Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 215 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Duše69 – Problém s vyplaváváním ryb!!!!
Ahoj poslední dva dny mi ryby konkrétně neonky a tetry čtyřpruhé vyplavávají ke dnu a následně bojují stouto silou a plavou kolmo hlavou dolů!! Ale po nesdrech následuje pořád stejný kolběch nahoru a boj o doplavání kednu ,hlavou svisle kednu s po boji zase nahoru .Lépe sem to vysvětlit nemohl !! Máte stímto také nějakou skušenost či nějakou radu na odstranění probému . Poradte je to docele srcervoucí vydět je jak se stále dokola snaží a snaží !Jen bych dodal že bylo čerstvě vyčištěné akva ! jen jesi to stim nesouvisí!

Předem děkuji za pomoc Duše69 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Zuzik – Re: wayn
ja nevim,nic zvlastniho jsem nepozorovala.Ja teda zase az tak moc na ne nekoukam,ale jednoho dne jsem si vsimla ze jedna nema oko a za dva dny druha prisla o oko.Baculate nejsou,jenom jedna neonka je jaksi porad jakasi tlusta,ale ta ma oci obe :) Jednu bettu jsem separovala a vypada to,ze je tedka v akvarku klid.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wayn – Re: Zuzik
Těžko říct, musela bys popsat více svoje akvárium, jestli byly nějaké problémy atd. Nejsou ryby třeba trochu víc baculaté nebo neměly ty oči poněkud vystouplé?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - erny
Skalari zustali ale neonky zacali byt rychlejsi.ty tri neonky byli mensi takze to bude asi ten problem.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rolandmynar – Re: erny
Co jsi s těma skalárama teda udělal? Jak jsi to vyřešil? rozzureny ?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - erny
Uz je to bez problemu.Byli to skalari a odnesli to jen 3neonky.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - memeo
TO sázavan
Otírání o dno,nebo dekoraci je normální,jestliže není neustálé.
Taky se někdy musíš podrbat,ne?
Sleduj ryby a jestli to dělají jen občas,tak se nic neděje.
Mě to dělají taky........kdyby jim něco bylo,měli by asi něco po těle....bílé tečky,nějaké ranky atd.

PS kdy budou fotky akva s osazenstvem?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - mc95161 – Re: Alofok
uz jdem kupit nove
 Reagovat na tento příspěvek 1  - mc95161 – Re: mc95161
a voda je cista to se jen zda
 Reagovat na tento příspěvek 1  - mc95161 – Re: Mrakoplash
ale chci
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Zuzik
tak proc neonkam chybi oci? mam tam dve betty (samicky), Plata koralova a skvrnita, neonky, krunyrovec skvrnity, perovec cervenobrichy.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Anonym – Proč mi ryby najednou umiraji?
Odpověď je tady: rybicky.net/nadrz.php… proto
 Reagovat na tento příspěvek 1  - mch.sokolov – Re: Mrakoplash
to jsem našel ve vzkazu,takže se ani nepodivám X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Alofok – --
Mě ta voda připadá hodně zakalená.
Edit: A málo světla
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Mrakoplash
mc95161®
a chci komentare a hodnoceni na.....

