Přihlásit se RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 214 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Chaotic – Re: XMartin
Raději to s tím čištěním filtru nepřeháněj, zabiješ si v něm nitrifikační bakterie a pak budeš mít teprve problémy. Pořádně odkalit, vyměnit přitom zhruba 1/5 vody a za pár dnů znovu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent – Re: johan
To já si myslím, že spíš ty dusitany, jsou mnohem toxičtější než dusičnany a pokud filtrace nefunguje tak jde spíš o to NO2.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - XMartin
jj musim to trošku odkalit... chystám se na to zítra a vyměním vodu a vyčistím filtr... ;-) děkuju moc..
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: fantasta
spíš dusičnany a ph a potom když budou mít třeba i na ty dusitany.. každej se dá sehnat tak za ca 90kc..
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Silent – Re: XMartin
Kup si v akvaristice kapkový testy, alespoň pH a dusitany, změř hodnoty vody a možná se budeš sám divit co naměříš. Jestli máš tolik oček v těch malých nádržích co máš v prezentaci tak budou ryby nejspíš přiotrávený.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Malapa
Změna tlaku vzduchu, s ní spojený pokles kyslíku ve vodě? Stejné překrmení v obou akva? Neřeš to, vyměń větší část vody, pár dní nekrm a sleduj co se bude dít.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - XMartin
nezkoušel ... wubec nevím jak :-( ale zajimavý že najednou w obou akwa .. některé ryby neustále plawou proti filtru .. :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan – Re: XMartin
já ti asi nepomohu, ale zkoušel jsi změřil dusitany, dusičnany a čpavek a ph?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - XMartin – Stále jsem nenalezl odpověd :-(
Moje paví očka mají některé uplně stáhnuté ploutve .. ale když zaklepu na akva tak je roztáhnou a normálně plavou je to tedka we wšech akváriijích nevíte čím to je ?? už si newím rady .. nějaká pomoc by se hodila .. jedno už i zemřelo .. děkuju v jedno akva jich je asi 30 a v druhém oklo 40 . :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Danila
Testy testy testy a pak by se dalo řešit. Zkus to, držím palce.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - AnNika – ups
ospravedlnujem sa... som prepracovana... toto mal byt prispevok do inej casti foraaa :)

ale ked uz som tu ... filter by mal bezat stale. otazka je uz len co sa stane ked vypadne elektrika... akva by malo vediet fungovat aspon v provizornom stave aj bez techniky kratku dobu, alebo sa mylim? /nemyslim svetlo/

ete raz pardon :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - AnNika
AK su to nalevnici ... dakde som citala ze nalevnici neznasaju sol, pomoze trosicka!!! fakt trosicka osolit vodu... (pozor aby ryby a rastlinky tu sol zniesli)
trosicka sa rozumie štipka (špetka) /mnozstvo - mala kavova lyzicka na cele akva by malo stacit/
nech sa dari X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Petr_Janousek – Re: petanek
Nech motorek běžet i přes noc a hlavně vyměň část vody! Uvidíš zítra, zda se to zlepší, ale mělo by se to zlepšit!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jurasek
Vzduchování je potřeba hlavně v noci. Přes den nějaký kyslík vytvoří rostlinky. Pokud ale filtr čeří hladinu mohlo by to stačit. Při výměně většího množství vody, jak radil(a) patis, se to nezlepšilo?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - petanek – Re: petanek
vzduchovaci moorek + kaminek filtr ma ssoji hlavici a nevypouští bublinky
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jurasek – Re: petanek
Jak to okysličování probíhá? Vzduchovací motorek + kamínek, nebo filtr chrlí i bubliky? Co je to normální vnitřní filtr? S čerpací hlavou, nebo na pohon vzduchovacím motorkem?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - petanek – Re: Patis
a jak dlouho mám okysličovat??normální vnitřní filtr tam máme..
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Mirda
Filtraci na noc nevypínej.rostliny v noci spotřebovávají kyslík.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Patis
okyslicujes vodu jenom 8 hodin?? jakej tam mas filtr?, vypians ho na noc?? vymen pulku vody a to bude urcite stacit...
Jsou na to testy.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - petanek – Re: Jurasek
jak to zjistím??
 Reagovat na tento příspěvek 1  - petanek – Re: aquaprofesional
2 kominíčky 4 skláry 5neonek 2 sumečky 2 ancistrusy čichavce 5 pavích oček 1 bojovnici
 Reagovat na tento příspěvek 1  - petanek – Re: aquaprofesional
každý týden měním cca 1/5 vody, akva má 115l
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jurasek – Re: Petanek
Spíš obsah dusičnanů, dusitanů atp.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Petanek – Re: Jurasek
tak max teplotu.. ph a tvrost sem ještě neměřil už se to trošku změnilo ted tam sou jen živorodky
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Petr_Janousek – Re: Petanek
Co mas za ryby? Kyslik nebo dusicnany az dusitany. Kdy si naposled cistil akvarko a menil vodu?
Parametry vody by nebyly?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - petanek – Re: Alena.sv
okysličuji o každý den 8h a mám akvárko 3měsíce a tohle se stalo poprvé!!!
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Alena.sv
řekla bych,málo kyslíku,nebo otrava dusičnany,vyměň část vody
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Petanek – proč se mi ryby drží u hladiny
Všech tone ny ryby se mi začlaly zdržovat těsně pod hladinou nevíte čím to je ????????????? tone
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rolandmynar – Re: petrm
Proč by to mělo být dobře? Je to řasa jako každá jiná.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - petrm – VODA
Fotka k příspěvku pokut je v mořské vodě zelena řasa je to dobře???

