Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 93 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2014 16:28 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: prasan
Jak si to znovu ctu, mas zkusenost s timtez, proste jak jsi to popsal, a zevnitr to jde urcite, uz jen proto, co to na rybe napada, a ze se nektere nafouknou, jine odejdou ze dne na den bez vnejsiho priznaku (nejake vnitrni poskozeni), dalsim se udelaji bolaky, proste kde se to usadi.

Verim ze je nejrychlejsi se postizene ryby rychle zbavit a doufat, ze to nenapadne dalsi. Jenze kdyz jsem prisel na to, ze ten bolak neni jen drobne poraneni, uz bylo pozde a litaly v tom Ramky vsechny, a to uz je pak na takove reseni pozde. A uprimne se mi nelibi ani pomysleni, ze by mi nejake takove bakterie mely stabilne obyvat akvarium a obcas neco takhle sejmout, i kdyby uz to nebyly Ramky, a i proto se snazim to resit jak muzu, i kdyz v uzdraveni Ramek prilis neverim (jen tise doufam).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.03.2014 11:09 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Deathbull
Tyhle jsou muj odchov, vykulily se v dost tvrde vode, stale stejna voda, stale stejne akvarko, v zivote nebyly preloveny, a rikal jsem si, jak bajecne mi to jde, jak jsou pekne a zdrave, proste ze je to parada...

Nejake zkusenosti s Ramkami mam, vim jak umi zacit padat, a nebyt tech mladych, uz bych na ne hodil bobek a nejspis poridil treba bezproblemove Cichlidky thomasovy.

Jestli tyhle nevylecim, proste si reknu, ze na tohle nemam (at uz nervy, nebo znalosti/dovednosti) a budu si v klidu chovat neco odolnejsiho. Jsem sice velkej chlap, ale jak mi ryby padaji, mozna to az tak nedavam na venek znat, ale uvnitr mne to dost dostava.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2014 10:24 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Ramky jsou jediné ryby, které u mě déle a lépe prosperovaly na kvalitních granulích. Jakmile jsem začal krmit živým nebo mraženým, vždy se něco stalo..jsou náchylné na nemoci, hlavně ty běžně dostupné chovy. Pokud ale člověk sáhne po kvalitních rybách, tak je to pak radost...bohužel není zase tak lehké je sehnat..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2014 10:09 Motýl Re: Designer
Ono léčit ryby citlivé na kvalitu vody je takový bludný kruh. V momentě, kdy podáš léčivo, ti letí nahoru N látky a v podstatě přestáváš léčit a začínáš trávit. Čím je akvárko zatíženější, tím je to horší. To je lepší menší separé nádrž na léčení. Jinak musíš měnit vodu a dodávkovávat léčivo každý den.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2014 09:27 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Motýl
Nitrifikacni bakterie jsou kaput, to je mi jasne, ale ja s vymenami vody nevaham a akvarium nemam rybami az tak zatizene, navic te vody neni az tak malo (200l akvarko), takze tohle zvladnu. Merit nebudu, proste budu menit vodu jak sileny, to umim a neni na tom co pokazit.

Ty ryby byly v dokonale kondici, nakonec se staci podivat na fotky, kazdou chvili se trely, samci se prali, krasne sefovali akvariu. Ale voda se pokazit mohla i pres to, ze to nijak neflakam, to je mi jasne, proste se neco zvrtlo, o cem jsem nemel ani poneti.

