Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Co je to za nemoc?

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 136 Přejít na další stránku   1  
Co je to za nemoc?
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 18:57 Žena petulinakk [2016] Re: jamajcan
Už jsem našla. Asi to pro šneky a spol. opravdu nebude to pravé ořechové.

www.lecivaprotercovce.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 18:53 R Muž romant [27987]
Zde je to sepsáno včetně indikace příslušných léků. Byť je to adresováno tzv. terčovcům, tak se daný postupy dají realizovat i na ostatní druhy ryb. rybicky.net/clanky/525-vnitrni-paraziti-u-tercovcu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 18:51 jamajcan Re: petulinakk
Na plže by to působit nemělo.Ale to už není problém si vyhledat v informacích o výrobku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 18:43 Žena petulinakk [2016]
Naštěstí mně tohle zatím nepotkalo, ale je možná dobrý vědět do budoucna... předpokládám že se musí přeléčit celá nádrž, jinak se ryby po návratu do původní nádrže znova nakazí, je to tak?
A to přeléčení celé nádrže asi nebude zas ideální pro případné jiné obyvatele (šneci...)?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 18:39 jamajcan Re: Sera
V pohodě :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 18:37 Muž Ad@m [1051] Re: jamajcan
www.najnakup.sk/…
Hups. Pardon stydim . Cena fakt nie je ružová, ale je to potrebné. Pardon :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 18:33 jamajcan Re: Sera
Přečti si ještě jednou,co jsem napsal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 18:32 Muž Ad@m [1051] Re: jamajcan
Lenže výhodnejšie výde rybky nahradiť inými...
Aj keď je to nepríjemná záležitosť sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 18:26 jamajcan Re: romant
To je pravda,ale jestli to jsou opravdu hlistice,tak ty maji mezistádia,která žijí v akváriu mimo tělo napadených ryb,takže by se stejně pustily do těch,které jsou ještě v pohodě.A ten nematol se aplikuje přímo do akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.05.2012 18:23 R Muž romant [27987] Re: Mrqička
Osobně bych se do léčení takto zubožených rybek nepouštěl a ukončil jejich pouť na tomto světě v silně perlivý vodě. Ovšem to je jenom můj názor a je lehce drsnější a ne každý je schopen to akceptovat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.05.2012 18:19 jamajcan Re: Mrqička
Ty přípravky proti nim jsou docela drahá záležitost.Takže záleží na Tobě.Tady je jeden:Sera med Professional Nematol.Ještě se zeptám.Nekrmila jsi živýma buchankama?Nebo ten,od koho jsi měla ty ryby?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 18:12 Žena Mrqička [0] Re: jamajcan
Ano, ty mečovky sou některé velmi pohublé, ale to už od doby, kdy jsem si je přivezla- polovina z nich rostla hezky a druhá polovina se nějak zasekla, začala hubnout a měla ty dlouhé výkaly. Naopak ta tetra měděná, ta je snad nejveselejší ryba v akváriu, za žrádlem se honí jako divá...no a ta červená, ta už nežere, ale pořád se nafukuje a nafukuje. Dobře, budu to pozorovat, já mikroskop nemám, ale zkusím se zeptat, jestli někdo jiný k němu nemá přístup. Děkuji moc za radu, ale nemám tedy zkusit začít léčit hlístice, tak trochu naslepo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.05.2012 18:10 jamajcan Re: Mrqička
A ta deformace páteře.Vsadil bych asi na ty hlístice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.05.2012 18:05 jamajcan Re: Mrqička
Vidím,že jsou hodně pohublé.A v kombinaci s těmi dlouhými výkaly by to vážně vypadalo na ty hlístice.úplně nejlepší by bylo,kdyby jsi měla možnost prozkoumat vzorek z výkalů ryb,nebo přímo nějakou,která by Ti uhynula,pod mikroskopem.Není potřeba žádný elektronový,ale stačí zvětšení tak 100,150krát.Při napadení hlísticemi taky často dospělí jedinci vykukují napadené rybě ,která se zrovna nehýbe,z konečníku.Takže doporučuju ryby zkusit pozorovat.Ale jak říkám.Na dálku těžko určit přesně diagnozu.Rozhodně by se to mělo určit co nejdříve,aby se mohl nasadit prostředek s účinkem na konkrétní druh parazita.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 17:53 Žena Mrqička [0] Re: jamajcan
