Jaký filtr
Právě ty keramické osky bývají trošku prohnutý. Mrkni na ni pořádně
..myslím, že ohlá není - a nevybruje
- je to taková keramická oska-drobně ťuklá u konce......jinak jsem s ním spokojenej - ještě musím přidat trochu filtrační keramiky - a bude to ok...spát se u toho dá...ale věřím, že eheim je tišší
Spíš je tu otázka jak je ťuklá a zda není taky trošku ohlá a už to může způsobit hluk sice ne takový ale poznáš to na vibracích.
..já čapíno trochu ten svůj fluval slyším - není to sice žádná hrůza, ele jemně to vrní - jinak jsem se při instalaci čerpací hlavy díval na osku - je nepatrně ťuklá - ale myslím, že mimo část uložení - tak snad to hlučnost nezhoršuje...
Tak jsem pořídil Eheim 2213 Bio+ a musím říct, že po nainstalování a odvzdušnění o něm vůbec nevím. Zatím veliká spokojenost
Ten filtr vypadá vcelku dobře ale sám bych si ho nepořídil. Celkem malá filtrační plocha. Jinak jako doplňek do moderního interiéru samozřejmě nevypadá špatně.
Tak tak a ze ma co vylepsovat....!!!
Já mám z těch Fluvalů řady G pocit, že Hagen měl potřebu ukázat, že umí udělat Hi-Tech funkční designové filtry. To se mu sice povedlo, ale prodejní trhák to zrovna není. Zbytečně to překombinoval a do dalších takových pokusů se hned tak asi pouštět nebude. Spíše bude vylepšovat své stávající Fluvaly.
Tak tohle bych podepsal. Filtr ma byt hlavne velky a jednoduchy. Ten Fluval je presny opak :(
no já tím myslel právě ty jejich kartuše.. zaměnit to nelze, jsou drahé jak potvora, a na můj vkus ubírají mnoho zbytečného prostoru... koše jsou kvůli nim vlastně jen po obvodu filtru.. A udávaný objem filtračních hmot mi příjde nic moc.
Kdyby to mělo všechny ty elektronické fičury, a k tomu běžný kanistr se třemi/čtyřmi košíky s "normálními" náplněmi, o slušném objemu náplní, chápal bych tenhle filtr asi víc.
To je filtr spíše pro technofily. Já osobně bych do něj nešel, sice nesdílím názor Cosmogagyho že má dementně vyřešeným prostor pro hmoty, spíše netradičně, ale účinně. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že takovýto systém filtrace funguje velmi dobře, ale je přece jen komplikovaný a bez speciálních náplní a nezaměnitelných komponent se neobejdeš což se při cenách které jsou na tyto speciální kartuše nasazené velmi prodraží. Takže filtr designově zajímavý s propracovanou elektronikou, ale drahý na provozní náklady. Ač mám takovéto "hračky" rád sám bych si vybral Eheim.
za mně je to jen předražená digitální blbost s naprosto neodpovídajícím poměrem výkon/cena. A s uplně dementně vyřešeným prostorem pro filtrační hmoty. To bych raděj bral FX-5 když už fluval. Ten je perfektní.
0 09.10.2012 18:00 lapi Ahoj chci se zeptat na vaš nazor ohledně filtru Fluval G6, mužu ho mít v cene Eheim 600 2075 do akva. 400l. Diky za rady
Objednáno u akvaristik.eu
To už jsem tu právě někde pochytil, proto jsem se pro něj rozhodl (obchod i značku)
tardbas: nakonec jo
ono mi nejde ani tak o tu tichost jako spíš o léty prověřenou kvalitu, jednoduchost a dostupnost dílů... AC je sice taky kvalitní, ale ta 20ka prostě nestačí a větší už radši kýbl
..dík
Pravdu máš, že Fluval 104 je opravdu už historický kousek, ale nemáš pravdu, že nejde regulovat průtok. To se provádí uzavírací páčkou v hadicovém modulu.
je to ta šedá páčka
shop.miga.cz/… Čapíno - tak ses rozhodl jít do externího - no s tím eheimem je to bomba - je asi nejtišší - a v jednoduchosti je síla - já ten můj fluval 104 nevidím jako nějakou moc výhru - nedá se stahnout průtok a komory ve filtru jsou řekl bych až zbytečně komplikovaně udělané - navíc nevím jak moc hlučný je s porovnání s eheimem - řekl bych, že asi hlučnější - ale nekup to za 290 Kč
Akvaristik je tu odborník na Eheimy. Navíc je schopný zařídit jak náhradní díly, tak provádí i veškeré opravy a to jak záruční tak i pozáruční. Řekl bych, že takovýto servis tu nabízí málokdo.