Uz to neni na dlouho, at to dopadne tak nebo tak, tak jsem jeste zkusil "nejdrsnejsi" antibiotika ktera jsem sehnal. O nitrifikaci uz se bat nemusim a to svinstvo z akvaria stejne potrebuju nejak dostat... tak uvidim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 23:22 Muž Motýl [145] - CichlidyRe: Designer
Asi bych jako ty sáhnul po baktopuru D. Ale musím souhlasit s Markem, ty ryby jsou potvory. Jinak si dej pozor na baktérie. Po léčbě je potřeba měřit NO2 a NH3/4. Třeba seráckej protazol ti zlikviduje baktérie rozkládající čpavek a testy NO2 a NO3 budeš mít ve zlatě, přitom budeš ryby spalovat čpavkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.03.2014 23:04 - Re: Designer
Nemôžem súhlasiť.Ramky sa pri dobrej opatere a dobrej kvalite vody dožijú pekného veku.Dokonca som mal jedného samca i dlhšie ako popisované 4 roky u ramireziek.
Tieto vredy som pozoroval vždy pri prekrmení a zlej kvalite vody.Dokiaľ som kŕmil fakt minimálne a raz týždenne menil vodu,nikdy to nedostali a spokojne si žili a ako som písal niekedy ozaj až prekvapujúco dlho.
No musím tiež spomenúť,že ak sa to začalo u dákej objavovať tak som to neliečil.Jednoducho šla ihneď von z akvárka. stydim
Tieto vredy nepraskali ani sa po nich netvorili na ramirezke diery.Jednoducho sa pomaličky zväčšujú a ramka padne.Myslím,že je to niečo z vnútra.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 21:47 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Designer
Bohužel ti neporadím s nemocí, jen můžu konstatovat, že Ramirézky jsou tak náchylný rybky na úplně všechno, až mě bavit přestaly. Kdysi jsem je měl taky a pochcípaly mi dokonce jen tak, bez jakýchkoliv dřívějších příznaků. Tehdejší ryby, co s nimi byly ve společenském akváriu, byly naprosto v pořádku. Já bych se i skoro vsadil, že nějaké to léčivo už u tebe zabralo - píšeš, že ostatní ryby jsou o.k. - ale Ramirézky se prostě jen tak nevyléčí. Jsou to nádherný ryby, ale hrozně citlivý na sebemenší změnu. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 20:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Ale tak to ja ryby lecim, jenze to byvaji vetsinou banality, kde pomuze trocha bezne dezinfekce. Asi mne chapes, desne o ne nechci prijit, ale rozum rika, ze uz se snazim o zoufalosti...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 20:12 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Ja to taky videl na derovku, jenze ten nadorek pod tlamkou a druha ryba ma tecku zboku na tlamce a zacina ji totez co ma tahle ryba. Derovku bych bral, jenze se mi nezda to napadani dalsich ryb, takhle za sebou a po pouziti Entizolu...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 20:11 R Muž romant [27987] Re: Designer
S tím na mě nechoď, já ryby neléčím a když už tak doporučuji jenom to co jsem měl v rukách. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 20:09 Muž Designer [5695] - Cichlidy
Zkusim jeste nejaka antibiotika, ale bude to strelba na slepo, kdyz nevim co to je a cas neni vlastne zadny (2 ryby jeste zerou, ale priznaky uz maji taky), takze neco spis sirokospektralniho. Uz je to jen pokus shodit atomovku posledni odvety...

Ale ted co zkusit. Ciprofloxacin? Bral bych to jako tref co muzes. Nebo Clarithromycin?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 19:46 R Muž romant [27987] Re: Designer
Podle mě to je děrovka a jak není entizol do ryb dostávanej pře žrádlo, tak už je to v horších stádiích neúčinný a proto se doporučuje třeba Flagellol od Sery.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 17:33 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: romant
Tablety jsem rozpustil jak to slo ve sklenicce a nalil do nadrze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 16:12 R Muž romant [27987] Re: Designer
Ten entizol jsi dával jak? Do krmení, nebo do nádrže tablety?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2014 15:34 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Uz nevim...
Fotka k příspěvku Pratele, mam znacny problem s Ramirezkami.

Nejprve se objevilo tomuto samci pod tlamkou neco, co jsem povazoval za odreninu ze souboju s jinym samcem. Uplne se mi to nelibilo, tak jsem pouzil eSHa 2000, at do toho nechytne nejaky sajrajt. Vsechno se zdalo O.K., jen ten bolak nechtel zmizet, spis se malinko zvetsoval.

Pak za par dni odesla prvni Ramka, jeden den byla spatna, dalsi den padla. Co jsem videl na jedne jeste zive Ramce, mi prislo jako priznaky Hexamity, nevahal jsem a pouzil Entizol, dle popisu zde v clanku o vnitrich parazitech Tercovcu. Po par dnech padla dalsi Ramka. Rikal jsem si, ze to bylo pozde a dal jel Entizol. Nepomohl, nafukovala se dalsi Ramka, zacala se stranit, nakonec vybledla padla. Zbyly mi 3ks, na rybe s tou domelou "odreninou" se objevily bolaky (fotka).

