne dejte link na nejake dobre info o techto filtrech, na netu se mi temer nic nepodarilo najit. dik
Starší reakce
0 08.06.2009 15:15 V – Re: Paja1
Jaký je půdorys?
0 08.06.2009 13:25 V – Re: Paja1
S "klasickejma" vnitřníma filtrama jsem skončil: malý objem + velký průtok = děkuju nechci.
Nějaký čas jsem používal i závěsnej filtr, ale nějak to nebylo to pravý dubový. Pokud chceš vnitřní, tak buďto čerpací hlavu a pořádnou kostku molitanu, nebo bublifuk. Externímu filtru jsem se osobně velmi dlouho bránil, ale nakonec jsem ho zkusil a nelituju.
Pokud ale chceš mít opravdu
rostlinné akvárko, tak stačí jakýkoliv filtr. Klidně Atman F-300, Eheim 2006 apod.
Jako škrtítko tam je přece ta část na "vývod" která se dá otáčet (snad mě chápete
)
jj, taky řešení
a ještě jsem na ní dal škrtítko, címž se dají krásně regulovat bublinky
Ona je ta hadička příliš dlouhá a nenatáhne ... stačí ji zkrátit aby čouhala nad hladinu, nebo kousek přez akva. Dodávaná délka je příliš dlouhá ... =)
no aby to fungovalo tak musíš sundat ten rostřikovač, pak to jde v poho
Jak píše Miras, tak je tam nástavec a hadička pro přivzdušňování, ale mě to doma nefungovalo, v hadičce byla voda, a ikdyž jsem to profukoval, tak pořád nic, ale někomu to funguje
.
jj, bývá tam hadička s nástavcem pro přivzdušňování, záleží co vybereš za typ, jám mám Atman AT-200 a spokojen
0 07.06.2009 22:23 Kaphiler – Re: Paja1
Já osobně používám zde propagovaného atmana s biofiltrem, takže můžu pouze doporučit a co se týče tvé obavy, je zčásti oprávněná, ale můžu tě ujistit, že není třeba jej čistit zdaleka tak často, a že nenadělá o moc víc nepořádku než, jakýkoliv jiný vnitřní filtr. Toť vše...
0 07.06.2009 22:22 Usine – Re: Paja1
Stačí navléknou igelitový sáček a vyndat z akvária. Je to ale většinou zbytečné.
souhlasím. Donedávna jsem měl čerpací hlavu ATMAN s biomolitanem ve 160 l a naprostá spokojenost...
Přidat reakci
1 ...... [212] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x