Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2024 23:43 Muž Kawasaki [2949] - AmerikaRe: urbii94
Kdysi dávno jsem to řešil u kamaráda.
Zvolili jsme léčbu Acriflavinem. Karanténní nádrž,teplota 32 stupňů a silné vzduchovaní. Nesvítit. Dobře si pročti návod. Pozor Acriflavin poškozuje rostliny. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2024 11:34 Muž urbii94 [0] – skalary úhyn
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Ahoj, prosím o radu. Měl jsem v akváriu 3 páry skalárů. Je to cca rok co je mám. Do nyní žádný problém nenastal. Před týdnem jsem si všiml takové drobné krupičky, ale skaláry se chovaly normálně i potravu přijímaly, ale raději jsem zahájil léčbu Esha 2000. U jiných druhů ryb není problém viditelný. 4 skaláry umřely a 2 vypadali po léčbě lépe. Nyní se problém začíná objevovat znovu. Děkuji za komentáře!
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2024 12:55 Muž Andyy [0] Re: Skylle
Máte pravdu že tie 4 dni boli málo len nemal som možnosť ich kŕmiť v druhej nádrži tak som to riskol… ideálne nechávam nových členov aspoň 2 týždne mimo a následne potom ich vkladám.

Zdvihol som prietok približne na hodnotu 150 l/h čož je o cca 50l/h viac ako má SunSun uvedený… tiež neviem či som spravil dobre ale od zvýšenia prietoku som sa zbavil občasnej mastnej hladiny a taktiež aj pár druhov rias. Tak som to bral ako pozitívne.

Filter je vždy prepláchnutý v akváriovej vode a následne potom pridávaný easylife.

Čo sa týka zvyškov potravy som skorej len uviedol ako príklad ;-) kŕmím 2x denne cez injekčnú striekačkou alebo živé krmivo cez pipetu.
dávkujem po malých dávkach tak aby Jedlo nepadalo na dno ale aby ho ryby stačili zjesť vo vodnom stĺpci. Tak som zistil že mám lepší prehľad koľko krmiva vložím do akvária…

A súhlasím s prerybnením akvária avšak povedal som si že to tam Dánio perlové ktoré si chcem rozmnožiť dám, aspoň na mesiac / dva a to následne bude v samostatnej veľkej nádrži o cca objeme 300 L ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.10.2024 10:45 Muž Skylle [5] Re: Andyy
4 dny karantény jsou sakra málo... Nehledě na to, itenzivní průtok filtrem si taky myslím že není úplně skvělý. Obecně mám představu spíše takovou, že nepřiměřeně velký průtok je spíše na škodu, ale možná se pletu... Filtr se myje v akvarijní nebo čisté vodě? A v neposlední řadě, jestli že je potřeba "odsávat zbytky potravy" (pod tímto si představuju že tam těch zbytků je opravdu randál) tak to taky není dobře. Radši krmit méně a častěji, ideálně bez zbytku, než hodně krmiva třeba jednou denně. Nepochybuju, že ta potrava co tam pak někde tleje dává dost zabrat tomu akva. Jinak se ztotožňuju s tím co už tu bylo psáno, a sice že je to velmi přerybněné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2024 10:10 Muž Andyy [0] Re: ctibum
V prezentácií nemám uvedený celý postup, nakoľko po vyčistený Filtru tam vždy dám kúsok Easy Life EasyStart priamo na Filtračné médiá.
Nakoľko Filter je malý tak tam mám náhradné vnútorné náplne BioMolitan -Seachem Metrix - BioVatu a niekedy tam dávam Purigen.

Následne filter mám ešte posilnený druhým čerpadlom aby bol prietok cez jeho média intenzívnejší.

Odsávanie zbytkov potravy a exkrementov je na týždennom poriadku.

Zatiaľ to tak funguje :) síce raz za čas sem prídem a spýtam sa, nakoľko častokrát Akvarijné články písal nejaký odborník prípadne už skúsenejší akvarista, ktorý bral že detajli sú zrejmé… avšak já ako nie až tak skúsený akvarista zisťujem.

Každopádne ryby choré nie sú… táto ryba bola privezená chorá… a popravde nevšimol som si to a po 4 dňoch karantény som ich tam hodil a po dvoch dňoch sa na rybe začala choroba prejavovať fotky ktoré som sem poslal boli po 3 a pól dni od vloženia rýb do akvária…

Endlerky sú pôvodná osádka ktorá tam je už cca rok. Je to čistá línia od chovateľa p. Murka. Z Lagúny Campoma.