Bud si jistej ze ode me hodnoceni ani komentar k nadrzi nechces
 Reagovat na tento příspěvek 1  - isamik – Re: mc95161
Ja bych toho chtel... Nedelej si na foru reklamu.. Co kdyby to takhle delal kazdej, to je prece nerealny.. tone tone tone tone
 Reagovat na tento příspěvek 1  - mc95161
a chci komentare a hodnoceni na rybicky.net/nadrz.php… a i proc hodnoceni co dat prec co pridat atd.....
 Reagovat na tento příspěvek 1  - mc95161 – Re: Mrakoplash
ja nevim pisu tady ze je to filter na100-160L a ja mam 70L tak ja nevim a ty rastliny j vim potrebuju to pre tetry neonove
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Mrakoplash
Tech rybek tam mas opravdu dost, filtr ma malej objem filtracni hmoty a kytek mas taky poskrovnu
ja bych to videl na otravu
 Reagovat na tento příspěvek 1  - mc95161
ano aj 5 a v nasem obhode na SR vo vrabloch maju len taketo a v akva je este jeden druh a na misto CO2 nemuze byt hnojivo ? ja mam opslednu davku FLORIL 2000 a ALGIL 2000 spolu a dal som i TETRA PLANT Crypto
 Reagovat na tento příspěvek 1  - agent007 – Re: prikpa
Náhradou pokud se Ti líbí je pětipruhá vypadá skoro stejně a jsou kamarádské.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - wayn – Re: Zuzik
Dokud nebudou mrtvé tak ne.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Diego
skaláři,parmičky čtyřpruhé a neonky nejdou k sobě.Pořád se budou otravovat dokud se neonek nezbaví. no
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Diego – Re: agent007
parmičky čtyřpruhé :-D
 Reagovat na tento příspěvek 1  - agent007 – Re: erny
Tak to budou skaláři nebo tetry čtyřpruhé.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Zuzik
muzou mi Betty (samicky) okusovat neonky?lepe receno, dvou neonkam chyby oko,je mozny,aby jim to Betta vykousla?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - bunda
Příčinou jsou určitě skaláry, mám podobnou skušenost. Co je v akva nové, a malé považují za jídlo.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rolandmynar – Re: erny
Mě likvidovaly Neonky Skaláry. Vydaly se na lov za soumraku a polykaly je celé.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - erny – Re: johan
Vytahuji jen jejich zbytky.Jeste vydrzim co bude zitra rano.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: erny
a ste si jistý, že třeba nevyskočili, nebo se nezasekli někde v dekoraci?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - erny – Re: johan
Neonky jsem dokupoval nedavno tak jsou jeste mensi.Ale pres den je nikdo nehoni.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: erny
tak záleží jak je máš velký.. ale skalára a rájovec je zlikvidovat dokážou.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - erny – Ožírání tetry neonové
zdarec v novém roce.mam problem v 140l akvarku mam 2x skalar,3xparmicka ctirpruha,4xtetra cerna,4xtetra diamantova,4xtetra paraguayska,2x rajovec a mel jsem 10x tetra neonova jenze po dvouch vecerech mam jen 7x tetra neonova.nekdo mi je zere a nevim kdo.Poradte prosim
 Reagovat na tento příspěvek 1  - jullie – to je jednoduchý....
samec se předvádí před samicí, potom je z toho uuplne hotovej, ostatní ryby ho začnou ohlodávat a on chcípne. Takhle se mi to stalo už hooooooodnekraat!! tone
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kastanek – Re: werča
Ono v nabidce produktu a zvirectva bych zaradila ceskou republiku hodne dopredu. Ono asi na zapade nepocitaji s tim, ze lidi budou mit cas na takovehle konicky, tak podle toho taky vypada nabidka.
Tvemu kamaradovi zkus poradit, at si chova par mysi doma v plastove bedne prikryte mrizkou, pokud by chtel hada, mysi jsou brezi 20 dni a na svet porodi kolem 15 malych.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - werča
Já teda vím, že je to mimo, ale není to jen v Británii. Ve zveráči jsem potkala kluka, co chtěl hada, ale nemůže si ho dovolit, protože bydlí ve Španělsku a tam myš stojí 10 euro!!! Při spotřebě 1/týden je to hrůza (a to pak musí přejít nejméně na potkany), takže zlatá Česká republika :-).
 Reagovat na tento příspěvek 1  - neo999 – Re: chicko
Amoniak ne -je jedovatý pro ryby to vím :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Vip – to anonym
Ryby otrávené CO2 rozhodně nelapají u hladiny po dechu. Naopak,lítají po akváriu jako střely :)

Aha smich ! A že někdo hází ryby do sodovky, která je nasycená CO2, aby rybu utratil?! To je pak v téhle vodě asi jako střela,nebo ne? palec

planta.aquariana.cz/… --> Voda přesycená oxidem uhličitým ale může být akvarijním rybám také nebezpečná. CO2 má na rybí organismus narkotizační účinky *[1]. K využití CO2 jako anestetika pro ryby je doporučována hladina od 200 - 400 mg CO2/litr, což je "jen" 5x až 10x více, než max. hladina doporučovaná pro rostlinová akvária !!!.

Tím, ale netvrdím, že zde je problém.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - chicko – Re: neo999
jenom machruje, důležité je pro tebe že je jedovatý pro ryby.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - neo999 – Re:
coze tak to už je na mě moc chemie ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Anonym
Amoniak rozpuštěný ve vodě tvoří amonné ionty NH4
NH3 + H2O → NH4+ + OH−
Amoniak=NH4 :-) potlesk tak už vím hop
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Anonym – Re: neo999
Amoniak viz Google
To rozhodně nemůže, jak si na to přišel?
NH4 coze to neznám poučte mě prosím
 Reagovat na tento příspěvek 1  - chicko
Ryby otrávené CO2 rozhodně nelapají u hladiny po dechu. Naopak,lítají po akváriu jako střely :)
Nemusí dojít k otrávení, ale vytlačení kyslíku oxidem uhličitým
NO2, NH4, NO3
vyber si
 Reagovat na tento příspěvek 1  - neo999 – Re: Vip
o tom co2 zrovna diskutujem hmm vypadá to že lapají prostě jsou u hladiny
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Vip
Tak zkus nejdříve odpojit CO2 a provzdušnit vodu. Lapají u hladiny?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [215] ...... 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 203815x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=10701