Entizol proste nepomohl, asi spatna diagnoza, nebo je to kombinace. Nasadil jsem Baktopur direct, antibiotika. Ryby uz prestavaly zrat, ale dve se zmatorily a zase zerou, jedna ale uz se zase strani a vypada to, ze o ni prijdu (Ramka od prvnich priznaku casto padne do par malo dnu, to buhuzel znam), dalsi ma mirne vystouple oci, na samci z fotky jsou stale ty "nadory".

Prosim, co by to mohlo byt? Zacinam byt bezradny. Zachranit ty Ramky bych povazoval za zazrak a asi se tak nestane, coz mne silene stve, ale i tak, co mi to v tom akvariu radi?

Vodu jsem normalne menil co tyden polovinu, kdyz se mi neco nezdalo, klidne jeste i mezi tim, ted behem leceni kdykoli davkuji, vymenim vetsinu vodu (vlastne co tri dny). V udrzbe snad mezery nemam, akvarium hlidam jak ostriz... Mam dojem, ze jsem si to donesl s Fantomy, a melo to dost dlouhou inkubacni dobu. Fantomove jsou O.K. a nepadaji.

Jsem z toho fakt nestastny.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 20:35 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Feferonka25
Dodej foto a informace o akváriu. Nejsme věštci. Jinak na krupičku je třeba Esha exit, Costapur atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 20:33 R Muž romant [27987] Re: Feferonka25
No, léčit krupici to chce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 20:31 Feferonka25 – Neklidnost
Dobrý den .
Chtěla bych se zeptat mám mečovku má krupičku obří skvrnu na zádech často lape po dechu na hladině a občas je u dna a ničeho se nelekne prosím pomozte děkuji potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 16:58 Muž MarekP [812] - MalawiRe: romant
Jj, jasný, v kýblu toho může být víc. ;-)
P.S. Volal jsem do jednoho e-shopu, a ta Esha 2000 by mi měla přijít ve středu, tak do té doby se to snad nezhorší.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 16:57 R Muž romant [27987] Re: MarekP
Však jsem ti to vysvětlil, jak a kde event. naložit s dalším solením. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 16:53 Muž MarekP [812] - MalawiRe: romant
Já jsem v té rozumné koncentraci tu sůl přidal, ale čeho je moc, toho je příliš. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 16:44 R Muž romant [27987] Re: MarekP
Jinak k té výstraze stran krunýřovců, tam to není až zase tak pravda a spíš je to opačně, sůl v rozumné koncentraci(od 0,05 až do 0,3 g/l u odolnějších druhů) je považována za léčivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 16:39 Muž MarekP [812] - MalawiRe: romant, FrantisekH, Legioix
Dobře, díky všem za ochotu. Do akvária už teda další sůl raději přidávat nebudu, jak kvůli kytkám, tak kvůli krunýřovcům. Co se týče těch ryb, tak jsou úplně v pohodě, jenom mají tu bílou tečku na tlamě. Objednám tu eshu a dám ji pak do akvária, zatím teda nechám ryby tak, jak jsou. Samozřejmě je budu dál pozorovat a kdyby se to nějak výrazně zhoršilo/rozšířilo na další ryby, tak je přelovím a zasolím jim vodu v kýblu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 16:29 R Muž romant [27987] Re: MarekP
Pozor na to, jakmile budeš více solit, odpálíš si rostliny, proto radím ten slanej belík, ale ty jsi ten kdo ryby vidí a jestli se to jeví, jako akceptovatelný, tak potom bych jenom více tlačil na výměnu vody, držel tu teplotu vejš a počkal až dorazí ta eSHa a aplikoval do společenskýho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 16:28 Muž Legioix [574] Re: MarekP
Pokud tam máš krunýřovce, tak se solí dost opatrně a ty ryby radši odlovit jinam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 16:26 Muž MarekP [812] - MalawiRe: romant
Tak asi tu eshu nakonec objednám, protože zřejmě bude lepší pro jistotu trochu přeléčit celý akvárium. :-O Teď je otázka, jestli je nezbytné ty Dánia odlovovat nebo ne. V akváriu voda přisolená je (čajovou lžičku na 50 litrů jsem dal). Mohl bych klidně přisolit, pokud je to dobrej nápad a počkat, než přijde ta esha. Zbytečně manipulovat s rybama a měnit jim prostředí taky nechci jen tak. Kromě teček na tlamách jsou v pohodě, nic akutního to zatím není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 16:17 R Muž romant [27987] Re: MarekP