Fotka k příspěvku No, ta tetra červená už dlouho žádný výkaly nemá...ta působí jako časovaná bomba, ale je pravda že občas z ní něco hodně tenoučkýho průhlednýho visí, ale to je opravdu nitka....a u té tetry měděné sem si nevšimla žádných neobvyklých...obecně teda mám poslední dobrou problém s nějakými parazity celkově, protože ostatní ryby, hlavně tedy mečovky, mají hodně dlouhé výkaly, které tahají za sebou a jedna z nich vypadá už takto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.05.2012 17:44 jamajcan Re: Mrqička
Ahoj.Po přečtení mě napadlo,že by to mohly být hlístice.Ale je to jen doměnka.Mají ty ryby světlé,až bílé výkaly?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 17:37 Žena Mrqička [0]
Fotka k příspěvku tady ještě druhé foto, nafouklá tetra červená
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 17:23 Žena Mrqička [0] – Střevní parazit
Fotka k příspěvku ahoj, chtěla bych vás poprosit o radu. Asi před třemi měsíci se udělala tetře měděné na boku břicha boule ...rostla, po času praskla, čouhalo z ní chvilku střevo, ale rána se do druhého dne zacelila a ryba plavala vesele dál, akorát v tom místě měla tělo světlejší, průsvitný téměř. Boule se jí udělala ted znovu a dnes zase praskla (na foto je snad maličko vidět, co z ní čouhá, lépe se mi to nepodařilo). Zároven se mi už asi dva týdny nafukuje jiná tetra, tetra červená, pořád se jí nafukuje celá jedna polovina těla a ted už jí začalo tělo napraskávat (viz foto). Nevíte prosím o jakou nemoc se jedná, a jestli ty dva případy spolu vůbec souvisí?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 07:38 R Muž romant [27987] Re: baletka
To, že akvárko funguje několik let,jsem dle údajů z prezentace nemohl odvodit. Tak jak jsem to popsal, to je jenom moje doměnka. Píšeš, že tam rybka byla přidána, mohla být třeba již poraněná a ve tvém akváriu se to až rozvinulo. To, jestli té neonce mohla něco udělat bojovnice, to opravdu nevím, nemyslím si, že by bojovnice nějak systematicky napadaly menší rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.05.2012 07:17 Žena baletka [624] Re: romant
Akvárko funguje už několik let. Rybička do něj byla minulý týden dodána. Nevím, jestli mi to může nakazit i ostatní ryby... každopádně se to muselo rozvinout hrozně rychle, protože nové ryby dost pozoruju jak se jim daří, jakou mají barvu atd a prostě jsem si ničeho nevšimla, až pak najednou takový obrovský chomáč... Mohla ji napadnout bojovnice? To ony přece nedělají, ne??
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.05.2012 06:11 R Muž romant [27987] Re: baletka
Osobně si myslím, že se ta rybka někde poranila a v míst zranění se masivně rozvinula plíseň. Dalo by se to léčit prostou vodoléčbou s přidáním nějakého protiplísňového prostředku, třeba Acriflavin, nebo Mycopur, ideál je v té separé nádrži. Samozřejmě se můžu mýlit a jistě mě někdo znalejší opraví. Pokud je to akvárko kde ty rybky jsou, založeno minulý týden, tak ta pravděpodobnost nějakého zaplísnění i při drobném poranění je vcelku vysoká, tady je na místě vodoléčba(obden výměna 1/3 vody) celého akvária, což bude nejlepší prevence proti potenciálnímu problému se zvýšenejma N látkma. Dneska v akvaristice nedokupovat žádný další rybičky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2012 22:28 Žena baletka [624] Re: baletka
Tak rybička už to má za sebou :-((( Nevím, jestli jí ještě dodal přehoz do provizorní karantény, každopádně když se už přestala hýbat, vytáhli jsme ji, bílý trs po doteku odpadnul a rybce zůstala jakoby otevřená rána. Nevím, co je to za nemoc, jestli mi to napadne ostatní ryby a vezme to tak rychlý průběh, mám za dva dny po akváriu. Prosím, poraďte!! Zítra jdu do akvaristiky, kde jsem ji koupila, poradit se, a taky zjistit, jestli tam nemají vůbec ryby nějak infikované... ale čím dřív budu vědět co s tím, tím lépe pro ryby!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2012 21:34 Žena baletka [624]
Fotka k příspěvku Ahoj, prosím o radu. Neonka koupena před cca týdnem, dnes jsem objevila to, co vidíte na fotce. Zdá se, že to stále roste, poměrně rychle, štětička bílých vláken s bílou tečkou na konci každého vlákna. Vlákna mají jakoby společný "kořen", který vychází z těla ryby. Na těle je v tom místě zarudlé místo. Jediná fotka, která se mi jakž takž podařila... Rybu jsem hned izolovala, ale nevím, co s ní. Díky!