To akvaristik: Dušane mám u Tebe velké plus
přesně to (i obchod vzhledem ke kladným ohlasům tady na foru) jsem měl na mysli, dá se na tom celkem dost ušetřit
Pokud budeš kupovat ten Eheim classic 250 tak bych Ti rozhodně doporučil koupit EHEIM Classic 250 BIO PLUS ten totiž obsahuje už filtrační hmoty včetně biologických a velmi praktické dvojkohouty které oceníš při údržbě.
www.akvaristik.eu/… Pokud koupíš obyčejný classic 250 budeš muset všechno dokoupit a vyjde to výrazně dráž.
Ok. Ono to finančně vychází na stejno tak vezmu 250ku
Bude stačit na 72 litrů/60 čistých filtr Eheim Classic 150? Má někdo zkušenosti? Nebo by byla lepší 250? Díkes
A přesně o tom to je. Kdo to nevyužije je to zbytečnost, ale jsou chovatelé kteří tento systém plně využijí. Když něco nepotřebuji tak to ale hned nebudu nazývat předraženou hovadinou. Mně tento systém vyhovuje a vůbec nelituji peněz co jsem za to dal. Při zakládání akvárií u klientů tento systém při instalaci Eheimu doporučuji, ale nevnucuji. Pokud chce někdo původní dostane ho. Je to otázka potřeby, volby, ochoty a možnosti investovat. Eheimu bych obecně vytkl předražené doplňky. To je fakt.
Hovadinou bych to úplně nenazval, ale ta cena je pro nad sumou, kterou bych byl ochoten dát. Navíc segmentový systém je podle mě výhodný spíš pro prodejce, že nemusí dělat větší množství druhů, ale pro mě jako kupujícího s málem akvárií je to myslím zbytečné, protože tu variabilitu neocením. Raději vezmu levnější řešení, kde si trubku nakrátím podle velikosti svého akva, nainstaluji a víc do toho nevrtám i řadu let. K čemu by mě pak byla ta variabilita. Aspoň tak je to u mě a proto mě přijde zbytečné za něco takového vyhodit takovou sumu.
Pravda pro někoho kde neustále mění akvária je to výhodné, protože jednou uříznutou trubku už neprodlouží
Cena je vyšší, ale je to velmi prakticky udělané. Viděl jsi to v reálu? Je to segmentový systém se spoustou možností nastavení a dalších dodatečných komponentů. Konec konců nikdo ti to nenutí aby sis to koupil. Já mám oba systémy jak sací tak výpustní a nedám na ně dopustit. To, že tvrdíš, že je to naprostá hovadina je tvůj názor a já ho respektuji, ale ty laskavě respektuj i mně že jsem si něco takového pořídil. IMO to nejsou vyhozené peníze.
Já mám taky trubky 16/22mm a origo kolena a trubky Eheim, takže si myslím, že to půjde taky tam nějak nacpat
Hmm, tak to bych to nasadil na ten Skimmer. Ta dolení spodní trubička je silná jako ta plastová co je u sacího koše? Asi 16mm? Nebo jak to tam máš nasazené?
Celý ten předfiltr má na výšku 18 cm.
a nevíš jak je to velké na výšku? Nejraději bych to napojil na Dennerle Turbo Skimmer. díky
aj predfilter doporucuju raz za cas vymenit takze predpokladam ze preto ten poner 4+1 v baleni. Ono sa da miesto vaty pouzit biomolitan a mas vyriesene, ale nieje to uplne ono
Já u svého Eheimu používám tento předfiltr
www.akvaristik.eu/… je to sice investice navíc, ale filtr otvírám tak dvakrát do roka. Pak i ty vatové náplně vydrží výrazně déle. Já takto spotřebuji u své třístovky jednu za rok.
tak ten předfiltr mi přijde docela věčný. čekal jsem, že ty origo vaty budou dražší. to asi koupím ty origo. Počítám, že filtr budu čistit 4x do roka a jestli spotřebuju 2 vaty, tak to mě těch 125Kč ročně nezruinuje
original nahradne eheim 4ks vata +1ks predfilter stoji cca 250Kc a ak mas len jeden filter tak to nieje podla mna moc vzhladom na to, ze ti to vydrzi aj viac ako pol roka.