Tak pokud někam dávat dánia, tak bych tam nedával ten preventin, ale pořádně jim to přisolil(pol. lžíci na 20 litrů vody) a nechal je tam do druhýho dne a bude se vidět. Tu eSHu bych objednal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2014 16:02 Muž MarekP [812] - MalawiRe: romant
Tak jsem se dneska stavoval v jednom zverimexu a nic tam neměli. Nemám se teď kde stavit. Mám doma ale Preventin, mám ho použít? Předevčírem jsem vyměnil 50% vody a zasolil. Taky jsem vypnul chlazení a teplota se mi zvedla z 24 stupňů na 27-28 - tak to mám už tři dny. Dneska jsem si ale všiml, že stejnou bílou tečku na tlamě mají další 3 nebo 4 Dánia. Všechno jsou to ta, která jsem kupoval před týdnem - zřejmě byla v nějakých pofidérních podmínkách. hmm Ostatní ryby jsou zdravé (snad). Odčerpal jsem trochu vody do kýblu, co bude lepší - přemístit Dánia do kýblu a dát tam preventin nebo léčit celý akvárium? Abych pravdu řekl, do akvária se mi to moc dávat nechce, protože to barví silně modře. Nejlepší by byla esha 2000, ale tu jsem nesehnal. Leda ji objednat z netu, protože ji nikde v obchodě nemají. Ale to zas dojde, kdo ví kdy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2014 12:05 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Heimdall, romant
Dobře, díky oběma za rady. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.03.2014 11:46 R Muž romant [27987] Re: MarekP
Lehce přitopit, vodu mírně zasolit (rovnou pol. lžíci na 50 litrů vody) a za další den přidat rašelinový výluh, za další dva dny vyměnit polovinu vody a znovu výluh a když toto nezabere tak eSHu 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2014 11:40 R Muž Silent [5949] Re: MarekP
Tohle krupička nebude. Spíše bych to tipoval na zranění a možnou plísňovou infekci. Většinou se to zhojí samo, tedy v kvalitním prostředí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.03.2014 11:33 Muž MarekP [812] - Malawi
Fotka k příspěvku Ahoj,
jedno z, před 5 dny nově přidaných, Dánií má ode dneška bílej flek na tlamě. Nenapadá mě nic jinýho, než že je to krupička. Než jsem je dal do akva, tak byli v kýblu ve vodě z akvária v Preventinu kvůli dezinfekci. Na plíseň to netipuju. Plánuju dneska dělat údržbu. Pokud potvrdíte, že je to krupička, tak přidám Costapur. Na jiných rybách nic nepozoruju. Lepší foto se mi udělat nepodařilo, Dánio nezapózuje.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2014 19:42 Muž patamatix [408] Re: romant
Pravdu máš v tom,že jsem nakonec po těch dvou,třech týdnech vodoléčby nakonec stejně dal eshu a ta to to vyléčila na 100% ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2014 19:36 R Muž romant [27987] Re: patamatix
Pokud nezabere denní vodoléčba, tak bych déle jak tři dny nečekal a šel do tebou navržený eSHy 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2014 19:33 Muž patamatix [408] Re: romant
Ten výluh,jsem samozřejmě před léčivem(ale nenapsal uznávám) :-) A co se týče Eshy si myslím,že pokud se plíseň nezhoršuje,nebo pokud se to pomalinku ztrácí,tak bych vyčkal déle s léčivem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2014 19:27 R Muž romant [27987] Re: patamatix
eSHa 2000, rada dobrá, ale ne za dva až tři týdny, to už, pokud se to začne nějak nežádoucím směrem posouvat, bude ryba plavat na druhým břehu. Tu aplikaci po neúspěšný vodoléčbě spíš v řádu dnů, než týdnů. ;-)
Edit: Výluh, taky dobrý, ale posléze ne v kombinaci s léčivem, bude účinnost negovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2014 19:23 Muž patamatix [408] Re: FrantisekH