Boli predávané Dánia Perlové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.10.2024 22:19 R Muž ctibum [7076] Re: Andyy
Tak přijde mi to jako dost velká nálož na tak malou nádrž. A sotva se filtr zaběhne, tak ho vyčistíš. Ale třeba to s nemocí ryby nesouvisí...
Mimochodem, ta nemoc se projevila po přidání nových ryb? Těch živorodek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2024 17:53 Muž Andyy [0] Re: ctibum
Áno prezentácia je aktuálna, prečo sa pýtate ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.10.2024 15:39 R Muž ctibum [7076] Re: Andyy
Ta prezentace je aktuální? 41 litrů, 28 živorodek, 15 galaxek, otíci, krevetky, každý měsíc čištěný filtr...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.10.2024 21:05 Muž vlka [3490] Re: Andyy
Jak píše Kawasaki, podle mě už dávno měla být utracena. Osobně, i když mi to bylo mockrát vytýkáno, při prvním vizuálním ,,onemocnění,, každou rybičku ihned utratím. Léčení je pro mě u rybičky dlouhodobý proces bez jistoty uzdravení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   15.10.2024 20:46 Muž Kawasaki [2949] - AmerikaRe: Andyy
Těžko říct co to přesně je. Každopádně ta ryba už to nerozplave. Doporučuji odlovit a utratit z preventivních důvodu ať se nenakazí zbytek osádky. Akva bych preventivně ošetřil přípravkem esha 2000.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2024 20:32 Muž Andyy [0] – Neznáma Choroba
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvkuFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Pekný deň prajem,

Neviete mi niekto poradiť o akú chorobu sa jedná ?

Chovanie- Nepríma potravu, pláva na kludných miestach, vyhýba sa skupine, pláva pri hladine, raz za čas so šklbe hlavou a otvára ústa

Pozorovanie - nič na takto drobnej rybe nevidno okrem výrazne prebadnutého bruška a extrémne opuchnutých žiabier

Nejde mi ani tak o tú rybu, ale sú to nové ryby a aby mi celá posádka akvária toto nedostala.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2024 22:31 Muž Redsnake [53] Re: Sid
No právě, já už si taky nevím rady a diagnostikovat to lépe nedokážu.

Proto hledám někoho, kdo by se té pitvy a diagnostiky ujal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.10.2024 16:36 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Elektronikar
Nevím, co to je za nemoc, (bez pitvy by šlo jen o tipovačku), ale jsem si skoro jistý, že nejde o pleistoforozu.
Ta má velmi typické symptomy, (viz gúgl), které zde postrádám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.10.2024 11:34 Muž Redsnake [53] Re: Kawasaki
Vodu menim tydne, nemyslim si ze je akva zanedbane… tak zkusim odstranovat viditelne nemocne kusy a uvidim..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.10.2024 11:18 Muž Kawasaki [2949] - AmerikaRe: Redsnake
Nemusíš to řešit hned radikálně. Začal bych tím, že bych odstranil evidentně nemocné kusy. Měnit častěji vodu. Možná použít podpůrné vitamíny a prostředky do vody na přírodní bázi. Ne chemii. Pokud by problémy přetrvávaly nechat nádrž bez rybí osádky alespoň tři měsíce. Pak postupně zarybnit a zvolit jine druhy ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2024 10:57 Muž Redsnake [53] Re: Elektronikar
Takze zrusit akva, napustit savem vse a zacit od znova? Minimalne by to veterinar pripadne zvladl potvrdit, ne? Je to 240 litru zarostlejch kytkama, likvidovat vse se mi chce pramalo ale tohle je fakt smutek a zmar..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2024 10:36 Muž Elektronikar [141] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: Redsnake
Myslím že je to toto: rybicky.net/nemoc/pleistophora-hyphessobryconis
A ak áno veterinár ti veľmi nepomôže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2024 10:27 Muž Redsnake [53] – Doporucite veterinare z Prahy pro identifikaci nemoci?
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Ahoj, tak jdu ze zoufalstvi s kuzi na trh. Uz delsi dobu se trapim s uhyny ryb. Je to dlouhodoby problem - kdy vzdy z hejna jeden dva kusy viditelne hubnou az uhynou. Ostatni ryby jsou zdanlive v poradku ale kdyz uhynou ty vyhuble preskoci to na jinou a situace se opakuje. Domnivam se ze pujde o nejake parazity, ale ze by z ryby couhaly dlouhe vykaly nebo neco podobneho jsem si nevsiml.

Ryby maji dlouhodobou dietu ze smesi mrazeneho, vlastnorucne lihnute artemie a ruznych druhu krmeni od jhikari, takze si troufam tvrdit, ze hlady a nekvalitni vyzivou nestradaji.