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2012 11:32 Muž radecek [4] – Dotaz ohledně prachu ve vodě
:-) Nezlobte se, že nedám pokoj s těmi dotazy, ale znepokojuje mě takový jako by prach, který mám v celém akvárku ve vodě. Co to je? Jak se ho zbavit? Ta vodoléčba pomůže i na to? Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2012 21:53 Muž Johanes [0] - Živorodky – Podivné chování ryb
Ahoj, prosím o radu. Mám v akva šest pavích oček (pouze) a ty se již dva týdny otírají o dno, ale nic cizího na jejich těle nepozoruji. Také během dne polehávají na dně nebo se schovají do rostlin a několik minut se vůbec nehýbají. Také občas stojí hlavou vzhůru a podivně se mihotají. Najednou je to jakoby přejde a opět se chovají normálně. Potravu příjímají s velkou chutí, ploutve napadené nemají, hodnoty NO2 jsou neměřitelné, teplota vody kolem 25°C, 1x týdně odkaluji a měním 1/3 vody (akva má cca 35 litrů). Nevíte, kde může být problém? Děkuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2012 21:27 Muž radecek [4] Re: romant
děkuji ;-). Snad se to povede a rybičky to zvládnou..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2012 18:57 R Muž romant [27987] Re: radecek
Nevěš hlavu, dá se to zachránit, snad jsem to nastínil tak, že se to dá pochopit a realizovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2012 18:54 Muž radecek [4]
Fotka k příspěvku Děkuji za rady.Jo ty šneky mám dva plus jednu piskořku,7 živorodek ostrotlamých, 3 asi velkoploutvé,jednoho bíleho dalmatina a černý umřel :-O Dvě Gupky duhové,a ještě dva ancistrusky :-) a ještě dvě takové male světle hnědé s černými vertikálními pruhy, to nevím jak se jmenuje. A nevím to jistě, ale zdá se mi jedna z těch živorodek (černá) těhotná. Furt jí obskakují dva asi samečci, otírají se o ni a má velké břicho a zespodu jakoby pruh tečkovaný na něm. Jak se pozná, že by měla rodit? No, mrzí mě, že jsem si před založením nesehnal všechny informace pořádně, obsadil bych akvárko pomaleji.. Jak zas vidím jednu z rybiček ležet nehybně na dně, je mi z toho smutno. Ty gupky, ancistrusy, ty dvě pruhované, ta možná těhotná a šněci jsou v pohodě. Ostatní ne.(tak střídavě).. Ještě přidávám fotku mého akvária, ale asi nic na ni nepůjde vidět..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2012 15:39 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: radecek
tak s tím bych nesouhlasila, že za to šneci nemohou, určitě to nebude tím že by jejich ulity nějak ovlivňovaly vodu, ale jestli těmi šneky jsou například dvě ampulárie, tak ty dokáží udělat v akvárku pěkný svinčík a ještě tomu nasadit korunu.
Dodržuj to co psal romant, vodu měň klidně každý den. A trochu se zamysli nad osádkou co tam máš, třeba to tu vypiš, jaké druhy a počty máš, jestli už není přerybněno. Živorodky jsou hodně prasátka a tolik najednou jich může způsobit dost problémů i v tak docela velkém akvárku. Dozačátku je určitě lepší začínat méně rybami než se snažit aby se to srovnalo.