Z té fotky opravdu těžko něco poznat ;-) Ale zřejmě podle popisu,to může být zaplísnění. Mohlo to vzniknout nějakým zraněním,zkusil bych to jak říká romant a pokud to nepomůže,tak Esha 2000 my též pomohla,ale to bych nechal třeba až za dva,tři týdny pokud se to nebude zhoršovat,bylo by zbytečné tam hned dávat léčivo.
EDIT: a pokud nedáváš,tak bych přidal nějaký rašelinový výluh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2014 18:11 R Muž romant [27987] Re: FrantisekH
Snad nějaký zaplísnění. Vodoléčbu se solí, kolik víš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2014 18:05 R Muž romant [27987] Re: FrantisekH
Jak se chová? Straní se party? nepřijímá potravu? Ta fotka je dost nekvalitní, co by mělo být to, proč navštěvuješ toto vlákno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2014 11:21 Muž patamatix [408] Re: martina
No nemyslím,že by ho to nějak psychicky zasáhlo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2014 11:17 martina – beta
Dobrý den, vím, že se nejedná o nemoc, ale potřebovala bych poradit. Moje beta (samec) vytváří na hladině "pěnové hnízdo", chci se zeptat, jestli ho můžu odstranit (chov neplánuji) a jemu to neublíží. Děkuji ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 09:02 Muž patamatix [408] Re: Eliška
Chtělo by to více informací o akváriu,osazenstvu,nejlépe prezentaci ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 08:04 R Muž romant [27987] Re: Eliška
Plavání na boku by mohlo ukazovat na problémy s plynovým měchýřem, což bývá velmi těžko řešitelné. Vyměnil bych polovinu vody a sledoval reakci ryby a pokud se srovná, je to kvalitou vody a pokud ne tak to bude s největší pravděpodobností to co popisuji, což ostatně taktéž s kvalitou vody souvisí, ale už je to další level problému. To je asi tak vše, co se takto bez znalostí akvária dá poradit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2014 07:56 Eliška – Závojnatka na boku
Ahoj, chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Mám závojnatku a ode dneška plave na boku. Už jednou před pár lety se mi to stalo a rybička pak pošla. Znáte na to prosím někdo odpověď? Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2014 19:25 R Muž romant [27987] Re: lucca
Jak již zaznělo, šikla by se prezentace. Na první dobrou měň častěji vodu, neb ten problém tipuji v hygieně nádrže a možná ve vztahu k její velikosti.
Edit: Teď když je známa ta hrůza, tak to doporučení na výměnu vody je z mojí strany s velkým vykřičníkem, nechci být špatným prorokem, ale tady je to otázka velmi krátkýho času, kdy se ten křehkej systém sesype jak domeček z karet. Chce to přistoupit na ty rady ohledně redukce té osádky, bez toho budeš toto vlákno navštěvovat s dotazama stále častěji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2014 19:21 Muž patamatix [408] Re: lucca
Každopádně to chce prezentaci ;-) Ale pro začátek jaká je velikost akva a počty ryb? a stáří akva?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2014 13:08 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: lucca
Bez dalších informací by to bylo věštění z křišťálové koule. Zkus si založit prezentaci nádrže, napiš něco o tom, jaké je tam dno, jaká je údržba, velikost nádrže, filtrace, rostliny, atd. Pak snad někdo něco poradí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2014 11:43 lucca – Ancistrus
Čaute...prosím vás potreboval by som pomôcť.... v akva mi dosť často zomierajú ancistrusi obyč.... a neviem prečo... a mám tam aj rybičky tažšie na chov ako napr... discus alebo ramirezky ..ale zakaždým nájdem len stuhnutého ancistrusa a neviem prečo.... nemôže to robiť prísavka thajská?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2014 18:25 R Muž romant [27987] Re: Jana
O.K. eSHa 2000 schválena. :-)
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [93] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198218x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=4601