Ani tady nechci rozebirat jak co lecit, spis pozadat o tip na odbornika idealne v Praze, ktery se specializuje na nemoci ryb a dokazal by treba z mrtvolky ci ziveho kusu pripravit preparat a konkretni nemoc diagnostikovat s navrhem lecby.


 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.10.2024 20:24 R Muž ctibum [7076] Re: Ryba je kámoš
Nějak se mi to nezdá. Tady na fotkách nejsou žádné rostliny, v prezentaci jich je vidět hodně, na jedné fotce je nějaký hranatý filtr, v prezentaci Eheim, ryby také moc nesouhlasí s prezentací... Hm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2024 13:09 Muž Ryba je kámoš [0] Re: Skylle
Mečovka má pod žábrou nějáký krvavý velký puchýř, podezření mám na krupičku u více ryb , paví očko se rozkládá zaživa ... Má zvěčující se otevřené rány/díry po těle a v ocasní ploutví ... Jiné paví očka mají bílé vlásky výkaly a v nich bývají nějaké bílé bubliny ... Skaláře kouká ze zadku bílý jakoby červík ...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2024 12:24 Muž Skylle [5] Re: Ryba je kámoš
Nejdřív poctivá prezentace, potom rada… těžko říct co je špatně bez jakýchkoliv informací. Hádám že nezaběhnuté akvárko a nulová karanténa… výsledek je sajrajt v podobě rozpadu ploutví, možná nějaká vodnatelnost…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2024 12:04 Muž Ryba je kámoš [0] – RYBÍ APOKALYPSA !!! Pomoc ??!! ????????????
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Prosím pomozte, poraďte... Hrozné věci se mi s rybkama začaly dít a Já nevím ani co všechno jim je , natož jak to můžu léčit, řešit ... Nechápu to ... Bylo všechno ok , pak najednou všechno vypuklo ... Po přinesení nových rybek ... ASI ... Přiložím fotky všeho a asi bych to očíslovala normálně čísly pořadí fotografií (foto 1 , foto 2. ,.... Atd...) a pokud mi kdokoliv dovede k jakémukoliv číslu říct: co je to za nemoc , jak se to mohlo stát, jak jí léčit... Co jsem udělala špatně ... Budu moc vděčná za jakoukoliv radu k čemukoliv ... Jen prosím, mám ráda tyhle konkrétní ryby s touto osobností ... Jsou pro mne výjimečné... Tak ráda tipů preventivně vybít všechno a pak zakládat nové akva tu nepřipadá v úvahu ...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2024 19:22 Muž Tojsouvěci [4039] - Kytky s čudlama – Nemoci akvarijních ryb :
youtu.be/… Miloš Kroupa - Nemoci akvarijních ryb