Bílé tečky na ocase může být krupička, to by byl další problém, je potřeba ji léčit jestli se prokáže že je to ona. Krupička se často rozjede právě ve špatných podmínkách
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2012 12:45 R Muž romant [27987] Re: radecek
Tvoje akvárium a potažmo osádka v něm trpí klasickým syndromem nového akvária. Takže to chce intenzivní vodoléčbu v podobě denní či obdenní výměny vody, netřeba používat nic jiného. Krmit velmi střídmě a nechat všechno v klidu, bez zásahů do nádrže. K těmto stavům dochází, když se do nedostatečně zaběhnutýho akvária rychleji přidají rybky. Ta vodoléčba by měla zabrat a akvárium se stabilizovat. Žádný nový rybky rozhodně nedokupovat. Edit: rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2012 12:38 Muž radecek [4] – Nepoznám co jim je
Ahoj zdravím všechny! Už jsem tady psal,testy jsem o víkendu nesehnal tak jsem koupil Bactozym-nějaký přípravek, který pomáhá usazení mikroorganismů a zbavení dusitanů v akvárku. Ale po té tabletě mám nějak zakalené akvárium. Před tabletou jsem už ale měl v akvárku jakoby prach. Co to je? Filtr mi běží, bublinky taky. Jedna rybička mi už umřela-ta, co jako první onemocněla-napuchlo ji oko a chovala se divně.. Jedna má takové bílé tečky po těle (je černá, tak to jde dobře vidět). Jiná má zas bílé tečky na ocase. Na jiných nic nevidím. Ale většina rybiček se chová zvláštně. Poléhávají na dně, těžce dýchají, schovávají se, pak najednou se jakoby proberou a plavou, někdy přímo nahoru a střemhlav dolů nebo jakoby stojí na místě. Například jsem si o jedné myslel, že už je mrtvá, jak na té zemi ležela a pak se najednou probrala a začala plavat normálně.A druhá , která vypadala taky jak mrtvá se probrala a začala plavat úplně zrychleně, trhaně nemotorně sem a tam, dezorientovaně, pak plavala k hladině a pak zas plavala normálně. V tuhle chvíli plavou skoro všechny normálně. Nejhorší je, že fakt nevím, co jim je. a tím pádem jak jim pomoct. Včera jsem zas vyměnil třetinu vody, zvýšil teplotu. Ráno dal modř, večer tu tabletu na úpravu prostředí v akvárku a dnes jsem zatím nedělal nic- teď nevím co dál. Prosím, co byste dělali? Moc vám děkuji za vaše rady! palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2012 00:56 Muž AqualungVlada [1]
Ahoj, tak jsem před včerejškem bohužel musel použít tu perlivou vodu, je to dobrý tip. A ještě myslím, že s léčivem jsem se trefil. Ten mluti-medikal to opravdu pozastavil tu nemoc (ať už to byl měchýř nebo vodnatelnost) a dál se to jakoby nezhoršovalo ani nezlepšovalo. Takže kdybych to chytl dřív, možná by se to povedlo. Doufam že se mi to nestane už, ale aspoň bych věděl jak na to a neváhal bych. No a jinak, pravidelná údržba a nepodceňovat to. Díky Romane, chovu zdar :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   19.05.2012 19:38 Muž trnorep [43] Re: radecek
Šneci v tom určitě nohu nemaji. S tim vytažením ulity jste udělali dobře, uvolňovala by vapnik a zvyšovala by celkovou tvrdost vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2012 17:46 Muž radecek [4] – Prosím o radu!!
Děkuji za rady,zajedu jsi pro testy.A potom se uvidí co dal.Těma šnekama a piskořkou to asi být nemúže co?,Známa mi totiž říkala,že kdysi ve škole jak koupili šneky do akvárka tak jim to dělalo problémy.Jo a jěště jsem tam měli starou větší ulitu s moře,ale zdálo se nám že se nějak rozpouští tak jsme ji raději vytáhli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2012 14:56 Muž trnorep [43] Re: jemen32
O tech rybach z obchodu bych se hadal, spousta akvaristik ma sve dodavatele, kteri jsou sami pestitele ryb, pripadne co nemaji, sezenou od jinych chovatelu. Ani velkoobchod akvarimex nedodava spatne ryby. Souhlasim pouze v tom, ze zalezi na prodavacich jak se o ryby staraji, proto bych si peclive vybiral obchod ve kterem se chystam koupit ryby. Jinak na prvni osadku je to celkem moc ryb, chce to nejdriv nechat akvarium poradne zabehnout, dat tam treba pro zacatek 5 ryb. Zkus zmerit dusitany ve vode, jestli se ti ryby nepriotravili, samozrejme nevyvracim to, ze by mohlo jit i o nemoc. Nemocne kusy odlov a pozoruj co dal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -3   19.05.2012 13:26 jemen32
skus zvíšit teplotu na 28 stupnu,pravdě podobně si koupil nemocné ryby,nikdy nekupuj rybyčky z obchodu,lepší jsou od přímého chovatele.Bohužel pravdě podobně nepřežijou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2012 07:49 Muž radecek [4] – Prosím o radu!!
Dobrý den,
moc vás prosím o pomoc. Před dvěmi týdny jsem si založil akvárium (126l) a před týdnem koupil první várku rybiček (10 ks-živorodky, ancitrusy), ve středu pak druhou -8 ks živorodek a dva šneky a piskořku. Včera měla jedna rybička nějak nateklé oko a divně plavala-spíš se držela u spodu a jen mávala ploutvemi, večer se přidala další-schovaná v rostlinách u dna-divné mávání ploutvemi a dnes ráno jsem našel u dna vzadu schované a divně ploutvemi mávající další dvě..