Reagovat na tento příspěvek 1  - kastanek
Uz to asi neni potreba resit... po dvoumesicni odmlce :)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - lucass
Podle toho točení se ryby do spirály bych to tipoval na problém nitrifikace s následnou otravu NO2, viz to vyprání filtru pod kohoutkem. ne
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Kamekh – Asi otrava
Já bych to tipoval na otravu. Pozorně jsem přečetl problén a vypadá to, že voda se zřejmě náhle zakalila ještě PŘED vypráním filtru. Myslím, že uhynul krab a z rozkládajícího se těla se otrávily i rybky. Mno a teď už se může dít cokoliv, jelikož ve vodě je fšecko možný. :-( Ale páč jsem začátečník, rady dávat nebudu. Jen bych asi plácal. Ale s tim krabem je to možný, ne?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - archangelos
takže ten sameček už zemřel :(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - vojtak – Re: Duše69
me se to taky stalo ale moznosti muzou byt dve: zde jiz zminovana otrava dusikatymi latkami, pak premer NO2,NO3,NH4. druha moznost je, ze pri sberu potravy z hladiny naberou ryby vzduch a ten se jim z tela dostane az po vytraveni. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Osel
Duše69 jak si psal,že máš aquel fan 2 plus,no mám také aqual ale fan 1 plus možná by si měl zmenčit ten průtok protože mám FAN 1 na 100l a ten průtok sem musel také zeslabit všichni mi to říkali,že by se mi tvořila řasa ale konkrétně ti neporadím ahoj ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Anonym
jakub napsal: rybka mi plave víc na jednu ploutev než na druhou co jí je ??? nechci aby zemřela prosím odpovězte mi
 Reagovat na tento příspěvek 1  - jakub
rybka mi plave víc na jednu ploutev než na druhou co jí je ??? nechci aby zemřela
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kastanek – Re: wayn
Cti pozorne, je jine osazenstvo nadrze, zadne skalary a zavojnatky tone
 Reagovat na tento příspěvek 1  - wayn
Hmm, skaláry a neonky se závojnatkama - to je příčina problémů. Kombinace ryb s rozdílnými nároky vede dříve či později k různým problémům které jsou neřešitelné, protože je neřešitelné zkloubit jejich nároky.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - DrSova
Zitra nafot akva-cele,pak detaily-rasu,dno,rostliny.Pokus se o co nejvetsi kvalitu a hlavne aktualizuj info o akva.Pak se bude lip pomahat.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Duše69 – Re: bigV
štětičkatá řasa ano konkr hnědá ale zdálo se že ji ožíraj a nerozšiřujese tím to muže bt taky ok pročtu ! Už sem mrtvej zejtra !
Procti si rybicky.net/nemoc/ treba na neco narazis.Neroste ti v akva cerna"stetickova" rasa? Ten prutok je moc velky,dal bych ho na polovinu.Zacal bych vymenou vody,necistit filtr.Nenakupovat dalsi rybky.Pozoruj ryby a pokus identifikovat priznaky-zmena chovani,najezene supiny....
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Duše69 – Re: Duše69
Dlouho se se tady neukázala neaktualizoval zítra bude změna !Tohle dobou hodim foto jesi budeš napřímu znovu prokonzultujem a třaba bude nějaká změna zaim dík za rakci zítra !
filtr mám aqael fan 2 500l/h naplno to je špatně ? uhyn jedna tetra před dvěma dny !plynatost dost možná ! akva jede cca rok . Zezačátku uhyn markantní po ustálení asi po 5 měsících v poho až tede tenhle kokrétní problém ale vzpomínám si že se závojnatkama bylo to samy a ty se nakonec tak prapodovně zlomily a uhynuly !
Nastesti osobni zkusenost s otravou sem nemel.Dopln aktualni parametry,stav,osazenstvo tve nadrze. Zakladal si ho znova?Nemas pusteny moc prudce filtr?Jsou nejake uhyny?Jeste me napada onemocneni plynoveho mechyre.
Bohužel sem neměl k dispozici foto osazení akv auž je scela jiné cca 9 teter čtyřpruhých 11 neonek a 2 ancistrusi a cca 12 tybu aniubis velkoslisté rostliny zítra vyfotím a aktualizuju ! Zatim dík za bleskou odpověd ale otrava to snad nebude ještě jednou dík! jo a ty si stim měl už skušenost
Muze jit o otravu.Je mozne ze se diky vymene vody a nasledne zmene pH zvysila koncentrace amoniaku ve vode=prudky jed pro ryby.Vymenete dalsi cast vody a modlete se at to neni otrava.
Mate PRERYBNENE akvarko,pokud jeste plati udaje co mate u nadrze. Zavojnatky a teleskopky v tak MALEM akva nemaji co delat.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [214] ...... 228

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 203815x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=10651