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2024 00:34 Žena Starka [288] Re: Gee123
Ahoj,
výplň si prezentaci nádrže, abychom mohli odpovědět na Tvou otázku. Bez údajů o Tvém akvárku Ti to nikdo není schopný říct.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2024 18:34 Muž Gee123 [0] – Kožní nemoc
Fotka k příspěvku HD Zdravím, nevíte co by mohlo způsobovat takovýto stav kůže akary? Ani konce ploutví nemá v dobrém stavu. Akara se chová normálně. Ale jiné ryby občas vidím otírat se o dno, nevím, jestli to může souviset. Zkoušela jsem eshu 2000 jestli to není bakteriální rozpad ale bez efektu.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2024 16:41 Muž Matty92 [0] Re: Anthrax
No používám bakterie do vody od invitalu. Ale použití je v polštině jen co jsem tak pochopil. Tak že 10 ml je na 300 litrů tak dávám necelé asi 3 ml. Ale nevím zda to je i na řasy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2024 16:01 R Muž Anthrax [4930] Re: Matty92
Ahoj. Vždyť to tu již zaznělo. Hlavně výměny části vody pomohou. Ono se to NO2 v zaběhlém a funkčním akváriu díky nitrifikaci přemění na NO3, které není tak jedovaté ale taky akvárium a ryby zatěžuje. S množstvím dusíkatých látek souvisí přiměřené krmení. S tím jde ruku v ruce výběr vhodných druhů a počtu ryb. Viz. vedlejší téma.
A důležitými konzumenty dusíkatých látek jsou rychlerostoucí rostliny. Vidím u tebe Egerii ta je fajn, ta když se jí daří, umí dusíkaté látky srazit hodně. Jenže soudě podle toho jak je porostlá řasami, tak se jí zas tak nedaří. Takže by to chtělo víc rostlin. Např řůžkatec je dobrý a málo náročný.
rybicky.net/atlasrostlin/ceratophyllum_demersum
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2024 15:24 Muž Matty92 [0] Re: Yirka
A neporadil by jste mi jak se toho NO2 zbavit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2024 17:51 Muž Yirka [9185] Re: Matty92
Jak jsem psal, přečti si odkazy v modrém rámečku ve vláknu Začátečník, je tam vše i o procesu nitrifikace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2024 13:29 Muž Matty92 [0] Re: Yirka
Se mi tak začala chovat po 3 měsících. Samozdřejmě že jednou za měsíc dělám čištění akvárka a puužívám doporučené přípravky do vody od Invitalu. Už jsem prezentaci udělal a moc jsem nevěděl co kam napsat. Pomohlo by když bych jí dal do jiného akvárka s čerstvou vodou? Jak vůbec to NO2 vzniká málo prokysličení?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2024 12:14 Muž Yirka [9185] Re: Matty92
Když si uděláš prezentaci, určitě zjistíme, že nádrž je poměrně čerstvě založena. A chování rybky tomu přesně odpovídá. N látky, rozuměj především NO2 je vysoké a to má tyto syndromy. Jediné co teď můžeš udělat je vyměnit alespoň třetinu vody a ve výměnách pokračovat.
Je třeba si uvědomit, že zaběhnutí nádrž trvá nejméně 3 až 4 týdny, kdy probíhají základní procesy k nastavení určité rovnováhy.
Je třeba si o tom něco nastudovat v tématu pro začátečníky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.08.2024 09:14 Muž Matty92 [0] – Zmatená rybka
Fotka k příspěvku Dobrý den. Rybka mi zmateně plave do všeho naráží, kolikrát i jen tak plave u hladiny ústy k ní a ocasní ploutví ke dnu nebo leží naboku na dně. Trvá to už dva dny. Předtím byla ready, z ničeho nic se stalo tohle. Jedná se o tento druh.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2024 21:47 Muž vlka [3490] Re: Marty80
Bude to chtít podrobnou prezentaci tvého akvárka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2024 17:02 Žena Marty80 [0] – nemoc rybiček?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, nevím, co se děje v akvariu, ale před 4 týdny jsme si pořídili do zaběhlého akvaria krevetky, dvě parmičky a dvě další kytky. Bohužel jedna parmicka umřela pár hodin po vypuštění. Krevetky zmizeli po pár dnech a za další dva dny nám zemřely mečovky. Místo toho jsme dovezli 3 Moly. Jedná zemřela do večera a druhá špatně dýchala. Vyměnili jsme1/3 vody a do rana byla v pořádku. Nyní po dvou týdnech nám včera umřely dvě neonky a další rybicky mají zvláštně vypoukle oci s bílým okrajem a plavou hlavičkou dolů. Nevíme, co by mohlo být spatne :-(
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2024 20:42 Muž Sid [6685] - RostlinyRe: Zlata rybka
Mrkněte na net - pravděpodobně virémie kaprů(?).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2024 18:06 Žena Zlata rybka [0] – Co je ti za nemoc /zlata rybka
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Jeste pred dvemi dny bylo vse v poradku. Vcera mi pripadala trochu nafoukla a dnes jako by zalita krvi ze vnitr. Rybku mame asi 6 let
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.04.2024 14:35 Muž Freedlo [351] Re: Zuzka.kafka
Zdravim
Tezko rici. Nadechovani u hladiny muze znamenat otrava dusitany a nevhodnou vodou v akvariu - malo kysliku. Prosim o vytvoreni prezentace a vyplneni co nejvice informaci. Jinak vam nikdo nebude schopen poradit

pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.04.2024 14:16 Žena Zuzka.kafka [0] – Pupinky
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den! Jeden čichavec má na boku pupínky. Nevíte prosím co to je? Plave a chová se normálně...
A ještě se chci zeptat, proč se jedná moje neonka jakoby nadechuje?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2024 19:06 Muž Freedlo [351] Re: Petr Vojkovský
Jedine skvrny tedy vidim na parmicce ctyrpruhe a tak by mela dle meho vypadat: ) .. nebo poslete lepsi fotku daneho problemu palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.03.2024 18:59 R Muž romant [27993] Re: Petr Vojkovský
Podíval bych se do atlasu, jak mají daný jedinci vypadat a myslím že bude po problému. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2024 11:06 Muž Petr Vojkovský [0] – Nemoc
Fotka k příspěvku Rybky mají na sobě hnědo černé skvrny? Jak léčit, odchyt je nemožný.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2024 17:22 Muž schizi [0] – Dotaz na nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj Všem. Dnes jsem si všiml u 3 parmiček červených, že se jim divně deformují tělíčka. Jedná se o tuberkulozu? Plus už nějakou dobu mají dvě parmičky mechové větší bříška (4 měsíce a nijak se to nemění nebo nešíří na další rybky). Jedná se o vodnatost?

Děkuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.01.2024 01:53 Muž Rovano [246] - RostlinyRe: Jozozvrsku
Dostal si radu už v listopadu od Daniella.
V takovým kalamitním stavu bych vyměnil půlku vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.01.2024 23:06 Muž Sha [501] Re: Kawasaki
Právě, že četl. A smysl ta prezentace nedává. Rostliny přidané rok před založením akvária, písek totálně čistý, Dania byla a nejsou, stejně tak i Paleáti, na HF se někam schovalo kvantum Ancíků, ale v popředí plave nezapsaná ryba. A běda, jestli ty škeble byly při vložení do akvária živé. Pro mne vražedná kombinace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2024 22:10 Žena Starka [288] Re: Jozozvrsku
V tomto případě bych se teď vykašlala na rybičky (myšleno nepořizovala další a stavající udala) a akvárium znovuzaložila - myšleno tak, že bych tam přidala rychlerostoucí rostliny, měnila část vody jednou týdně a nechala to tak bez ryb takové 2-3 týdny, aby se tam vytvořila nějaká rovnováha. A pak teprve uvažovala o rybách - vhodných rybách. Krunýřovec je čuně a do tak malého akva nepatří. Neonky potřebují aspoň 80 cm na délku, tu je 6o cm, ovšem větší průser je mít jen 4 kousky od hejnové ryby. ne Navíc mix druhů. Proč?
A 3o malých čuňat plus další ryby? Toto akva opravdu potřebuje předělat a změnit osádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2024 21:59 Muž Kawasaki [2949] - AmerikaRe: Elekronikar, Sha
Tak pánové máte věčné argumenty. Ale četli jste prezentací? Tam chcíply i gupky. Něco je od základu špatně.
Druhák chcípnou gupky a pořídím si Tetryy červenohlavé? Ryby náročné na kvalitu vody a háklivé i na malé množství NO3.
A přerybnění akvária? Sorry ale tohle né.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.01.2024 21:40 Muž Sha [501] Re: Jozozvrsku
Opravdu jste si nevzal k srdci radu v komentářích k vaší prezentaci, nepřidal rostliny a stále máte jen anubias a microsorum? Vytvořil jste vražednou kombinaci minima rostlin, spousty ryb a křehká rovnováha to náhle vzdala. Tudy cesta nepovede!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.01.2024 21:35 Muž Elektronikar [141] - živorodky, Platy, Mečúňe a RastlinyRe: Jozozvrsku
Za mňa je tam veľmi málo rastlín, hlavne rýchlorastúcich, tak ako písal Daniell do komentárov. Prečítaj si čo píše tu v atlase ;-) , pre prísavnikov je to malé, pre neonky je to krátke, malé a máš ich tam málo, tetra červenohlavá tiež potrebuje byť po viac kusoch. Predpokladám že je to akvárium aj prerybnené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.01.2024 21:23 Muž Jozozvrsku [1] - Som začiatočník momentálne chovám len endlerky ale postupom času chcem začať chovať viacero zivorodiek. Moje vysnívané akvárium je zarastené akvárium – Čo je to za nemoc
Dobrý deň, chcem sa spýtať čo je mojím rybám. Dnes z ničoho nič začali umierať. Jedna po druhej. Najprv zomreli všetky štyri neonky potom dve tetry červenohlave. A aj pár cca 5 prisavnikov. Pozrite do mojej prezentácie. Je to akva - moje prvé akvárium. Ja mám nejaké typy že buď zomreli kvôli prerybneniu alebo ze je zlá kvalita vody? Prosím poraďte. Pozrite do prezentácie či náhodou nerobím niečo zle. sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   14.01.2024 07:54 R Muž afc1886 [15187] Re: Martina.Kotva
Tak za mě je akvárium velmi čerstvě založeno a už tam je dost ryb, které tam ještě určitě neměly být. Jsi v době, kdy ti lítají parametry vody a když tam ještě provádíš takové zásahy, tak se akvárium nikdy pořádně nezaběhne. Za mě bych teď prováděl určitě každodenní výměnu části vody a založil pořádně prezentaci s co nejvíce údaji a fotkami, aby šlo lépe poradit.
EDIT- Tady v tomto tématu máš v modrém rámečku velmi užitečné informace rybicky.net/forum/15-zacatecnik
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 227 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 200300x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148