Pokud použiješ normální filtrační vatu tak při každém čištění ji budeš muset vyměnit. Proprat nejde, ale při ceně 500 gramového balení které mám už přes dva roky to není zas taková škoda
www.akvarista.cz/… Dá. Já pokud nemám k dispozici originální tak používám běžnou filtrační vatu. Jen je třeba trochu šikovnosti aby byla rovnoměrně rozprostřena a nevznikala "průniková" prázdná místa. Jinak udělá tutéž službu za několikanásobně nižší cenu. Mně se osvědčila vata Amtra, ale lze použít jakoukoli značku.
..tak vyzkoušels tony ten polskej (nebo čínskej)hrnec?..
..taky mne to svýho času zaujalo..
Starší reakce
Taky preferuji osvědčené značky jako Eheim a sám je provozuji. K tomu jestli vydrží AquaNova pět let jako tobě Classic se vyjádřit nemůžu protože mám za to, že takto dlouho snad tyto filtry na našem trhu ani nejsou, ale mám pod dohledem několik vnějších Atmanů které bez jakýchkoli vad těch tebou zmíněných 5 let šlapou. Takže je můžu s klidem doporučovat. Co se týká tebou zmíněného osvětlení AquaNova a jeho reklamací tak to vidím asi následovně. Zrovna u těchto světel a je jedno jestli je to AquaNova, Resun nebo jiná čína je vždy znát že jsou sestavené z nejlevnějších komponentů a koupě takovýchto světel je sázka do loterie. Jenže to je velký problém našeho trhu. Buď si musíš koupit relativně rizikovou čínu nebo prvotřídní, ale předražené osvětlení od Arcadia, Dupla, Nova nebo ARCLIGHT, protože střední třída těchto světel se velmi těžko shání. I když už svítá na lepší časy díky dovozu světel od španělské firmy Blau která jsou za ještě rozumné peníze a jsou velmi kvalitní. Ale to už je na jiné téma a do jiného topicu.
A proč nebrat čínské výrobky?
Protože když si kupuju vnější filtr, nechci ho hned zase posílat na reklamaci, měsíc být bez filtru a podělat si celou rovnováhu v akváriu. Můj EHEIM classic už jede bez jedinného problému přes pět let. Opravdu snad věříš tomu, že to samé dokáže aquanova? Jen tak OT: Před třemi měsíci jsem si koupil světlo aquanova a už bylo 2x na reklamaci. Ze tří měsícu jsem svítil jeden.
Jinak molitanová houba + čerpadlo atman (to zrovna jede spolehlivě a tiše) je dobrý filtr do každého akvária. Ať velkého nebo malého. Druhá věc je vzhled. Mít v mojem akváriu v obýváku molitanovou houbu, na kterou se chytají řasy, není zrovna dvakrát estetické a pěkné akvárium s touhle obludou nejde vytvoři. Je to odetailech.
...To jako bych já se svou velmi měkkou vodou chtěl jít do afriky Ne že by to nešlo, ale není to jen o tom natočit vodu z vodovodu...
Měkká voda? Možná jen trochu vyladit alkalitu (a s ní pH) a na Malawi jak dělaná.
...pro mě africké akva = Malawi kde optimální tvrdost vody je opravdu o kus větší než mám já...
A ta tvrdost vaší vody je?
Díky za přesměrování
))) Mě se jednalo taky o to, zda tady máte zkušenosti s rozdvojením sací hadice. To mě teď tak nějak zajímá víc jak samotná slepá hladina.
Kdyby sis pročetl patřičné vlákno, neptal by ses tu dva dny pořád dokola.Je tam přesně popsáno, jak na to, i s fotkama.
Přidat reakci
1 ...... [120] ...... 256 257
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 232932x