Prosím, co dělám špatně? A co teď? Dá se rybičkám nějak pomoct? Mám je izolovat nebo nechat v akvárku?Chytnou to všechny¨? Předem vám děkuji za jakékoliv rady! Radek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 21:08 frretka
Dobře, děkuju :) Snad se to zlepší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 21:02 R Muž romant [27987] Re: frretka
To akvárko na mě působí dojmem čerstváčka a tam se někdy stává, že je neustálená rovnováha a konkrétně čichavci jsou na rozhoupaný vody trošku háklivější. Zůstanu u svého prvotního doporučení a tím je ta vodoléčba. Všechno nechat v klidu fungovat, filtr nečistit, dno odkalovat dle potřeby, moc nekrmit, nový rybky nedokupovat a být trpělivý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 20:26 frretka
Tak jsem ttda doplnila některé informace...a ještě bych dodala, že minechtějí růst rostlinky :( možná to má nějakou souvislost, nevím..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 19:58 R Muž romant [27987] Re: frretka
Určitě by to pro nějakou přesnější diagnózu chtělo co nejvíce informací o akváriu, nejlépe je založit si prezentaci a uvést co nejvíce informací, aby ten kdo bude chtít a umět poradit měl kde čerpat. Prozatím bych doporučil univerzální radu a tou je častější výměna vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 19:53 frretka – co to je ?? :(
Fotka k příspěvku Ahojte.. už asi čtvrtá rybička za poslední 2týdni mi umřela.. a nevím jestli to je nějaká nemoc? Mám tam jednoho čichavce zakrslého, je celkem agresivní, hodně mina ostatní rybičky útočí, každou jsem našla s takovouto dírou na břiše. Dneska jsem takhle našla samičku tohoto čichavce, je možné že to udělal on? Ostatní rybičky vypadají zdravě... :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.05.2012 17:26 R Muž romant [27987] Re: Leninka
Ano, ty vykulený oči mohou být známkou nemoci a to bývá obvykle spojeno se špatnou kvalitou vody, kde je vyšší množství N látek, ale podle té fotky si nemyslím, že Tvoje rybka je takto postižena, řekl bych, že to má tzv. od přírody, ale můžu se mýlit, až to skoukne někdo další, tak se jistě taktéž vyjádří. Jinak obecně se těm zvýšenejm N látkám předchází pravidelnou týdenní výměnou vody a udržováním dna odkalováním, dle potřeby, samozřejmá je u živorodek kvalitní a účinná filtrace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 17:21 Leninka Re: romant
romant napsal: Jaká nemoc by to podle toho doslechu měla být?
zmínila jsem se, že má jedno oko vykulené a prý je nemocná, tohle mě bylo řečeno, jenže ona to oko má od doby co jí mám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 17:17 R Muž romant [27987] Re: Leninka
Jaká nemoc by to podle toho doslechu měla být?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 17:14 Leninka – Co to je za rybku a co jí je??
Fotka k příspěvku Ahojte, potřebovala bych radu ohledně jedné rybky, koupila jsem jí jako mečovku závojovou, ale nikde jsem žádnej takovej název nenašla a trápí mě u ní jedna věc. Má jedno oko jak kdyby jí mělo vypadnout. Má to už dlouho téměř skoro rok co jí mám, ale dneska jsem zaslechla, že to je nemoc . rybka je čilá, nejeví žádný známky nemoci. mooc děkuji za radu
Omlouvám se za kvalitu fotky, ale prostě jí nemůžu chytnout
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 14:51 Muž AqualungVlada [1]
Tak jo, já to napíšu tady do toho vlákna. I když tuším že to skončí špatně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.05.2012 14:42 R Muž romant [27987] Re: AqualungVlada
Dej vědět, jak to dopadlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.05.2012 14:35 Muž AqualungVlada [1]
tak jo, už jsem ho tam kapnul, ja jsem se tady na fóru dočetl o té malachytové zeleni kterou ten multi-medikal obsahuje a má prý spoustu účinků a některé i jakoby tišící, co jsem pochopil. Tak myslím že to bude lepší než nic. A potom teda prelivá voda, kdyby se to zhoršovalo. Díky za radu palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.05.2012 14:23 R Muž romant [27987] Re: AqualungVlada
Můžeš to s tím multi-medikalem skusit, ale řekl bych že je to metoda pokus, omyl. Dal bych tomu tak 2 dny a když to nikam nepovede, tak bych volil tu perlivou vodu, i když já bych jí volil hned, ale to je jen můj osobní názor.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_CZ.pdf
http://www.akvarijni.cz/nemoci.htm
https://www.jbl.de/?lang=cs&mod=onlinehospital&func=execute

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [136] ...... 227

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 198286x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9148?od=6751